Engelli Çocuklar

Engelli Çocuklar

Son dakika Engelli çocuklar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Engelli çocuklar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Engelli çocuklar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Engelli Çocuklar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan engelli çocuklar gelişmeleri de dahil olmak üzere 611 engelli çocuklar haberi bulunmuştur. Tüm engelli çocuklar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da engelli çocuklar polis araçlarına ve ata bindi
Adana'da engelli çocuklar polis araçlarına ve ata bindi Adana'da engelli çocuklar polis araçlarına ve atlara binerek keyifli bir gün geçirdi.
25.04.2024 Adana
Koruyucu aile başvurusunda büyük artış! Uzmanlar uyardı: İkisi çok farklı
Koruyucu aile başvurusunda büyük artış! Uzmanlar uyardı: İkisi çok farklı Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından, aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu 290 bini aşkın kişi, refakatsiz çocuklara koruyucu aile olmak için başvuruda bulundu. Peki kararı kesin olanları nasıl bir süreç bekliyor? Konuyla ilgili detaylı bilgiler veren uzmanlar, koruyucu aile ile evlat edinmenin karıştırıldığına dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, çocukların ve ailelerin ne gibi haklara sahip olduklarını da açıkladı.
19.02.2023 Gündem
Engel tanımayan sınav heyecanı
Engel tanımayan sınav heyecanı Maltepe'de engelli adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına belirlenen okulda girdi. Bazı adaylar ve aileleri saatler öncesinden okula gelirken, sınava geç kalan aday olmadı.
19.06.2022 Yaşam
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Hepsi için geçerli! Erken emeklilik imkanı
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Hepsi için geçerli! Erken emeklilik imkanı Erken emekli olma imkanı sağlanıyor. Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı, Tarım İşçileri ve İsteğe Bağlı Sigortalı olanlar yararlanabiliyor. İş hayatına başlayan pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırmaya başlıyor. Bazı durumlarda çalışanlar için erken emekli olma fırsatı doğuyor. Ağır engelli çocuğu bulunan sigortalı anneler de erken emeklilik imkanından yararlanabiliyor.
7.10.2021 Ekonomi
İşitme kaybı tedavisinde erken aksiyon önemli
İşitme kaybı tedavisinde erken aksiyon önemli Çukurova Üniversitesi KBB Ana Bilim Dalı Klinik Odyoloji Uzmanı Rasim Şahin’e göre işitme kayıplı çocukların gelişim alanlarında istenen düzeyde ilerleme ancak erken dönemde yapılan koklear implant ameliyatıyla mümkün olabiliyor.
6.10.2021 Sağlık
Emine Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde dijital resim sergisini açtı
Emine Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde dijital resim sergisini açtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde görme engelli sanatseverler için düzenlenen 'Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi'nin açılışını yaptı.
31.05.2021 Gündem
Serebral palsinin nedenleri ve tedavi yöntemleri
Serebral palsinin nedenleri ve tedavi yöntemleri Çoğunlukla çocuk doğmadan önce beyin gelişiminde ortaya çıkan bir anormallik veya bozulmadan dolayı meydana gelen ve Serebral palsi olarak bilinin beyin felcinin nedenleri ve tedavi yöntemleriyle ilgili uzmanlar uyarılarda bulundu.
6.11.2020 Sağlık
Koruyucu aile nedir? Koruyucu aile nasıl olunur? Kimler koruyucu aile olabilir?
Koruyucu aile nedir? Koruyucu aile nasıl olunur? Kimler koruyucu aile olabilir? Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirilmeleri önem taşıyor. Ancak, bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebiliyor. Bu durumda çocukların yetiştirilmesinde kritik bir rol oynayan koruyucu aile devreye giriyor. Peki, Koruyucu aile ne demek? Kimler koruyucu aile olabilir? Koruyucu aile nasıl olunur? Koruyucu anne nasıl olunur? İşte koruyucu aile olmak ile ilgili bilmeniz gerekenler...
3.10.2020 Gündem
Bakan Selçuk: Türkiye'nin ilk "Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programı geliştiriliyor
Bakan Selçuk: Türkiye'nin ilk "Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programı geliştiriliyor Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli çocuklar için Türkiye'nin ilk "Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programı” geliştiriliyor.
25.05.2020 Gündem
Evde eğitim hizmetiyle hayata tutundu
Evde eğitim hizmetiyle hayata tutundu Evinden çıkamayan engelli çocuklar için başlatılan evde destek eğitimi sayesinde, doğuştan ayrık omurga hastalığı bulunan lise 3. sınıf öğrencisi Ceyhun Şen ve ailesinin yüzü gülüyor.
15.02.2020 Sağlık
Devlet memurunun yeşil pasaport hakkından kardeşleri de yararlanabilir mi? Şartları neler?
Devlet memurunun yeşil pasaport hakkından kardeşleri de yararlanabilir mi? Şartları neler? Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport, internette sıkça araştırılan konulardan bir tanesi. Özellikle memurlar, ailelerinin bu haktan yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor. Peki 5682 sayılı Pasaport Kanununun 14/A maddesinde yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport hakkından kimler yararlanabilir? İşte detaylar…
30.01.2020 Çalışma Hayatı
Engelli çocukları toprağa gömüp iyileşmelerini beklediler
Engelli çocukları toprağa gömüp iyileşmelerini beklediler Hindistan’da anne ve babaları tarafından boyunlarına kadar toprağa gömülen fiziksel engelli çocukların görüntüsü büyük tepki çekti.
26.12.2019 Dünya
Engellilerin sosyal hayata katılımı yeni teknolojilerle artıyor
Engellilerin sosyal hayata katılımı yeni teknolojilerle artıyor Yeni teknolojiler sayesinde engellilerin sosyal hayata katılmaları günden güne kolaylaşıyor.
3.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Engelliye ve engelli annesine erken emeklilik...
Engelliye ve engelli annesine erken emeklilik... SSK'lı, Bağkur'lu ya da memur olan engeli çalışanlar erken emekli olabiliyor. Ağır engelli çocuğu bulunan anneler de erken emeklilikten yararlanabiliyor.
Edirne'de görme engelli öğretmen darbedildi
Edirne'de görme engelli öğretmen darbedildi Edirne'de yüzde 50 görme engelli Berkay Ömer Ünal (25), minibüs şoförü tarafından darbedildi. Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretmeni Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah minibüsle Balkan Yerleşkesi'ndeki iş yerine gittiğini, bir işi çıkması nedeniyle tekrar minibüse bindiğini söyledi.
22.06.2019 Yaşam
Dolandırıcıların hedefi bu sefer Cenk Eren oldu
Dolandırıcıların hedefi bu sefer Cenk Eren oldu Şarkıcı Cenk Eren'i telefonla arayan bir dolandırıcı, kendisini Zonguldak Valisi olarak tanıtıp engelli çocuklar için başlattıklarını yardım kampanyasına 6 bin TL bağışta bulunmasını istedi. Polis, para hesaptan çekilmeden bloke ederek dolandırıcıların parayı çekmesini engelledi.
24.05.2019 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışını yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışını yaptı Zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitim göreceği Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.
5.11.2018 Siyaset
İstanbullu, aile  bisikletini beğendi
İstanbullu, aile bisikletini beğendi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İSPARK, Maltepe Sahili’nin ardından Avcılar Sahili’nde de 4 kişi kapasiteli aile bisikleti ile hizmet vermeye hazırlanıyor.
5.08.2018 Yaşam
Son dakika... Avrupa'da kriz! İptal edildi!
Son dakika... Avrupa'da kriz! İptal edildi! İtalya ve Fransa arasında göçmen politikası konusunda başlayan kriz büyüyor. Fransa Ekonomi Bakanı ile İtalya Ekonomi Bakanı arasındaki görüşmenin iptal edildiği ifade edildi. Görüşmenin İtalya cephesi tarafından iptal edildiği aktarıldı. Daha önce de İtalya Dışişleri Bakanlığı, kendilerine uluslararası hukuk eleştirisi getiren Fransa'nın büyükelçisini bakanlığa çağırmıştı.
13.06.2018 Dünya
Aydın’da velayet dehşeti
Aydın’da velayet dehşeti Aydın’da boşandığı eşi ile oğlunun velayet davasında mahkemelik olan gözü dönmüş bir baba, elinde pompalı tüfekle eşinin çalıştığı özel bir engelli rehabilitasyon merkezini bastı. Eski eşini kolundan ve bacağından yaraladıktan sonra da oğlunu alıp rehabilitasyon merkezini terk etti ve elindeki pompalı tüfekle taksiye binip gitti. Gözü dönmüş babanın bir elinde 7 yaşındaki oğlu, diğer elinde ise pompalı tüfek olan cep telefonu ile kaydedilmiş dehşet görüntüleri ortaya çıktı.
12.03.2018 Yaşam
Atların terapi yaptığı çocuklar
Atların terapi yaptığı çocuklar Türkiye Jokey Kulübü Veliefendi Hipodromu’nda açılan Atla Terapi Merkezi’nde engelli çocuklara 2015 yılından itibaren ücretsiz hizmet veriyor. Ayrıca merkezde 8-10 yaş grubu çocuklara ücretsiz binicilik ve jokeylik eğitimi veriliyor.
24.11.2017 Arşiv
'Sesin kadar kalbin de güzel'
'Sesin kadar kalbin de güzel' Geçtiğimiz hafta Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ile bir araya gelerek, görme engelli çocuklar için hazırladığı önemli bir projeyi duyuran Ebru Yaşar’a, Türkiye’nin dört bir yanından duygusal mesajlar yağıyor.
28.09.2017 Kültür Sanat
Devlet koruyucu ailelere "emeklilik" hakkı tanıyor
Devlet koruyucu ailelere "emeklilik" hakkı tanıyor Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kimsesiz çocuklara yuvasını açan koruyucu ailelerde emekliliğe esas sosyal güvencesi bulunmayan ebeveynlerin sigorta primlerini karşılayarak, emekli olmasına imkan tanıyor.
29.08.2017 Ekonomi
'Yaşayan ustalara sahip çıkılsın'
'Yaşayan ustalara sahip çıkılsın' Beşiktaş Belediyesi tarafından 153'üncü kez düzenlenen 'Ustalara Saygı' programının konuğu önceki akşam müzisyen Selçuk Ural oldu.
9.08.2017 Kültür Sanat
Selçuk Ural işitme engelli çocuklarla şarkı söyleyecek
Selçuk Ural işitme engelli çocuklarla şarkı söyleyecek Bodrum'da sahneye çıkan Türk hafif müziğinin güçlü seslerinden Selçuk Ural, eylül ayında çıkartacağı yeni albümüyle sevenleriyle buluşacak.
28.06.2017 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Engelli Çocuklar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki engelli çocuklar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.