Enflasyonla Mücadele

Enflasyonla Mücadele

Son dakika enflasyonla mücadele haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enflasyonla mücadele ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enflasyonla mücadele haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enflasyonla Mücadele

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enflasyonla mücadele gelişmeleri de dahil olmak üzere 727 enflasyonla mücadele haberi bulunmuştur. Tüm enflasyonla mücadele haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kabine Toplantısı ne zaman Nisan 2024? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi
Kabine Toplantısı ne zaman Nisan 2024? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantının en sıcak başlığı ise İran-İsrail gerilimi. Türkiye, Orta Doğu'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Kabinede yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvime dair çalışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, ? 16 Nisan Kabine Toplantısı saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi
16.04.2024 Gündem
Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta? Kabine Toplantısı öğretmen atama takvimi açıklandı mı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı mı, ne zaman yapılacak?
Kabine Toplantısı bugün mü, saat kaçta? Kabine Toplantısı öğretmen atama takvimi açıklandı mı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı mı, ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesini İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve enflasyon oluştururken, öğretmen atamalarına ilişkin de bir karar alması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı bugün mü, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı saat kaçta, ne zaman?
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı: Enflasyon ve hayat pahalılığı sorununu çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı: Enflasyon ve hayat pahalılığı sorununu çözeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında, Gazze, deprem bölgesi, ekonomi, terörle mücadele ve 31 Mart seçimlerine ilişkin dikkat çeken ifadelere yer verdi.
9.04.2024 Gündem
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar!
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar! 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından dolandırıcılar başta enflasyonu kullanarak emeklileri hedef almaya başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, "Sosyal medyada gördükleri içeriklere yönelik olduğu için de bu oltalama durumu çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabiliyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller Araç almak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yerel seçimden önce bayilerde adeta otomobil kapma yarışı vardı. Neredeyse dört yıldır liste fiyatının altında araç satmayan markalar bazı araç modellerinde yüzde 10’u bulan indirimler yaparken, vatandaşlar belki de 2024 yılının son kredi kampanyalarını kullanmak için zamanla yarıştı. Geçen yıl dayatılan aksesuarlar bu kez hediye olarak verildi. Mart ayında tarihi rekor getirmesi beklenen talebin arkasında 31 Mart seçimlerden sonra enflasyonla mücadele için uygulanması beklenen sıkı para politikası bulunuyordu. Öte yandan Mart ayına ilişkin otomobil satış rakamları belli oldu. Toplamda 110 bin satışla tüm zamanların mart ayı rekoruna imza atıldı. İşte en çok tercih edilen modeller...
2.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadele temel önceliğimizdir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadele temel önceliğimizdir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu yılın 2'nci yarısından itibaren enflasyonla mücadelemizin sonuçlarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Böylece yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
1.04.2024 Ekonomi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, seçimler sonrası açıklama yaptı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, seçimler sonrası açıklama yaptı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası basın açıklaması yaptı. Hisarcıklıoğlu,"4 yıllık seçimsiz bir dönem ülkemiz için önemli bir fırsattır. Ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye odaklanmalıyız" dedi.
1.04.2024 Gündem
Sıfır, ikinci el araç fiyatlarını etkileyecek! Uygulama değişti, 0 faizlerin sonu
Sıfır, ikinci el araç fiyatlarını etkileyecek! Uygulama değişti, 0 faizlerin sonu Araç almak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yerel seçimden önce bayilerde adeta otomobil kapma yarışı vardı. Neredeyse dört yıldır liste fiyatının altında araç satmayan markalar bazı araç modellerinde yüzde 10’u bulan indirimler yaparken, vatandaşlar belki de 2024 yılının son kredi kampanyalarını kullanmak için zamanla yarıştı. Geçen yıl dayatılan aksesuarlar bu kez hediye olarak verildi. Mart ayında tarihi rekor getirmesi beklenen talebin arkasında 31 Mart seçimlerden sonra enflasyonla mücadele için uygulanması beklenen sıkı para politikası bulunuyordu.
1.04.2024 Ekonomi
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 31 Mart yerel seçimiyle ilgili sandık güvenliği endişesinin olmadığını söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de güçlü adaylarının olduğunun altını çizen Yılmaz, aday seçiminde çok titiz hareket ettiklerini belirtti. Ekonomik şartların sandığı etkileyebileceğini söyleyen Yılmaz, vatandaşın yönetimden kaynaklanan ve kaynaklanmayan şartları ayırt ederek oy kullanacağına inandığını ifade etti. Emeklilerin zam taleplerine de değinen Cevdet Yılmaz, "Temmuzda yeni bir değerlendirme olacak." dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Enflasyonla mücadele mesajı veren Bakan Şimşek, 'Enflasyonu kalıcı şekilde aşağı çekmek istiyoruz. Enflasyondan en çok etkilenenler sabit gelirlilerdir. Maliye politikası enflasyonun düşüşü için ne gerekiyorsa yapacak.' dedi.
17.03.2024 Ekonomi
Kabine toplantısı sona erdi! Gündem ekonomi ve fahiş fiyatlar
Kabine toplantısı sona erdi! Gündem ekonomi ve fahiş fiyatlar Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Beştepe'deki toplantıda ekonomideki son durum, fahiş fiyat artışı, seçim güvenliği ve terörle mücadele görüşüldü.
4.03.2024 Gündem
Kabine bugün toplanacak! Gündem enflasyonla mücadele
Kabine bugün toplanacak! Gündem enflasyonla mücadele Yerel seçim miting programlarına ara veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kabine toplantısına başkanlık edecek. Beştepe'deki toplantıda ekonomideki son durum, fahiş fiyat artışı, seçim güvenliği ve terörle mücadele ele alınacak.
4.03.2024 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı bitti mi? Kabine Toplantısı kaçta bitecek, kaç saat sürüyor, Cumhurbaşkanı açıklama yaptı mı?
Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı bitti mi? Kabine Toplantısı kaçta bitecek, kaç saat sürüyor, Cumhurbaşkanı açıklama yaptı mı? Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe'de toplandı. Gündemde, enflasyonla mücadele, Mısır'a 12 yıl sonra yapılacak ziyaret, Milli Savunma Bakanı ve MİT Başkanı'nın Irak temasları ile ABD'den F-16 tedarik süreci olacak. Atama bekleyen öğretmenlerin durumunun da kabine toplantısında ele alınması bekleniyor. Peki, Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı bitti mi, cumhurbaşkanı açıklama yaptı mı? Kabine Toplantısı kaçta bitecek, Kabine Toplantısı ne zaman bitecek?
12.02.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama
Bakan Şimşek'ten kira artışı ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, artışların önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını kaydetti.
12.02.2024 Ekonomi
Kredi kartlarında yeni dönem başladı! Düğmeye basıldı kredi kartları kapatılabilecek
Kredi kartlarında yeni dönem başladı! Düğmeye basıldı kredi kartları kapatılabilecek Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Başta konut ve otomobil olmak üzere kredilerde frene basılırken, kredi kartı harcamalarındaki artış sürüyor. Enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartı kullanımının azaltılması için kredi kartı limitleri ve taksit sayılarında bir dizi düzenleme hayata geçirilirken, bankaların son tedbiri, kartların kullanım alanları konusunda oldu. Bankalardan kredi kartı müşterilerine yapılan uyarıda, kredi kartıyla döviz, altın, kripto varlık alımı yapılması, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, “makul gerekçesi olmayan transferler” gerçekleştirilmesi nedeniyle kartların kullanıma kapatılabileceği bildirildi.
30.01.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını söyledi. Bakan Kacır, “Türkiye ekonomisinin geleceğini, Ar-Ge, inovasyon ve ihracat belirleyecek. Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerimizi yeniden belirliyoruz. Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi'ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
27.01.2024 Ekonomi
ATSO Başkanı Ali Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”
ATSO Başkanı Ali Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” Faiz artışlarında sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Ali Bahar “Bu ay yapılan 250 puanlık faiz artışı bizim de beklentimiz dâhilinde gerçekleşti ancak faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” dedi.
26.01.2024 Gündem
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyonla mücadele mesajı: Sözümüze bir kez daha sadık kaldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyonla mücadele mesajı: Sözümüze bir kez daha sadık kaldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulunarak, "Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum; muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına göre yeniden yapılandırılası çalışmalarını gündeme alın. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın, valililerimizin görüşlerini alarak çalışmayı süratle hayata geçirelim. Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında çözüme kavuşturalım." dedi. Asgari ücret ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık. Yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Gündem
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılını 1 trilyon doların üzerinde milli gelir ile kapatacağız. Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023
FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023 FED Aralık ayı faiz kararı için sorgulamalar arttı. Analistler FED'in faiz değişikliğine gitmeyeceğini düşünürken, gözler FED Başkanı Jarome Powell’in faiz kararı açıklamasına çevrildi. Peki, FED kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur, FED toplantısı saat kaçta? FED faiz beklentisi Aralık 2023
12.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enflasyonla Mücadele ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enflasyonla mücadele haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.