Enerji Kimlik Belgesi

Enerji Kimlik Belgesi

Son dakika ENERJİ KİMLİK BELGESİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ENERJİ KİMLİK BELGESİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ENERJİ KİMLİK BELGESİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enerji Kimlik Belgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enerji kimlik belgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 enerji kimlik belgesi haberi bulunmuştur. Tüm enerji kimlik belgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
0.99 faiz oranı ile 50 bin TL kredi imkanı! 60 ay vade ve...
0.99 faiz oranı ile 50 bin TL kredi imkanı! 60 ay vade ve... Kredi kararı! 0.99 faiz oranı ile kredi kullanımı mümkün. 50 bin TL olarak belirlenen limitler dahilinde kullanılan kredi için 60 ay vade imkanı sağlanıyor. Birçok kişi kredi imkanından yararlanabilecek. Kamu bankaları tarafından sağlanan 0.99 faizli kredi ile ilgili kullanım detayları belli oldu. Yaşanan enerji krizi evlerdeki yalıtımın önemini daha da arttırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan enerji tasarrufu açısından önemli olan ısı yalıtımı için hane başı 50 bin liralık kredi verildiğini duyurdu. Kimler 0.99 faiz oranı ile ısı yalıtımı kredisi kullanabilecek? Isı yalıtımı için hangi önlemler alınmalı, uygulamayla ne kadar enerji tasarrufu yapılabilir? İşte konunu tüm detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Kredide yeni fırsat! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank...
Kredide yeni fırsat! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank... Kredi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi ile ilgili yeni fırsat. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi’ dün itibarıyla devreye girdi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan kredi kullanılabilecek. Bu sayede ayda 194 lira yılda da 2330 liraya varan tasarruf sağlanabilecek. Krediden yararlanmak isteyenler, ilk olarak yalıtım firmalarıyla Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne uygun olarak yalıtım sözleşmesi yapacak. Krediyi Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank kullandıracak. Kredinin yüzde 60’ı yalıtım sözleşmesinin ibrazıyla, kalan yüzde 40’ı da proje tamamlanıp enerji kimlik belgesi alınmasıyla kullanılabilecek.
2.07.2022 Ekonomi
0.99 faiz oranı ile kredi fırsatı! Başvurular bugün başladı, 60 ay vade ve aylık 468 lira...
0.99 faiz oranı ile kredi fırsatı! Başvurular bugün başladı, 60 ay vade ve aylık 468 lira... Son dakika kredi açıklaması! 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli 0,99 faiz oranıyla kredi kullandırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi’ni duyurmuş ve hem aile bütçesine, hem devlet bütçesine olumlu katkısı olacağını belirtmişti. Kredi paketine ilişkin başvurular bugün itibarıyla başladı. Kredi kullanımının sonucunda 20 bin lira çeken bir hane, aylık 468 lira ödüyor. En az yüzde 35 tasarruf yapılacağı öngörülüyor. Kredi ödemesi bankalar tarafından konut sahibine değil, direkt olarak yalıtım firmasına yapılacak. İşte kredi paketinin detayları...
30.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik faturaları düşüyor! Belli oldu, yüzde 40 daha az...
Doğal gaz ve elektrik faturaları düşüyor! Belli oldu, yüzde 40 daha az... Doğal gaz ve elektrik faturalar ile ilgili önemli bir adım atıldı. Yüzde 40 daha az fatura ödemek mümkün. Hükümet harekete geçti. Yeni kararın detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Enerji tüketimini azaltarak elektrik ve doğal gaz faturalarını düşürmenin yolu açıldı. Bina yalıtımı ile ilgili önemli bir destek paketi devreye alındı. Devlet tarafından kredi desteği sağlanıyor. 0.99 faiz oranı ile 50 bin TL'ye varan kredi kullanım imkanı bulunuyor. Kredide geri ödeme süresi 5 yıl olarak belirlendi. Üst limit 50 bin TL olsa da, bir daire için ortalama 20-25 bin lira yeterli oluyor. Peki ısı yalıtımı kredisinin şartları neler? Bina yalıtımı yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
8.06.2022 Ekonomi
Tapu ile ilgili flaş detay! Ev alacak milyonları ilgilendiriyor, ipotek, haciz ve...
Tapu ile ilgili flaş detay! Ev alacak milyonları ilgilendiriyor, ipotek, haciz ve... Tapu ile ilgili son dakika gelişmesi! Ev alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Ev almadan önce yapılması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan konut kredisi müjdesinin ardından vatandaşlar ev arayışına girdi. Uzun süredir artan fiyatlarla gündemde olan konut sektörünün devreye alınan paketlerle hareketlenmesi bekleniyor. Peki ev alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Tapu üzerinde ipotek ve haciz olup olmadığı nasıl öğrenilebiliyor? İşte ev alma planı yapanlar için yol haritası...
10.05.2022 Ekonomi
Doğal gaz faturasıyla ilgili flaş gelişme! Doğal gaz kesilebilir
Doğal gaz faturasıyla ilgili flaş gelişme! Doğal gaz kesilebilir Doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Merkezi sistemle ısınan bir sitede, “Ben kışın bu evde oturmuyorum, kızımın yanında kalıyorum” ya da “Petekleri kapattım” demek sizi ısınma faturanızı ödemekten kurtarmaz. Yönetim planınızda (YP) var ve Genel Kurul’da (GK) karar alınmışsa ısınma faturasını ödemediğiniz için yönetici doğalgazınızı kesebilir.
22.11.2021 Ekonomi
Kira yardımı yapılıyor! Yüz binleri kapsıyor
Kira yardımı yapılıyor! Yüz binleri kapsıyor Kira yardımı yapılıyor. Yüz binlerce vatandaşı kapsıyor. Vatandaşın hayat konforunu yükseltmek, daha güvenli ve modern şehirler kurmak için başlatılan kentsel dönüşüm atılımı 2022 bütçesine de yansıdı. Kendine özgü kimliği, deprem ve diğer afetlere dayanıklı, çevre dostu anlayışla sürdürülen kentsel dönüşümde vatandaşlara yönelik destekler hız kesmeden devam edecek. Bu yıl 140 bin kişiye yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı, 2022-2024 döneminde 540 bine çıkacak. Bütçe hedeflerine göre dört yıllık dönemde kentsel dönüşüm kapsamında 680 bin hak sahibine 3.8 milyar TL kira yardımı yapılacak. TOKİ ise Türkiye’nin en kırılgan grubu içinde yer alan 5 bin şehit yakını ve gaziyi ev sahibi yapacak.
25.10.2021 Ekonomi
İş Bankası resmen duyurdu! Devreye alınıyor
İş Bankası resmen duyurdu! Devreye alınıyor Türkiye İş Bankası resmen duyurdu. Yüz binleri ilgilendiriyor. Dev banka kredi kampanyasını açıkladı ve başladı. Yeni ürün geliştirildi. Önceden avantajlı koşullarla Çevreci Taşıt Kredisi'ni duyuran İş Bankası, şimdi de Çevreci İşyeri Kredi Kampanyası'nı açıkladı. Yeni kampanya ile A ve B sınıfı enerji kimlik belgesi, LEED (gold ve üstü kategori) veya BREEAM (çok iyi ve üstü kategori) sertifikalarına sahip çevreci binalardan iş yeri alımına yönelik avantajlı koşullar sağlanıyor.
17.06.2021 Ekonomi
Garanti BBVA resmen duyurdu! Kredi fırsatı, masrafsız, komisyonsuz, faiz...
Garanti BBVA resmen duyurdu! Kredi fırsatı, masrafsız, komisyonsuz, faiz... Garanti BBVA harekete geçti. Kredi fırsatı tüm vatandaşlara duyuruldu. Masraf ve komisyon alınmıyor. Avantajlı faiz oranları uygulanıyor. Garanti BBVA, enerji kimlik belgesine sahip bina yapıp satanlara yönelik olarak yeşil ticari kredi ürününü hayata geçirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, yeşil ticari krediden A veya B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip yapsatçılar, uygun faiz oranlarıyla, masrafsız ve komisyonsuz faydalanabilecek. Yapsatçılar tarafından inşa edilen A veya B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip konutları alanlar da 2017’den beri sunulan Yeşil Mortgage kredisini avantajlı şekilde kullanabilecek.
11.06.2021 Ekonomi
Garanti BBVA resmen duyurdu! Bankada hesabı olan herkes...
Garanti BBVA resmen duyurdu! Bankada hesabı olan herkes... Garanti BBVA milyonları ilgilendiren kararı resmen duyurdu. Harekete geçildi ve imzalar atıldı. Bireysel müşterilere yönelik önemli kredi adımı atıldı. Dev bankadan yapılan açıklamada yeni karar tüm müşterilere duyuruldu. Bankalarda kullanılan alışveriş kredisi yeni uygulamaya uyarlandı. Garanti BBVA tarafından Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı ürünü hizmete sunuldu. Hayata geçirilen uygulama kapsamında bireysel müşteriler alışveriş kredisi seçeneğiyle 5 dakikada anında bankadan kredi kullanıp uygun taksit fırsatlarıyla bina yalıtımını gerçekleştirebilecek.
22.02.2021 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Düşük faizli kredi müjdesi...
VakıfBank resmen duyurdu! Düşük faizli kredi müjdesi... VakıfBank harekete geçti ve kredi kararını müşterilerine resmen duyurdu. Kredi desteği veriliyor, kampanya yapıldı. Kredi faiz oranı düşük seviyede tutuldu. Vadeler 36 ile 120 ay arasında değişecek. Konutlar için 2,7 milyon TL’ye kadar 1.25 faiz oranı uygulanacak. Kredi kullanımı 10 bin TL’den başlıyor. AFD ile VakıfBank arasında ‘Yeşil Konut Kredi’ anlaşması imzalanmıştı. Dev banka, sektörde ilk kez bu kadar yüksek bir çevreci kaynağı ‘Yeşil Konut Kredisi’ kampanyasıyla kullandırmaya başlıyor. Kredi kampanyası A ve B enerji standardına uygun konutlar için geçerli. Bu adımla birlikte enerji tasarrufu sağlanacak ve talep azalacak. İşte kredi kampanyasının tüm detayları...
17.02.2021 Ekonomi
Prof. Dr. Hakan Kutoğlu 10 ay önce böyle uyarmıştı!
Prof. Dr. Hakan Kutoğlu 10 ay önce böyle uyarmıştı! Son dakika haberine göre, BEÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, aylar öncesinde Elazığ depremi sonrası açıklamalarda bulunarak 2020 ve 2021 yıllarında 5 ve üzeri depremlerin önceki yıllara göre daha fazla yaşanabileceğini ifade etmişti.
30.10.2020 Yaşam
Herkesi ilgilendiriyor! 800 lira cebinizde kalacak...
Herkesi ilgilendiriyor! 800 lira cebinizde kalacak... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kullandığımız enerjinin yüzde 80'i ısınma ve soğutma için harcanıyor ancak ısı yalıtımı olmadığı için yarısı boşa gidiyor. Yalıtımla büyük bir tasarruf sağlamak mümkün. Eğer doğru işçilikle ısı yalıtımı yaptırılırsa maliyetler düşer; yılda 750-800 lira cebinizde kalır. Aynı zamanda Türkiye’de tüm konutların 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alması zorunlu hale getirildi. Bu nedenle ev alırken bu belgeyi mutlaka sorgulamanızda fayda var.
14.08.2020 Ekonomi
Konut kredisi peşinat oranı düştü! Corona virüsü finansal istikrar paketi kapsamında indirim yapıldı!
Konut kredisi peşinat oranı düştü! Corona virüsü finansal istikrar paketi kapsamında indirim yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan corana virüsü finansal istikrar paketi kapsamında konut kredisi peşinatının yüzde 20 seviyesinden yüzde 10 seviyesine çekildiği duyurulmuştu. Bugün de BDDK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalara ilgili yazıyı gönderdi ve peşinat oranı resmen düştü.
26.03.2020 Gündem
Borcu olana büyük müjde! İşte 2020'deki yeni uygulamalar
Borcu olana büyük müjde! İşte 2020'deki yeni uygulamalar 2020 yılı yeni düzenlemelerle geldi. Birçok alanda yeni uygulamalar hayata geçti.
1.01.2020 Ekonomi
Kritik uyarı: 1 Ocak'tan sonra yığılma yaşanabilir!
Kritik uyarı: 1 Ocak'tan sonra yığılma yaşanabilir! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 1 Ocak 2020'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama yapılamayacağını hatırlatması, konut sektöründe endişelere neden oldu. Halkın yeni düzenlemeden henüz habersiz olduğunu vurgulayan İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, 1 Ocak'tan itibaren tapu müdürlüklerinde bir yığılma yaşanabileceğini söyledi.
28.12.2019 Ekonomi
Enerji Kimlik Belgesi nedir, nasıl alınır? | Enerji kimlik belgesi hangi binalarda zorunludur? Son 1 hafta!
Enerji Kimlik Belgesi nedir, nasıl alınır? | Enerji kimlik belgesi hangi binalarda zorunludur? Son 1 hafta! Türkiye’de mesken olarak kullanılan tüm binalara alınması yasal zorunluluk olan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) başvuruları için son haftaya girildi. Peki, Enerji kimlik belgesi hangi binalarda zorunludur? Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur? Enerji kimlik belgesi nasıl alınır? İşte detaylar…
25.12.2019 Gündem
Bakan az önce duyurdu! 1 Ocak 2020'den itibaren...
Bakan az önce duyurdu! 1 Ocak 2020'den itibaren... Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez yaptığı açıklamada enerji kimlik belgesi olmayan binalarda 1 Ocak 2020'den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak.
25.12.2019 Ekonomi
Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur? | Enerji kimlik belgesi son tarih!
Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur? | Enerji kimlik belgesi son tarih! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Ocak 2020 itibarıyla binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiralama işlemlerinde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenme şartının aranacağını bildirdi. Peki, Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur? Enerji kimlik belgesi alınmazsa cezası var mı? İşte enerji kimlik vergisi konusunda merak edilenler…
21.12.2019 Ekonomi
Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren karar! Kiraya verilmeyecek
Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren karar! Kiraya verilmeyecek 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalardaki konutların alım satımı yapılamayacak ve kiraya verilemeyecek. Mal sahipleri kimlik belgesini vermek zorunda olacak.
20.12.2019 Ekonomi
Bakanlıktan ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren açıklama!
Bakanlıktan ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren açıklama! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Ocak 2020 itibarıyla enerji kimlik belgesi olmayan bina ve bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiralama yapılamayacağını açıkladı.
19.12.2019 Ekonomi
Konutlar için yeni dönem başlıyor!
Konutlar için yeni dönem başlıyor! Konutlarda enerji tasarrufuna ilişkin flaş adım. Geri sayım başladı. 2019 sonu itibariyle binalar için enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. O belgesi olmayan bina satılamayacak.
11.12.2019 Ekonomi
Son tarih 1 Ocak! Bu belgeyi almayan yanacak
Son tarih 1 Ocak! Bu belgeyi almayan yanacak Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda 1 Ocak 2020’den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak. Bu durumu gören birçok firma da binalara broşür dağıtıp, fiyat teklifi sunuyor. Ancak daralan zamanı fırsat bilip, fiyatı fahiş artıran var.
25.11.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enerji kimlik belgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.