İşte dünyanın en kalabalık şehirleri! Dünyanın ve Türkiye'nin en güzel şehri listeye damgasını vurdu...
İşte dünyanın en kalabalık şehirleri! Dünyanın ve Türkiye'nin en güzel şehri listeye damgasını vurdu... Dünyanın en büyük ve kalabalık şehirleri belli oldu. Dünya nüfusundaki artış çoğunlukla büyük şehirlerde gerçekleşmektedir. Bu şehirler metropolitan olarak adlandırılıyorlar. Bir şehrin metropolitan sayılabilmesi için, şehrin ekonomik ve sosyolojik durumu ve şehrin refah seviyesi gibi birçok faktör var.
11.09.2022 Dünya
Dünyanın en büyük şehirleri belli oldu! Listeye Türkiye'den o şehir girdi...
Dünyanın en büyük şehirleri belli oldu! Listeye Türkiye'den o şehir girdi... Dünyanın en büyük şehirleri açıklandı. Dünya nüfusundaki artış çoğunlukla büyük şehirlerde gerçekleşmektedir. Bu şehirler metropolitan olarak adlandırılıyorlar. Bir şehrin metropolitan sayılabilmesi için, şehrin ekonomik ve sosyolojik durumu ve şehrin refah seviyesi gibi birçok faktör var.
1.06.2022 Dünya
İllerin rakamları açıklandı nüfusu azalanlar belli oldu! İşte dikkat çeken sayılarla 16 il ve Türkiye'nin nüfusu...
İllerin rakamları açıklandı nüfusu azalanlar belli oldu! İşte dikkat çeken sayılarla 16 il ve Türkiye'nin nüfusu... İllerin açıklanan nüfus rakamlarında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Türkiye nüfusu, 2021 yılında 1 milyon 65 bin 911 kişi artarak 84 milyon 680 bin 273 kişi oldu. Yeni nüfus rakamları ile birlikte Türkiye'de nüfusu azalan şehirler listesi de ortaya çıktı. 2021 yılında, 81 il için nüfus artışı beklenirken, 16 şehir için tam tersi gerçekleşti. İşte Türkiye'de nüfusu azalan şehirler listesi ve il il 2021 nüfus rakamları!
9.05.2022 Yaşam
Türkiye'nin en büyük ili! Türkiye'de aslen en çok nereli var? Listede büyük sürpriz: İstanbul gerilerde kaldı...
Türkiye'nin en büyük ili! Türkiye'de aslen en çok nereli var? Listede büyük sürpriz: İstanbul gerilerde kaldı... İllerin nüfus rakamları açıklandı. Türkiye'de 2022 nüfus istatistik verilerine göre en çok aslen nereli var? Herkes memleketinde yaşasa en büyük illerimiz hangileri olurdu diye hiç düşündünüz mü? Sonuçlar sizi büyük bir şaşkınlığa uğratabilir. Türkiye Cumhuriyeti, 84 milyonluk bir nüfusa sahip. Bu nüfus 81 il ve 922 ilçeye dağılmış durumda. Bugün itibarıyla en büyük ilimiz megakent İstanbul, ardından ise başkent Ankara ve Ege'nin incisi İzmir geliyor. Öte yandan Türkiye'de illerin nüfusu kütüğe yani memlekete göre sıralandığında durum bambaşka oluyor. İşte haberin detayları...
5.05.2022 Yaşam