Emekli Başvuru

Emekli Başvuru

Son dakika emekli başvuru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emekli başvuru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emekli başvuru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emekli Başvuru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emekli başvuru gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.560 emekli başvuru haberi bulunmuştur. Tüm emekli başvuru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
Emeklilik fırsatı! Prim gününden 1800 gün düşülecek
Emeklilik fırsatı! Prim gününden 1800 gün düşülecek Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Yüz binlerce Bağ-Kur'lu bekliyordu. Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek düzenlemeyle 9000 gün olan prim şartı 7200 güne inecek. Yani binlerce Bağkur’lu emeklilikte 5 yıl avantaj sağlayacak. Uygulamadan yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak.
4.10.2023 Emekli
Erken emeklilik fırsatı! Tarih 5 yıl öne çekiliyor, yüz binler yararlanacak
Erken emeklilik fırsatı! Tarih 5 yıl öne çekiliyor, yüz binler yararlanacak Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Yüz binlerce Bağ-Kur'lu bekliyordu. Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek düzenlemeyle 9000 gün olan prim şartı 7200 güne inecek. Yani binlerce Bağkur’lu emeklilikte 5 yıl avantaj sağlayacak. Uygulamadan yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak.
3.10.2023 Emekli
Emekli TOKİ başvuru şartları ne? TOKİ Sosyal Konut kampanyası emekli başvurusu nasıl yapılır?
Emekli TOKİ başvuru şartları ne? TOKİ Sosyal Konut kampanyası emekli başvurusu nasıl yapılır? TOKİ sosyal konut projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. TOKİ projesi için start verildi. Projeden, şehit yakınları ve gaziler, engelli vatandaşlar, emekli ile gençler faydalanabilecek. Projenin duyurulmasının ardından emekliler başvuru şartlarını araştırıyor. Peki, Emekli için başvuru şartları ne? TOKİ Sosyal Konut kampanyası emekli başvurusu nasıl yapılır? Emeklilerin gelirinin ne kadar olması gerekiyor? İşte detaylar…
13.09.2022 Emekli
Başvurular dün başladı! TOKİ 50 bin konut projesinin detayları...
Başvurular dün başladı! TOKİ 50 bin konut projesinin detayları... TOKİ 6 bin 300’ü İstanbul’da olmak üzere yurt genelinde 50 bin sosyal konut inşa edecek. Talep toplama sürecinin dün itibari ile başlamasıyla ev almak isteyen vatandaşlar da TOKİ’nin 50 bin konut içi nasıl başvuracaklarını araştırmaya başladı.
7.03.2019 Ekonomi
1200 TL zam için başvuru süresi doluyor!
1200 TL zam için başvuru süresi doluyor! Sadece 2016 yılında emekli olan SSK (4/a) ve Bağ-Kur (4/b) emeklilerine fazladan 100 lira emekli aylığı zammı için son haftaya girildi. Emeklilik başvurusunu 2017 yılına bırakanlar için bu zam verilmeyecek. Vatandaşların yıllık bin 200 liralık ilave zam için bir hafta içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurması gerekiyor.
22.12.2016 Ekonomi
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı yok
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı yok Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı bulunmuyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması gerekiyor. Ödemeler banka hesabına tek seferde yatırılıyor. İşte merak edilen detaylar...
31.03.2024 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Emekli milyonlara kritik uyarı! Başvuru yapana 15 bin lira ek ödeme
Emekli milyonlara kritik uyarı! Başvuru yapana 15 bin lira ek ödeme Emekli milyonlarca vatandaşa kritik uyarı geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği kamu bankalarının emeklilere ödeyeceği yeni promosyonlar için başvurular bugün başlıyor. Kamu bankalarında üst sınırın yüzde 140, alt sınırın da yüzde 160 artması üzerine özel bankalar da harekete geçerken, promosyon ödemelerinin nakit bazda en düşük 15 bin liraya kadar yükselmesi bekleniyor.
25.03.2024 Çalışma Hayatı
12.000 TL'ye kadar emekli promosyonu! Bankalar harekete geçti, işte başvuru tarihi
12.000 TL'ye kadar emekli promosyonu! Bankalar harekete geçti, işte başvuru tarihi Emeklilere yönelik kamu bankalarında aylığa göre 8 bin TL ile 12 bin TL arasına çıkacak promosyonda başvurular 25 Mart’ta alınmaya başlanacak. Özel bankaların da harekete geçerek verdikleri promosyonları artırması bekleniyor.
23.03.2024 Çalışma Hayatı
Kamu bankaları emekliye ne kadar promosyon veriyor? Kamu bankaları promosyon güncellemesi 2024: Kamu bankaları promosyon ne kadar oldu?
Kamu bankaları emekliye ne kadar promosyon veriyor? Kamu bankaları promosyon güncellemesi 2024: Kamu bankaları promosyon ne kadar oldu? Bankaların promosyon yarışı devam ediyor. Özel bankalar peş peşe promosyon tutarlarını açıklarken gözler kamu bankalarına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarında emekli banka promosyonlarının alt liminiti açıkladı. Peki, Kamu bankaları emekliye ne kadar promosyon veriyor? Kamu bankaları emekli promosyonu ne kadar oldu? İşte Kamu bankaları promosyon güncellemesi 2024…
22.03.2024 Ekonomi
Emeklilere promosyonda yeni gelişme! Banka hesaplarına yatacağı tarih belli oldu
Emeklilere promosyonda yeni gelişme! Banka hesaplarına yatacağı tarih belli oldu Emeklilere promosyonda son dakika gelişmesi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aylık miktarına göre 8 ila 12 bin lira arasında olacak şekilde yükseltilen kamu bankalarındaki emekli aylığı promosyonlarına ilişkin güncelleme başvurularının pazartesi itibarıyla alınacağını duyurdu.
21.03.2024 Çalışma Hayatı
Bayram ikramiyesi ödemesinde kritik tarih 31 Mart! Emekli ikramiyesinde net tutar hesabı belli oldu
Bayram ikramiyesi ödemesinde kritik tarih 31 Mart! Emekli ikramiyesinde net tutar hesabı belli oldu Emekli ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişmesi! İkramiye almak isteyenlerin başvuru yapması gerekiyor. Son tarih 31 Mart olarak açıklandı. Sadece emekliler değil dul ve yetim aylığı alanlarda ikramiye imkanından yararlanacak. Peki kim kaç lira ikramiye alacak? Ödeme tutarı maaş bağlanma oranına göre değişiyor. İşte emekli ikramiyesine dair merak edilen ayrıntılar...
19.03.2024 Çalışma Hayatı
PTT personel alımı olacak mı? 2024 PTT 10 bin personel alımı ne zaman, PTT KPSS’siz personel alımı mı yapacak?
PTT personel alımı olacak mı? 2024 PTT 10 bin personel alımı ne zaman, PTT KPSS’siz personel alımı mı yapacak? 2024'te PTT'nin personel alımı ne zaman olacak sorusu oldukça yoğun bir şekilde araştırılıyor. Özellikle başvuru tarihleri ve alım yapılacak branşlar konusundaki belirsizlikler merak ediliyor. PTT'nin personel alımı yapacak mı olduğu da merak konusu. İşte 2024 PTT personel alımına ilişkin tüm detaylar...
13.03.2024 Çalışma Hayatı
SGK toplu ödeme yapıyor! Başvuran ve gerekli şartları taşıyanlar prim iadesi alıyor
SGK toplu ödeme yapıyor! Başvuran ve gerekli şartları taşıyanlar prim iadesi alıyor Bir süre çalışan herkes ne zaman emekli olacağını araştırıyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik süresini tamamlamak mümkün olmayabiliyor. Bu durumda ödenen primler SGK tarafından iade ediliyor. Ancak çalışanın başvuru yapması gerekiyor. İşte SGK prim iadesi alınabilecek durumlar..
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Tunç: Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259
Bakan Tunç: Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259. Başvurulardan 69 bin 239'si anlaşma ile sonuçlandı" dedi.
26.02.2024 Gündem
Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu!
Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu! Ankara ve İstanbul'da 250 gram Ramazan pidesinin fiyatı 15 lira olarak belirlendi.
26.02.2024 Ekonomi
Faizsiz kredi! Limit yükseldi, 1 Nisan'da başlıyor
Faizsiz kredi! Limit yükseldi, 1 Nisan'da başlıyor Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Borç Para ve Yardımlara Dair Genel Kurul kararını açıkladı ve artış yapılmasını kararlaştırdı.
26.02.2024 Ekonomi
Emekli promosyonunda rakamlar arttı! Başvuru için son gün 29 Şubat
Emekli promosyonunda rakamlar arttı! Başvuru için son gün 29 Şubat Emekli vatandaşlar maaş zammı sonrası bayram ikramiyesine yapılacak olan zam oranını bekliyordu. Emekli ikramiyesine yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL'ye yükseltileceği açıklandı. İkramiye zammının ardından emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için bir artış haberi daha geldi. Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı. Peki emekliler hangi şartlarda banka değiştirerek yüksek promosyon alabilir? Öte yandan emekli promosyon kampanyaları Şubat ayına girilmesiyle güncellendi. Bankalar müşteri kazanmak adına promosyon rakamlarını tek tek yeniledi. Emekliler, ek gelir sağlayacak olan banka promosyonlarını yakın takibe aldı. 15 bin liraya varan emekli promosyon tutarları ise dikkat çekti. İşte en yüksek banka promosyonu...
26.02.2024 Ekonomi
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor!
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor! Kısa yoldan yükselmek isteyen bazı akademisyenler, hiçbir katkı sunmamalarına rağmen asistanlarının yayınlarına ismini yazar olarak ekletiyor. Kimi ise ‘sen benim ismimi yaz ben de senin ismini yazarım’ diyerek ‘makale kardeşliği’ yapıyor...
18.02.2024 Gündem
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi?
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi? 2 milyona yakın kişi EYT ile emeklilik hakkına geçtiğimiz yıl kavuşmuştu. Bu yıl 400 bin kişi daha bu hakkı kazanacak. EYT'nin emlak vergisinden muaf tutulmasının yolu açıldı. Fırsattan yararlanmak için bazı şartlar gerekiyor. Emekliye vergi kolaylığı için başvuru yapılması şart mı? İşte detaylar...
14.02.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Emekli Başvuru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emekli başvuru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.