Elektrikli Oto

Elektrikli Oto

Son dakika elektrikli oto haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektrikli oto ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektrikli oto haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrikli Oto

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrikli oto gelişmeleri de dahil olmak üzere 185 elektrikli oto haberi bulunmuştur. Tüm elektrikli oto haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araba alacaklar dikkat! ÖTV matrahı güncellendi
Araba alacaklar dikkat! ÖTV matrahı güncellendi Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda vergi oranları değişmedi.
19.11.2023 Ekonomi
Togg teslimat sayısı 5 bin 604'e çıktı! Teslimatlar devam ediyor
Togg teslimat sayısı 5 bin 604'e çıktı! Teslimatlar devam ediyor Türkiye'nin yerli otomobili Togg satışlarında, eylül ayında 2 bin 204 T10X teslim edilirken, mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen teslimat sayısı 5 bin 604 oldu. Elektrikli otomobil satışı ağustos ayında geçen yıla göre 14 kat arttı! Yani ağustosta satılan her 10 araçtan biri elektrikli oldu. Peki bu artışın sebebi ne? İşte detaylar...
2.10.2023 Ekonomi
TOGG'da sistem değişti! Ağustos ayında satış 14 katına çıktı
TOGG'da sistem değişti! Ağustos ayında satış 14 katına çıktı Elektrikli otomobil satışı ağustos ayında geçen yıla göre 14 kat arttı! Yani ağustosta satılan her 10 araçtan biri elektrikli oldu. Peki bu artışın sebebi ne? İşte detaylar...
25.09.2023 Ekonomi
Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Elektrikli otomobile ÖTV ayarı...
Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Elektrikli otomobile ÖTV ayarı... Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Togg’un satışa çıkmasına günler kala elektrikli otomobiller için iki önemli vergi adımı geldi. Elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatı yeniden yüzde 10’luk ÖTV dilimine girdi ve düştü. Düzenleme, Togg’un satış fiyatını da belirleyecek. Çin’den ithal edilen modellere ise yüzde 40 ilave gümrük vergisi getirildi. Böylece Çinli araçların rekabeti zorlaşacak.  
4.03.2023 Ekonomi
Elektrikli otolar da paylaşıma açılacak
Elektrikli otolar da paylaşıma açılacak E-moped ve e-bisikletle çok modlu ulaşım yaklaşımını uygulayan firmalar şimdi de elektrikli otomobilleri paylaşıma açıyor.
16.12.2021 Otomobil
Yerlilik oranın düşme tehlikesi
Yerlilik oranın düşme tehlikesi Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), “Elektrikli Araçlar Günü” etkinliğinde Türkiye'de üretilen araçlarda yerlilik oranının yüzde 70'lerden 20'lere düşebileceğini öne sürdüler.
4.10.2021 Otomobil
Araba almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 836 arttı
Araba almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 836 arttı Yılın ilk beş ayında elektrikli otomobil satışları yüzde 363.9 artışla 617 adete yükseldi. Lüks elektrikli markaların satışları mayısta yüzde 836, beş aylık dönemde ise yüzde 625 arttı.
7.06.2021 Ekonomi
Arabada geri alım garantisi! Bugün başladı, avantajlı fiyat ve...
Arabada geri alım garantisi! Bugün başladı, avantajlı fiyat ve... Araba alacaklara güzel haber! Geri alım garantisi sunuluyor. Ön sipariş alımı bugün başladı. Türkiye'de ilk kez oluyor. Araba almayı planlayan vatandaşların tercihleri gelişen teknoloji ile birlikte değişiyor. Birçok kişi imkanın olması durumunda elektrikli otomobilleri tercih edeceğini söylüyor. Çinli SAIC bünyesinde faaliyet gösteren İngiliz otomobil üreticisi MG, Türkiye'de ilk modelini satışa sundu. Türkiye yollarına ilk çıkan otomobili yüzde yüz elektrikle çalışan bir SUV olan markanın, 12 Nisan'dan itibaren 'ZS EV' isimli modeli ön siparişe açtığı kaydedildi. Yapılan açıklamaya göre, lansmana özel 394 bin TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatı ile Türkiye'ye gelen ZS EV'de, 'MG Değer Koruma Programı' isimli bir geri alım garantisi sunuluyor. Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, "Kimi müşterilerin elektrikli otomobillere dair aklındaki tüm soru işaretlerini silmek için özel bir geri alım garantisi sunuyoruz. Bir elektrikli araçla hayata uyum sağlayamadığını hisseden müşterilerimize geri almayı garanti edeceğiz" dedi.
12.04.2021 Otomobil
Beklenen oluyor! Barış ve yapılandırmada 2 yıl süre verilecek
Beklenen oluyor! Barış ve yapılandırmada 2 yıl süre verilecek AK Parti yeni torba yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Teklifle varlık barışı 6 ay uzayacak, sıkıntıdaki şirketlerin borçları yeniden yapılandırılacak, Merkez Bankası’na yeni yetkiler gelecek.
9.07.2019 Ekonomi
‘Buluncaya kadar aramaya kararlıyız’
‘Buluncaya kadar aramaya kararlıyız’ Hem ABD’ye hem Kıbrıs Rum Kesimi’ne enerji konusunda uyarılarda bulunan Enerji Bakanı Dönmez, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin arama çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
13.05.2019 Ekonomi
Yüksek voltaj
Yüksek voltaj Avrupa’da elektrikli otomobil satışlarının yeni model furyası ve artan menzil sayesinde bu yıl % 48 artışla 200 bine çıkması bekleniyor. Esas patlama 2020’de yaşanacak. Pazar 600 binle 4’e katlanacak.
13.05.2018 Otomobil
Trump’a inat süper hızlı şov
Trump’a inat süper hızlı şov Cenevre Motor Show, ABD Başkanı Trump’ın ‘AB’den gelen otoya vergi getiririm’ tehdidine karşı elektrikli, sürücüsüz, süper hızlı hatta uçan araçların şovuna dönüştü. Elektrikli oto üreticileri, Tesla’ya yetişmek için voltajı yükseltti
6.03.2018 Otomobil
Uzaydan sonra  Türkiye’de
Uzaydan sonra Türkiye’de Çılgın girişicimci Elon Musk’ın uzaya bile gönderdiği otomobil markası Tesla, Türkiye’ye geliyor. Şirket bu yıl İstanbul’da önce servis kuracak sonrasında showroom açacak
11.02.2018 Otomobil
Bakan Özlü: Şimdi tam zamanı! Alt yapı yenilenecek…
Bakan Özlü: Şimdi tam zamanı! Alt yapı yenilenecek… Türkiye’nin milli otomobili için elektrik şebekesinin alt yapısı yenilenecek. Bu kapsamda, elektrik depolama merkezleri kurulacak.
25.11.2017 Ekonomi
Tesla heyecanı
Tesla heyecanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikli oto Tesla, uzay aracı SpaceX, Hyperloop gibi çılgın projelerin yaratıcısı ünlü girişimci Elon Musk’la görüştü. ‘Türkiye’nin Otomobili’ hamlesi sonrası gerçekleşen bu buluşma, ‘Elektrikli Tesla ile iş birliği yapılır mı?’ heyecanı yarattı
8.11.2017 Ekonomi
Elektrikli oto bataryası  için Zorlu’dan dev yatırım
Elektrikli oto bataryası için Zorlu’dan dev yatırım Zorlu Holding, 600 milyon dolar yatırımla Türkiye’nin ilk nikel-kobalt işletme tesisini ve 120 milyon euro yatırımla akıllı telefon ve tablet fabrikası açtı. Meta-nikel tesisinde elektrikli otoların kalbi olan batarya üretilecek
3.11.2017 Ekonomi
100 bininci elektrikli otoyu sattı
100 bininci elektrikli otoyu sattı Renault, 5 yıl içinde 100 bininci elektrikli otomobil satışına ulaştı. Elektrikli oto ZOE, yüzde 23 pazar payına ulaştı.
14.09.2016 Ekonomi
Normale dönüş
Normale dönüş Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Bozkurt, Ekim’de otomotiv satışlarının canlanacağını belirterek, “Son çeyrek hareketli olur, rekor yıl 2015’e yaklaşırız” dedi.
11.09.2016 Otomobil
Asıl önemli olan araba değil pilini yapabilmek
Asıl önemli olan araba değil pilini yapabilmek Elektrikli oto yapmanın kolay olduğunu ifade eden Zorlu Holding CEO’su Yüngül, “Burada elektrikli araba araç. Amaç, ana teknolojiye, pil (batarya) teknolojisine sahip olmak” dedi.
14.04.2016 Ekonomi
Yerli ama platform Çinli
Yerli ama platform Çinli Yerli otonun ilk prototipi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Babayiğit arıyorum’ çağrısından 58 ay sonra göründü. Ancak prototip olarak 2006 model Cadillac’ın kullanıldığı ve platformun Çinliler’den alındığı ortaya çıktı. ‘Bu araç ne kadar milli’ tartışması başlattı.
15.10.2015 Otomobil
Otomobiliniz daha fazla yakıyormuş
Otomobiliniz daha fazla yakıyormuş Volkswagen’in emisyon skandalını ortaya çıkaran ICCT, üreticilerin tüketim verilerinin de doğru olmadığını duyurdu. ICCT’ye göre yeni araçların tüketimi, broşür verilerinin yüzde 40 üstünde. Bu farkın kullanıcıya yıllık bedeli ise en az 1500 TL
27.09.2015 Ekonomi
Vestel'den flaş hamle!
Vestel'den flaş hamle! Vestel'in yerli elektrikli otomobil motoru ve kontrol mekanizmaları için planlanan yatırımın büyüklüğünün 1 milyar dolar geçmesi bekleniyor.
25.08.2015 Ekonomi
Seri üretime geçiliyor!
Seri üretime geçiliyor! Elektrikli otomobilde 400 kilometrenin üzerine çıkan DMA, üç ülkeyle lisans anlaşması yaptı...
19.02.2015 Bilim ve Teknoloji
Elektrikli yerli oto için tarih belli oldu!
Elektrikli yerli oto için tarih belli oldu! Bakanlık, 550 km ve üzerinde şarja sahip batarya için çalışıyor...
10.11.2014 Ekonomi
‘Zorlu’ babayiğit!
‘Zorlu’ babayiğit! Vestel yerli otoda babayiğit olmak için kolları sıvadı. Şirket beyaz eşyadaki tecrübesini elektrikli modellere aktaracak. Ar-Ge’ye start veren Vestel bu alanda aktör olmayı planlıyor.
18.09.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Elektrikli Oto ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrikli oto haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.