Elektrik Tüketimi

Elektrik Tüketimi

Son dakika elektrik tüketimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektrik tüketimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektrik tüketimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Tüketimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik tüketimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 723 elektrik tüketimi haberi bulunmuştur. Tüm elektrik tüketimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektrik faturalarında büyük tasarrufun yolları açıklandı
Elektrik faturalarında büyük tasarrufun yolları açıklandı Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, kış aylarının gelmesi ve elektrik tüketiminin artmasıyla birlikte, vatandaşların faturalarını nasıl düşürebilecekleri konusunda altın değerinde önerilerde bulundu.
8.11.2023 Ekonomi
Elektrik faturasını yarı yarıya düşürüyor! Püf noktaları açıklandı
Elektrik faturasını yarı yarıya düşürüyor! Püf noktaları açıklandı Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte evlerdeki elektrik tüketimi artacak. Vatandaşlar ise elektrik faturasından nasıl tasarruf edeceğini araştırmaya başladı. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ipuçları...
17.10.2023 Ekonomi
Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi! İşte faturayı düşürme yolları...
Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi! İşte faturayı düşürme yolları... Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki 'elektrik tüketim canavarı aletleri' açıklayarak, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ipuçları...
21.09.2023 Ekonomi
300 mağazanın enerjisi GES’le karşılanacak
300 mağazanın enerjisi GES’le karşılanacak MİGROS ve Aksa Elektrik, 16 MWp gücünde arazi tipi güneş enerjisi santralını (GES) hayata geçirmek üzere işbirliği yaptı.
17.08.2023 Ekonomi
Elektrik faturalarında 1 günlük fatura dudak uçuklattı!
Elektrik faturalarında 1 günlük fatura dudak uçuklattı! Aşırı sıcaklar elektrik faturalarına yansıdı, elektrik tüketimi tavan yaptı. Ayrıca klima, vantilatör, soğutucu satışları adeta patladı.
16.07.2023 Ekonomi
Elektrik faturasını yarı yarıya düşürüyor! Uzman isimden kritik uyarı geldi
Elektrik faturasını yarı yarıya düşürüyor! Uzman isimden kritik uyarı geldi Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte evlerdeki elektrik tüketimi artacak. Vatandaşlar ise elektrik faturasından nasıl tasarruf edeceğini araştırmaya başladı. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki 'elektrik tüketim canavarı aletleri' açıklayarak, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ipuçları...
17.05.2023 Ekonomi
Elektriğe indirim kararı! EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı
Elektriğe indirim kararı! EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı EPDK, serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatını 4bin 200 TL'den 3 bin 659 TL'ye düşürdü. Sanayi kuruluşlarında elektrik bedelinin şubattan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesi bekleniyor.
26.01.2023 Ekonomi
Elektrik tarifelerinde indirim! EPDK duyurdu
Elektrik tarifelerinde indirim! EPDK duyurdu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Yeni tarife döneminde mesken aboneleri için herhangi bir artış ya da zam yok. Halihazırda meskenler en düşük tarifeden yararlanmaktadır. Sanayi abone grubunda ise yüzde 16 düzeyinde bir indirim söz konusu. Kurulumuzun aldığı kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 800 Türk lirası/megavatsaatten 4 bin 200 Türk lirası/megavatsaate düşürdük" dedi.
30.12.2022 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün Kışın gelmesiyle beraber doğal gaz ve elektrik kullanımı da artış gösterdi. Yapacağımız bireysel tedbirlerle artan fatura maliyetlerini düşürmek mümnkün. İstanbul Gelişim Üniversitesi'den Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Süzen, yaşam alanlarında doğal gaz ve elektrik tasarrufunun nasıl sağlanabileceğini tek tek anlattı.
21.11.2022 Ekonomi
Faturayı yükseltiyor! Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi
Faturayı yükseltiyor! Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi Pandemi sebebiyle enerji fiyatlarına gelen zamlardan elektrik de nasibini aldı. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki 'elektrik tüketim canavarı aletleri' açıklayarak, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ip uçları...
28.10.2022 Ekonomi
Doğalgaz ve elektriğe zam geldi mi? Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu?
Doğalgaz ve elektriğe zam geldi mi? Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu? BOTAŞ ve EPDK açıladı! Elektrik ve doğalgaza zam geldi! 1 Eylül’den geçerli olmak üzere elektrik ve doğalgaza zam yapıldı. Peki, Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu? İşte elektik ve doğalgaza zam oranı!
2.09.2022 Ekonomi
Konutlarda kullanılan elektrik ve doğal gaza yüzde 20 zam yapıldı
Konutlarda kullanılan elektrik ve doğal gaza yüzde 20 zam yapıldı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'den (BOTAŞ) yapılan açıklamaya göre de konutta kullanılan doğal gaza yüzde 20.4 zam yapıldı.
31.08.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 16 arttı
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 16 arttı Elektrik ile ilgili flaş gelişme. Elektrik tüketimi yüzde 6 azaldı. Temmuz'da doğal gaz santrallerinden elektrik üretimi yüzde 48 azalırken, ithal kömürden elektrik üretimi yaklaşık yüzde 16 arttı. Türkiye’nin elektrik tüketimi Temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında azalırken, üretimi yüzde 8 azaldı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Rekor kırdı, tüm Türkiye'de...
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Rekor kırdı, tüm Türkiye'de... Elektrik ile ilgili flaş gelişme. Türkiye’nin elektrik tüketimi 10 ayın zirvesine çıktı. Türkiye’nin elektrik tüketimi 20 Temmuz Çarşamba günü 1 milyon kWh’i aşarak 10 ayın en yüksek seviyesine çıktı. TEİAŞ verilerine göre, Çarşamba günü doğal gaz santralleri 227.492 MWh elektrik üretirken, ithal kömür santralleri 191.351 MWh elektrik üretti. İşte son dakika haberinin detayları...
21.07.2022 Ekonomi
Yüksek fatura ödemeleri ile ilgili flaş açıklama! Düşüyor
Yüksek fatura ödemeleri ile ilgili flaş açıklama! Düşüyor Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik, doğal gaz ve su giderlerini kapsıyor. Faturalara ödenen tutar düşüyor. Yaz aylarının gelmesi ile pek çok kişi tatil planı yapmaya başladı. Tatil dönüşü fatura şoku yaşamammak için bazı önlemler almak gerekiyor. Yapılacak basit değişiklikler faturaya ödenecek miktarın düşmesini sağlıyor. Öte yandan tatil sürecine ayrılan bütçeyi de düşürmek mümkün. Alışveriş planı yapmak, tatile çıkılacak günlere yakın mutfak alışverişne dikkat etmek ve gereksiz alışveriş yapmamak tasarruf açısından önemli. İşte tatile çıkmadan bilinmesi gerekenler...
10.06.2022 Ekonomi
Elektrik faturasını aylık 578 lira arttırıyor! Tek tek hesaplandı
Elektrik faturasını aylık 578 lira arttırıyor! Tek tek hesaplandı Elektrik faturasını arttırıyor. Elektrik faturasına aylık 578 liralık yük bindiriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte klima ve vantilatör kullanımı başladı. Serinlemek için bu cihazları kullanan vatandaşlar ise yüksek fatura sebebiyle sıkıntı çekebiliyor. Uzmanlar tarafından klima ve vantilatörün faturaya bindireceği yük hesaplandı. Buna göre, 8 bin BTU kapasiteli bir klima, 12 saat açık kaldığında ayda 266 kilovatsaat yani 578 liralık enerji harcıyor. Cihaz kapasitesi 18 bin BTU’ya çıkarsa, sadece klima kaynaklı aylık fatura 1.425 lirayı buluyor. Dar ve küçük alanlarda serinleme amaçlı tercih edilen vantilatör ortalama 50-100 watt arasında elektrik tüketir. Günde 12 saat çalışan bir vantilatörün aylık faturaya yansıması güncel tarifeyle 25-30 lira arasında. Vantilatör enerji tüketimi, satın alma maliyeti ve bakım masrafı açısından en ekonomik soğutma cihazı.
3.06.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Aboneleri ilgilendiriyor, faturalar artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Aboneleri ilgilendiriyor, faturalar artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Fatura ödemeleri artacak. 2022 yılına girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında yeni bir dönem başladı. Kademeli tarifeye geçildi. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibi ile yola çıkılan tarife değişikliğinde, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda alt sınır değişiklikleri yapıldı. Böylece tüketiciler faturalara gelen zamlardan tükettikleri oranda etkilendi. Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Birçok kişi doğal gaz kombisini kapattı. Kışın ısınma için kullanılan enerji, yaz aylarında ise serinlemek için devrede olacak. Klima kullanımı birçok kişi için kurtarıcı olacak. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceleri bulduğu güney ve güney doğu illerinde nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek oluyor. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar için klima kullanımı daha da erken başlıyor. Peki klima kullanımının elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Hem klimanın konforundan yararlanıp hem de düşük elektrik faturası ödemek mümkün mü?
13.04.2022 Ekonomi
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için...
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca aboneyi çok yakından ilgilendiriyor. Fatura ödemeleri artacak. 2022 yılına girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında yeni bir dönem başladı. Kademeli tarifeye geçildi. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibi ile yola çıkılan tarife değişikliğinde, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda alt sınır değişiklikleri yapıldı. Böylece tüketiciler faturalara gelen zamlardan tükettikleri oranda etkilendi. Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Birçok kişi doğal gaz kombisini kapattı. Kışın ısınma için kullanılan enerji, yaz aylarında ise serinlemek için devrede olacak. Klima kullanımı birçok kişi için kurtarıcı olacak. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceleri bulduğu güney ve güney doğu illerinde nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek oluyor. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar için klima kullanımı daha da erken başlıyor. Peki klima kullanımının elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Hem klimanın konforundan yararlanıp hem de düşük elektrik faturası ödemek mümkün mü?
13.04.2022 Ekonomi
Elektrik abonesi milyonları kapsıyor! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş! Faturası 116 TL'nin üzerinde olanlar dikkat
Elektrik abonesi milyonları kapsıyor! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş! Faturası 116 TL'nin üzerinde olanlar dikkat Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş sağlıyor. Elektrik faturası 116 liranın üzerinde gelen milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2022 yılı için elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 1100 kilovatsaat (kWh) olarak belirledi. Buna göre, aylık olarak yaklaşık 116 TL’nin üzerinde elektrik faturası ödeyen vatandaşlar, serbest tüketici olma hakkını kazanarak internet aboneliğini değiştirir gibi elektrik tedarikçisini değiştirip, seçtiği elektrik şirketinin belirlediği tarifeleri kullanabilecek. Serbest tüketici, tedarikçiyle kurduğu ikili anlaşmada fiyat, faturalama sıklığı, ödeme kanalları, güvence bedeli ve diğer sözleşme şartlarını serbestçe belirleyebiliyor. Bu kapsamda, serbest tüketiciler için en önemli avantaj düşük fiyattan elektrik kullanımı olarak öne çıkıyor. İşte elektrik faturasıyla ilgili flaş detaylar...
2.04.2022 Ekonomi
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar...
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar... Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! "21. yüzyıl Türkiye'nin olacak" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Çok daha iyi haberler gelecek, Türkiye fırsatlar ülkesi" açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, "Üçüncü ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi, elektrik tüketimi gayet iyi, fabrikalar çalışıyor ve ihracatımız artarken iç tüketim de devam ediyor. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor” dedi.
19.03.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! EPDK resmen duyurdu, 6 ay...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! EPDK resmen duyurdu, 6 ay... Tüm tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik fiyatları ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. EPDK kamuoyuna duyurdu. Uzun süredir aboneler merak ediyordu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan yapılan son dakika elektrik açıklamasında artan elektrik giderlerine dikkat çekilerek çeşitli önlemler alınacağına vurgu yapıldı. Altı aylık süreye dikkat çekildi. EPDK elektrikte arz güvenliği veya fiyat artışlarının tüketicilere olan etkilerinin kısa ve uzun dönemli şekilde değerlendirilmesi ile serbest piyasa yapısını bozmadan ve piyasanın işleyişine müdahale etmeden 6 aya kadar önlem alınmasının sağlanacağını açıkladı.
17.03.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Tam 6 bin 99 ton...
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Tam 6 bin 99 ton... Ayçiçek yağı fiyatlarının artmasının ardından ve stok haberleri sonrası kritik gelişme! Rusya’nın Yisk Limanı'ndan 9 Mart'ta çıkış yapan 6 bin 99 ton ayçiçek yağı yüklü Lilac isimli gemi bu sabah Mersin'e ulaştı. Gemideki tonlarca ayçiçek yağı, 5 mil açıktaki özel bir firmaya ait platformdan firmanın depolarına aktarılmaya başlandı.
16.03.2022 Ekonomi
3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi! Memur ve emekli milyonlar bekliyordu ve tarih verildi...
3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi! Memur ve emekli milyonlar bekliyordu ve tarih verildi... 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek göstergede bir aşama daha aşıldı. Hükümet ve Memur-Sen, öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubu çalışanını etkiyecek toplantı bugün yapıldı. 3600 ek gösterge düzenlemesi için yapılan ikinci toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Memur-Sen'den 11 sendika temsilcisiyle bir araya geldi. Üçüncü toplantının 10 Mayıs'ta yapılacağını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Emekli maaş ve ikramiyelerine dokunacak şekilde bir yaklaşımı kamu tarafıyla paylaştık” dedi.
16.03.2022 Ekonomi
Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesine ait turbo jeneratörü sahaya ulaştı
Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesine ait turbo jeneratörü sahaya ulaştı Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Rusya'dan yola çıkarılan 1'inci güç ünitesine ait türbin tesisinin ana ekipmanları olan stator, turbo jeneratör rotoru ve düşük basınçlı silindir inşaat sahasına ulaştı.
16.03.2022 Ekonomi
Enflasyon, petrol, elektrik ve doğal gaz fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu: Hızlı bir şekilde normalleşecek
Enflasyon, petrol, elektrik ve doğal gaz fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu: Hızlı bir şekilde normalleşecek Enflasyon, petrol, elektrik ve doğal gaz fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyonu yıl sonu itibarıyla belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımızla devam ediyoruz. Enflasyonda mutlaka suretle yaz aylarından itibaren özellikle yılsonundan itibaren de düşüşü ve hızlı bir şekilde normalleşmeyi görmüş olacağız" dedi.
16.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Tüketimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik tüketimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.