Almanya kömürle çalışan elektrik santrallerini tekrar açma kararı aldı
Almanya kömürle çalışan elektrik santrallerini tekrar açma kararı aldı Almanya'nın iki meclisi, Rusya'nın gaz gönderimini kısıtlaması nedeniyle kömürle çalışan elektrik santrallerini yeniden çalışır hale getirmek için yasa değişikliğini dün onayladı. Değişiklikle, rüzgar tribünleri gibi yeşil enerjinin yaygınlaşmasının hızlandırılacağı ifade edildi.
9.07.2022 Dünya
Irak'ta elektrik santrallerine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Irak'ta elektrik santrallerine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Irak hükümeti, elektrik santrallerine yapılan saldırılarda 7 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını açıkladı.
3.07.2021 Dünya
Bakan Kurum'dan net mesaj: Tüm cezai işlemler uygulanacak!
Bakan Kurum'dan net mesaj: Tüm cezai işlemler uygulanacak! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, jeotermal elektrik santrallerinin hava kirliliğine neden olup, olmadığını anbean denetleyeceklerini belirtip, mevzuata aykırı bir durum ile karşılaşılması halinde kapatma dahil tüm cezai işlemleri uygulayacaklarını söyledi. Bakan Kurum ayrıca, "Yıl sonuna kadar tüm tesisler hava kirliliğini ölçmek üzere ölçüm cihazlarını yönetmelik çerçevesinde takmaları zorunluluğu getiriyoruz" dedi.
25.07.2020 Ekonomi