Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Faturalar değişiyor, ay sonunda...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Faturalar değişiyor, ay sonunda... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Faturalar değişiyor. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Elektrik faturalarında büyük indirim sağlıyor. Elektrik faturasında aylık 270 lira tasarruf yapmak mümkün. Durdukları yerde, kapalı olsalar dahi elektrik harcayan elektronik cihazlardan birçoğumuzun haberi yok. Bunun içinse sadece fişte takılı durumda unutulmaları yetiyor. Kapalıyken bekleme moduna geçerek elektrik tüketen bu cihazlar, uzmanlar tarafından 'vampir' olarak nitelendiriliyor. Yapılan araştırmalara göre ortalama olarak bir evde harcanan elektriğin yüzde 10'u 'vampir cihazlar'a ait. Bu küçük gibi görünse de aslında hesaplandığında yıllık fatura maliyetini yükseltebiliyor. Peki hangi cihazlar, ne kadar elektrik harcıyor? İşte elektrik faturalarında tasarruf sağlayacak yöntemler...
13.05.2022 Ekonomi
Elektrikte yeni dönem! 6 ay geçerli olacak, sabitlendi! Elektrik faturalarındaki yükseliş...
Elektrikte yeni dönem! 6 ay geçerli olacak, sabitlendi! Elektrik faturalarındaki yükseliş... Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Yeni sistem devreye alındı. Hükümet harekete geçti ve elektrikte tavan fiyat sistemi uygulaması başladı. Elektrik faturalarının yükselmesi engellenecek. Buna göre yeni sistem ile karlılık oranları daha yüksek olan santrallerden gelirlerinin bir kısmı geri alınarak, maliyeti daha yüksek santrallere verilecek. Böylece elektrik faturaları üzerindeki baskı ortadan kaldırılmış olacak. Elektrik tedarik şirketlerinin elektrik alırken ödeyeceği rakamlar yeni alınan kararla 6 ay boyunca sabitlendi. Yani 6 ay boyunca fiyatlar frenlenmiş olacak. Üretim santralleri tüketicilerin faturalarındaki maliyete ortak olacak.
30.03.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, resmen arttı, faturalarda...
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, resmen arttı, faturalarda... Elektrik kullanımı ve tüketimi ile ilgili flaş gelişme. EPDK duyurdu. Resmen belli oldu. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yüzde 2 arttı. Türkiye'de faturalanan elektrik tüketim miktarı ise aynı dönemde yaklaşık yüzde 1,8 artarak 22 milyon 422 bin 292 megavatsaat oldu. Tüketimin yüzde 42,6'sı sanayi, yüzde 25,6'sı ticarethane ve yüzde 23,1'i mesken aboneleri tarafından gerçekleştirildi. Tarımsal sulamanın payı yüzde 6,7, aydınlatmanın payı ise yüzde 2 olarak kayıtlara geçti. Kaynak: Türkiye'nin lisanslı elektrik kurulu gücü Eylül’de yüzde 5,6 arttı.
2.12.2021 Ekonomi