Ekspertiz Raporu

Ekspertiz Raporu

Son dakika ekspertiz raporu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekspertiz raporu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekspertiz raporu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekspertiz Raporu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekspertiz raporu gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 ekspertiz raporu haberi bulunmuştur. Tüm ekspertiz raporu haberleri aşağıda listelenmiştir.
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalar da geliyor.
13.03.2024 Gündem
Tapuda yeni dönem! Daire ve arsa satın alırken zorunlu olacak
Tapuda yeni dönem! Daire ve arsa satın alırken zorunlu olacak Tapuda yeni dönem başlıyor. Ev ve arazi alıp satmayı düşünenleri ilgilendiren düzenleme geliyor. Tapuda ekspertiz süreci başlıyor. Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı programında gayrimenkul alacakları ilgilendiren bir planlama yayınlandı. Sisteme göre gayrimenkulün satış bedelini ekspertiz belirleyecek. Peki, tapuda ekspertiz zorunluluğu nedir? İşte tüm detaylar...
10.12.2022 Ekonomi
İkinci el arabada yeni dönem! 81 ilde başladı! Ceza kesilecek
İkinci el arabada yeni dönem! 81 ilde başladı! Ceza kesilecek İkinci el araba satışında yeni başlıyor. İkinci el araba alan satan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, 15 Eylül 2022 tarihinden sonra 81 ilde Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla iş yeri denetimleri yapılarak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmeden pazarlaması yapılan (iş yerlerinde satışa sunulan) otomobil ve arazi taşıtlarının tespit edileceğini ve bu faaliyetlerin de cezalandırılacağını açıkladı.
25.08.2022 Ekonomi
Araba alacak milyonları ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! Bir yıl süresi var! İndirim hakkı...
Araba alacak milyonları ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! Bir yıl süresi var! İndirim hakkı... Araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Pandeminin etkileri nedeniyle hâlâ sıfır araç bulmakta sıkıntı yaşayan tüketiciler mecburen ikinci el araçlara yöneliyorlar. İkinci el araçlara sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlar istenirken, “hasarlı” hatta “pert kaydı” olan araçlar, kötü niyetli kişiler tarafından “sıfır” ya da “hasarsız” diye satılabiliyor. Bilmeden ayıplı otomobil alan vatandaşları Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Türk Borçlar Kanunu koruyor. “Sözleşmeden dönme, aracın ayıpsız mislini isteme, ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, ücretsiz onarım isteme” haklarınızdan birini kullanabilir, ayrıca uğradığınız zararın tazminini talep edebilirsiniz. İşte ikinci el araba alacak milyonlarca vatandaşın bilmesi gereken detaylar...
13.06.2022 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiren uyarı! Ekspertiz raporunda buna dikkat! Zarara uğratıyor...
Arabası olan milyonları ilgilendiren uyarı! Ekspertiz raporunda buna dikkat! Zarara uğratıyor... Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme. Otomobil alım satımı yapanlar dikkat! Son dakika ekspertiz raporu uyarısı geldi. Bursa'da satışa çıkardığı aracı için 'Tamamı boyalı' ekspertiz raporu alan Ufuk Bengi, aksini ispatlamak için başka firmalara gitti. İncelemelerde aracın sadece kaputunda boya olduğu belirtildi. Binlerce lira zarara uğradığını belirten Bengi, "3 farklı ekspertiz firmasına götürdüm. Benim vaat ettiğim şekilde boya çıktı" dedi. Ekspertizden kaynaklı mağduriyetler düzenleme yapılması gerektiğine dikkati çeken sektör temsilcisi Hakan Yanık ise "Aynı gün içinde 3 farklı ekspertize götürülen bir otomobile, 3 farklı ekspertiz raporu çıkarabiliyor" ifadelerini kullandı.
12.06.2022 Otomobil
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, tek tek belirlendi, sigorta ödüyor! 30 gün detayına dikkat...
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, tek tek belirlendi, sigorta ödüyor! 30 gün detayına dikkat... Arabası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, kimse bilmiyor ama kayıplar en aza iniyor. Resmi Gazete’de yayımlandı, zararı trafik sigortası ödüyor, 30 gün detayına dikkat! Tamamen değişti, artık onlara da tazminat hakkı doğuyor. Otomobilinden traktörüne, motosikletinden tankerine, iş makinesinden minibüsüne, taksisinden otobüsüne, kamyonundan kamyonetine kadar tüm araç grupları için başvuru yapılabiliyor. Başvuruda sınır yok ama iki yıl içinde müracaat edilmesi gerekiyor. Birçok araba sahibi bundan haberdar değil ya da ‘bürokratik işlem’ diye de peşine düşmüyor. Peki kimlere, nasıl tazminat hakkı doğuyor! İşte tüm detaylar...
29.05.2022 Ekonomi
İkinci el araba alacaklara kritik uyarı! Pişman olmayın! Tuzak büyük
İkinci el araba alacaklara kritik uyarı! Pişman olmayın! Tuzak büyük İkinci el araba ile ilgili son dakika açıklaması! Ramazan bayramı tatili yaklaşırken ekspertizler yoğun mesai harcıyor. Araç satın alan sürücüler kontrol maksadıyla ekspertiz firmalarının yolunu tutuyor. Ekspertiz fiyatları ortalama 500 ile bin 500 TL arasında değişiyor.
25.04.2022 Ekonomi
İkinci el araba ile ilgili flaş açıklama! Çok önemli uyarı! Satın alan büyük zarar ediyor
İkinci el araba ile ilgili flaş açıklama! Çok önemli uyarı! Satın alan büyük zarar ediyor İkinci el arabayli ilgili son dakika uyarısı. İkinci el araç piyasasının hareketli olduğu Türkiye’de, 1 günde çok sayıda ikinci el araba alınıp satılıyor. Binlerce araba arasından kendine en uygun olanını arayan alıcılar da zaman zaman satıcıların kurbanı oluyor. Bazen sahte raporlar, bazen de bir dikkatsizlik sebebiyle alıcılar; hava yastığı patladıktan sonra doldurulan, parçası değişmiş, hasarlı olduğu halde ruhsata işlenmemiş, uyarı ışıklarının önüne geçmek için direnç takılmış arabaları fark etmeden alıyor ve bu hataları sonradan fark ederek maddi ve manevi problemler yaşıyor. Zaman zaman alıcılar, aracı satın aldıktan sonra önüyle arkasının iki farklı otomobile ait olduğuna bile rastlayabiliyor. Oto ekspertiz işlemecisi Oktay Tarcan, aracın satın alınmadan önce mutlaka bir ekspertize gösterilmesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
21.01.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, resmen değişti, başvuran alıyor, 2 yıl süresi var, artık...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, resmen değişti, başvuran alıyor, 2 yıl süresi var, artık... Milyonlarca araba sahibini kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tamamen değişti. Geçmiş dönemlerde sadece belli araçlar yararlanabiliyordu. Ancak alınan yeni karar ile tüm arabaları kapsayacak şekilde değiştirildi. Otomobilinden traktörüne, motosikletinden tankerine, iş makinesinden minibüsüne, taksiden otobüse, kamyonundan kamyonetine kadar tüm araç grupları artık başvuruda bulunabilecek. Formül değişti. Önemli bir detay dikkat çekiyor. 2 yıllık süreyi aşmamak gerekiyor.
20.12.2021 Ekonomi
Sıfır araba aldı! Hayatının şokunu yaşadı
Sıfır araba aldı! Hayatının şokunu yaşadı İstanbul'da bir sürücü 1 milyon TL değerinde lüks sıfır otomobil aldı. O araç seyir halindeyken, motoru bir anda durdu. Sürücü ölüm riski atlattı. Bayi aracı kabul etmezken, mahkeme ise araç ayıplı dedi.
30.10.2021 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Düşük fiyat ödeniyor, süresi 2 yıl...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Düşük fiyat ödeniyor, süresi 2 yıl... Arabası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Düşük fiyat ödeniyor. 2 yıl süresi var. Çoğu kişi bundan haberdar değil. Çok önemli tazminat detayı bulunuyor. Zamanaşımı olduğu için dikkat edilmesi gerekiyor. Araç değer kaybı ile ilgili açıklama yapıldı. Kaza olduğunda araçta değer kaybı meydana geliyor. Arabayı almak isteyen kişiler de bu nedenle düşük fiyat ödemek istiyor ve araç sahibi zarar ediyor. Bu zararın önüne geçmek veya talep edilen tazminatla zararı en aza indirmek mümkün.
5.06.2021 Ekonomi
İkinci el arabada flaş 45 gün detayı!
İkinci el arabada flaş 45 gün detayı! İkinci el veya sıfır araba almak isteyenler için önemli uyarı geldi. Mağdur olmamak için dikkat edilmesi gereken konular ortaya çıktı. Araba alacak vatandaşları uyaran TÜDEF Başkanvekili Sinan Vargı, “İki araç kesilip birbirine eklenerek yapılan araca sağlam raporu verebiliyorlar. Ya da ekspere aynı renk, modelde sağlam aracı götürüp noterde ağır hasarlı aracın satışını yapabiliyorlar. Vatandaş, TSE Yeterlilik Belgesi olmayan ekspere gitmesin” dedi.
27.04.2021 Gündem
İkinci el araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Belli oldu, zam oranı ve tarihi...
İkinci el araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Belli oldu, zam oranı ve tarihi... Araba alacak milyonlarca kişi İkinci el araba fiyatları ile ilgili araştırma yapıyor. Bir süre düşüş eğiliminde seyreden İkinci el araba fiyatları yükselişe geçti. İkinci el araba fiyatları ile ilgili son durum ne? İkinci el araç fiyatlarındaki yükselme devam edecek mi? İkinci el araba almak için doğru zaman mı? Geçen yıl pandemi nedeniyle fiyatların artış gösterdiği ikinci el otomobil piyasasında, düşüş yaşandı. Baharla birlikte tatil planlarının ikinci el piyasasını hareketlendireceğini ve fiyatlara zam geleceğini belirten Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Önümüzdeki ay itibariyle ikinci elde yüzde 5 ila 10 arası zam yapılabilir” dedi.
28.03.2021 Otomobil
700 bin TL’ye kadar 2. el araç alacak!
700 bin TL’ye kadar 2. el araç alacak! 2.el platformu letgo otomobil alım satımına giriyor...
25.03.2021 Otomobil
Ağır hasarlı araçlara düzenleme getirilmeli!
Ağır hasarlı araçlara düzenleme getirilmeli! 2020 itibariyle devreye giren yeni yönetmelikle yetki belgesi ve ekspertiz raporu zorunluluğu gibi maddelerle, tüketicinin güven seviyesi artırılsa da, özellikle ağır hasar kayıtlı (pert) araçlar satın alınırken ödenen bedel, halen mağduriyetlerin sürmesine sebep olabiliyor.
15.03.2021 Otomobil
PTT lojman satışı 2021 | PTT lojmanları açık teklif usulü satılacak!
PTT lojman satışı 2021 | PTT lojmanları açık teklif usulü satılacak! Marmaris Milli Emlaklar Müdürlüğü tarafından İçmeler Mahallesi'nde yer alan PTT lojmanları satılacak. PTT lojman satışı 2021 detayları...
Tek parça değişeni var denilen otomobilin yarısı başka otomobile ait çıktı
Tek parça değişeni var denilen otomobilin yarısı başka otomobile ait çıktı Denizli'de yaşayan Metin Özdemir (28), internetteki bir ilanda görüp satın aldığı ikinci el otomobilin, kaynakla birleştirilen 2 ayrı araç olduğunu öğrenince, dolandırıcılık suçundan şikayetçi oldu. Aracı satın almadan götürdüğü ekspertizin kendisine aracın bir parçasının değiştirildiği yönünde rapor verdiğini anlatan Özdemir, "Hayatımda ilk kez aldığım otomobilde hayal kırıklığı yaşadım. Bütün birikimimle satın almıştım, dolandırıldım. Aracı satın aldığım kişi benimle dalga geçer gibi 'Sen de başkasına sat' dedi" diye konuştu.
6.02.2021 Yaşam
Kaza yaptı, başına gelmeyen kalmadı! İcralık oldular...
Kaza yaptı, başına gelmeyen kalmadı! İcralık oldular... Birçok ilde avukatlarla davalık olan hasar danışmanlık şirketlerinden biri dikkat çeken bir soruşturma ile gündemde. 1.5 yıl önce Bayrampaşa’da hasarlı bir kaza meydana geldi. Kazadan sonra Pendik’te bulunan bir şirket, aracı hasar gören Özer Çaçaoğulları’dan vekâletname aldı. Kazada kusuru bulunan Döndü İşbilir’in sigorta şirketi, Çaçaoğulları’nın 3.100 liralık hasarı ile araçtaki 3.654 liralık değer kaybını ödedi. Danışmanlık şirketi Çaçaoğulları’na, değer kaybı parasından 2.500 lira eksik ödediği gibi, İşbilir ve eşine de 12 bin liralık icra takibi başlattı.
7.01.2022 Gündem
Araba alacakları ilgilendiriyor! Geçersiz
Araba alacakları ilgilendiriyor! Geçersiz Arabası olan ya da araba almayı düşünen herkesi çok yakından ilgilendiren flaş açıklama! Geçersiz... 6 binden sadece bin 500'ü geçerli olarak kabul edilebiliyor. Araba alıp satarken mağduriyet yaşanmasına yol açıyor. TSE belgesi olmayan firmanın ekspertiz raporu geçersiz kabul ediliyor. Araba alıp satacak kişilerin ekspertiz raporuna dikkat etmesi gerekiyor.
24.01.2021 Otomobil
Arabası olanları ilgilendiriyor! Başvuran alıyor, süresi var
Arabası olanları ilgilendiriyor! Başvuran alıyor, süresi var Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Talep edenler alabiliyor. Ödemelerin 8 iş günü içerisinde yapılması gerekiyor. Parasını alamayan araba sahipleri komisyona yazılı bir şekilde başvuruda bulunabiliyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise zaman aşımı. 10 yılın geçmesi durumunda talep edilse bile tazminat ödemesi yapılmıyor. Çoğu araç sahibi haberdar değil. Kazadan sonra araçta hasar oluşuyor ve ikinci el piyasa değeri düşüyor. Kazadan sonra araçta oluşan kayba ise 'araç değer kaybı' deniyor. Ancak bu kaybın telafisi mümkün. Araç değer kaybı tazminatı, kazaya karışan diğer araç sahibinin sigortasından talep ediliyor.
18.01.2021 Ekonomi
Arabası olan ve araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Cezası 9 bin lira...
Arabası olan ve araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Cezası 9 bin lira... Arabası olan ve araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiren karar. Cezası 9 bin lira. Emsal olacak. Kayseri İl Tüketici Hakem Heyeti, ikinci el araçtaki dolu hasarını tespit edemeyen ekspertiz firmasının ayıplı hizmet verdiği gerekçesiyle, tüketiciye aracın onarımı ve değer kaybı için 9 bin lira ödemesine hükmetti.
2.12.2020 Otomobil
Ekspertizin araç satışından sonraki sorumlulukları nelerdir?
Ekspertizin araç satışından sonraki sorumlulukları nelerdir? Ekspertiz raporu sonrasında raporda yer almayan bir ayıp ortaya çıkması halinde satıcının ve ekspertizin alıcının bu zararından dolayı eksper ve satıcı sorumlu olur. Alıcı zararından dolayı ekspere de satıcıya da başvuruda bulunabilir.
26.11.2020 Otomobil
İkinci el arabada büyük tuzak! 90 bin TL...
İkinci el arabada büyük tuzak! 90 bin TL... Kayseri'de satın aldığı ikinci el otomobilin, iki farklı aracın ortadan kaynakla birleştirilerek oluşturulduğunu ekspertiz raporu ile öğrenen alıcı, suç duyurusunda bulundu.
23.11.2020 Yaşam
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Sigorta parayı ödüyor
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Sigorta parayı ödüyor Birçok kişi haberdar değil. Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. O parayı geri alabilirsiniz. Türkiye'de her gün binlerce maddi hasarlı kaza yaşanıyor. Kazadan sonra araçta hasar oluşuyor ve ikinci el piyasa değeri düşüyor. Kazadan sonra araçta oluşan kayba ise 'araç değer kaybı' deniyor. Ancak bu kaybın telafisi mümkün. Bu kazalarda hasar gören araçların maliyetleri sigorta şirketlerince karşılanıyor. Suçlu aracın trafik sigortası karşı tarafın hasarını ödüyor. Ödenen ücret yeterli gelmezse itiraz hakkı da bulunuyor.
26.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ekspertiz Raporu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekspertiz raporu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.