Ehliyet ve kimlikte yeni dönem! Resmen başladı, tamamen değişti, 5 yıl detayı...
Ehliyet ve kimlikte yeni dönem! Resmen başladı, tamamen değişti, 5 yıl detayı... Ehliyet ve kimlik ile ilgili son dakika açıklaması! Kritik tarih yaklaşıyor. Detaylar belli oldu. Kimlik kartlarında yeni bir dönem başlıyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alan ve henüz yeni ehliyete geçmeyen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Ehliyette yenileme süresi 31 Aralık 2022 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere idari para cezası uygulanacak. Ehliyet başvuruları ile ilgili önemli bir yenilik hayata geçirildi. Başvurular artık e-Devlet kapısı üzerinden de yapılabiliyor. Nüfus cüzdanlarının yenilenme işlemleri ise süre kısıtlaması olmaksızın devam ediyor. Ancak önemli bir detay dikkat çekiyor. Yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl. Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor. Öte yandan çipli kimlik kartlarının kullanım alanları da genişletildi. Yeni kimlik kartları artık kredi kartı gibi de kullanılabilecek. Ayrıca yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgilerin, çipli kimlik kartlarına entegre edilmesiyle vatandaşların, yanlarında ayrıca ehliyet bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. ‘İki işlev tek kart’ sistemi için hem ehliyetin hem de kimlik kartının çipli olması gerekiyor. İşte ehliyet ve kimlikte yeni dönemin tüm detayları...
18.05.2022 Gündem
Ehliyette yeni dönem resmen başladı! Flaş değişiklik kararı, ilk kez uygulanacak
Ehliyette yeni dönem resmen başladı! Flaş değişiklik kararı, ilk kez uygulanacak Ehliyet alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni karar resmen duyuruldu. Ehliyette yeni uygulamanın detayları belli oldu. İlk kez uygulanacak. Zaman tasarrufu sağlanacak. Bakanlık tarafından kamuoyuna ayrıntılar hakkında bilgi verildi. "Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetine e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
28.04.2022 Gündem
Ehliyet ve kimlikler için flaş karar! Resmen değişti, tüm Türkiye'de...
Ehliyet ve kimlikler için flaş karar! Resmen değişti, tüm Türkiye'de... Türkiye'de yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiren karar. Ehliyet ve çipli kimlikler ile ilgili yeni dönem başlıyor. Resmen açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni tanıttı. Bakan Soylu, sistem ile pek çok dolandırıcılığın önüne geçileceğinin altını çizdi. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin, kimlik kartının yetkili kurum tarafından verildiğini, kişinin kartının sahibi olduğunu, kimlik doğrulama işleminin nerede, ne zaman, kim tarafından, niçin gerçekleştirildiğini göstereceğini dile getiren Soylu, sistemin 16 noterlikte, Ziraat Bankası'nın 5 şubesinde, Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle Tapu Müdürlüğünde uygulandığını anlattı. Bakan Soylu, sistemin temmuz ayı sonu itibarıyla daha da yaygınlaştırılacağını bildirdi.
14.07.2021 Ekonomi