Ebrd

Ebrd

Son dakika EBRD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan EBRD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını EBRD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ebrd

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ebrd gelişmeleri de dahil olmak üzere 47 ebrd haberi bulunmuştur. Tüm ebrd haberleri aşağıda listelenmiştir.
Avrupa'dan fintek yatırımı
Avrupa'dan fintek yatırımı Türkiye’de fintek sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden Dgpays, ikinci yatırım turunu tamamlayarak Avrupa’dan önemli bir yatırım aldı.
27.02.2024 Vitrin
Akbank resmen duyurdu! Flaş kredi kararı, imzalar atıldı...
Akbank resmen duyurdu! Flaş kredi kararı, imzalar atıldı... Akbank harekete geçti ve resmen duyurdu. Kredi açıklaması geldi. Hesabı olan müşterileri ilgilendiriyor. İmzalar atıldı. KOBİ’lere yönelik iki yeni kredi anlaşması yapıldığı belirtildi. Bu anlaşmanın yanı sıra dış ticaret işlemleri ve orta ölçekli işletmelerini finansman ihtiyacını destekleyecek 4 yeni anlaşma imzaladı. İşte Akbank'tan yapılan kredi anlaşması duyurusu ve detayları...
11.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, EBRD Başkanı Renaud-Basso'yu kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, EBRD Başkanı Renaud-Basso'yu kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso'yu kabul etti.
8.11.2021 Siyaset
Avrupa'dan Türkiye'ye para yağdı! Dev yatırım
Avrupa'dan Türkiye'ye para yağdı! Dev yatırım Türkiye’nin EBRD’nin yatırım portföyünde en yüksek paya sahip ülke olduğunu vurgulayan Renaud-Basso, “Türkiye’de toplamda 13 milyar Euro’luk yatırım yaptık” dedi. Renaud-Basso, “Bizim için en cesaret verici olan şey, Türkiye’de özel sektörün son derece dinamik olması. Türkiye’nin çok geniş ve güçlü bir tüketici temeline sahip olması ve hızlıca yeniden büyüme kapasitesi, ekonomisinin direnç unsurları arasında yer alıyor” dedi.
4.05.2021 Ekonomi
AB'den kritik karar! Türkiye'yi de etkileyebilir
AB'den kritik karar! Türkiye'yi de etkileyebilir AB, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ile karbon fiyatlandırması ve vergilendirmesiyle ilgili yeni düzenleme hazırlığında. EBRD'ye göre uygulama Türkiye'yi de etkileyebilir.
21.04.2021 Dünya
DenizBank'tan flaş kredi açıklaması! İlk kez...
DenizBank'tan flaş kredi açıklaması! İlk kez... DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 2014'ten beri ilk defa gerçekleştirdikleri 435 milyon dolarlık seküritizasyon işlemiyle ekonomiye katkılarını güçlü şekilde sürdürdüklerini belirterek, "Bu işlemin, yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon piyasasının da bir anlamda önünü açacağını ve bunların devamının da geleceğini öngörüyoruz." dedi.
19.02.2021 Ekonomi
Varlık Fonu, EBRD’nin %10 hissesini satın aldı
Varlık Fonu, EBRD’nin %10 hissesini satın aldı Varlık Fonu, Borsa İstanbul'daki yüzde 10 EBRD hissesini satın alarak payını yüzde 90,6'ya çıkardı.
31.12.2019 Ekonomi
İstanbul’da yeni metro hattı için 175 milyon avroluk kredi
İstanbul’da yeni metro hattı için 175 milyon avroluk kredi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ve Societe Generale, İstanbul'da yeni bir metro hattının yapılması için toplam 175 milyon avroluk finansman sağladı.
26.09.2019 Gündem
Bakan Albayrak: Eylül ayında enflasyonda tek haneli rakamları yakalayacağız
Bakan Albayrak: Eylül ayında enflasyonda tek haneli rakamları yakalayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son ekonomik verilerin ekonomideki toparlanmanın ve dengelenme sürecinin arzu edilen seviyeye yakın şekilde seyrettiğini ortaya koyduğunu belirterek, "Özellikle ikinci yarıda beklediğimiz ekonomik aktivitedeki rahatlama ile yılı pozitif büyüme rakamı ile kapatacağımıza inanıyoruz." dedi.
12.09.2019 Ekonomi
Enerji sektörüne 2019`da 250 milyon euro yatırım
Enerji sektörüne 2019`da 250 milyon euro yatırım Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Sürdürülebilir Altyapı Grubu Direktörü Nandita Parshad, Türkiye`de enerji sektörüne bu yıl 250 milyon euro yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.
19.06.2019 Ekonomi
Türkiye için güzel haber! 1 milyar euroluk dev yatırım
Türkiye için güzel haber! 1 milyar euroluk dev yatırım Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, "Bankamız, 2018 yılında Türkiye’de toplam 34 projeye 1 milyar euroluk yatırım yaptı" dedi.
22.01.2019 Ekonomi
'Türkiye’de iş yapmaya devam edeceğiz'
'Türkiye’de iş yapmaya devam edeceğiz' Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, Türkiye'de faaliyet gösterdikleri 2009 yılından bu yana bir başarı hikayesine imza attıklarını ve en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptıklarını belirterek, "Biz Türkiye'nin uzun vadeli kalkınmasına inanıyoruz. Koşullar zorlaşsa bile Türkiye’de iş yapmaya devam edeceğiz." dedi.
14.09.2018 Gündem
İnşaatçılar darlanırken NEF yeni rekor peşinde
İnşaatçılar darlanırken NEF yeni rekor peşinde 2016’yı 1.2, 2017’yi de 1.5 milyar TL ciro ile kapatan NEF, başlatacağı 6 yeni proje ile 2018’de 2.1 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı hedefliyor. NEF’in geçen yılki cirosu sektör 2’ncisinin 2, 3’üncüsünün de 3 katıydı
7.02.2018 Ekonomi
‘Çerez parası’ değil
‘Çerez parası’ değil Kuru yemiş devi Peyman, EBRD’den 32 milyon euroluk kredi sağladı. Kredi, şirketin Eskişehir fabrikasının tamamlanmasına, tarıma ve ihracata yönelik kullanılacak
30.01.2018 Ekonomi
Türkiye'ye para akacak! Dev yatırımlar geliyor...
Türkiye'ye para akacak! Dev yatırımlar geliyor... Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti, "Türkiye’de bu yıl 1,5 milyar avronun üzerinde güçlü bir yatırımımızın olacağını düşünüyorum." dedi.
17.01.2018 Ekonomi
Sözümüze sadığız
Sözümüze sadığız Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye’deki yatırımlarını büyüteceklerini açıkladı. EBRD Türkiye Direktörü Tuerkner, “Türkiye operasyon yaptığımız en büyük ülke. Verdiğimiz taahhütlere sadığız” dedi
28.11.2017 Ekonomi
Düpedüz şantaj
Düpedüz şantaj Tam da Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklayacağı süreçte bazı Alman bankalarının Türkiye’ye yönelik finansmanı kısacağına dair spekülasyonlar çıktı. Dolar 3.83 TL’yi geçti. Merkez’den kur baskısından sonra faiz artırımı bekleyen lobinin hesabı tutmadı
26.10.2017 Ekonomi
Piyasaları karıştıran habere Erdoğan'ın danışmanından yanıt
Piyasaları karıştıran habere Erdoğan'ın danışmanından yanıt Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Alman bankalarının Türk şirketlere kredi vermeyi askıya alacağına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek "Bu haberler Türkiye'ye yönelik operasyon" dedi.
26.10.2017 Ekonomi
Tek NEF’este sattı sektöre nazire yaptı
Tek NEF’este sattı sektöre nazire yaptı Gayrimenkulde durgunluk ve balon tartışmaları sürerken Nef, Çekmeköy’deki 474 konutu 1.5 günde satarak rekora imza attı. Nef İcra Kurulu Başkanı Timur, “İnanmayanlar olur diye noterden durumu onaylattık. Bize değil Türkiye’ye güvenin işareti olarak görüyoruz” dedi
23.10.2017 Ekonomi
Revizyon zamanı
Revizyon zamanı Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk iki çeyreğinde yüzde 5’in üzerinde büyüme kaydetmesi, uluslararası kuruluşların tahminlerinde revizyona gitmesine neden oldu
12.09.2017 Ekonomi
TANAP’a 500 milyon $’lık destek yolda
TANAP’a 500 milyon $’lık destek yolda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinde kullanılmak üzere vermesi planlanan 500 milyon dolarlık finansman paketini 18 Ekim’de onaylanması bekleniyor.
4.08.2017 Ekonomi
Enerjisa’dan en uzun vadeli özel tahvil ihracı
Enerjisa’dan en uzun vadeli özel tahvil ihracı Enerjisa, Türkiye’de bugüne kadar özel sektördeki en uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdi. 335 milyon TL tutarındaki bu tahvile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası 100 milyon TL yatırım yaptı
2.08.2017 Ekonomi
Garanti ‘Yeşil Mortgage’ kredisini yaygınlaştıracak
Garanti ‘Yeşil Mortgage’ kredisini yaygınlaştıracak Garanti Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhracı (İTMK) programı kapsamında, 75 milyon euro karşılığında yaklaşık 300 milyon TL tutarında finansman temini için 5 yıl vadeli sözleşme imzaladı.
20.07.2017 Ekonomi
Müthiş gelişme! En büyük yatırımı Türkiye'ye yapacak!
Müthiş gelişme! En büyük yatırımı Türkiye'ye yapacak! Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası , 2017 yılında en büyük yatırımı Türkiye'ye yapacaklarını açıkladı
3.05.2017 Ekonomi
Mevduat gibi Borsa’ya güvence
Mevduat gibi Borsa’ya güvence Bankadaki tasarrufa getirilen güvencenin benzerinin Borsa’da hisse senetlerine de getirilmesi için teknik çalışma yapılıyor. BIST Başkanı Karadağ, “Belli bir sınırla bu güvencenin sermaye piyasası ürünlerine de gelmesi lazım” dedi
19.04.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ebrd ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ebrd haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.