Dünya Rekoru

Dünya Rekoru

Son dakika dünya rekoru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dünya rekoru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dünya rekoru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünya Rekoru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünya rekoru gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.404 dünya rekoru haberi bulunmuştur. Tüm dünya rekoru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim insanları  rekor kırdı! Sınırsız  üretim hedefleniyor
Bilim insanları rekor kırdı! Sınırsız üretim hedefleniyor Güney Koreli bilim insanları,KSTAR (Korean Superconducting Tokamak Advanced Research) Nükleer reaktörü 100 milyon derece sıcaklıkta 48 saniye çalıştırmayı başararak “yapay güneş” rekoru kırıdılar. KSTAR reaktörü ile Güneş'te meydana gelen füzyon reaksiyonlarını taklit ederek sınırsız ve temiz enerji üretmeyi hedeflendiği belirtildi.
2.04.2024 Gündem
Türkiye bisiklette dünya rekoru kırdı! Bakan Bak: Herkesi hareket etmeye davet ediyoruz
Türkiye bisiklette dünya rekoru kırdı! Bakan Bak: Herkesi hareket etmeye davet ediyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın 2024 yılını Hareketlilik Yılı ilan etmesinin ardından Türkiye’nin 81 ilinde etkinlikler düzenleyen Herkes İçin Spor Federasyonu, İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2024 Hareketlilik Yılı kapsamında, Beykoz Spor Ormanı'nda 1653 bisikletle "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı" oluşturuldu. Bakan Bak’ın da katıldığı etkinlikte kırılan rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na girildi.
9.03.2024 Diğer Sporlar
227 saat boyunca yemek pişirdi dünya rekoruna aday oldu
227 saat boyunca yemek pişirdi dünya rekoruna aday oldu Ganalı şef Failatu Abdul-Razak, 227 saat boyunca yemek pişirerek dünya rekoru sahibi 119 saat 57 dakika yemek pişiren İrlandalı Alan Fisher'ı geçti. Guinness Dünya Rekorları, Abdul-Razak'a cevap vererek, "Kanıtları inceleyeceğiz" dedi.
11.01.2024 Dünya
Kayseri’de dünya rekoru: 1 ton mantı 1 kazanda pişirildi
Kayseri’de dünya rekoru: 1 ton mantı 1 kazanda pişirildi Kayseri’de 1 ton mantı 1 kazanda pişirilerek dünya rekoru kırıldı.
28.10.2023 Yaşam
Dünyanın en fazla güneş ışığı alan yeri: Altiplano
Dünyanın en fazla güneş ışığı alan yeri: Altiplano Güney Amerika'nın batı yakasına yakın bir yerde And Dağları'nın yakınında geniş bir plato bulunuyor. Atacama Çölü'ndeki Altiplano... Quechua ve Aymara dillerinde Qullaw olarak bilinen Altiplano aslında İspanyolcada “yüksek düzlük” yani “plato” demek. Rakımı 4 bin metreden yüksek olan, Dünya üzerindeki bu genellikle soğuk ve kuru nokta, aynı zamanda gezegendeki diğer tüm yerlerden daha fazla güneş ışığı alıyor.
24.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Çılgın rekor denemeleri Guinness'i bile bıktırdı! Masaj, öpüşme, yemek, kızartma ve ağlama rekorları...
Çılgın rekor denemeleri Guinness'i bile bıktırdı! Masaj, öpüşme, yemek, kızartma ve ağlama rekorları... Ülkede bitmek bilmeyen rekor denemeleri Guinness'i bile isyan ettirdi. Afrika ülkesi Nijerya'da kırılan bir dünya rekoru büyük bir çılgınlığın fitilini ateşledi. İnsanlar akılalmaz rekor denemeleri yaparken Guinness Dünya Rekorları (GWR) durumu takip etmekte zorlanıyor.
18.07.2023 Dünya
Yağmur Sarıoğlu 233 metreden atladı!
Yağmur Sarıoğlu 233 metreden atladı! Adrenalin tutkunu pilot Yağmur Sarıoğlu, bir hayalini daha gerçekleştirdi ve dünyanın en yüksek bungee jumping platformundan atladı.
26.06.2023 Magazin
Usta tenisçi Ali Göreç: Kalbinin sesini dinle ve o konuda olabileceğinin en iyisi ol
Usta tenisçi Ali Göreç: Kalbinin sesini dinle ve o konuda olabileceğinin en iyisi ol Türkiye Davis ve Fed Cup eski kaptanı Ali Göreç, Serena ve Venus Williams kardeşleri kastederek "Günahlarını almayayım ama, denediğim için söylüyorum, 120 saati normal şartlarda oynamak bir insan için mümkün değil. O zamanlar mümkün değildi belki şu an süper atletler yapabilirler" ifadelerini kullandı.
14.06.2023 Diğer Sporlar
Bakan Kacır: 64 binden fazla lisans ve lisansüstü öğrencisine 2,8 milyar lira burs sunduk
Bakan Kacır: 64 binden fazla lisans ve lisansüstü öğrencisine 2,8 milyar lira burs sunduk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "2018'den bugüne lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik burs ve destek programlarımız kapsamında, 64 binden fazla kişiye toplam 2 milyar 800 milyon lira destek sunduk" dedi.
9.06.2023 Gündem
Tüm zamanların rekoru kırıldı! Türkiye dünya devlerini geride bıraktı...
Tüm zamanların rekoru kırıldı! Türkiye dünya devlerini geride bıraktı... Türkiye ihracatta peş peşe rekorlar kırmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı tüm zamanların en yüksek Mayıs ayı ihracatının gerçekleştirdiğini duyurdu. Türkiye ihracat rakamlarıyla dünya devlerini geride bırakırken listede zirveye doğru tırmanmaya devam ediyor.
4.06.2023 Ekonomi
Dünya yıldızı Neymar için Premier Lig sesleri!
Dünya yıldızı Neymar için Premier Lig sesleri! PSG’nin Brezilyalı yıldızı Neymar, Premier Lig sahnesine çıkmak için gün sayıyor. Fransız ekibi, 31 yaşındaki oyuncusu için dev takımla masaya oturarak son pürüzleri giderecek.
23.05.2023 Şampiy10
Yatak odasında bulduğu çılgına çevirdi, otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi!
Yatak odasında bulduğu çılgına çevirdi, otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi! Çorum'da bir süre birlikte yaşayıp ayrıldığı Hatun Demir'in (56) otomobilinin altına bomba düzeneği yerleştirdiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 2 sanıktan Kadir Karadağ (45), “Hatun Demir’in yatak odasında bir telefon buldum ve bir başka erkekle iletişimde olduğunu ve beni ilgilendiren konuşmalar yaptıklarını tespit ettim. Hatun Demir'in telefonundaki ses kayıtlarının çözümlenmesini talep ediyorum" dedi.
13.04.2023 Yaşam
Tosuncuk Mehmet Aydın ilk cezasını 'Çiftlik bank'tan aldı! Mahkeme kararını açıkladı...
Tosuncuk Mehmet Aydın ilk cezasını 'Çiftlik bank'tan aldı! Mahkeme kararını açıkladı... Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın, Çiftlik bank uygulamasında, gerekli izinleri almadan 'bank' ismini kullandıkları iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6'şar ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
13.04.2023 Gündem
Uykusuzlukta dünya rekoru kırdı! Yan etkileri şaşırttı etkisi yıllarca sürdü...
Uykusuzlukta dünya rekoru kırdı! Yan etkileri şaşırttı etkisi yıllarca sürdü... Uykusuzluk deneyi ile dünya rekoru kırdılar, şaşırtan yan etkileri yıllarca sürdü. İki gencin aklına bir okul projesi fikri geldi. Gençler uyanık kalma konusunda dünya rekorunu kırmak istediklerine karar verdi.
13.04.2023 Dünya
Shakira'nın şarkısı rekor üstüne rekor kırdı!
Shakira'nın şarkısı rekor üstüne rekor kırdı! Barcelona'nın eski defansı Gerard Pique ile dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira, 'ihanet' iddiaları sonrası yollarını ayırmıştı. Pique, kısa süre sonra 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Clara Chia Marti ile aşkını ilan etmişti. Shakira, kendisini aldatan Gerard Pique'ye gönderme yaptığı "Music Sessions Vol. 53" adlı şarkısı ile 14 Guinness Dünya Rekoru kırdı.
13.03.2023 Magazin
Naim Süleymanoğlu rekorlar kırıldı mı? Naim'in rekorunu geçen var mı?
Naim Süleymanoğlu rekorlar kırıldı mı? Naim'in rekorunu geçen var mı? Cep Herkülü olarak bilinen Naim Süleymanoğlu, halter dalında Olimpiyat rekorlarına imza atmıştır. 50 yaşında hayatını kaybeden Naim Süleymanoğlu'nun rekorları kırıldı mı, merak ediliyor.
19.02.2023 Gündem
Bobi en yaşlı köpek olarak Guinness Dünya Rekorunu kırdı
Bobi en yaşlı köpek olarak Guinness Dünya Rekorunu kırdı Dünyadaki çeşitli rekorları tescilleyen İngiltere merkezli Guinness Dünya Rekorları, dün dünyanın gelmiş geçmiş en yaşlı köpek köpeğini açıkladı. Portekiz’den Bobi’nin, 1 Şubat itibariyle tam olarak 30 yaşında olduğu ve ‘yaşayan en yaşlı’ köpek unvanını da aldığı belirtildi.
3.02.2023 Dünya
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike!
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike! Sahte ilaç iddiaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kutu dahi ilaç girişi olmamıştır, hiçbir hastada kullanılmadı” demişti. Eczane dışı satışlarda sahte ilaç riskinin arttığını belirten uzmanlar ise tüketicileri uyardı ve merdiven altı üretime dikkat çekti.
12.01.2023 Sağlık
Elon Musk'tan 182 milyar dolarlık kayıp ile Guinness Dünya rekoru
Elon Musk'tan 182 milyar dolarlık kayıp ile Guinness Dünya rekoru Dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, bir yıl içinde kaybettiği 182 milyar dolar ile tarihteki en büyük kişisel servet kaybına uğradı. Musk, bu kayıpla Guinness Dünya rekorunu kırdı.
11.01.2023 Ekonomi
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Tamamen yerli ve milli, resmen envantere girdi
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Tamamen yerli ve milli, resmen envantere girdi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek üretilen yerli ve milli uçaksavar envantere girdi. CANiK, TSK ve kolluk kuvvetlerine tek seferde 750 adet milli uçaksavar teslim etti. Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan platform makineli tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen yerli ve milli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel), Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı hizmetine girdi.
2.01.2023 Ekonomi
Tam 16 saat yüzdü Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü oldu
Tam 16 saat yüzdü Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü oldu 21 yaşındaki genç yüzücü Aysu Türkoğlu tam 16 saat yüzerek Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü oldu.
30.07.2022 Diğer Sporlar
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk...
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk... Ugandalı Mariem Nabatanzi isimli kadın dünya rekoruna imza attı. Nadir görülen genetik bir durumu olan Mariem, 40 yaşında tam 44 çocuk doğurdu. İşe eşi benzeri görülmemiş hikayenin detayları...
25.06.2022 Dünya
Samsunlu Gezek kardeşlerin vurgunu dünya rekoru kırdı! Soruşturma genişledi, işte dört ihtimal...
Samsunlu Gezek kardeşlerin vurgunu dünya rekoru kırdı! Soruşturma genişledi, işte dört ihtimal... Samsun’da Recep ve Emre Gezek kardeşlerin, özel bir bankanın hesabından 16 milyar lirayı kendi hesaplarına aktardığının anlaşılmasının ardından soruşturma genişletildi. Bankanın avukatları, bankanın merkezi İstanbul’da olduğu için İstanbul’da suç duyurusu yapıldığını, bu sebeple soruşturmanın İstanbul’da devam etmesini talep etti. Olay, tarihin en büyük soygunlarını bile geride bırakırken, akıllara dört ihtimal geldi.
23.03.2022 Gündem
Dünyanın en uzun modeli Ekaterina Lisina'nın itirafı gündem oldu! Yaşadığı sorunları anlattı!
Dünyanın en uzun modeli Ekaterina Lisina'nın itirafı gündem oldu! Yaşadığı sorunları anlattı! Dünyanın en uzun bacaklarına sahip olan modeli Ekaterina Lisina, Guinness Dünya Rekoru’nu elinde tutuyor. Profesyonel basketbol kariyerinden emekli olduktan sonra mankenlik yapmaya başlayan Lisina, boy uzunluğunun aşk hayatında olumsuz bir etki yarattığını söyledi ve itirafı gündem yarattı.
18.03.2022 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yeni burs müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yeni burs müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bütün ömrünü bilime adayan ve bilim tarihi alanında çok ciddi çalışmalar yapan Fuat Sezgin hocamız adına yeni burs programı başlatıyoruz. Yüksek lisans, doktora ve sonraki süreçlerde bilim alanında çalışma yapan hocalarımıza burs vereceğiz." dedi.
28.12.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Rekoru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünya rekoru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.