Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü

Son dakika dünya çocuk hakları günü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dünya çocuk hakları günü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dünya çocuk hakları günü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünya Çocuk Hakları Günü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünya çocuk hakları günü gelişmeleri de dahil olmak üzere 129 dünya çocuk hakları günü haberi bulunmuştur. Tüm dünya çocuk hakları günü haberleri aşağıda listelenmiştir.
G-20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Olanlar tahammül sınırını aştı
G-20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Olanlar tahammül sınırını aştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'de olanlar tahammül sınırını aştı. Burada savaş suçu, insanlığa karşı suç işlenmektedir. Biz hiçbir şekilde sivillere dönük eylemleri masum ve meşru görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
22.11.2023 Gündem
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Emine Erdoğan'dan 'ateşkes' çağrısı
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Emine Erdoğan'dan 'ateşkes' çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
20.11.2023 Gündem
Dünya Çocuk Hakları Günü sözleri ve mesajları | Filistin Gazze Savaşının masumları çocuklar için 20 Kasım Dünya Çocukları Hakları mesajları
Dünya Çocuk Hakları Günü sözleri ve mesajları | Filistin Gazze Savaşının masumları çocuklar için 20 Kasım Dünya Çocukları Hakları mesajları 20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmesi münasebetiyle her yıl Kasım ayının 20’nci günü Dünya Çocuk Haklar Günü olarak kutlanıyor. Dünya çocuk hakları günü bugün dünya genelinde çocukların haklarına vurgu yapılması ve onların yaşam kalitesinin artırılması için bir fırsat sunarken, Filistin'de çocuklar ise savaş ve çatışma ortamında hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Savaşın gölgesinde büyüyen Filistinli çocuklar, hak ettikleri sağlıklı ve güvenli bir çocukluğu yaşama şansından yoksun bırakılıyor. Bu durum, çocuk haklarının evrensel bir ilke olmasına rağmen, maalesef birçok bölgede çocukların güvenliği ve yaşam hakkı ciddi şekilde tehdit altında bulunuyor. Biz de günün anlam ve önemine istinaden ve Filistin’deki çocukların yaşam haklarını koruma farkındalığı yaratmak için Dünya Çocuk Hakları Günü sözleri ve mesajları derledik.
20.11.2023 Gündem
Bakan Yanık: Çocuklarımızın mutluluğunu arttırmak için çalışmalarımızı güncelliyoruz
Bakan Yanık: Çocuklarımızın mutluluğunu arttırmak için çalışmalarımızı güncelliyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak çocuklarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak için çalışmalarımızı sürekli güncelliyoruz” dedi.
20.11.2022 Siyaset
Pençe Kılıç Hava Harekatı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı! Terör örgütünün inleri yerle bir edildi
Pençe Kılıç Hava Harekatı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı! Terör örgütünün inleri yerle bir edildi Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyine eş zamanlı düzenlediği Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA ve SİHA'larla birlikte 70'e yakın hava aracı görev aldı. 81 hedefin imha edildiği harekatta, terör hedeflerini vuran bombaların üzerine İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin ile 15 yaşındaki Yağmur'un isimleri yazıldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kılıç Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava harekatına dair görüntüleri paylaştı.
20.11.2022 Gündem
'Çocuklar için dost içerikler çalıştayı!' Çocuklar ve uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini paylaştılar
'Çocuklar için dost içerikler çalıştayı!' Çocuklar ve uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini paylaştılar Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK), çocukların kendi bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerine uygun içerikle karşılaşmaları, medyayı olabildiği kadar bilinçli ve yararlı şekilde kullanabilmeleri konusunda önemli hususlara dikkat çekmek amacıyla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında her yıl bir çalıştay gerçekleştiriyor.
20.11.2022 Gündem
Dolandırıcılık mağduru, Çocuk Adalet Merkezi'nde uzman desteğiyle ifade verdi
Dolandırıcılık mağduru, Çocuk Adalet Merkezi'nde uzman desteğiyle ifade verdi Adalet Bakanlığı tarafından ilk kez Erzurum'da açılan Çocuk Adalet Merkezi’nde (ÇAM), suç mağduru çocuklar stres ve kaygı yaşamadan uzmanların desteğiyle ifade veriyor. Erzurum'da internette oyun oynarken bir kişi tarafından dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi olan M.E.A. (16), 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ÇAM'da katıldı. Uzman tarafından Erzurum Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri’ne ait araçla evinden alınarak ÇAM'a getirilen M.E.A., adlı görüşme odasından duruşma salonuna bağlanarak adli görüşmeci aracılığı ile ifade verdi.
11.02.2022 Gündem
Çocuk haklarıyla ilgili kritik açıklama! Bakan duyurdu
Çocuk haklarıyla ilgili kritik açıklama! Bakan duyurdu Çocuk haklarıyla ilgili kritik açıklama geldi! Bakan resmen duyurdu, en etkin şekilde korunacak. 2022 başlıyor, artık değişiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Çocuklarımızın gerek en etkin şekilde korunması, gerekse kültürel ve psiko-sosyal gelişimlerinin daha fazla desteklenebilmesi amacıyla, 2022 yılında geniş çaplı bir proje başlatacağımızın haberini de bu vesileyle vermek isterim. Bütün bu çalışmalarımızı, çocuklarımıza ve çocuk haklarına verdiğimiz değerin bir gereği olarak görüyoruz" dedi.
23.11.2021 Gündem
ÇİÇEK 'Çocukların dijital dünyasını' masaya yatırdı
ÇİÇEK 'Çocukların dijital dünyasını' masaya yatırdı Her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ebeveynleri bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapan Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) bu yıl “Çocukların Dijital Dünyası” konusunu inceledi. İki gün süren çalıştayta; alanında uzman birçok kişiyle çocukların dijital yaşamındaki gelişmeleri ve etkileri değerlendirildi. Uzman kişilerce, "Çocuklar dijital dünyada ne kadar korunuyor, dijital dünyanın sunduğu avantajlar neler, dijital ortamın barındırdığı riskler ve etkileri neler, dijital dünyada çocuklarımıza nasıl rehberlik etmeliyiz?" sorularına cevap arandı.
19.11.2021 Yaşam
Bakan Yanık: 1368 riskli içeriğe müdahale edildi
Bakan Yanık: 1368 riskli içeriğe müdahale edildi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Çocukların dijital ortamlar üzerinden karşılaşabilecekleri risklerin tespit edilmesi ve önleyici çalışmalar yapılması amacıyla bakanlığımız bünyesinde 'Sosyal Medya Çalışma Grubu' oluşturduk. Bu grubumuzca yapılan çalışmalar sonucu 2021 Kasım ayı itibariyle 1368 riskli içeriğe müdahale edildi" dedi.
18.11.2021 Gündem
Pandemiyle birlikte çocukların dijital dünyası nasıl değişti?
Pandemiyle birlikte çocukların dijital dünyası nasıl değişti? Her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocukların önemli bir güncel ihtiyacına ya da problemine dikkat çekmeyi amaçlayan Çocuk İçin İçerik Derneği, bu yıl uzmanlarla ‘Çocuklarımızın Dijital Dünyası’nı irdeleyerek pandemiyle birlikte bu alanda meydana gelen değişikliklere dikkat çekmeyi hedefliyor.
15.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan "Dünya Çocuk Hakları Günü" mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan "Dünya Çocuk Hakları Günü" mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.
20.11.2020 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan "Dünya Çocuk Hakları Günü" mesajı
TBMM Başkanı Şentop'tan "Dünya Çocuk Hakları Günü" mesajı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayımladı.
20.11.2020 Siyaset
Dünya Çocuk Hakları Günü nasıl ortaya çıktı?
Dünya Çocuk Hakları Günü nasıl ortaya çıktı? Dünya Çocuk Hakları Günü nasıl ortaya çıktı? 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle birçok kişi, bugünün nasıl ortaya çıktığını merak ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelindeki tüm çocukların uğradığı hak ihlallerine dikkat çekmek için kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü, özellikle savaş ve yoksulluğun yoğun yaşandığı coğrafyalarda çocukların haklarını korumak ve iyileştirmek için ilan edildi. İşte Dünya Çocuk Hakları Günü hakkında ayrıntılı bilgiler…
20.11.2019 Yaşam
Belirli Gün ve Haftalar nelerdir, hangi tarihlerde kutlanır?
Belirli Gün ve Haftalar nelerdir, hangi tarihlerde kutlanır? Öğrenciler ve öğretmenleri yakından ilgilendiren, okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Belirli Gün ve Haftaların neler olduğu ve hangi tarihlere denk geldikleri merak ediliyor. İşte Milli eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre tüm Belirli Gün ve Haftaların listesi...
11.01.2019 Gündem
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan grup toplantısında flaş açıklamalar
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan grup toplantısında flaş açıklamalar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala'nın da tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında akademisyenlerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Osman Kavala 13 aydır tutuklu. Tek kişilik hücrede, suç da bulamıyorlar. Evlerini basalım, bunları gözaltına alalım, delil buluruz diye, gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar. Gezi olayları bu ülkenin demokrasi ve özgürlük sesidir. Gezi budur. Gezi'de bu memleketin onurlu gençleri bir diktatöre diz çöktürdüler ve bunu bütün dünya gördü" dedi.
20.11.2018 Siyaset
Yemen'de çocukların yüzde 80'i yardıma muhtaç!
Yemen'de çocukların yüzde 80'i yardıma muhtaç! Dünya Sağlık Örgütü, savaş nedeniyle Yemen'deki çocukların yüzde 80'inin insani yardıma muhtaç olduğunu duyurdu.
20.11.2018 Dünya
Suriye'de ölen çocuk sayısı 26 bini geçti
Suriye'de ölen çocuk sayısı 26 bini geçti Suriye İnsan Hakları Ağı, Mart 2011'den bu yana çoğu Esed rejimi tarafından öldürülen çocuk sayısının 26 bin 446'yı geçtiğini belirtti. Ağın raporuna göre, yaklaşık bin 378 okul ve kreşin saldırılar nedeniyle yıkılmasının ardından 3,2 milyon Suriyeli çocuk eğitimden mahrum kaldı.
21.11.2017 Dünya
Turuncu Bayram 17. kez büyüledi
Turuncu Bayram 17. kez büyüledi Mandalina cenneti Seferihisar’da düzenlenen 17. Mandalina Şenliği, yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla kutlandı. Birbirinden heyecanlı yarışmalara sahne olan şenlikte, Seferihisar ve mandalinanın bir yıl boyunca yeni yüzü olacak kral ve kraliçe düzenlenen güzellik yarışmasıyla seçildi. Konserin finalinde şarkıcı Fettah Can sahne aldı. Seferihisar’da mandalina sezonu büyük bir bayram havasında başladı.
29.09.2021 Gündem
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocuk tacizcileri protesto edildi
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocuk tacizcileri protesto edildi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla motosiklet sürücüleri çocuk tacizlerini protesto etti
29.09.2021 Gündem
"Ortadoğu'da 20 milyondan fazla çocuğun acil yardıma ihtiyacı var"
"Ortadoğu'da 20 milyondan fazla çocuğun acil yardıma ihtiyacı var" Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Ortadoğu Bölge Sözcüsü Juliette Touma, iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye, Irak ve Yemen'de 20 milyondan fazla çocuğun acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.
17.06.2021 Dünya
Büyümez ölü çocuklar!
Büyümez ölü çocuklar! 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü
29.09.2021 Gündem
Ürküten rapor!
Ürküten rapor! Türkiye'de 70 bin çocuk...
29.09.2021 Gündem
'Kızlı erkekli eğitim yanlıştı; inşallah düzeltilecek...'
'Kızlı erkekli eğitim yanlıştı; inşallah düzeltilecek...' TBMM Başkanvekili'nden şaşırtan açıklama
29.09.2021 Gündem
Yakut'un sözlerine ilk tepki!
Yakut'un sözlerine ilk tepki! Mustafa Elitaş VATAN'a konuştu...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünya çocuk hakları günü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.