Dış Borç

Dış Borç

Son dakika dış borç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dış borç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dış borç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dış Borç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dış borç gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.220 dış borç haberi bulunmuştur. Tüm dış borç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti Kısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. OVP’nin çalıştığını belirten Şimşek, “Attığımız adımlar sonuç vermeye başladı. Sabır ve kararlılıkla programı uygulayacağız, zamana ihtiyacımız var. Kestirme, kolaycı bir çözüm yok ama son birkaç ayda birçok alandaki gelişmeye baktığımızda programın çalıştığını, doğru yolda olduğumuzu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek flaş açıklama: Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor
Bakan Şimşek flaş açıklama: Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Şimşek, " Orta Vadeli Program başarılı bir şekilde çalışıyor. Risk primimiz düştü, kurdaki dalgalanmalar azaldı, ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi arttı, bankaların ve reel sektörün dış borç çevirme oranları yükseliyor." dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verdi
Bakan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verdi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyon ile mücadele bir süreç işidir, yıllık enflasyondaki düşüş 2024 yılı ortasından itibaren başlayacak. 2023 yılı bütçe açığının milli gelire oranla yüzde 6'nın altında olmasını bekliyoruz. Sürdürülebilir yüksek büyüme, kalıcı refah artışı ancak ve ancak fiyat istikrarı ile mümkündür” dedi.
9.12.2023 Ekonomi
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi Durmuş Yılmaz istifa mı etti, Durmuş Yılmaz kimdir? Son zamanlarda gündeme gelen haberlerin ardından, eski Merkez Bankası Başkanı ve 27. Dönem İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın istifa ettiği merak ediliyordu. Yılmaz, parti üyeliğinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Peki, Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Durmuş Yılmaz milletvekili mi?
10.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Yeni vergiler söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Yeni vergiler söz konusu değil 'Yeni vergiler gelecek mi?' sorusu cevabını buldu. Ek bütçe yasa teklifiyle ilgili Komisyon görüşmeleri sırasında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ek bütçeyi yeni vergi varsayımıyla getirmedik. Mevcut vergiler ve TBMM gündemindeki torba yasa teklifi kapsamındaki vergi düzenlemeleri dışında yeni bir vergi söz konusu olmayacak” dedi.
13.07.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den Kur Korumalı Mevduat açıklaması
Bakan Nebati'den Kur Korumalı Mevduat açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bugün toplam 2,3 trilyon liraya ulaşan Kur Korumalı Mevduat uygulamasının bütçeye maliyeti giderek azalmaya devam etmiş, toplamda 95,3 milyar lira olarak gerçekleşmiştir." dedi.
21.05.2023 Ekonomi
Kısa vadeli dış borç stoku Şubat ayında yüzde 3,1 arttı
Kısa vadeli dış borç stoku Şubat ayında yüzde 3,1 arttı Şubat sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2022 yıl sonuna göre yüzde 3,1 oranında artışla 153,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.
14.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den EYT ve enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den EYT ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe sunumunda açıklamalarda bulunuyor. Enflasyondaki son duruma ilişkin konuşan Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde, küresel emtia fiyatları, döviz kuru gelişmeleri ve beklentilerde görülecek iyileşmelerle birlikte gerek tüketici gerek üretici enflasyonunda düşüşler devam edecektir. Her ay bu düşüşler gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı. Öte yandan Nebati EYT'deki son duruma ilişkin olarak ise, "EYT ile ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak titizlikle yürütüyoruz. Çalışmanın detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince kamuoyuna açıklanacaktır." dedi.
12.12.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş borç açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş borç açıklaması! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), eylül ayı kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıkladı. Kısa vadeli dış borç stoku, 2021 yıl sonuna göre, yüzde 14,7 artarak 139,5 milyar dolar oldu.
17.11.2022 Ekonomi
Kısa vadeli dış borç stoku Ağustos ayında yüzde 13,6 arttı
Kısa vadeli dış borç stoku Ağustos ayında yüzde 13,6 arttı Kısa vadeli dış borç stoku, Ağustos sonu itibarıyla 2021 yıl sonuna göre yüzde 13,6 oranında artışla 138,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.
17.10.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den dar gelirliler için son dakika açıklaması geldi. Bakan Nebati çalışmanın tamamlandığını söyleyerek, “İki yeni destek paketi yakında açıklanacak” ifadelerini kullandı.
23.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası: Kısa vadeli dış borç stoku 134,8 milyar dolar oldu
Merkez Bankası: Kısa vadeli dış borç stoku 134,8 milyar dolar oldu  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziran ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıkladı. Kısa vadeli dış borç stoku, 2021 yıl sonuna göre yüzde 10,9 oranında artışla 134,8 milyar dolar oldu. 
17.08.2022 Ekonomi
Kısa vadeli dış borç stoku, nisanda 133,4 milyar dolar oldu
Kısa vadeli dış borç stoku, nisanda 133,4 milyar dolar oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre açıklanan nisan ayı kısa vadeli dış borç, 2021 yıl sonuna göre yüzde 9,6 oranında artışla 133,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
17.06.2022 Ekonomi
Muharrem İnce’den Fatih Erbakan’a ziyaret
Muharrem İnce’den Fatih Erbakan’a ziyaret Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce beraberindeki heyetle birlikte Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.
13.05.2022 Siyaset
Bakan Elvan'dan büyüme ve döviz kuru açıklaması!
Bakan Elvan'dan büyüme ve döviz kuru açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "2021 yılında büyümenin dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Büyümenin en az yüzde 65’i yatırımlar ve net dış taleple desteklenecek. Hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik iddialar doğru değil" ifadelerini kullandı.
12.11.2021 Ekonomi
Evergrande iflas etti mi, Evergrande olayı nedir? Evergrande Bitcoini ilişki...
Evergrande iflas etti mi, Evergrande olayı nedir? Evergrande Bitcoini ilişki... Evergrande nedir, Evergrande iflas mı etti? Yatırımcılar Evergrande olayını sorguluyor. Çin emlak devinin geçtiğimiz günlerde tahvil ödemeleri yapamadığını ve bu yüzden risk piyasalarının düştüğü gözlemlenmişti. Verilen ek süre içinde de Evergrande ödemeleri yapamadı. Bu durumun Bitcoin'i nasıl etkileyeceği merak edilirken, Evergrande olayı ve Evergrande Bitcoin ilişkisi…
11.11.2021 Gündem
Durmuş Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında? Suriye tezkeresine hayır oyu veren İyi Partili Durmuş Yılmaz hakkında merak edilenler...
Durmuş Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında? Suriye tezkeresine hayır oyu veren İyi Partili Durmuş Yılmaz hakkında merak edilenler... Türk askerinin Irak ve Suriye'deki sınır ötesi operasyonlarının süresinin 2 yıl daha uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresi AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oylarıyla kabul edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Evet" oyu vereceklerini açıkladığı tezkere oylamasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz "Hayır" oyu verdiği açıkladı. Peki, Durmuş Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında?
27.10.2021 Gündem
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Kredi, rezerv, swap...
Merkez Bankası'ndan flaş karar! Kredi, rezerv, swap... Merkez Bankası brüt rezervlerini artırmaya çalışıyor. Swap ve SDR sonrasında şimdi de zorunlu karşılık adımıyla rezervlerini yükseltmeyi amaçlıyor.
16.09.2021 Ekonomi
Karamollaoğlu: Millet İttifakı'nın kimi cumhurbaşkanı adayı seçeceğini bilmiyorum
Karamollaoğlu: Millet İttifakı'nın kimi cumhurbaşkanı adayı seçeceğini bilmiyorum Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin, "Millet İttifakı'nın kimi cumhurbaşkanı adayı seçeceğini bilmiyorum" dedi.
15.09.2021 Siyaset
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması: Düşüş eğilimine girecek
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması: Düşüş eğilimine girecek Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye’nin 2021 başından bu yana belirgin reel faiz veren nadir ülkelerden biri olduğunu ifade ederek, "Kısa vadede enflasyon görünümünde etkili olan geçici unsurların etkisini yitireceğini ve son çeyrekte enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini düşünüyoruz” dedi.
8.09.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan borç açıklaması!
Merkez Bankası'ndan borç açıklaması! TCMB tarafından üç başlık altında gerçekleştirilen revizyonlar sonrası Mayıs 2021 itibarıyla kısa vadeli dış borç 25,7 milyar dolar azalarak 119,2 milyar dolara geriledi. Net uluslararası yatırım pozisyonu açığı 33,6 milyar dolar azalışla 294,2 milyar dolar, firmaların net döviz pozisyonu açığı ise 37 milyar dolar düşüşle 131,6 milyar dolar oldu.
19.08.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması! Son dakika haberi... Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan enflasyon raporuna ilişkin flaş açıklamalar! Küresel enflasyona ilişkin belirsizliklerin piyasalarda oynaklık yarattığını ifade eden Kavcıoğlu, "Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde enflasyon hem maliyet hem de talep kaynaklı olarak artıyor. Yükselen enflasyon merkez bankalarının aşırı destekleyici politikalarında daha erken normalleşmeye başlayabileceği beklentisi yaratıyor" dedi. Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini duyurdu.
29.07.2021 Ekonomi
Merkez Bankası (TCMB) duyurdu! Yüzde 32...
Merkez Bankası (TCMB) duyurdu! Yüzde 32... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamada veriler paylaşıldı. Bir önceki aya göre düşüş görüldü. Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, eylülde 162 milyar 276 milyon dolar seviyesine geriledi.
2.12.2020 Ekonomi
Borsadan kapanış rekoru
Borsadan kapanış rekoru Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,13 değer kazanarak günü 1.292,99 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.
16.11.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dış Borç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dış borç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.