Diş Ağrısı

Diş Ağrısı

Son dakika DİŞ AĞRISI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan DİŞ AĞRISI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını DİŞ AĞRISI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 587 diş ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm diş ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Astrolog Aygül Aydın 12 burç için günlük tüyoyu verdi: 3 burç diş ağrısı çekecek, 4 burç pes ediyor! 5 burç için karar günü!
Astrolog Aygül Aydın 12 burç için günlük tüyoyu verdi: 3 burç diş ağrısı çekecek, 4 burç pes ediyor! 5 burç için karar günü! Gökyüzünde isyankar bir enerji var! Güneş 19 Şubat'ta balık burcuna geçiyor. Ünlü astrolog Aygül Aydın, 12 burç için tek tek yorumladı. İşte 15 Şubat Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu yorumları…
15.02.2024 Astroloji
Malakit Taşı Özellikleri Nelerdir? Malakit Taşının En Bilinen Faydaları...
Malakit Taşı Özellikleri Nelerdir? Malakit Taşının En Bilinen Faydaları... Malakit taşı adını İngilizce bir kelime olan Malachite sözcüğünden alır. Genelde malahit olarak da bilinir fakat gerçekte taşın ismi malakit olmaktadır.
9.02.2024 Yaşam
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş ağrısı son derece zorlu geçen ağrılar arasında yer almaktadır. Diş ağrısının farklı nedenlere bağlı olarak oluşabileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. Diş çevresinde veya dişin iç kısmında gelişen bir ağrı türüdür. Herkesin hayatında en az bir kez karşılaşmış olduğu diş ağrısının geçmesi için ağrının geçiştirilmemesi ve nedeninin öğrenilmesi gerekmektedir. 
1.01.2024 Sağlık
Sahte diş doktoru skandalı! Hastaya kızdı dişlerini çekti ilaç yazdı, şok eden olay
Sahte diş doktoru skandalı! Hastaya kızdı dişlerini çekti ilaç yazdı, şok eden olay Ağrısı nedeniyle dişçiye giden Hakan Yıldırım’ın 4 dişi çekildi. Dişleri, klinikte çalışan temizlikçi Cemal Şenaslan’ın çektiğini ortaya çıktı. Açılan davada Şenaslan, ‘diploması olmadığı halde diş hekimliğine ilişkin hasta tedavi etme’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
27.11.2023 Gündem
Dişçide uygulanan tedaviyi beğenmedi hekime dehşeti yaşattı!
Dişçide uygulanan tedaviyi beğenmedi hekime dehşeti yaşattı! Diş ağrısı şikayetiyle gittiği dişçide uygulanan tedaviyi beğenmeyen hasta doktara dehşeti yaşattı. Diş hekimini yaralayan şahıs olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri güvenlik kameralarından eşgalini tespit ettiği saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Olay anı, kliniğin güvenlik kameralarına yansıdı.
21.11.2023 Gündem
5 yaşındaki Deniz dişi çekildikten sonra ölmüştü! O klinik hakkında flaş karar
5 yaşındaki Deniz dişi çekildikten sonra ölmüştü! O klinik hakkında flaş karar Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliğinde genel anestezi yapılarak 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan, eve geldikten sonra fenalaşıp, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Deniz Sönmez’in (5) ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü diş kliniğini mühürleyip 1 ay süreyle kapattı.
18.11.2023 Gündem
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel klinikte 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan Deniz Sönmez'in (5) ölümüyle ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü özel diş kliniği ve operasyonu gerçekleştiren hekimler hakkında inceleme başlatırken, Deniz Sönmez'in annesi ve babası, bugün polis merkezine gidip ifade verdi. Oğlunu özel diş kliniğindeki ihmal ve ilgisizlik nedeniyle kaybettiğini söyleyen Aydın Sönmez, "Bir hayvan bile yerde inlerken insan bakıyor. Oğlumun canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Bir kere baksalardı ben buna eminim ki oğlum şu an yanımda olacaktı" diye konuştu.
15.11.2023 Gündem
Diş ağrısıyla hastaneye gitti! Şilan'ın kahreden sonu
Diş ağrısıyla hastaneye gitti! Şilan'ın kahreden sonu Hakkari'de baş ve diş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyninde tümör olduğu belirlenip, ameliyat edilen Şilan Temel (26), yaşamını yitirdi.
4.08.2023 Yaşam
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum
Diş ağrısı sandı ama delirten hastalık çıktı! Hayatı kabusa döndü: Yüzümü koparıp atmak istiyorum Diş ağrısı sandı ama bambaşka bir hastalık çıktı! Halk arasında delirten hastalık olarak biliniyor, hayatı kabusa çeviriyor. Antalya'da 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Feride Kandan'ın, yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılara neden olan 'Trigeminal Nevralji' nedeniyle hayatı altüst oldu. Kandan, “Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum" dedi.
26.07.2023 Yaşam
Hamilelikte Parol içilir mi? Gebelik döneminde Parol kaç kez içilir?
Hamilelikte Parol içilir mi? Gebelik döneminde Parol kaç kez içilir? Hamilelikte Parol içilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Özellikle hamileliğin ilk aylarında bebeğin büyümesiyle birlikte genişleyen rahim, anne adayında sancılara neden olabiliyor. Hareket etmenin böylesine zor olduğu bir dönemde sancı ve ağrılar için ağrı kesici kullanımına da dikkat etmek gerekir. Peki gebelikte Parok içilir mi, kaç kez içilir?
16.07.2023 Sağlık
Sahte diş hekimi kabusu! Eve geldi, gerçeği duyunca şoke oldu
Sahte diş hekimi kabusu! Eve geldi, gerçeği duyunca şoke oldu Sahte doktor Ayşe Özkiraz olayı hala gündemdeki sıcaklığını korurken, yeni bir skandal daha ortaya çıktı. İstanbul'da diş ağrısı çeken bir kişinin akraba önerisiyle eve çağırdığı diş doktoru hakkında öğrendiği gerçek karşısında şoke oldu. Tedavinin düzgün olmadığı gerekçesiyle yaptığı gerekçesi ile hekim hakkında araştırma yapan Rıdvan K, tüm gerçeği böyle öğrendi.
18.01.2023 Yaşam
'Delirten hastalık' canından bezdirdi, Türkiye'de iyileşti! 'Kendimi balkondan atasım geliyordu'
'Delirten hastalık' canından bezdirdi, Türkiye'de iyileşti! 'Kendimi balkondan atasım geliyordu' Fransa'da yaşayan Mustafa Güney (64), halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji hastalığı nedeniyle yaşadığı şiddetli yüz ağrılarına dayanamayınca geldiği Türkiye'de 28 dişini birden çektirip, protez diş taktırdı. Ağrıları geçmeyen Güney, Fransa'da hastalığına çare bulamayınca geldiği İzmir'de olduğu ameliyatla sağlığına kavuştu.
17.01.2023 Sağlık
Kanserle savaşıyor, binlerce yıllık şifa kaynağı! Bir tutamı yetiyor, dizanteri, diş ağrısı, kulak iltihabı...
Kanserle savaşıyor, binlerce yıllık şifa kaynağı! Bir tutamı yetiyor, dizanteri, diş ağrısı, kulak iltihabı... Kanserle adeta savaşıyor. Sadece kanser değil pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Sumak, binlerce yıldır kullanılan ve antik uygarlıklarda çocuklarda salya akmasına, dizanteriye, diş ağrısına ve hatta kulak iltihabına doğal olarak uygulanan önemli bir baharat. Tüm bu etkileri eski tıp uygulamalarında öne çıksa da modern zamanlarda da hem lezzeti hem de içeriğindeki yoğun antioksidanlar sayesinde adeta bir şifa kaynağı tüketilmeye devam ediliyor. Anadolu ve Orta Doğu'da yaygın olarak kullanılan bu baharat, Doğu Avrupa'da da tüketiliyor. Özellikle salatalarda kullanılsa da bazı yemeklerde de lezzet veren önemli bileşenlerden biri. İşte sumağın faydaları...
7.03.2022 Sağlık
Diş ağrısı sanıp 6 sağlam dişini çektirdi, gerçek bambaşka çıktı! 'Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim'
Diş ağrısı sanıp 6 sağlam dişini çektirdi, gerçek bambaşka çıktı! 'Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim' Genellikle diş ağrısıyla karıştırılan ve halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji ile 18 yıldır boğuştuğunu bilmeyen Mehmet Selim Koçak (65), ağrıdan kurtulmak için tam 6 dişini çektirdi. Ağrıları nedeniyle zaman zaman bir şey yiyip içemeyen hasta, 'delirten hastalık' teşhisi konulmasıyla İzmir'de sağlığına kavuştu.
24.12.2021 Gündem
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir Diş sıkma (bruksizm) rahatsızlığının en önemli nedeninin stres olduğunu söyleyen Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Rukiye Parlak, “Diş sıkma durumu genellikle dalgınlık ve uyku esnasında yaşanır. Bu nedenle sinsi bir şekilde ilerler. Hastalığın en bariz belirtileri diş minesinde aşınma, ağız yapısında bozulma, ağız içi ve dil yaraları, çene eklemlerinin ağrıması ve baş, boyun, sırt ağrıları olarak sıralanabilir” dedi.
7.12.2021 Sağlık
Diş çürüğüne engel olan besinler! Dişlerinizi korumak istiyorsanız...
Diş çürüğüne engel olan besinler! Dişlerinizi korumak istiyorsanız... Diş sağlığı açısından hepsi çok faydalı, çürükleri engelliyor. Gün içinde tüketilen besinler, dişleri etkileyerek çürümelerine neden olabilir. Bunun yanında diş sararmalarına da neden olan besinleri tüketirken dikkat etmek büyük önem taşıyor. Peki hangi besinler diş sağlığını etkiliyor? İşte diş sağlığını korumaya yönelik kritik öneriler...
4.12.2021 Sağlık
'Delirten hastalık'ta 5 dişinden oldu
'Delirten hastalık'ta 5 dişinden oldu İzmir'de Fahriye Varan (71), genellikle diş ağrısıyla karıştırılan ve 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji nedeniyle 5 dişini çektirdi. Rahatsızlığın nörolojik olduğunu öğrenen Varan, geçirdiği operasyonla büyük acı veren ağrılarından kurtulup, sağlığına kavuştu.
25.11.2021 Sağlık
Diş ağrısı neden gece başlar?
Diş ağrısı neden gece başlar? Diş ağrısı birçok kişinin yakındığı ağrılardan biridir. Özellikle gece başlayan diş ağrısı uykusuzluk yaptığı gibi kişinin günlük yaşamını da etkiliyor. Peki diş ağrısı neden gece başlar? Dr. Dt. Beril Karagenç Batal konu hakkında önemli bilgiler verdi.
22.10.2021 Sağlık
Bruksizm hastaları 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip
Bruksizm hastaları 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip Halk arasında diş gıcırdatma olarak tabir edilen bruksizm hastalığının görülme sıklığı, pandeminin de etkisiyle yaşanan kaygı ve strese bağlı olarak tırmanışa geçti. Ağız, Diş Sağlığı ve Estetik Diş Hekimi İlayda Dal, "Normal bir birey istemli olarak en fazla 70 kilogram ısırma gücüne sahipken, bruksizm hastalığı olan kişiler 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip olabiliyor" dedi.
20.10.2021 Sağlık
Anne adayının diş sağlığı bebeğin gelişimini de etkiliyor!
Anne adayının diş sağlığı bebeğin gelişimini de etkiliyor! Hamilelik sırasında, progesteron hormon seviyeleri yüksektir ve bu dönemde acı duyarlılığı oldukça artar. Gebelik döneminde ruhsal ve bedensel hassasiyet yaşayan anne adaylarının sık karşılaştığı problemlerden biri de diş ile ilgili sorunlardır. Gebelikte yaşanan diş sorunları bebeklerinin diş gelişimini de etkiliyor. Ağız ve Diş Uzmanı Dt. Hacer Esved Alireisoğlu, hamilelik döneminde diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
15.09.2021 Sağlık
Bu besinler dişlerinizi çürütüyor! 'Risk altındalar'
Bu besinler dişlerinizi çürütüyor! 'Risk altındalar' Günümüzde giderek yaygınlaşan sağlıksız beslenme alışkanlıkları diş çürüklerini de yaygınlaştırıyor. Özellikle de şeker, karbonhidrat ve asitli gıdaların ağırlıklı olarak tüketilmesinin ve diş temizliğine önem verilmemesinin dişlerin hızla çürümesine yol açtığını belirten Diş Hekimi Arzu Tekkeli, “Düzenli diş fırçalama ve ağız bakımı yapmayan kişiler, beslenmesinde karbonhidrat ve şekere ağırlık verenler, gece dişlerini fırçalamadan yatanlar, bebeklik çağında biberonla şeker, bal katılmış gıdalar ile beslenenler, çok fazla asitli gıdalar tüketenler diş çürükleri açısından risk altındalar” dedi.
12.08.2021 Sağlık
Sağlıklı dişlere sahip olmanın 9 yolu
Sağlıklı dişlere sahip olmanın 9 yolu Yetişkinlik döneminde sağlıklı dişlere sahip olmak için çocuklukta ilk dişlerin çıkışından itibaren ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması büyük önem taşır. Dr. Dt. Beril Karagenç Batal daha sağlıklı ve güzel dişler için öneriler verdi.
3.08.2021 Sağlık
Parasetamol nedir? Aşı sonrası yan etkiler için önerilen Parasetamol ne işe yarar, Parasetamol içeren ilaçlar ağrıyı keser mi?
Parasetamol nedir? Aşı sonrası yan etkiler için önerilen Parasetamol ne işe yarar, Parasetamol içeren ilaçlar ağrıyı keser mi? Parasetamol nedir, ne işe yarar? Biontech ve Sinovac aşılarından sonra oluşabilecek yan etkiler nedeniyle önerilen Parasetamol aşı olan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Aşı sonrası ortaya çıkan yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkiler gözlemlenebiliyor. Yan etkilere karşı ise parasetamol içeren ağrı kesiciler öneriliyor. Parasetamol içeren ilaçlar merak edilirken, Parasetamol’un ne olduğunu da sorgulanıyor.
16.06.2021 Gündem
Ramazanda ağız kokusunu önlemenin yolları
Ramazanda ağız kokusunu önlemenin yolları Ramazanda gün boyu süren açlık ve susuzluk ağız kokusuna neden olabilir. Pek çok kişinin yaşadığı bu sorun yeterince tükürük üretememek nedeniyle oluşan ağız kuruluğundan kaynaklanır. Ancak ağız kokusu başka hastalıkların habercisi de olabilir. Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, Ramazanda sık karşılaşılan ağız kokusu nedenlerini ve önlemenin yollarını anlattı.
25.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.