Gazete Vatan Logo

Malakit Taşı Özellikleri Nelerdir? Malakit Taşının En Bilinen Faydaları...

Malakit taşı adını İngilizce bir kelime olan Malachite sözcüğünden alır. Genelde malahit olarak da bilinir fakat gerçekte taşın ismi malakit olmaktadır.

Malakit Taşı Özellikleri Nelerdir? Malakit Taşının En Bilinen Faydaları...

Malakit taşı parlak yeşil renkte bir mineraldir ve bakır karbonattan oluşmaktadır. Doğada yaygın bir şekilde bulunan malakit taşının oksitlenme sonucu ortaya çıktığı bilinir. Bu nedenle malakit taşı bakır taşı olarak da bilinmektedir. Oksitlenme sonucu ortaya çıkmış olan malakit taşı koyu ve derin bir yeşil renge sahiptir.

Bir rivayete göre ismini Yunancadaki makalos (yumuşak) kelimesinden alır. Dönüşüm taşı olarak bilinen malakit taşı eski çağlada da kral taçları ve saray süslemelerinde kullanılmıştır. İlk olarak Mısırlılar tarafından milattan önce 400 senesinde Süveyş madeninden çıkarıldı.

Kraliçe Kleopatra'nın da sık sık kullandığı söylenen malakit taşı aksesuarlarda ve göz farlarının pigmentinde kullanılmıştır. Kolayca kırılmaya müsait bir yapısı olan malakit taşının sertlik derecesi 3,5 - 4 arasındadır. Çok sert olmadığından tıraşlanıp parlatılarak mücevherlerde de kullanılır.

Malakit Taşının En Bilinen Faydaları...

Kalbi güçlendirir ve dolaşım sisteminin sağlığı üzerinde de olumlu etkisi vardır.

Haberin Devamı

Doğum sancılarına iyi geldiğine inanılır ve romatizmaya karşı da şifalıdır.

Ağrıları azaltır ve özellikle de diş ağrısı üzerinde etkilidir.

Nefes darlığına iyi gelir, araç tutması durumunda ortaya çıkan mide bulantısını da azaltır.

Kas kramplarını ve vücut ağrılarını da azaltır.

Neşe taşı olarak kabul edildiğinden sakinlik ve mutluluk verdiğine inanılır.

Bastırılmış duyguları ortaya çıkarır ve sorunların çözülmesine yardım eder.

Uykusuzluğa iyi gelir ve kederi azaltarak sakinlik sağlar.

Gerilimi yok eder ve stres ile mücadele açısından önemlidir.

Malakit Taşı Hangi Burç İle Uyumlu?

Genelde oğlak ve akrep burcu ile ilişkilendirilen malakit taşı yükselen burçlarda da etkili olur. Tüm burçların malakit taşını kullanması mümkündür fakat akrep ve oğlak burcunda daha etkili olduğu bilinir.

Her doğal taş vücutta farklı çakraları aktif hale getirdiğinden malakit taşının hangi çakralar ile uyumlu olduğu da merak edilir. Malakit taşı boğaz çakrası, kalp çakrası ve göz çakrası ile uyumlu olan bir doğal taştır.

Haberin Devamı

Malakit Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal taşları sorunsuz ve etkili şekilde kullanmak için rutin olarak temizlenmesi gerekmektedir. Farklı bir doğal taş ile yan yana koyup bir süre bekleterek taşın temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Tütsü yakmak ve toprağa gömerek temizlemek de temizleme yöntemleri arasındadır. Akan suyun altında hiçbir temizlik malzemesi kullanmadan da malakit taşını temizleyebilirsiniz.