Din Dersi

Din Dersi

Son dakika din dersi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan din dersi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını din dersi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Din Dersi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan din dersi gelişmeleri de dahil olmak üzere 599 din dersi haberi bulunmuştur. Tüm din dersi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diyanet İşeri Başkanı Erbaş duyurdu! "İcazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin oldu"
Diyanet İşeri Başkanı Erbaş duyurdu! "İcazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin oldu" Kocaeli’de hafızlık ve icazet programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "2022 yılında 12 bin'e yakın hafızımız başarılı oldu ve icazetnamelerini aldı. Şu an itibariyle icazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin kadar oldu. Hafızlığını tamamlamış ancak icazetnamesini almamış 400 binden fazla öğrenci var. Bundan 15-20 sene önce bin öğrencisi olan bir fakültenin, şimdi 2 bin öğrencisi var. 3 bin 5 bin öğrencisi olan ilahiyat fakültelerimiz var" dedi.
29.07.2023 Gündem
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü?
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım ne günü, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım günü, BM tarafından 1999 yılında kadına karşı şiddete önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan edildi.
25.11.2022 Gündem
AK Partili Kurtulmuş: 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz planlar budur' demelerini bekliyoruz
AK Partili Kurtulmuş: 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz planlar budur' demelerini bekliyoruz AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtuluş, Kahramanmaraş'ta partisinin genişletilmiş il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada 6'lı masanın adayının kendilerini ilgilendirmediğini ancak Türkiye'nin ekonomi, terör ve savunma sanayindeki düşüncelerinin kendilerini ilgilendirdiğini belirterek, "Onun için bir an evvel kafa karışıklıklarını sona erdirmelerini ve milletin karşısına dürüstçe çıkarak 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz formüller, planlar budur' demelerini bekliyoruz" dedi.
14.09.2022 Siyaset
Yusuf Kavaklı kimdir, kaç yaşında? Yusuf Kavaklı hastalığı ne?
Yusuf Kavaklı kimdir, kaç yaşında? Yusuf Kavaklı hastalığı ne? Dini sohbet programlarından tanınan Yusuf Kavaklı, dini konudaki bilgisi ile pek çok kişinin takip ettiği isimler arasında yer alıyor. Yusuf Kavaklı, bir süredir zorlu bir hastalıkla da mücadele ediyor. Bir süre önce, Yusuf Kavaklı hoca kullandığı ağır ilaçlar nedeniyle saçlarında dökülme olduğunu belirtmişti. Programlarını takip eden pek çok kişi, Yusuf Kavaklı’nın hastalığını merak ediyor. Peki, Yusuf Kavaklı kimdir, kaç yaşında? Yusuf Kavaklı hastalığı ne? Yusuf Kavaklı kanser mi? Yusuf Kavaklı ne kanseri? İşte detaylar…
11.03.2022 Gündem
Murat Sancak Dele Alli bombasını patlattı!
Murat Sancak Dele Alli bombasını patlattı! Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak dünyaca ünlü yıldız futbolcu Dele Alli hakkında "Dele Alli’nin ağabeyi Türkiye’ye geldi. Ağabeyiyle hemen hemen her noktada anlaştık." ifadelerini kullandı.
11.02.2022 Adana DemirSpor
Canlı yayında satanist ayini! Her şey bir anda oldu
Canlı yayında satanist ayini! Her şey bir anda oldu Avustralya'da bir televizyon kanalında sunulan haber bülteni sırasında ekrana bir anda satanistlerin düzenlediği bir ritüelin görüntüsü geldi.
21.08.2021 Dünya
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında açıkladı Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programının bugünkü konuğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu. Bakan Selçuk, "Meseleye sınav olarak bakmıyoruz. Sınav bir araçtır ama zaman içinde amaçlaşmış. Biz sınavı tekrar araç haline getirmek istiyoruz" dedi.
28.10.2018 Siyaset
‘Terörle amansız mücadele edilecek’
‘Terörle amansız mücadele edilecek’ Hatay’da vaatlerini anlatan İnce, “OHAL’i kaldıracağım. Terör örgütleriyle amansız mücadele edilecek. Türkiye’nin Şam Büyükelçisi’ni hemen atayacağım. Cemevlerinin statüsünü 100 gün içinde ibadethane olarak değiştireceğiz” dedi
19.06.2018 Siyaset
YPG/PKK'nın Suriye'deki eğitim dayatması genişliyor
YPG/PKK'nın Suriye'deki eğitim dayatması genişliyor Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de işgalindeki alanlarda dayattığı eğitim müfredatını 10. ve 11. sınıflara da taşıdı.
19.06.2018 Gündem
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'den din dersi açıklaması
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'den din dersi açıklaması CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda din dersini şöyle yapacağız; muhafazakar aile derse ki 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez, fıkıh dersi istiyorum', o zaman baş üstüne deyip kaç saat istiyorsa seçmeli dersi vereceğiz. Öbürü de diyorsa ki 'Ben din dersi istemiyorum' ona da vermeyeceğiz" dedi.
18.06.2018 Siyaset
‘Dünyanın en büyük köprüsünü kurdum’
‘Dünyanın en büyük köprüsünü kurdum’ Tunceli mitinginde zorunlu din dersi olmayacağı vaadinde bulunan Muharrem İnce, “Edirne’den Tunceli’ye gönül köprüsü kurdum. Dünyanın en büyük köprüsü” dedi
17.06.2018 Siyaset
İnce: Çocuklara Türkçeyi ve evinde konuştuğu dili öğreteceğiz
İnce: Çocuklara Türkçeyi ve evinde konuştuğu dili öğreteceğiz CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz dedik. Bir, resmi dil Türkçeyi öğreteceğiz, iki evinde konuştuğu dili öğreteceğiz, anasıyla konuştuğu dili öğreteceğiz." dedi.
17.06.2018 Siyaset
Muharrem İnce: Ben bu ülkenin zencisiyim
Muharrem İnce: Ben bu ülkenin zencisiyim Diyarbakır'da konuşan Muharrem İnce, Millet Kıraathaneleri kuracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.
11.06.2018 Siyaset
CHP seçim beyannamesini açıkladı
CHP seçim beyannamesini açıkladı CHP'de seçim beyannamesi açıklandı... 600 vekil adayının tanıtılacağı toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim bildirgesini açıkladı. CHP cumhurbaşkanı seçimi için ‘hepimizin cumhurbaşkanı’, milletvekili seçimi için ‘millet için geliyoruz’ sloganlarını kullanacak.
26.05.2018 Siyaset
Okullar ne zaman açılacak? MEB yeni müfredatı açıkladı
Okullar ne zaman açılacak? MEB yeni müfredatı açıkladı Okullar ne zaman açılacak? sorusu gündemde sıkça araştırılıyor. Öğrenciler ve veliler 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Diğer yandan MEB'in açıkladığı yeni müfredat oldukça dikkat çekti.
29.09.2021 Gündem
Okullar ne zaman açılacak? (2017-2018 Eğitim Öğretim yılı)
Okullar ne zaman açılacak? (2017-2018 Eğitim Öğretim yılı) Okullar ne zaman açılacak? sorusu gündemde sıkça araştırılıyor. MEB 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı takvimini yayınladı. Heyecanla beklenen yeni eğitim yılı hangi tarihte başlayacak? Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da okullardaki yeni müfredatı açıkladı.
29.09.2021 Gündem
Yargı zorunlu din dersinden muafiyet verdi
Yargı zorunlu din dersinden muafiyet verdi Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde ateist bir çift, 7 Kasım 2016 tarihinde, Fatmagül Özpınar İlkokulu öğrencisi E.D.’nin zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmasını talep etti.
15.03.2017 Eğitim
‘Atatürk’te sıkıntı yok evrim üniversitede’
‘Atatürk’te sıkıntı yok evrim üniversitede’ Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredattan “Atatürkçülük ve İnönü konularının kaldırılacağı” iddialarına ilişkin verdiği yanıtta “Bütün bunların hepsi önleyici propaganda. Doğruyla alakası yoktur” dedi
8.02.2017 Eğitim
Din dersi öğretmeni "FETÖ Marmara Emniyet İmamlığı"ndan tutuklandı
Din dersi öğretmeni "FETÖ Marmara Emniyet İmamlığı"ndan tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "Bylock" kullandığı tespit edilen bazı polislerin ifadeleri doğrultusunda FETÖ'nün emniyet yapılanmasında üst düzeyde yer aldıkları tespit edilen kişilere ulaşıldı...
29.09.2021 Gündem
'Müslüman da olsa fark etmez!'
'Müslüman da olsa fark etmez!' FETÖ’nün üst yönetim kurullarının yönerge metni ortaya çıktı. Örgütün anayasa gibi hazırladığı belgelerdeki ilk maddede, sözde “hizmet hareketine” bağlı olmayanların Müslüman dahi olsa kardeş kabul edilmeyeceği belirtiliyor.
29.09.2021 Gündem
PYD/PKK, Suriye'deki ilkokullarda 'militanlık' aşılıyor
PYD/PKK, Suriye'deki ilkokullarda 'militanlık' aşılıyor Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, tüm muhalif grupları silah yoluyla tehdit ederek susturduğu kuzeydoğudaki Haseke ilinde, ilkokul çocuklarını katı bir ideolojik eğitimden geçiriyor.
29.09.2021 Gündem
Mehmet Baransu'nun ağabeyine KPSS gözaltısı
Mehmet Baransu'nun ağabeyine KPSS gözaltısı Balyoz davasında kumpas soruşturmasında tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'nun İzmir'de öğretmenlik yapan ağabeyi Yalçın Baransu, KPSS soruşturması kapsamında gözaltında alındı.
29.09.2021 Gündem
Zorunlu şeytan çıkarma dersi
Zorunlu şeytan çıkarma dersi İspanya’daki bir okul, ‘şeytan çıkarmada uzman’ bir rahibin vereceği derse katılımı zorunlu tuttu.
7.05.2016 Dünya
Wulff'tan dünyaya ders gibi sözler
Wulff'tan dünyaya ders gibi sözler Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff, "Bu kadar çok Türk kökenli askerimiz olmasaydı ordumuz bu kadar etkin olmazdı." dedi
21.04.2016 Dünya
Din dersinden muafiyet davasını kazandılar
Din dersinden muafiyet davasını kazandılar Kumluca’da ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisinin anne ve babası ateist oldukları gerekçesiyle zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muafiyet açtıkları davayı kazandı
16.03.2016 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Din Dersi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki din dersi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.