Dicle Üniversitesi

Dicle Üniversitesi

Son dakika dicle üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dicle üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dicle üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dicle Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dicle üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.325 dicle üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm dicle üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer,sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık" dedi.
25.04.2024 Gündem
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor!
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor! Diyarbakır'da Dicle Nehri çevresi bırakılan atıklar nedeniyle çöplüğe döndüğünü vurgulayan Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, insan ve hayvan sağlığını etkilemeye başladığını söyledi.
15.04.2024 Gündem
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Vatan TV
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
Diyarbakır'da silahlı kavga! 1 kişi öldü, kulüp başkanı ile bir vatandaş yaralandı
Diyarbakır'da silahlı kavga! 1 kişi öldü, kulüp başkanı ile bir vatandaş yaralandı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Yoldan geçen yaralılardan birinin Silvan Spor Kulübü Başkanı Aslan Umut Bakır olduğu öğrenildi.
11.02.2024 Gündem
Halis Bilden kimdir? AK Parti Diyarbakır belediye başkan adayı kim oldu, Halis Bilden nerelidir, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Diyarbakır AK Parti belediye başkan adayı Halis Bilden
Halis Bilden kimdir? AK Parti Diyarbakır belediye başkan adayı kim oldu, Halis Bilden nerelidir, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Diyarbakır AK Parti belediye başkan adayı Halis Bilden Diyarbakır AK Parti belediye başkan adayı 2024 için aramalar arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için partisinin belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Halis Bilden, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde oy kullanacak olan vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, Halis Bilden kimdir? AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan adayı Halis Bilden kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
Diyarbakır’da kaybolan 68 yaşındaki vatandaş 30 saattir aranıyor
Diyarbakır’da kaybolan 68 yaşındaki vatandaş 30 saattir aranıyor Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde akrabasını ziyaret etmek için evinden çıkan 68 yaşındaki vatandaş, 30 saattir ekiplerin yoğun çalışmasıyla aranırken, kayıp şahsın telefonuna rastlandı.
9.01.2024 Gündem
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan kimdir? Halit Doğan kaç yaşında, aslen nereli?
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan kimdir? Halit Doğan kaç yaşında, aslen nereli? AK Parti Samsun Belediye Başkan adayı Halit Doğan kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Çarşamba Belediye Başkanı olan Halit Doğan, Lisans eğitimini Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Çarşambaspor'da yöneticilik yapan Halit Doğan, 31 Mayıs 2014 yılında Ak Parti Çarşamba ilçe Başkanı olarak atandı.
7.01.2024 Gündem
Sahte savcı, gerçek savcıya yakalandı! İfadesi herkesi şaşırttı
Sahte savcı, gerçek savcıya yakalandı! İfadesi herkesi şaşırttı Şanlıurda'da ceza infaz kurumunda tutuklu olan dayısı M.K.'nın işlemlerini hızlandırıp tekrar mahkemeye çıkması için kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan Alper Pars, Cumhuriyet Savcısı Gökhan K.'nın dikkati sayesinde yakalanırken, dikkat çeken bir itiraf da geldi.
29.11.2023 Gündem
2 tıp öğrencisi, eğitim gördükleri üniversitede temizlik personeli olarak görev yapıyor
2 tıp öğrencisi, eğitim gördükleri üniversitede temizlik personeli olarak görev yapıyor Diyarbakır'da yaşayan Ahmet Selçuk Maral (21) ve Mehmet Caner Bahçivancı (21), 2 yıl önce Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. KPSS sınavına giren Maral 85, Bahçivancı ise 83 puan alarak hastanenin destek personel alımına başvurdu. Atanan Maral ve Bahçivancı, hem tıp fakültesinde öğrenim görüyor hem de hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Öğrencilerden Mehmet Caner Bahçivancı, "Hem okuyup hem de ailemize destek olmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz" dedi.
31.10.2023 Gündem
Bacağından ameliyat oldu hayatı kabusa döndü! Gerçek 16 yıl sonra ortaya çıktı
Bacağından ameliyat oldu hayatı kabusa döndü! Gerçek 16 yıl sonra ortaya çıktı Husumetli olduğu kişiler tarafından tüfekle vurulan Kadir Durdu’nun (41) yaralanan sol bacağında, o dönem yapılan ameliyatta bez parçası unutulduğu ortaya çıktı. Kadir Durdu, "15-16 senedir bir kumaş parçasıyla yaşamışım. Bunu yapanların ceza almasını istiyorum" dedi.
19.10.2023 Gündem
Gençlerin tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı
Gençlerin tartışması kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Perşembe akşamı iki grup arasında silahlı kavgaya dönen olayda yaralanan 2 kişiden 1’i hayatını kaybetti.
15.10.2023 Yaşam
Terhis olan oğullarını almaya giden aile kaza yaptı! Aile faciası yaşandı
Terhis olan oğullarını almaya giden aile kaza yaptı! Aile faciası yaşandı Batman’dan terhis olan oğullarını almak için Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine gitmek için yola çıkan ailenin hafif ticari aracı, takla attı. Kazada, 2 kişi öldü, 2’si ağır, 3 kişi yaralandı.
5.10.2023 Yaşam
Diyarbakır’da kontrolden hafif ticari araç takla attı: 3 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır’da kontrolden hafif ticari araç takla attı: 3 ölü, 2 yaralı Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde hafif ticari aracın takla atması sonucu 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
5.10.2023 Yaşam
Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Ülkemizin her metrekaresi, ciddi 7 ve üzeri deprem üretecek potansiyelde
Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Ülkemizin her metrekaresi, ciddi 7 ve üzeri deprem üretecek potansiyelde Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Belki de Türkiye’de Afet Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini ilk defa veya ilk söyleyenlerden biriyim. Eğer biz ciddi bir bakanlık kurarsak, liyakata dayalı onu kurumlandırırsak, ciddi bütçe verirsek ve anayasal bir yapısı olursa siyaset üstü bir bakanlıkla, Türkiye’yi 10-15 senede depreme hazırlarız" dedi.
22.09.2023 Gündem
Eski Bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu
Eski Bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova'da Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarındaki havuzda ölü bulundu.
30.08.2023 Yaşam
Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü 2023, hangi hastanede? İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu kaç yaşında, nereli?
Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü 2023, hangi hastanede? İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu kaç yaşında, nereli? İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, tansiyon nedeniyle rahatsızlandı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda hastaneye kaldırılan Hatipoğlu'nun tedavisinin sürdüğü duyuruldu. Peki, Nihat Hatipoğlu neden hastanede? Nihat Hatipoğlu öldü mü yaşıyor mu?
19.08.2023 Gündem
Ayn Dar Kalesi’nde gizli geçit keşfedildi! "Çok sayıda mezar var"
Ayn Dar Kalesi’nde gizli geçit keşfedildi! "Çok sayıda mezar var" Ayn Dar Kalesi'nde ilginç kesif. Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde Ayn Dar Kalesi’nde keşfedilen gizli tünelin, kaleye saldırı anında kaçış için ve su kaynağı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Dicle Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yıldız, “Milattan önce 3 bin yıllarında burada yerleşim başlamış. Yoğun bir şekilde Demir Çağı dönemi seramikleri etrafta görülüyor. İçerisinde bulunduğumuz yer, kalenin gizli tüneli veya su yolu dediğimiz tüneli. Kalenin etrafı, düşman tarafından sarıldığı zaman hem suyu kesilen kaleye su sağlamak hem de kalenin düşeceği zaman kale yöneticilerinin bu gizli yoldan kaçıp hayatlarını kurtarmaları için yapılan bir tüneldir” dedi.
15.07.2023 Gündem
Soyu tehlike altındaki yamyam tombul çekirge, Mardin'de görüntülendi
Soyu tehlike altındaki yamyam tombul çekirge, Mardin'de görüntülendi Doğada nadir olarak 1000 rakımın üzerindeki yerlerde görülen yamyam tombul çekirge (Bradyporus), Mardin'in Midyat ilçesinde görüntülendi. Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Satar, yamyam tombul çekirgenin soyunun tehlike altında olduğunu, bu türe zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.
2.07.2023 Yaşam
Diyarbakır’da otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı
Diyarbakır’da otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde kontrolden çıkıp takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
27.06.2023 Gündem
Mülk sahipleri ‘bina yapılsın’ dedi, uzmanından ‘zemin’ uyarısı geldi
Mülk sahipleri ‘bina yapılsın’ dedi, uzmanından ‘zemin’ uyarısı geldi Diyarbakır’da 1 bloku, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilkinde yıkılan diğer 3 bloku da kontrollü olarak yıkılan, 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi’nde enkaz kaldırma çalışmaları, savcılığın yapacağı zemin etüdü incelemesi nedeniyle durdurulurken, mülk sahiplerinden Abdulkadir Aydın ve diğer mülk sahipleri aynı yere yeniden bina yapılması için platform kurdu. Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, “Galeria'da zeminsel sorunlar, alüvyal alan vardı. Yer altı suyunun hala temelde bulunması ciddi bir takım temel sorunlar yaratacaktır. Değişik yöntemlerle yerin altında sızıntı şekilde veya su seviyeleri de olsa oradan uzaklaştırılması gerekiyor” diye konuştu.
9.06.2023 Gündem
Otogarlarda seçim yoğunluğu, ek seferler açıldı! 'Gidiş-dönüş bileti alan çok fazla'
Otogarlarda seçim yoğunluğu, ek seferler açıldı! 'Gidiş-dönüş bileti alan çok fazla' 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için otogarlarda hareketlilik başladı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle firma sahipleri ek sefer koyduklarını belirtti.
13.05.2023 Gündem
Geriye ismi kaldı! Hayatı film konusu oldu, izleyemeden kahreden haber geldi
Geriye ismi kaldı! Hayatı film konusu oldu, izleyemeden kahreden haber geldi Diyarbakır’da uzun süredir köftecilik yapan ve yıllardır paramotor ile uçan Abdulkadir Arslan, namı diğer ‘Uçan Köfteci’, filmi çekildikten sonra vizyona girmeden deprem gecesi ailesiyle birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Acı detayı yeğeni İHA muhabirine anlattı.
6.04.2023 Yaşam
Dini nikahlı eşinin yazışmalarını gördü, adama tuzak kurdu! Kadın hesabı açarak çağırmış
Dini nikahlı eşinin yazışmalarını gördü, adama tuzak kurdu! Kadın hesabı açarak çağırmış Diyarbakır’da Mehmet İhsan Şahin (22), tabancayla vurup polis gelene kadar cesedinin başında beklediği Mehmet Faruk Turan’ı (32), dini nikahla birlikte yaşadığı M.Ş. ile sosyal medyada yazışmalarını görünce öldürdüğünü söyledi. Şahin’in sosyal medyadan sahte kadın hesabı açarak Turan ile iletişime geçip cinayeti işlediği hastane önüne buluşmak için çağırdığı ortaya çıktı.
6.04.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Dicle Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dicle üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.