Devlet Personel Başkanlığı

Devlet Personel Başkanlığı

Son dakika Devlet Personel Başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Devlet Personel Başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Personel Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet personel başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.628 devlet personel başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm devlet personel başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi?
Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi? Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi eski başkanı ve emekli emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın rütbeleri geri alındı. Peki, Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi?
23.06.2022 Gündem
Bekçilik yazılı sınavı ne zaman 2022? EGM PA bekçi alımı sınavı ön sağlık kontrolü nasıl oluyor, bekçilik sınav ücreti nereye yatırılır?
Bekçilik yazılı sınavı ne zaman 2022? EGM PA bekçi alımı sınavı ön sağlık kontrolü nasıl oluyor, bekçilik sınav ücreti nereye yatırılır? Bekçi adayları, yazılı sınav tarihi ile ilgili aramaları artırdı. Bekçilik mesleğini yapmak isteyen vatandaşlar 28 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında ön başvurularını E-devlet üzerinden yapabilecek. Başvurularda, şartları sağlayan adaylar, ön sağlık kontrolü ve yazılı sınava girmeye hak kazanacak. Peki, Bekçilik yazılı sınavı ne zaman 2022, bekçi alımı sınavı ön sağlık kontrolü nasıl oluyor? Bekçilik sınav ücreti nereye yatırılır?
9.05.2022 Personel Alımı
Memurlara kötü haber! Bunu yapan yanar, meslekten atılma nedeni...
Memurlara kötü haber! Bunu yapan yanar, meslekten atılma nedeni... Milyonlarca memuru çok yakından ilgilendiren karar. Bunu yapan tüm çalışanlar memuriyetten atılır. Danıştay kararı var. Memurlar köşe yazarlığı yaparak fikirlerini köşelerinde ifade ediyorlar. Bu şekilde köşe yazarlığı yapanlardan bazıları, yazılarından dolayı disiplin cezası alabiliyor. Ancak özellikle kritik bir detay daha bulunuyor ve çalışanların çok dikkat etmesi gerekiyor. Eğer memur bunu yaparsa direk işten çıkarılıyor. Danıştay tarafından verilen bir karar memurlara kötü haber oldu.
1.05.2022 Memur
Memur ve çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yıllık izin ile ilgili flaş detay! Ve değişiyor
Memur ve çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yıllık izin ile ilgili flaş detay! Ve değişiyor Yıllık izin ile ilgili memur ve çalışanları ilgilendiren flaş açıklama geldi. Memur ve sözleşmeli personel arasındaki statü farlarıyla ilgili önemli detaylar. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın 9'uncu maddesinde; “217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci maddesinde belirtilen kurumlarda geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir.Sözleşme döneminde kullanılmayan izinler, sözleşmenin devamı halinde müteakip sözleşme döneminde kullanılabilir. Cari sözleşme dönemi ile bir önceki sözleşme dönemi hariç, önceki sözleşme dönemlerine ait kullanılamayan izin hakları düşer.” hükmüne yer verilmiştir. 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname 217 sayılı KHK’yi yürürlükten kaldırmış olsa da 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 30. maddesinde mevzuatta yapılan atıflar bakımından 217 sayılı KHK’nin 2. maddesinin uygulanmasına devam olunacağı hükme bağlanmıştır. Sonuç olarak memurların askerlik hizmetleri yıllık izin hesabında dikkate alınabilirken sözleşmeli personelin askerlik hizmet süresi yıllık izin hesabında dikkate alınmamaktadır. İmzalanan 6. Dönem toplu sözleşme metninde 2022 yılında sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirleneceği belirtilmiştir. Buna göre, toplu sözleşme metninde, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacağı ifade edilmiştir. İşte memur ve sözleşmeli personel arasındaki statü farkına ilişkin tüm detaylar...
27.03.2022 Çalışan Hakları
Memur-Sen Başkanı Yalçın: 4688, evrensel normlara uygun hale getirilmeli
Memur-Sen Başkanı Yalçın: 4688, evrensel normlara uygun hale getirilmeli Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, 4688 sayılı 'Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nda halen eksikler olduğunu ve reforma ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Mücadelemizde bir yandan kazanım skalasını artırmaya çalışırken, bir taraftan da geldiğimiz nokta itibarıyla memur sendikacılığında 4688'i değiştirme noktasında mücadelemizi sürdürüyoruz çünkü sendika yasamızın evrensel normlara uygun hale getirilmesi lazım" dedi.
20.11.2021 Ekonomi
Memurları ilgilendiren flaş detay! Maaş ödemeleri...
Memurları ilgilendiren flaş detay! Maaş ödemeleri... Tüm memurları ilgilendiriyor! Maaş ödemeleri ile ilgili önemli detay ortaya çıktı. Kesinti yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Peki, Karantinadaki memurun maaşında kesinti yapılır mı? 14 günlük karantinaya alınan memurların maaşları nasıl ödenir? İşte maaş kesintisi ile ilgili detaylar...
3.10.2021 Memur
2021 Memur alımı başvuruları başladı! İşte personel aranan kadrolar!
2021 Memur alımı başvuruları başladı! İşte personel aranan kadrolar! Devlet Personel Başkanlığı memur alım ilanları pek çok kişinin gündeminde... Memur olmak ve devletin farklı kademelerinde çalışmak isteyenler güncel iş ilanlarını takip ediyor. Devletin tüm kademelerinde ihtiyaçlara göre açılan kadrolara şartlara memur alımı yapılıyor. Memur olmak isteyenler kamu ilanlarını takip ediyor. Türkiye’nin birçok yerinde itfaiyeden akademik personele, müfettişten zabıtaya pek çok kadroda sözleşmeli personel ve memur alımı gerçekleştirilecek.
11.08.2021 Personel Alımı
Yasak kapsamında! Tüm memurlar için geçerli
Yasak kapsamında! Tüm memurlar için geçerli Tüm memurlar için geçerli. Pek çok kişi farkında olmadan yapıyor. Ancak tamamen yasak. Sosyal medya kullanan kamu çalışanları özellikle takipçi sayılarının artması durumunda sosyal medya üzerinden para kazanma yollarını arıyor. Reklam iş birliği yaparak ticari faaliyette bulunan memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na aykırı davranmış oluyor. İşte detaylar...
25.07.2021 Memur
4C nedir, hakları nelerdir? 4C kadrosu kimleri kapsıyor?
4C nedir, hakları nelerdir? 4C kadrosu kimleri kapsıyor? Çalışmaya başlayan herkesin başlangıçta olmasa da sonradan en büyük isteği emekli olmaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında işçi, memur ve kendi hesabına çalışanlar olmak üzere 3 farklı sosyal güvence bulunuyor. Emeklilik hakkına kavuşabilmek de çalışanların bu 3 güvence yani 4A, 4B veya 4C'li olmaları gerekiyor. Pek çok kişi de özellikle 4A, 4B veya 4C'nin ne olduğunu, haklarının ne olduğunu merak ediyor. Peki, 4C nedir, hakları nelerdir? 4C kadrosu kimleri kapsıyor? İşte 4C ile ilgili merak edilenler...
16.02.2022 Memur
Memur alımı yapılacak! Devlet Personel Başkanlığı kapsamında binlerce memur alınacak
Memur alımı yapılacak! Devlet Personel Başkanlığı kapsamında binlerce memur alınacak Binlerce memur alımı yapılacak. Devlet Personel Başkanlığı personel alım ilanları kapsamında her geçen gün yeni memur alımı ilanları açılıyor. İhtiyaca göre devlet kadrodaki şartlara uyan kişileri bünyesine katacak.
25.05.2021 Personel Alımı
SGK, SSK, Bağkur, emekli, memur milyonları ilgilendiriyor! 90 gün şartı var, o parayı alamazsınız
SGK, SSK, Bağkur, emekli, memur milyonları ilgilendiriyor! 90 gün şartı var, o parayı alamazsınız Emekli, çalışan, memur, SGK, SSK, Bağkur'lu milyonlarca kişi merak ediyordu. Tek tek açıkladı. SGK o parayı 90 gün dolmadan ödemez. SGK merkezine müracaat ederek ‘Kıdeme esas yazı’ alırsanız tazminatınız alırsınız. Ne kadar emekli maaşı alırım? Ne zaman emekli olurum gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
6.03.2021 Uzmana Sor
KPSS merkezi yerleştirme nedir?
KPSS merkezi yerleştirme nedir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, bu yıl yapılacak KPSS merkezi yerleştirme takvimini açıkladı. Selçuk, "Adaylar, KPSS-2021/1 merkezi yerleştirmeleri için 1-8 Temmuz, KPSS-2021/2 merkezi yerleştirmeleri için 22-29 Aralık'ta tercih yapabilecek" dedi. KPSS merkezi yerleştirme nedir?
27.01.2021 Eğitim
2021 EKPSS kura sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM’de!
2021 EKPSS kura sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM’de! EKPSS 2021 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS tercihleri yapıldı, gözler ÖSYM tarafından açıklanacak tercih sonuçlarına çevrildi. ÖSYM henüz resmi bir açıklama yapmadı, geçmiş sonuçların açıklanma tarihleri baz alındığında EKPSS sonuçlarının Şubat ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.
26.01.2021 Eğitim
Devlet memuru olmak isteyen milyonlara güzel haber! Kadrolar açıldı
Devlet memuru olmak isteyen milyonlara güzel haber! Kadrolar açıldı Devlet memuru olmak isteyenler için sevindirici haber geldi. Devlet memuru olmak, sözleşmeli personel ya da işçi olmak isteyenler için Devlet Personel Başkanlığı sürekli kadro açıyor. KPSS ya da bazı şartları karşılayan kişiler devlette işe başlıyor. Bankacılıktan adliyeye, hava trafik kontrolöründen akademik personele, müfettişten zabıtaya kadar binlerce kadro açık halde bekliyor.
13.11.2020 Memur
Polis Akademisi bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 400 bekçi alımı sonuçları sorgulama
Polis Akademisi bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 400 bekçi alımı sonuçları sorgulama 400 bekçi alımı başvuruları 19 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyurunun ardından 400 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı başvuruları yapıldı. Bekçi alımı başvurusunda bulunan adaylar, bekçilik başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını soruyor. Peki, 400 bekçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçi alımı başvuru sonuçları detayları…
4.11.2020 Personel Alımı
Kamu personel alımı 2020! Devlete bağlı kurumlara binlerce memur, sözleşmeli personel ve işçi alınacak!
Kamu personel alımı 2020! Devlete bağlı kurumlara binlerce memur, sözleşmeli personel ve işçi alınacak! KPSS'nin açıklanmasının ardından pek çok kişi devlete kademelerinde memur olmak için Devlet Personel Başkanlığı ilanlarını takip ediyor. Devlete bağlı kurum ve kuruluşlara binlerce teknisyenden, sağlık personeline, sekreter ve büro personelinden maliye uzman yardımcısına kadar pek çok kadroda memur, işçi, sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, Başvurular nasıl yapılır? İşte Devlet Personel Başkanlığı ilanları ve kamu personeli alımı başvuru şartları!
28.10.2020 Personel Alımı
Kamu kurumlarına engelli kadrosu yazısı!
Kamu kurumlarına engelli kadrosu yazısı! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kamu kurumlarından münhal (boş) engelli kadrolarını 31 Ekim 2020 tarihine kadar, Bakanlığın internet sitesinden bildirmelerini istedi.
5.09.2020 Memur
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var...
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var... Milyonlarca memur bekliyordu. Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin uygulanacağı belirtildi. Kararda zam ve tazminatların ödenmesine esas olmak üzere;karar ve eki cetvellerin uygulanmasından doğacak her türlü sorunu çözüme bağlamaya, uygulamayı yönlendirmeye ve uygulama birliğini sağlamaya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının görüşü üzerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir. Karar 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli.
Memur maaşları ile ilgili dikkat çeken ayrıntı...
Memur maaşları ile ilgili dikkat çeken ayrıntı... Milyonlarca memuru çok yakından ilgilendiriyor. Maaşlardaki kritik ayrıntı. Memur ödemesinde esas alınan aylıkla, kesintide esas alınan aylık niçin farklı? Memurlara yapılan ödemeye zaman zaman aylık, zaman da maaş kavramının kullanıldığını görürüz. Memura ödeme yapılırken uygulanan aylık kavramıyla ceza verirken uygulanan aylık kavramı verilen görüşlerle birbirinden farklılaşıyor.
31.08.2020 Memur
Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Emekli ikramiyesi...
Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Emekli ikramiyesi... Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Önceden başka bir kamu kurumunda sigortalı çalışılması halinde emeklilik ikramiye ödemesi yapılır mı? Emekli Sandığı tarafından emeklilik ikramiyesi ödenebilmesi için bazı şartları taşımak gerekiyor. Önceki çalışılan yerden ayrılma şekliniz bu süreler için ikramiye alıp alamayacağınızı belirliyor. İşte emeklilik ikramiyesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
10.08.2020 Emekli
Devlet memuru ve sözleşmeli personel olmak isteyenler dikkat! İşte o ilanlar
Devlet memuru ve sözleşmeli personel olmak isteyenler dikkat! İşte o ilanlar Devlet personel alımlarına devam ediyor. KPSS, sözleşmeli, sürekli işçi ve akademik personel alımları için Devlet Personel Başkanlığı ilana çıktı.
13.07.2020 Ekonomi
TÜBİTAK AR-GE personeli, dağıtıcı ve memur alıyor! İşte TÜBİTAK İŞKUR ilanları...
TÜBİTAK AR-GE personeli, dağıtıcı ve memur alıyor! İşte TÜBİTAK İŞKUR ilanları... Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Ar-Ge, memur ve dağıtıcı kadrolarında 11 personel alınacak. Peki, TÜBİTAK'a iş başvurusu nasıl yapılır? TÜBİTAK personel ve memur alımı başvuru şartları!
6.07.2020 Personel Alımı
İdari izin nedir? Kamuda idari izin genelgesi kimler için geçerli?
İdari izin nedir? Kamuda idari izin genelgesi kimler için geçerli? Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine yönelik genelge yayınlandı. Kamuda ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personelin bulundurulması şartıyla esnek çalışma yöntemi uygulanabilecek. Peki idari izin nedir? Kamuda idari izin genelgesi kimler için geçerli? İşte detaylar…
30.03.2020 Çalışan Hakları
Kamuda idari izin nedir? İdari izin genelgesi kimler için geçerli?
Kamuda idari izin nedir? İdari izin genelgesi kimler için geçerli? Kamuda ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personelin bulundurulması şartıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine yönelik genelge yayınlandı. Genelgenin yayınlanmasıyla birlikte vatandaşlar “Kamuda idari izin nedir?” sorusunu araştırmaya başladı. Peki kamuda idari izin nedir? İdari izin genelgesi kimler için geçerli? İşte detaylar…
23.03.2020 Çalışan Hakları
Memurların ödül almasının şartları nelerdir? Ödül tutarı nasıl hesaplanır?
Memurların ödül almasının şartları nelerdir? Ödül tutarı nasıl hesaplanır? Memurlar, çalışma hayatında gayret ve çabalarından dolayı ödüllendirilebiliyor. Fakat bu ödüllendirme yapılırken belirli şartlar aranıyor. Peki memurların ödül almasının şartları nelerdir? Ödül tutarı nasıl hesaplanır? Değerlendirme ölçütü olmadan ödül verilebilir mi? İşte detaylar…
23.02.2020 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet personel başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.