Deprem Testi

Deprem Testi

Son dakika deprem testi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem testi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem testi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Testi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem testi gelişmeleri de dahil olmak üzere 88 deprem testi haberi bulunmuştur. Tüm deprem testi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim Depremden sonra Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında yer alan İngiliz ekipteki Adam Varey, "İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim" dedi. Bir diğer isim Jim Davison ise "Kuşkusuz, Türk halkının felaketle baş etme şekli inanılmazdı" ifadesini kullandı. Çin televizyonunda yayınlanan görüntüler ise dünyada ses getirdi.
25.02.2023 Dünya
Karot testi zararlı mı? Karot almadan deprem testi nasıl yapılır, karot aldırmak binaya zarar verir mi, karot testi nedir, hangi binalardan alınır?
Karot testi zararlı mı? Karot almadan deprem testi nasıl yapılır, karot aldırmak binaya zarar verir mi, karot testi nedir, hangi binalardan alınır? Merkez üssü Kahramanmaraş ve Hatay olan depremlerin ardından birçok kişi evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek için binaların dayanıklılığını ölçen yöntemlerden biri olan karot testine başvurmaya başladı. Karot testi sırasında binadan parça alındıktan sonra açılan boşluk dayanıklı harçlarla doldurulunca vatandaşlar Karot testi zararlı mı? Karot almadan deprem testi nasıl yapılır, karot aldırmak binaya zarar verir mi? Sorularına yanıt aramaya başladı. İşte karot testi hakkında merak edilenler...
25.02.2023 Gündem
Dolandırıcıların yeni tuzağı: Depreme dayanıklılık testi!
Dolandırıcıların yeni tuzağı: Depreme dayanıklılık testi! 'Depreme dayanıklılık testi yaptıracağım' derken dolandırılmayın! Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası binalarda depreme dayanıklılık testi yaptıklarını söyleyenlerin ortaya çıktığını belirtip, "Binanızı her gelene kontrol ettirmeyin” uyarısında bulundu. Korkmaz, dolandırıcıların kullandığı yöntemleri de tek tek anlattı.
25.02.2023 Gündem
İstanbul'da deprem tedirginliği başladı! Fay hattından uzak ilçelere talep arttı
İstanbul'da deprem tedirginliği başladı! Fay hattından uzak ilçelere talep arttı İstanbul'da ikamet eden vatandaşlar deprem riskinin daha az olduğu bölgelerdeki konutlara talep gösteriyor. Başakşehir, Arnavutköy gibi ilçeler araştırılırken, 1999 yılı öncesi yapılan konutlara ilgi düştü.
22.02.2023 Gündem
Yaşadığınız yer depreme dayanıklı mı? Açıklama geldi: 'Bina ne kadar yüksekse o kadar riskli'
Yaşadığınız yer depreme dayanıklı mı? Açıklama geldi: 'Bina ne kadar yüksekse o kadar riskli' Pazartesi günü yaşanan yıkıcı depremlerin ardından herkes kendi evinin güvenli olup olmadığını sorgulamaya başladı. Oturulan binanın depreme karşı ne kadar dayanıklı ya da güvenilir olduğu konusu büyük önem taşıyor. Bunu da binanızda yaptıracağınız dayanıklılık testi ile öğrenebiliyorsunuz. Oturduğunuz evin güvenli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Evinin güvenliğinden emin olmayanlar nasıl bir yol izlemeli? Bina dayanıklılık testinin maliyeti nedir? Uzman isimler konuya ilişkin çok önemli bilgilere yer verdi.
10.02.2023 Gündem
Binanız depreme dayanıklı mı? Deprem dayanıklılık raporu nasıl alınır? Bina risk denetimi ve deprem testi fiyatı!
Binanız depreme dayanıklı mı? Deprem dayanıklılık raporu nasıl alınır? Bina risk denetimi ve deprem testi fiyatı! İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından pek çok kişi, oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebileceğini araştırıyor. Herkesin aklında tek bir soru var: Oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığı. Bu sorunun yanıtı deprem güvenlik testinde saklı. Binanın depreme dayanıklı olup olmadığı ise kolonlardan alınan örneklerin değerlendirilerek, binanın yapısı ve zeminini ölçen deprem testinde ortaya çıkıyor. Peki, Binanız depreme dayanıklı mı? Deprem dayanıklılık raporu nasıl alınır? Deprem testi ne kadar? Deprem testi nasıl yapılır? Deprem Güvenlik Testi ile ilgili bilmeniz gerekenler...
4.11.2020 Gündem
Deprem testi ne kadar? Deprem testi nasıl yapılır? Deprem Risk Testi hakkında merak edilenler
Deprem testi ne kadar? Deprem testi nasıl yapılır? Deprem Risk Testi hakkında merak edilenler Herkesin aklında oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığı sorusu var. Bu sorunun yanıtı deprem güvenlik testinde. Kolonlardan alınan örnekler değerlendiriliyor. Binanın yapısı ve zemini de değerlendirmeye alınıp sonuca ulaşılıyor. Peki, Deprem testi ne kadar? Deprem testi nasıl yapılır? Deprem Güvenlik Testi ile ilgili bilmeniz gerekenler...
24.09.2020 Gündem
Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık raporu nasıl alınır?
Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık raporu nasıl alınır? Son günlerde yaşanan depremler nedeniyle pek çok kişi uzmanların açıklamaları ve uyarılarını dikkatle takip ediyor. Deprem anında yapılması gerekenleri bilmek hayat kurtarır. Ancak deprem öncesinde de yapılması gerekenler var. Depremin er ya da geç geleceğini bilerek çürük binalarda oturmaya devam etmek hem kendinizin hem de ailenizin canı ile kumar oynamakla eşdeğer. Yaşadığınız binaların depreme dayanıklı olup olmadığını test etmek büyük bir felaket yaşanmadan alınması gereken en önemli önlemlerden biri. Peki, Eviniz depreme dayanıklı mı? Eviniz depreme ne kadar dayanıklı? Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık raporu nasıl alınır? İşte evinizin depreme dayanıklı olup olmadığını belirlemek için yapmanız gerekenler...
29.06.2020 Gündem
Deprem testi yaptırmayan komşuya dava
Deprem testi yaptırmayan komşuya dava Bakırköy’de, deprem testine engel olmaya çalıştıkları gerekçesiyle apartman sakinleri Julyet E., Erkan E. ve Sona V.K. için bir yıla kadar hapis istendi
21.06.2016 Yaşam
Deprem dönüşümünde vatandaşa üç teklif
Deprem dönüşümünde vatandaşa üç teklif Hükümet, deprem dönüşümü için TOKİ konutlarıyla takas, aynı yerden konut alma ya da devlete primli satış imkanı olmak üzere üç yöntem belirledi. Takas yapacak vatandaşın kirasını da devlet ödeyecek.
1.11.2011 Arşiv
19 ilde şok ihmal!
19 ilde şok ihmal! Özel şirketlerin yapı denetimlerinin altından skandal çıktı...
29.09.2021 Gündem
Betofiber Kandilli deprem testini geçti!
Betofiber Kandilli deprem testini geçti! GRC Dış Cephe Panel Sisteminin Türkiye’deki en büyük fabrikasına sahip olan Betofiber, Kandilli Rasathanesi’nde yapılan deprem testinden başarıyla geçti. Yapılan testler sonucunda Betofiber GRC panellerinin Kocaeli’nin 2,5 kat büyüklüğündeki sarsıntıya dayandığı teyit edildi
28.04.2011 Arşiv
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir?
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir? YKS 5 il tercih etmek zorunlu mu, YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? sorusu YKS başvurularının açıklanmasıyla gündeme geldi. YKS sınav merkezi tercih edecek adaylar, tercihlere yönelik de araştırma yapamaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte belli oluyor.
3.02.2024 Gündem
Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu
Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu Depremde eşini kaybeden ve yeni doğan evladına 27 gün sonra DNA testi sonucu kavuşabilen Ayşenur Turan, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalan ve Hatay'a geri dönmek isteyen genç kadın, "Ben bütün umudumu kaybetmiştim. Sadece evlatlarımla yaşayabileceğim bir ev istiyorum" dedi.
2.02.2024 Adana
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
16.09.2023 Gündem
6 ay sonra yürek yakan telefon! 'Size ne diyeceğimizi bilmiyoruz' deyip haberi verdi
6 ay sonra yürek yakan telefon! 'Size ne diyeceğimizi bilmiyoruz' deyip haberi verdi Hatay'ın Antakya ilçesinde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, 250 daireden oluşan Rönesans Rezidans'ta yaşayan öğretmen Biray Beşerikli (35) ile kızı Nazende Dila Açıkgöz’den (6) deprem gününden sonra haber alınamadı. 17 gün boyunca enkaz başında bekleyen ve kızı ile torununun bulunması için DNA testi veren Mehmet Beşerikli (63), depremden 180 gün sonra DNA eşleşmesi ile hayatını kaybeden kızı ve torununun mezar yerini öğrendi. Aldığı telefonun ardından heyecanlandığını belirten Beşerikli, "O an için dünyanın en mutlu insanıydım. Hem buruk sevinç hem üzüntü var. Hepsini bir arada yaşıyorum” dedi.
10.08.2023 Yaşam
Büyük sınav maratonu başladı: Baraj yok tercih çok
Büyük sınav maratonu başladı: Baraj yok tercih çok 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu sınavda bu sene de geçen yıl olduğu gibi baraj puanı uygulanmayacak. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Barajın olmayışı çoğu adayı tercih bildiriminde bulunmaya yöneltiyor. Her adayın gücüne göre bir bölüm var. Dereceye giren adaylar için de 8-10 net ile düşük puanlar alan için de yerleşilecek programlar mevcut” diyor.
17.06.2023 Eğitim
19 milyon öğrenci bugün karne alıyor
19 milyon öğrenci bugün karne alıyor Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Yaz tatili yaklaşık 3 ay sürecek.
16.06.2023 Eğitim
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı
YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak: Hazırlıklar tamamlandı 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.
12.06.2023 Eğitim
Uzmanı YKS öncesi uyardı: Dinlenin ve uyku düzenini oluşturun
Uzmanı YKS öncesi uyardı: Dinlenin ve uyku düzenini oluşturun Bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. yoğun ve yorucu bir hazırlık sürecinin ardından sınav heyecanı yaşayan öğrenciler ve ailelerine önerilerde bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nilüfer Şehriban Özabacı, dinlenme ve uyku düzenine dikkat çekerek son gün soru çözmeyin uyarısında bulundu.
12.06.2023 Eğitim
LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı
LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisine iyi bir lisenin kapılarını aralayacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı dün yapıldı. Öğrenciler 90 soruyu yanıtlamak için içeride ter dökerken veliler de dışarıda heyecanla bekledi. Öğrenciler soruların genel olarak kolay olduğunu söyledi.
5.06.2023 Eğitim
Ürküten 'karot' sonucu ortaya çıktı! Depremdeki yıkımın ana nedenini açıkladı
Ürküten 'karot' sonucu ortaya çıktı! Depremdeki yıkımın ana nedenini açıkladı KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300’ü aşkın binadan aldıkları karotlar, dayanıklılık testini geçemedi. İncelemede, 25 olması gereken beton basınç dayanımı 10 Megapascal’ın altında ölçüldü. Uzmanlar ise yıkımın asıl nedenini açıkladı.
8.04.2023 Gündem
Karot testi yaptırmak için başvurdular ama işlemleri tamamlamadılar! 'Evim yıkılır' korkusu
Karot testi yaptırmak için başvurdular ama işlemleri tamamlamadılar! 'Evim yıkılır' korkusu Bursa’da 133 kişi yaşadığı binaya karot testi yaptırmak için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne başvurdu. Ancak hiçbiri işlemleri tamamlamadı. Bu durumun ekonomik yetersizlikten dolayı olduğunu söyleyen BUÜ Rektör Yardımcısı, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, "Bina riskli çıkarsa 60 gün içinde yıkılmak zorunda. İnsanlar, 'Nereye gideceğim?’ diye düşünüyorlar” dedi.
7.04.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, Milli Muharip Uçak'a çeşitli sistemlerin entegre edildiğini, uçağın testlerini tamamlaması sonrasında uçuşa hazır olacağını belirtti.
4.04.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Demir, Gökbey'in göreve hazırlandığının altını çizerek, Gökbey'in yerli motorla bu yıl teslim edileceğini açıkladı.
25.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Testi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem testi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.