Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknoloji ile yapılabilir. Bunu yapabilecek her şeyimiz var. Olmayan, siyasetin iradesidir, halkın gözetim ve denetim görevidir. Eğer insanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
11.03.2024 Gündem
Deprem sonrası çelik prefabrik evlere ilgi arttı!
Deprem sonrası çelik prefabrik evlere ilgi arttı! Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını göz önünde bulundurarak çelik prefabrik evlerin daha da popülerleşeceğini öngördüklerini belirten Karmod CEO'su Mehmet Çankaya, “Deprem sonrasında çelik prefabrik evlere talebin artması şaşırtıcı değil. Çünkü insanlar hayatlarını güvenli yapılarda sürdürmek istiyor" dedi. 
28.04.2023 Yaşam
Bakan Kurum: İstanbul'un depreme hazır hale gelmesi bizim milli güvenlik meselemiz
Bakan Kurum: İstanbul'un depreme hazır hale gelmesi bizim milli güvenlik meselemiz Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum, A Haber'de gündeme ilişkin gelen soruları yanıtlıyor. İstanbul'un kentsel dönüşümüze ilişkin konuşan Bakan Kurum " İstanbul'un depreme hazır hale gelmesi bizim milli güvenlik meselemiz" dedi.
24.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Afetin yaralarını hep birlikte saracağız
Bakan Kurum: Afetin yaralarını hep birlikte saracağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da 6 bin 700 konutun temelinin atıldığı ve 1.692 konutun anahtarlarının teslim edildiği törende konuştu. Bakan Kurum, konuşmasında, “Malatya’mızı yeniden ayağa kaldırana kadar buradayız! Acınız dinene kadar; yüreğinizdeki ateş sönene kadar buradayız, sizlerle beraberiz! Cumhurbaşkanımızın eser kervanının yeniden şahlanacağı bir yola çıkıyoruz! Bu yol yeni Malatya’nın, güçlü Türkiye’nin yoludur. Biz; ne yapıyorsak ülkemiz büyüsün diye yapıyoruz! Ne yapıyorsak, Malatya ayağa kalksın diye yapıyoruz. Bir yılda 319 bini bir yılda teslim edilecek şekilde, toplamda 650 bin yeni konut yaparak, afetin 11 ilimizde açtığı yaraları tamamen saracağız.” dedi.
13.04.2023 Gündem