Depozito

Depozito

Son dakika depozito haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan depozito ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını depozito haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Depozito

haberleri sayfasında son dakika yaşanan depozito gelişmeleri de dahil olmak üzere 328 depozito haberi bulunmuştur. Tüm depozito haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ege Üniversitesi öğrenci köyü yurt ücretleri ne kadar? Ege Üniversitesi öğrenci köyü yurt ücretlerine zam mı geldi, çift kişilik oda ücreti kaç TL?
Ege Üniversitesi öğrenci köyü yurt ücretleri ne kadar? Ege Üniversitesi öğrenci köyü yurt ücretlerine zam mı geldi, çift kişilik oda ücreti kaç TL?Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü olarak da bilinen Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu ücretlerine zam geldi. 2024-2025 eğitim yılı için Ege Üniversitesi yurt ücretleri ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Ege Üniversitesi öğrenci köyü yurt ücretleri ne kadar? Ege Üniversitesi öğrenci köyü yurt ücretlerine zam mı geldi?
11.07.2024Gündem
Depozito iade sistemi nedir? İlk etapta 5 bin iade makinesi kurulacak
Depozito iade sistemi nedir? İlk etapta 5 bin iade makinesi kurulacakTürkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından yürütülen “Depozito Yönetim Sistemi” çalışmaları tamamlandı. 2025 yılında ulusal çapta hayata geçirilecek bu sistem ile 0.1 ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlar geri dönüşüme kazandırılacak. Her bir şişe veya kutu başına 25 kuruş ödenecek ve bu paralar alışverişte kullanılabilecek.
20.06.2024Gündem
Tüm Türkiye'de yeni dönem başlıyor! Şişe getiren herkese ödeme yapılacak
Tüm Türkiye'de yeni dönem başlıyor! Şişe getiren herkese ödeme yapılacakDepozito iade sistemine 1 Ocak 2025’te geçilmesi planlanıyor. 5 bin noktaya depozito iade makinesi yerleştirilecek. Su, soda, kola, bira şişeleri 25 kuruşa toplanacak. Ödemeler için Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısı üzerinden e-cüzdan açılacak. Biriken paralar alışverişlerde kullanılabilecek.
20.06.2024Ekonomi
Ucuza ev kiralamak isterken dolandırılmayın! Kapora isteyenlerden uzak durun
Ucuza ev kiralamak isterken dolandırılmayın! Kapora isteyenlerden uzak durunTüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, gerçekte olmayan konutu internette uygun fiyata ilana koyup, kiralamaya ilişkin güven vermek amacıyla kapora talep eden dolandırıcılara karşı tüketicileri uyardı. Gündüz, "Dolandırıcılar, ihtiyaçtan dolayı ucuza satış ve kiralama yaptıkları gibi bahanelerle kapora talep edebiliyor. Satın alacak kişiler mutlaka gayrimenkul ya da otomobili görsün, ekspertiz araştırması yapsın. Kapora olarak gönderilen parayı savcılığa şikayet de yapsanız karşınızda muhatap yoksa geri alamazsınız" dedi.
19.06.2024Gündem
Kiracılar fazla kira ödüyor! Resmi zam oranı yüzde 25'i aşan zamlarla karşı karşıyalar
Kiracılar fazla kira ödüyor! Resmi zam oranı yüzde 25'i aşan zamlarla karşı karşıyalarTürkiye genelinde bin 100 kişiyle yapılan araştırmaya göre kiracıların yüzde 86'sı son bir yılda resmi zam oranını (yüzde 25) aşan kira zamlarıyla karşılaştığını ifade etti. Vatandaşların yüzde 77,3'üne göre ev sahibi olmanın artık hayal olduğunu yüzde 92,1'i ise aidatlara resmi bir sınır getirilmesi gerektiğini söyledi.
21.05.2024 Gündem
Araba  kiralarken başına gelmeyen kalmadı! 'Büyük bir firma olduğu için güvendim ve parayı gönderdim'
Araba kiralarken başına gelmeyen kalmadı! 'Büyük bir firma olduğu için güvendim ve parayı gönderdim'Ankara'da Ali İhsan Karaağaç (45), oğlunu askerlik görevini yapacağı Hatay'a götürmek için internet üzerinden ulaştığı Rıdvan G.'ye araç kiralama bedeli olarak 5 bin lira gönderdi. Rıdvan G.'nin kasko ücreti olarak da 18 bin lira istemesi üzerine araç kiralamaktan vazgeçip, parasının geri verilmesini talep edince dolandırıldığını anlayan Ali İhsan K., suç duyurusunda bulundu
19.05.2024Gündem
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruzÇevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. Bakan Özhaseki "Biz bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz" diyerek sahillerde tarama yaptırıldığını ve tüm kaçak yapıların tespit edilip yıkılacağını duyurdu. Ayrıca Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini de açıkladı.
18.05.2024Gündem
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacakTürkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024Ekonomi
Kiracılar dikkat! Para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat! Para iadesi talep edebilirsinizKiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.02.2024Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecek
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecekKiracı - ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artıyor. Özellikle kira fiyatlarına yapılan fahiş zamlar bu sorunların temelini oluşturuyor. Kira konusu dışında bir de depozito sorunu mülk sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda hızla yayılıyor. Öte yandan depozitonun faizi ile ödenmesi ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.
11.02.2024Ekonomi
Ev sahibi-kiracılar dikkat! Depozito ile ilgili kritik detay, iade şart değil
Ev sahibi-kiracılar dikkat! Depozito ile ilgili kritik detay, iade şart değilKira artışı konusunda uzlaşılamaması ya da açılan davalar nedeniyle tahliyeler artarken, depozito iadeleri gündeme geldi. Ev sahipleri ve kiracılar bu konuda da ortak yolu bulmakta zorlanıyor. Evi tahliye eden kiracıya depozitosu ödenen bedelle mi, güncel değerle mi iade edilir?, Hangi durumda ev sahibi ‘vermiyorum’ diyebilir?, Ev satıldıysa ödemeyi kim yapar? İşte tüm yönleriyle depozito iadesi...
10.02.2024Ekonomi
Ev sahiplerine kötü haber! Fahiş kiralar hızla düşüyor
Ev sahiplerine kötü haber! Fahiş kiralar hızla düşüyorKiralardaki fahiş artış uzun süredir gündemdeki yerini koruyordu. Ev sahipleri kiracı seçerken SSK dökümünden kefil şartına kadar pek çok talepte bulunuyor, bir yıllık kirayı peşin istiyor ya da fazladan depozito istiyordu. Ancak ev sahiplerine kötü haber geldi. Durum tersine dönüyor. Kiralarda düşüş trendi başladı. Özellikle İstanbul'daki düşüş dikkat çekiyor.
18.12.2023Ekonomi
Tesla Cybertruck satışa çıkıyor! Fiyatı belli oldu
Tesla Cybertruck satışa çıkıyor! Fiyatı belli olduTesla CEO'su Elon Musk'ın "radikal" bir ürün diye nitelediği Cybertruck adlı elektrikli pikabın satışları Perşembe günü başlayacak.
2.12.2023Dünya
Fırsatçı ev sahiplerinden depozito oyunu! Kira artışı yeterli olmadı sıra geriye dönük ödemelerde
Fırsatçı ev sahiplerinden depozito oyunu! Kira artışı yeterli olmadı sıra geriye dönük ödemelerdeKiracılarının yıllar önce verdiği depozitonun yeni kira bedeline göre artırılmasını talep eden ev sahiplerinin yeni oyunu pes dedirtti. Edirne'de kira bedelinde anlaşan ancak depozito anlaşmasına veremeyen ev sahibi ile kiracı icralık oldu.
15.11.2023Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyorKiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023Ekonomi
Kiracılara kritik uyarı geldi! İzin almayan tahliye ediliyor
Kiracılara kritik uyarı geldi! İzin almayan tahliye ediliyorSon dönemde ev arkadaşı arayan kiracıların sayısındaki artış dikkat çekiyor. Ancak alt kiralama için ev sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla tahliye olabilir
31.10.2023Ekonomi
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadıSon dönemde, artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara bir de üniversite öğrencileri eklenince emlak dolandırıcılarının sayısı arttı. Yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica o dolandırıcıların yeni kurbanı oldu. Llapashtica, sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti verdi ama anahtarını teslim alamadı. Ev arayışında olan Özlem Yel ise, 'Site üzerinden şu anda da ev arıyorum. Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.' dedi.
22.09.2023Yaşam
Taşınma maliyeti arttı, başlangıç fiyatı 7500 TL! Tüm hasarlardan firma sorumlu
Taşınma maliyeti arttı, başlangıç fiyatı 7500 TL! Tüm hasarlardan firma sorumluEvini ya da işyerini değiştirmek isteyenlerin önemli gider kalemlerinden biri de nakliye ücretleri. Son yıllarda hızla artan satılık ve kiralık ev fiyatlarına paralel olarak nakliye için ödenen ücretler de arttı. Taşınma telaşında olanlar nakliye süresince yaşayacakları sorunlar ile ilgili ne yapmaları gerektiğini ise tam olarak bilmiyor. Taşınma sırasında eşyaların zarar görmesi durumunda, nakliye firması yaşanan zarardan sorumlu tutuluyor. Avukat Cansen Erdoğan, "Taşıyıcı firma, eşyanın taşınmak üzere teslim alınmasından teslim edilmesine kadar geçecek süre içinde, eşyanın zararından, hasarından veya teslimindeki gecikmeden doğan durumdan sorumludur. Taşıyıcı şirket meydana gelen zararı tazmin etmekle yükümlüdür" diye konuştu.
19.09.2023Ekonomi
KYK burs başvurusu ne zaman, GSB burs başvuruları ne zaman açıklanacak? Üniversite KYK bursu ne kadar 2023?
KYK burs başvurusu ne zaman, GSB burs başvuruları ne zaman açıklanacak? Üniversite KYK bursu ne kadar 2023?Burs başvurusu ne zaman, burs başvuruları KYK başladı mı? sorularının yanıtı Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2023-2024 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklanınca merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne yapılan yurt başvurularının sonucu 13 Eylül'de açıklandı. Yurt çıkan öğrenciler ilk ay yurt ücreti ve depozito ücretini yatırmalıdır. Daha sonra E devlet sistemi üzerinden yurt taahhütname onayını son tarih 16 Eylül 23.00'a kadar almalıdır. Yurt sonuçlarının açıklanmasıyla burs başvurularına yönelik araştırmalar hızlandı. Peki, Burs başvuruları ne zaman, KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuruları başladı mı? İşte Burs başvuruları KYK 2023…
15.09.2023Eğitim
Taşınma planı yapanlar nakliye firması seçerken dikkat! Eşyalarınız zarar görürse haklarınız nedir?
Taşınma planı yapanlar nakliye firması seçerken dikkat! Eşyalarınız zarar görürse haklarınız nedir?Evini ya da işyerini değiştirmek isteyenlerin önemli gider kalemlerinden biri de nakliye ücretleri. Son yıllarda hızla artan satılık ve kiralık ev fiyatlarına paralel olarak nakliye için ödenen ücretler de arttı. Taşınma telaşında olanlar nakliye süresince yaşayacakları sorunlar ile ilgili ne yapmaları gerektiğini ise tam olarak bilmiyor. Taşınma sırasında eşyaların zarar görmesi durumunda, nakliye firması yaşanan zarardan sorumlu tutuluyor. Avukat Cansen Erdoğan, "Taşıyıcı firma, eşyanın taşınmak üzere teslim alınmasından teslim edilmesine kadar geçecek süre içinde, eşyanın zararından, hasarından veya teslimindeki gecikmeden doğan durumdan sorumludur. Taşıyıcı şirket meydana gelen zararı tazmin etmekle yükümlüdür" diye konuştu.
19.10.2022Ekonomi
KYK yurt ücreti ne kadar 2024? KYK yurt ücretleri ne kadar oldu 2023, KYK yurt fiyatları ne kadar olacak, KYK yurt ücretlerine zam gelecek mi 2023? KYK yurt ücretleri açıklandı mı?
KYK yurt ücreti ne kadar 2024? KYK yurt ücretleri ne kadar oldu 2023, KYK yurt fiyatları ne kadar olacak, KYK yurt ücretlerine zam gelecek mi 2023? KYK yurt ücretleri açıklandı mı?KYK yurt ücreti ne kadar, KYK yurt ücretleri açıklandı mı? Üniversiteyi başka bir şehirde kazanan öğrencilerin yurt arayışı başladı. Ev kiralarının da fahiş fiyatlara yükselmesi KYK yurtları için rekabeti iyice artmasına neden oldu. Peki, 2023 KYK yurt ücretleri ne kadar oldu? KYK yurt ücretleri ödenecek mi 2023?
24.08.2023Eğitim
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsinizKiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023Ekonomi
Ev sahiplerinden yeni oyun! Bir evde 15 kişi, kiralayıp ranza satıyorlar, aylık 3.500 TL...
Ev sahiplerinden yeni oyun! Bir evde 15 kişi, kiralayıp ranza satıyorlar, aylık 3.500 TL...Kiralardaki fahiş artış sürerken ev sahipleri yüzde 25'lik zam sınırını delmenin formülünü arıyor. Pek çok ev sahibi son günlerde farklı bir yola başvuruyor. Artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. 8 kişinin kaldığı odadaki bir ranzanın bedeli aylık 3.500 TL. 'Eşya kullanım bedeli' adı altında ücret alınıp çıkarken iade edilmiyor.
20.08.2023Ekonomi
Ev sahibinden kiracıya büyük şok! Evini verirken senet aldı, kirada anlaşamayınca haciz gönderdi
Ev sahibinden kiracıya büyük şok! Evini verirken senet aldı, kirada anlaşamayınca haciz gönderdiEv sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısına kabusu yaşattı Ev sahibi, 3 yıllık kiracısı çiftle önce yüzde 25 oranının üzerinde zamda anlaştı, ardından ise kontrata imza atmak yerine haciz işlemi başlattı. Hacze konu olan 35 bin TL tutarındaki kira senetlerinin bedellerini ev sahibinin hesabına düzenli gönderdiklerini ve senetleri geri alamadıklarını belirten çift, “Son 15 gündür aile ve iş hayatımızda huzur kalmadı. Biz kiramızı günü gününe verdik, 1 TL dahi borcumuz yok. Amaçları bizi çıkararak yabancı vatandaşlara daha üstten kiraya vermek” dedi.
7.08.2023Gündem
Kiralık ev arayanlara sahte ilan tuzağı! Yüzlerce kaparo mağduru var
Kiralık ev arayanlara sahte ilan tuzağı! Yüzlerce kaparo mağduru varSahte ilanlarla ev kiralamak isteyenleri hedef alan dolandırıcılar, yüzlerce kişiyi mağdur ediyor. Avukat Abdulsamet Çeker, “Sadece ilandaki uygunluğa kanarak görmeden bir kaparo bedeli ödenmemesi gerekiyor” dedi.
28.07.2023Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Depozito ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki depozito haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.