Delta Virüsü

Delta Virüsü

Son dakika Delta virüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Delta virüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Delta virüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Delta Virüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan delta virüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 62 delta virüsü haberi bulunmuştur. Tüm delta virüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Delta alarmı! Karantinaya alındı
Delta alarmı! Karantinaya alındı Koronavirüs salgınında ortaya çıkan delta varyantı ile ilgili yeni gelişme! Türkiye'de görülmeye başladığı andan beri vatandaşlar arasında panik yaratan delta varyantı Kırıkkale'de bir kişide görüldü. Kırıkkale'de PCR testi pozitif çıkan ve Delta varyantı olduğu tespit edilen K.M., karantina süresi bitmeden sokağa çıktığı için 4 bin 50 TL para cezası uygulanarak bir yurtta karantinaya alındı.
3.10.2021 Yaşam
Devlet daireleriyle ilgili flaş aşı talebi! Yasaklanmalı
Devlet daireleriyle ilgili flaş aşı talebi! Yasaklanmalı Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, aşı olmayanların mutlaka teşvik edilmesi, alışveriş merkezi ve tüm resmi daire girişlerinde ‘2 doz aşı’ zorunluluğu getirilmesi gerektiğini söyledi. Altun, "Aşı olmak bir yurttaşlık görevidir. Bireysel bir özgürlük, tercih değildir. Aşılamanın en üst düzeye getirilmesi gerekiyor" dedi.
30.07.2021 Gündem
Sinovac deltaya karşı etkili mi? Çin'de laboratuvar çalışması yapıldı!
Sinovac deltaya karşı etkili mi? Çin'de laboratuvar çalışması yapıldı! Sinovac aşısı delta virüsüne karşı etkili mi? Çin'de yapılan bir laboratuvar çalışması, Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının oluşturduğu antikorların, çoğu kişide ikinci dozdan altı ay sonra önemli ölçüde düştüğünü gösterdi.
27.07.2021 Gündem
Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili?
Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili? Koronavirüs varyantları ile ilgili endişeler sürüyor. Son dönemde dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündem Delta Varyantı... Delta virüsü belirtileri pek çok kişinin merak ettiği konuların başında geliyor. Hindistan'da salgının en yoğun olduğu dönemde ortaya çıkan Delta varyantının aşılara etkisi tartışılıyor. Bilim insanlarının Delta varyantı ile ilgili yaptığı araştırmanın sonucu virüsün bu türü ile ilgili bilinmeyenlere ışık tutuyor. Delta varyantının gizemini çözen bilim insanları bir hayli şaşkınlık ve endişeye neden olan sonuçlara ulaştı. Bilim insanları Delta varyantına 'çift mutasyon' adını veriyor. Peki, Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili? Boğaz ve baş ağrısı Delta varyantı belirtisi mi? İşte detaylar...
25.07.2021 Sağlık
Delta varyantı ile ilgili korkutan açıklama! Türkiye'de bayramdan sonra...
Delta varyantı ile ilgili korkutan açıklama! Türkiye'de bayramdan sonra... Koronavirüs salgınında aşılama süreci hızla devam ederken normalleşme dönemine geçildi. Halk arasında mesafelerin kalktığı, maskeler ile vedalaşma zamanın geldiği düşünülse de uzmanlar tarafından koronavirüste ortaya çıkan yeni varyantlar salgının seyrini değiştirebilir. Prof. Dr. Murat Akova yaptığı açıklamada, "Bayramdan sonra Delta varyantın ülkemizde de baskın hale geleceğini tahmin ediyoruz. Herkes sanki salgın öncesi dönemdeymişiz gibi maske, korunma önlemlerini bıraktı. Aşıdan da öte esas bilimsel kanıt, maske ve mesafenin halen en büyük korunma önlemi olduğudur. Üç doz aşı da olsanız şu anki aşıların tamamı yüzde 100 korumuyor. O nedenle önlemlere devam etmek zorundayız" dedi.
14.07.2021 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan delta virüsü açıklaması! 36 ilde görüldü
Sağlık Bakanı Koca'dan delta virüsü açıklaması! 36 ilde görüldü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Delta virüsü sayıları ülkemizde giderek artıyor, dünyada arttığı gibi. Şu an delta virüsü sayısı 750'leri buldu, görülen il sayısı da 36'ya çıktı." dedi.
13.07.2021 Gündem
Koronavirüs varyantlarına dikkat! Tatilde kuralları hafife almayın!
Koronavirüs varyantlarına dikkat! Tatilde kuralları hafife almayın! Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte turizm sektöründe de hareketliliğin yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Sur, özellikle turistik işletmelerin alınan önlemlere çok sıkı bir şekilde uymasının önemini vurguluyor. Önlemlere uyulması halinde turizm sezonunun belki Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayına kadar uzayabileceğinin altını çizen Sur, bugünlerde gündemde olan delta varyantıyla mücadelede de önlemlere devam edilmesini tavsiye ediyor.
11.07.2021 Sağlık
Delta mutasyonu nedir? Sinovac ve Biontech delta varyantında etkili mi, delta virüsü Türkiye’de var mı, belirtileri?
Delta mutasyonu nedir? Sinovac ve Biontech delta varyantında etkili mi, delta virüsü Türkiye’de var mı, belirtileri? Hindistan’da orta çıkan sonrasında İngiltere’de görülen ardında Almanya, Fransa ve İspanya'ya sıçrayan delta virüsü Portekiz'de birçok insanın kabusu oldu. Portekiz’de COVID-19 enfeksiyonlarının yüzde 96’sını, İtalya’da yüzde 20’den fazlasını ve Belçika’da yaklaşık yüzde 16’sını delta virüsü oluşturuyor. İlerleme Avrupa’da tedirginlik yaratırken, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova, "Delta mutasyonunun Rusya’da hızla yayılmaya başladığını tespit ettik. 2 Haziran’dan itibaren bu mutasyon hızla yayılarak 13 bin kişiye bulaştı" diye konuştu. Delta mutasyonu nedir? Sinovac ve Biontech delta varyantında etkili mi, delta virüsü Türkiye’de var mı, belirtileri?
22.06.2021 Gündem
Yeni salgın açıklaması! Türkiye'yi vurabilir! Deltamicron...
Yeni salgın açıklaması! Türkiye'yi vurabilir! Deltamicron... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Asya Pasifik'te yeniden bir tırmanış yaşandığına dikkati çekerek "Bu Omicron'un Delta ile kombinasyonu gibi bir kavram söz konusu. Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinde özellikle Fransa'dan bu konuyla ilgili bildirimler geldi. 'Deltamicron' ya da Delta ile Omicron'un karmaşık varyantı adıyla yeni bir varyant söz konusu olabilir" dedi.
13.03.2022 Yaşam
İki doz aşı olan kişilerde en sık görülen 8 koronavirüs semptomu!
İki doz aşı olan kişilerde en sık görülen 8 koronavirüs semptomu! Koronavirüs ile tüm dünya mücadele ederken bir de Omicron varyantı türedi. Uzmanlar aşının varyanta karşı en etkili korunma yöntemi olduğunu belirtiyor. Türkiye'nin de aralarında olduğu pek çok ülke ise üçüncü doz aşı kararı aldı. Norveç'te katılımcılar mercek altına alındı, yapılan bir çalışma ile iki doz aşı olanlarda en sık görülen koronavirüs semptomları belirlendi.
21.02.2022 Gündem
Omicron aşısıyla ilgili flaş gelişme! Uğur Şahin duyurdu! Beklenenden daha yavaş...
Omicron aşısıyla ilgili flaş gelişme! Uğur Şahin duyurdu! Beklenenden daha yavaş... Koronavirüs salgını ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor, aşı ile ilgili gelişmeler art arda geliyor. Omicron ve alt varyantları endişe yaratmayı sürdürürken, Alman aşı üreticisi BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin’den kritik açıklamalar geldi. ‘Önümüzdeki 10 yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine alışmamız gerekecek' diyen Şahin, aşının birkaç hafta ertelenebileceğini duyurdu.
17.02.2022 Dünya
Hamsterlardan insanlara Kovid-19 virüsü bulaştı!
Hamsterlardan insanlara Kovid-19 virüsü bulaştı! Hong Kong Üniversitesi’nden araştırmacılar, ülkede baş gösteren Kovidli Hamster vakalarından sonra hayvandan insana Kovid-19 bulaşmasını konu alan bir vaka incelemesi yaptı. Çalışma sonucunda Hamsterların Delta varyantını insanlara bulaştırdığı sonucuna varıldı. Bu çalışmadan önce sadece bir çiftlik vizonundan insana virüsün geçtiği tespit edilmişti.
9.02.2022 Dünya
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili Koronavirüs salgınına karşı Turkovac aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Varyantlarlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alfa ve delta virüsüne karşı Turkovac'ın koruyuculuğunu tespit ettik. Şimdi de Omicron varyantı ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.
25.01.2022 Gündem
Omicron varyantında büyük tehlike!
Omicron varyantında büyük tehlike! Aşırı bulaşıcılığına rağmen hastalığın daha hafif geçtiği Omicron ile tehlike azaldı mı? Yoksa söz konusu rehavet zaten yüksek olan bulaşıcılığı tetikleyerek vakaların rekor seviyelere gelmesine mi sebep oluyor? Omicron pandemiyi bitirecek bir umut mu, yoksa büyük risk taşıyan bir rehavet mi? Dünyanın dört bir yanındaki uluslar, koronavirüse karşı savaşlarında küçük ama sonuç olarak önemli bir dönüş yapıyor. Virüsü yok etmek artık bir strateji değil. Birçok ülke onunla yaşamanın yollarını arıyor.
22.01.2022 Gündem
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde...
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde... İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüsün bildiğimiz son varyantı omicron tüm dünyada vaka sayılarında bir sıçrayışa yol açtı. Omicron varyantında vakalar yükselişe geçse de aynı oran hastanelere yansımıyor. Hızlı bulaşması nedeniyle tüm dünyayı tedirgin eden virüsün baş düşmanı yine aşı. Konuyla ilgili Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Çok hızlı yayıldığı için salgını da bitirebilir. Çünkü bir süre sonra artık virüsün enfekte edeceği kimse kalmayacak. Benim tahminim birkaç ay içerisinde pik noktasına ulaşacak birçok ülkede ve ondan sonra hızlı bir bir şekilde azalmaya başlayacak. Ama bu sürede de çok fazla insan enfekte olacak." dedi.
15.01.2022 Gündem
'Omicron'la ilgili korkutan açıklama! '1 ay içinde 3 defa yakalananlar var'
'Omicron'la ilgili korkutan açıklama! '1 ay içinde 3 defa yakalananlar var' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "'Omicron' maalesef daha önceki varyantlara göre daha az bağışıklık bırakıyor, bağışıklık sistemini daha az uyarıyor, bir çeşit saklanıyor ondan. Dolayısıyla 'Omicron' geçiren hasta bazen 2 hafta sonra bağışıklığının yeteri düzeyde olmaması nedeniyle ikinci bir 'Omicron' geçiriyor hatta 1 ay içinde 3 defa 'Omicron'a yakalananlar var" dedi. Öte yandan Ceyhan, 'Omicron’un daha etkili görüldüğü yaş grubuna ilişkin de, "Şu anda en çok etkilenen, en çok virüsü alan ve dolayısıyla en çok da bulaştırabilen 0-5 yaş grubu." ifadelerini kullandı.
13.01.2022 Gündem
Deltacron varyantı nedir? Yeni mutasyon Deltacron belirtileri neler?
Deltacron varyantı nedir? Yeni mutasyon Deltacron belirtileri neler? Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfedildi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki bir grup bilim insanı dünyanın başka hiçbir yerinde tanımlanmamış Covid-19'un Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan 'Deltacron' adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini açıkladı. Peki, Deltacron varyantı nedir? Yeni mutasyon Deltacron belirtileri neler? Deltacron varyantı daha bulaşıcı mı? İşte detaylar…
9.01.2022 Sağlık
Dünya şokta! Yeni koronavirüs mutasyonu patladı! Bu kez de Deltacron kabusu...
Dünya şokta! Yeni koronavirüs mutasyonu patladı! Bu kez de Deltacron kabusu... Dünya şokta. Son dakika açıkladılar. Koronavirüsün yeni mutasyonu patladı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) bir grup bilim insanı, koronavirüsün Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini duyurdu.
8.01.2022 Dünya
Omicron nasıl bulaşıyor? Omicron belirtileri ne? Omicron varyantı kaç gün sürer?
Omicron nasıl bulaşıyor? Omicron belirtileri ne? Omicron varyantı kaç gün sürer? Koronavirüsün yeni varyantı Omicron, Türkiye'nin de yer aldığı en 100 ülkede yükselişe geçti. Bilim insanları Omicron varyantı ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, Omicron ile ilgili yeni gelişmeler de yaşanıyor. Omicron varyantı ile ilgili yapılan çalışmalar oldukça çarpıcı kanıtlar sunuyor. Peki, Omicron belirtileri ne? Omicron nasıl bulaşıyor? Omicron varyantı öldürücü mü? Omicron varyantı kaç gün sürer? İşte yapılan son çalışmalara göre omicron varyantı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
5.01.2022 Sağlık
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama...
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama... Yılbaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi.
30.12.2021 Gündem
Üniversiteler kapanacak mı, online mı olacak? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçiyor?
Üniversiteler kapanacak mı, online mı olacak? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçiyor? Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada 1 Aralık'tan itibaren 6 ilde 42 Omicron varyantının tespit edildiğini ve en çok vakanın İstanbul'da görüldüğünü belirtti. Omicron varyantıyla mücadele tüm dünyada devam ederken üniversiteler tek tek online eğitim kararı almaya başladı. Söz konusu gelişmelerin ardından üniversiteler kapanacak mı? Üniversiteler online mı olacak, uzaktan eğitime mi geçiyor? Sorularına yanıt aranmaya başladı. Peki, üniversiteler kapanıyor mu?
28.12.2021 Eğitim
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı?
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı? Omicron varyantının ortaya çıktığı 24 Kasım’dan bu yana mevcut aşıların ne kadar etkili olduğuna yönelik bilm dünyası çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüsün 30'dan fazla mutasyonu nedeni ile aşıların Omicron varyantını tanımayacağı konusunda endişeler devam ediyor. İngiltere'de yapılan bir çalışma BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyucu olup olmadığını ortaya koydu. Peki, BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı? İşte Omicron varyantı ile ilgili mevcut aşıların durumu!
14.12.2021 Sağlık
Omicron Türkiye’de var mı? Omicron varyantı aşı karşısında dirençli mi? Sağlık Bakanı ve Uğur Şahin’den yeni açıklama!
Omicron Türkiye’de var mı? Omicron varyantı aşı karşısında dirençli mi? Sağlık Bakanı ve Uğur Şahin’den yeni açıklama! Corona virüsün şimdiye kadar en çok mutasyona uğrayan varyantı omicron varyantı endişesi tüm dünyada devam ediyor. Aşıların yeni varyanta karşı etkileri incelenme başlandı, Türkiye’nin de aralarında olduğu 70’ten fazla ülke sınırlarını kapattı. Yeni varyant omicronun duyurulmasının ardından en çok merak edilen ise bu varyantın Türkiye’de olup olmadığı ve aşıların yeni varyanta karşı etili olup olmadığı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Biontech aşısının kurucularından Uğur Şahin merak edilen sorulara yanıt veren açıklamalar yaptı. Peki, Omicron Türkiye’de var mı? Omicron varyantı aşı karşısında dirençli mi, aşılar yeni varyanttan koruyor mu?
1.12.2021 Sağlık
Yeni tip koronavirüs salgınında son aşamaya gelindi!
Yeni tip koronavirüs salgınında son aşamaya gelindi! Çin'de ilk kez 17 Ekim'de ortaya çıkan ve 20 bölgeye yayılan yurt içi kaynaklı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son aşamaya gelindiği bildirildi.
22.11.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Delta Virüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki delta virüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.