Delta Plus

Delta Plus

Son dakika Delta Plus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Delta Plus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Delta Plus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Delta Plus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan delta plus gelişmeleri de dahil olmak üzere 39 delta plus haberi bulunmuştur. Tüm delta plus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni salgın açıklaması! Türkiye'yi vurabilir! Deltamicron...
Yeni salgın açıklaması! Türkiye'yi vurabilir! Deltamicron... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Asya Pasifik'te yeniden bir tırmanış yaşandığına dikkati çekerek "Bu Omicron'un Delta ile kombinasyonu gibi bir kavram söz konusu. Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinde özellikle Fransa'dan bu konuyla ilgili bildirimler geldi. 'Deltamicron' ya da Delta ile Omicron'un karmaşık varyantı adıyla yeni bir varyant söz konusu olabilir" dedi.
13.03.2022 Yaşam
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Sadece o maske yeni salgına karşı etkili
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Sadece o maske yeni salgına karşı etkili Maske ile ilgili flaş açıklama! Sadece o maske yeni virüs salgınına karşı etki sağlıyor. Şu anki vakaların ciddi kesiminin 'Omicron' olmadığını belirten Prof. Dr. Şener, "Delta-Delta Plus' şu an için daha yaygın. Kapalı alanlarda asansör ve toplu taşıma araçlarında N-95 kullanmak çok önemli. Diğer alanlarda ise normal maske kullanılabilir. Mesafenin olabildiğince korunması gerekiyor. Bu önlemlere olabildiğince uyulmalı. Üçüncü doz aşının tekrar tekrar altını çizmek lazım. Vatandaşımızın üçüncü dozunu yaptırmak için tam zamanı. Uyuyan hücreler yeniden antikor üretiyor ve bu antikorlar 'Omicron'a karşı etkili" dedi.
11.01.2022 Gündem
Omicron vakaları artıyor mu? Türkiye'de omicron varyantında son durum ne?
Omicron vakaları artıyor mu? Türkiye'de omicron varyantında son durum ne? Türkiye dünyada endişelere neden olan Omicron varyantına karşı mücadelesini sürdürüyor. İstanbul Omicron varyantında ilk sırada yer alırken tedbirlere uyulmadığı için diğer illerde de vaka sayılarının zirveye ulaşabileceği konusunda uyarılar geliyor. Peki, Omicron vakaları artıyor mu? Türkiye'de omicron varyantında son durum ne? Omicron varyantından nasıl korunulur? İşte detaylar...
8.01.2022 Sağlık
Bilim kurulu üyesi duyurdu! Şubat alarmı...
Bilim kurulu üyesi duyurdu! Şubat alarmı... Son dakika haberi... Koronavirüs yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! Omicron varyantı tırmanıyor, pik için tarih verildi. Daha önce deneyimlenen ve istenilen düzeyde sonuç alınamayan kapanma tedbirlerinin gündemde tutulmasının faydası olmadığını belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Daha önce deneyimleyip istenilen düzeyde sonuç alamadığımız kapanmayı gündemde tutmanın faydası yok. Bu tip önlemler sağlık sisteminin tıkanma ihtimali oluştuğunda alınıyor. Şu anda sağlık sisteminde tıkanma yok” dedi.
7.01.2022 Gündem
Omicron ile ilgili yeni açıklama! Şubat ayının ilk iki haftası...
Omicron ile ilgili yeni açıklama! Şubat ayının ilk iki haftası... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'Omicron' varyantının yaygın görüldüğü ülkelerdeki hasta verilerinin ortaya çıktığını belirterek, tabloya bakıldığında Türkiye'de gelecek aylık periyotta, ayaktan hasta grubunda ciddi tırmanış olacağını söyledi. Şener, "'Omicron'un önümüzdeki zaman diliminde ocak ayının son haftası veya şubat ayının ilk 2 haftasında baskın varyant haline gelme ihtimali yüksek. Önümüzdeki süreçte polikliniklerde yığılma olacağını düşünüyorum" dedi.
4.01.2022 Sağlık
'Aşı olmayan 18-35 yaş grubu enfekte oluyor'
'Aşı olmayan 18-35 yaş grubu enfekte oluyor' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, koronavirüste genç yaş grubunun aşı olma konusunda ihmalkar davrandığını söyledi. Prof. Dr. Akın, "Dolayısıyla hastalık genç yaş grubuna doğru kaymış durumda. Şu anda aşı olanlar aşıyla korundukları için bu kişiler hastalıktan etkilenmiyorlar belki; ama aşı olmayan grup ki bunlar özellikle 18-35 yaş grubuna yerleşmiş durumda. Genç yaş grubu 'bana bir şey olmaz' diyerek aşı olmuyor; ama enfekte oluyor" dedi.
13.10.2021 Sağlık
PCR testi tek başına yeterli değil!
PCR testi tek başına yeterli değil! Delta ve Delta Plus varyantı nedeniyle artan vaka sayılarının azaltılmasında yine en güçlü olan silahın aşı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Haydar Sur, aşı yaptırmayanlardan istenen PCR testinin pandemiyle mücadelede yeteri kadar etkili olmayacağını belirtti.
11.09.2021 Sağlık
Mu varyantı nedir, Mu variant belirtileri nelerdir? Türkiye’de Mu mutasyonu kaç kişide var?
Mu varyantı nedir, Mu variant belirtileri nelerdir? Türkiye’de Mu mutasyonu kaç kişide var? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından salgın süreciyle ilgili merak edilenleri cevaplandırdı. Bakan Koca, corona virüsün ''Mu Varyantı''nın Türkiye'de 2 kişide tespit edildiğini açıkladı. Koca, yerli aşıda da seri üretime 2 ay içinde geçileceğini söyledi. Peki, Mu varyantı nedir, Mu virüsünün belirtileri nelerdir?
7.09.2021 Gündem
Ayça Erturan'dan kötü haber! Delta varyantına yakalandı...
Ayça Erturan'dan kötü haber! Delta varyantına yakalandı... Anne olmaya hazırlanan Ayça Erturan, delta varyantına yakalandığını duyurdu. Ünlü oyuncu, "İlk doz aşımı yaptırmış, ikinci doz zamanını bekliyordum. Fakat virüs hızlı davrandı." açıklamasını yaptı
25.08.2021 Magazin
Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili?
Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili? Koronavirüs varyantları ile ilgili endişeler sürüyor. Son dönemde dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündem Delta Varyantı... Delta virüsü belirtileri pek çok kişinin merak ettiği konuların başında geliyor. Hindistan'da salgının en yoğun olduğu dönemde ortaya çıkan Delta varyantının aşılara etkisi tartışılıyor. Bilim insanlarının Delta varyantı ile ilgili yaptığı araştırmanın sonucu virüsün bu türü ile ilgili bilinmeyenlere ışık tutuyor. Delta varyantının gizemini çözen bilim insanları bir hayli şaşkınlık ve endişeye neden olan sonuçlara ulaştı. Bilim insanları Delta varyantına 'çift mutasyon' adını veriyor. Peki, Delta varyantı belirtileri ne? Delta varyantına hangi aşı daha etkili? Boğaz ve baş ağrısı Delta varyantı belirtisi mi? İşte detaylar...
25.07.2021 Sağlık
Delta uyarısı: Nisan vaka  sayılarını görebiliriz
Delta uyarısı: Nisan vaka sayılarını görebiliriz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman, koronavirüsün Delta varyantının Türkiye'de de etkisini göstermeye başladığına dikkati çekerek, "Aşılarımızı olmaz ve tedbirlere uymazsak kısa sürede vaka artışları ve nisan ayı rakamlarına ulaşmamız kaçınılmaz olur." dedi.
22.07.2021 Sağlık
Bilim Kurulu üyesinden flaş uyarı! Bayramda yeni varyant- yeni pik tehlikesi
Bilim Kurulu üyesinden flaş uyarı! Bayramda yeni varyant- yeni pik tehlikesi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ziyaretlerin azaltılmasını, beraber yemek yenilmesi durumunda farklı hanelerin farklı masalarda oturmasını istedi. Özkan, "Bayramda kurallara uymaz ve aşımızı da olmazsak virüs, dönem dönem değişime uğruyor; yeni varyantla yeni pik yapabiliriz" dedi.
15.07.2021 Sağlık
Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soru
Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soru Koronavirüsle mücadele tüm dünyada devam ederken ortaya çıkan mutasyonlar da endişeye neden oluyor. Salgının başından bu yana onlarca virüs mutayona uğrayarak onlarca mutasyonun ortaya çıkmasına neden oldu. Bilim insanları hastalığı bu varyantlar yüzünden hızla yayılmaya devam ettiğini belirtirken virüsün daha da dirençli hale gelmesi endişeleri arttırıyor. Son olarak Delta Plus varyantı ile mücadele devam ederken Türkiye’de de varyantın yayılmaya başladığı bildiriliyor. Peki, Delta Plus varyantı nedir? Delta Plus varyantı neden daha tehlikeli? Delta Plus varyantının belirtileri neler? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko Delta Plus varyantı ile ilgili en çok merak edilen 10 soruyu yanıtladı.
14.07.2021 Sağlık
Delta varyantı nedir? Delta varyantı görülen iller hangileri? Bakan Koca açıkladı!
Delta varyantı nedir? Delta varyantı görülen iller hangileri? Bakan Koca açıkladı! Delta varyantı Türkiye'de yayılıyor. Türkiye'de de delta varyantı 3 kat arttı. Sağlık Bakanı son bir haftada 284'ten 750'ye çıktığını söyleyerek delta varyantının 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini dikkat çekti. Ayrıca daha önce tespit edilen 3 ildeki 3 vakanın dışına yeni delta plus varyantı ise belirlenmedi. Peki, Delta varyantı nedir? Delta varyantı görülen iller hangileri? İşte delta varyantı görülen iller...
13.07.2021 Gündem
Aşı zorunlu olacak mı? Aşı zorunluluğu gelecek mi?  Sağlık Bakanı Koca açıkladı!
Aşı zorunlu olacak mı? Aşı zorunluluğu gelecek mi? Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca delta varyantının 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini söyledi. Toplam vaka sayılarındaki artışa da dikkat çeken Koca, "Son bir haftaya baktığımızda özellikle düşmesi gereken vakanın düşmediğini, haftasonunun bir önceki haftasonuna göre yüzde 20'lere yakın bir artış olduğunu görüyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aşı yaptırmak zorunlu olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi. Peki, Aşı zorunlu olacak mı? Aşı zorunluluğu gelir mi? İşte Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları...
13.07.2021 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan delta virüsü açıklaması! 36 ilde görüldü
Sağlık Bakanı Koca'dan delta virüsü açıklaması! 36 ilde görüldü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Delta virüsü sayıları ülkemizde giderek artıyor, dünyada arttığı gibi. Şu an delta virüsü sayısı 750'leri buldu, görülen il sayısı da 36'ya çıktı." dedi.
13.07.2021 Gündem
Delta, Delta Plus ve Lambda'dan sonra yeni varyant ortaya çıktı! İşte adı...
Delta, Delta Plus ve Lambda'dan sonra yeni varyant ortaya çıktı! İşte adı... Son dönemde Türkiye'de de görülen Delta ve Delta Plus varyantları ile boğuşan Hindistan'da, yeni bir varyant türü daha görüldü. Bilim insanları, "Kappa" adı verilen varyant ile ilgili merak edilen soruya yanıt verdi.
12.07.2021 Dünya
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güner'den aşı uyarısı
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güner'den aşı uyarısı Türkiye genelinde koronavirüs(Kovid-19) salgınına karşı yapılan toplam aşı sayısı 58 milyonu aştı. Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner ise, Kovid-19'un Delta, Delta Plus ve diğer varyantlarına karşı aşılanma ve maske kullanımının önemine dikkati çekerek, "Eğer bunları yapmazsak, salgın bu tip varyantlarla devam edecek bir süreç şeklinde karşımıza çıkabilir." uyarısında bulundu.
12.07.2021 Gündem
'Vaka sayısı 1000'in altında düşerse maske şemsiye gibi olacak'
'Vaka sayısı 1000'in altında düşerse maske şemsiye gibi olacak' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, çift doz aşı olanların sayısı 50 milyon civarında olursa vaka sayısının 1000'in altına düşebileceğini söyledi. İlhan, "Koronavirüs devam ettiği sürece bir süre daha tedbirli olmamız gerekecek. Maske sanki şemsiye gibi cebimizde olacak belki de. Vaka sayısı 1000'in altına düştükten sonra alışveriş merkezine (AVM) gittik, kalabalık bir metroya bindik, kalabalık bir yere gittik o zaman maskemizi takacağız, sonra çıkarıp cebimize koyacağız belki" dedi.
11.07.2021 Sağlık
Delta Mutasyonu ve Delta Plus mutasyonu nedir? Hangi aşı daha etkili?
Delta Mutasyonu ve Delta Plus mutasyonu nedir? Hangi aşı daha etkili? Tüm dünya neredeyse 1,5 yıla aşın süredir koronavirüsle mücadele ediyor. Virüsün ilk ortaya çıktığı andan bu yana pek çok kez mutasyona uğradı. Mutasyonların daha öldürücü olduğu pek çok bilimsel çalışmada ortaya kondu. Mutasyona uğrayan virüsün belirtileri farklı olabildiği gibi yapılan aşıların da mutasyona etkisi farklı olabilir. Özellikle son günlerde sıkça dile getirilen Delta Mutasyonu ve Delta Plus Mutasyonu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Delta mutasyonu nedir? Delta mutasyonu belirtileri neler? Aşıların bu mutasyona etkisi var mı? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
11.07.2021 Sağlık
Bilim Kurulu üyesi duyurdu! İkisi arasında fark yok
Bilim Kurulu üyesi duyurdu! İkisi arasında fark yok Türkiye’de aşılama kampanyası hızla devam ediyor. Uzmanlar, eski normalleşmeye dönmek için bir süre daha tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuyor. Aşılama tahmin edildiği gibi giderse maskelerin birer şemsiye görevi göreceğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise Delta varyantına ilişkin bir gelişmeyi çok önemli diyerek duyurdu.
11.07.2021 Sağlık
Yolcunun testi pozitif çıktı, otobüsteki 37 kişi izolasyona alındı
Yolcunun testi pozitif çıktı, otobüsteki 37 kişi izolasyona alındı İstanbul'dan Sinop'a otobüsle gelen bir yolcunun koronavirüs test sonucunun pozitif çıkması üzerine otobüsteki 37 kişi izolasyona alındı. İl Sağlık Müdürlüğü, yolcuda tespit edilen virüsün 'Delta Plus Varyantı' olmadığını açıkladı.
9.07.2021 Gündem
2 doz Sinovac sonrası Biontech yapılır mı, 2 doz Sinovac 1 doz Biontech olur mu?
2 doz Sinovac sonrası Biontech yapılır mı, 2 doz Sinovac 1 doz Biontech olur mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Haziran'daki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası iki doz aşısını olan 50 yaş ve üzerindekiler ile sağlık çalışanları için 1 Temmuz itibariyle üçüncü doz aşı randevusunun açıldığını aktarmıştı. Koca, 2 doz Sinovac aşısı olan vatandaşların, 3. doz olarak Biontech aşısını tercih edebileceğini aktarında aşı tartışmaları yeniden gündeme geldi. Peki, uzmanlar ne diyor? 2 doz Sinovac sonrası Biontech yapılır mı, 2 doz Sinovac 1 doz Biontech olur mu?
7.07.2021 Gündem
Kurban Bayramı'nda yasak var mı, bayramda kısıtlama olacak mı 2021? Delta varyantı açıklaması sonra gözler yasaklara çevrildi!
Kurban Bayramı'nda yasak var mı, bayramda kısıtlama olacak mı 2021? Delta varyantı açıklaması sonra gözler yasaklara çevrildi! Türkiye’de 3 ilde Delta Plus varyantının görülmesi sonrasında gözler Kurban Bayramı’nda yasak ilan edilecek iddialarına çevirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada merak edilen konu yanıt buldu. Peki, Bayramda yasak var mı?
6.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Delta Plus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki delta plus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.