Danıştay Başkanı

Danıştay Başkanı

Son dakika Danıştay Başkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Danıştay Başkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Danıştay Başkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Danıştay Başkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan danıştay başkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.578 danıştay başkanı haberi bulunmuştur. Tüm danıştay başkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
Yargıtay: AYM, Anayasa'nın 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır
Yargıtay: AYM, Anayasa'nın 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır Yargıtay Başkanlığı'nca, temel hak ve özgürlüklerin korunmasının, tüm yargı organlarının görevi olduğu belirtilerek, "Bizatihi Anayasa'yı korumak amacıyla kurulan Anayasa Mahkemesi (AYM), tartışmalara konu olan davada, Anayasa koyucunun iradesini yok sayarak Anayasa'nın 83'üncü maddesindeki atıf nedeniyle somut olaya uygulanması gereken 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır" açıklaması yapıldı.
10.11.2023 Gündem
30 Ağustos Zafer Bayramı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçiriyoruz
30 Ağustos Zafer Bayramı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu devlet-millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleri ile buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
30.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı gösterdiği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır" diyerek tepki gösterdi.
23.12.2022 Gündem
Savcı Maaşları 2023: En yüksek, en düşük savcı maaşı ne kadar? Savcılar ne kadar maaş alıyor?
Savcı Maaşları 2023: En yüksek, en düşük savcı maaşı ne kadar? Savcılar ne kadar maaş alıyor? 2023 yılına kısa bir süre kala savcı maaşları da merak konusu oldu. Adliyelerde ve mahkemelerde görev alan savcılar, Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak görev alırlar. Kademe ve derecesine değişiklik gösteren savcı maaşlarına yapılacak zam da memur zammına göre netlik kazanacak. Peki, En yüksek, en düşük savcı maaşı ne kadar? Savcılar ne kadar maaş alıyor? 2023’te savcı maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 savcı maaşı ne kadar olacak? 2023 Savcı maaş zammı ne kadar? İşte detaylar…
19.12.2022 Çalışma Hayatı
Başsavcı Maaşları 2023: En yüksek, en düşük başsavcı maaşı ne kadar? Başsavcılar ne kadar maaş alıyor?
Başsavcı Maaşları 2023: En yüksek, en düşük başsavcı maaşı ne kadar? Başsavcılar ne kadar maaş alıyor? Yargı mensubu başsavcıların devlet adına araştırma, soruşturma, dava açma yetkileri vardır. Ocak ayı yaklaştıkça maaşlar konusu gündem oldu. Başsavcılık maaşları kişinin kademe ve derecesine göre değişiklik göstermektedir. Peki, En yüksek, en düşük başsavcı maaşı ne kadar? Başsavcılar ne kadar maaş alıyor? Başsavcı Maaşları 2023…
19.12.2022 Çalışan Hakları
Devlet erkanı Anıtkabir'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG vurgusu
Devlet erkanı Anıtkabir'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG vurgusu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. "Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, ''Bu tarihi günü TOGG'un açılışıyla taçlandırıyoruz'' açıklamasında bulundu.
29.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde tebrikleri kabul etti.
30.08.2022 Siyaset
Danıştay Başkanı Yiğit: Benzer davalarda farklı kararlar verilmesi yargıya güveni azaltmakta
Danıştay Başkanı Yiğit: Benzer davalarda farklı kararlar verilmesi yargıya güveni azaltmakta Erzurum'da düzenlenen 'Bölge İdare Mahkemeleri İçtihat Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, "Benzer davalarda farklı yargı kararları verilmesi, yargıya olan güveni azaltmakta, hukuki güvenlik ilkesini zedelemekte, toplumsal yaşamda belirsizlik ve eşitsizlik oluşturmaktadır" dedi.
20.05.2022 Gündem
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk eğitiminin önemine vurgu yaparak "Güncel hukuk vizyonunun ve eser üretme çabasının kapısından içeri girmediği, akademik kadrosu yetersiz bir binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz. Sadece tabelayla olan bir değer değildir" dedi.
13.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.
29.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kolları sıvadık' dedi ve duyurdu: Büyük kazanç olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kolları sıvadık' dedi ve duyurdu: Büyük kazanç olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ankara'ya şanına ve tarihine yakışır bir adliye binası kazandırmakta kararlıyız. Proje çalışmaları bitmek üzere, inşallah yıl bitmeden temeli atılacak." müjdesini paylaştı. Yeni bir yargı paketi konusuna da değinen Erdoğan, "Kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclisin gündemine getirecekler." dedi.
1.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos tebriklerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos tebriklerini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.
30.08.2021 Siyaset
Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına Zerrin Güngör atandı...
Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına Zerrin Güngör atandı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına Zerrin Güngör atandı.
10.07.2021 Gündem
Bakan Gül: Gerekçeli karar hakkı adil yargılamanın en önemli boyutu
Bakan Gül: Gerekçeli karar hakkı adil yargılamanın en önemli boyutu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Gerekçeli karar hakkı adil yargılanma hakkının en önemli boyutunu oluşturmaktadır. Nitekim hem Anayasa Mahkemesi (AYM) hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) en fazla ihlale konu olduğumuz husus gerekçeli kararlar sebebiyledir" dedi.
3.06.2021 Siyaset
Adalet Bakanı Gül'ün annesi son yolculuğuna uğurlandı
Adalet Bakanı Gül'ün annesi son yolculuğuna uğurlandı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün annesi koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti! 75 yaşındaki Saliha Gül, Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birçok bakan katıldı.
10.04.2021 Gündem
Bakan Gül: Adaletin kapısından herkes memnuniyetle ayrılmalıdır
Bakan Gül: Adaletin kapısından herkes memnuniyetle ayrılmalıdır Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adli ve idari yargı hakimleri ile cumhuriyet savcılarının görev yeri kura çekilişi töreninde konuştu. Gül, adliyenin kapısının adaletin kapısı olduğunu belirterek, "Bu kapıya gelen herkes adalete erişeceğine, ulaşacağından asla ama asla şüphe duymamalıdır. Bu kapıya gelen herkes en saygın muameleyi görmelidir. Bu kapıdan ayrılan herkes evine en büyük memnuniyetle ayrılmalıdır" dedi.
12.03.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki törende önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan, 'Sanat teorilerinin çöktüğü, sanat ortamının değişime uğradığı, sanat hırsızlıklarının yüzlere vurulduğu bir çağda yaşıyoruz. Beklediğimiz o sanatçı muhalefetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil kanatlanıp uçurduğu sanatıyla gösterecektir' dedi.
30.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya resti çekti! 'Tanımıyoruz...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya resti çekti! 'Tanımıyoruz...' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül darbesinin 40. yılında, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu'nda konuşarak, "Türkiye'de yapılmış veya teşebbüs edilmiş hiçbir darbe milli değildir, meşru değildir, masum değildir, onurlu değildir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak." dedi.
12.09.2020 Gündem
Bakan Gül açıkladı! 'Önemli bir yol haritası olacak'
Bakan Gül açıkladı! 'Önemli bir yol haritası olacak' Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı son dakika açıklamasında, "İnsan Hakları Eylem Planı, hak ve özgürlüklere ilişkin standartları daha da yükseltmek için önemli yol haritası olacaktır. İnsan olmanın onurunda, insan haklarının eşit temelinde buluşarak nefretin, ırkçılığın, ayrımcılığın üstesinden gelebiliriz." dedi.
3.09.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçleri yetseydi tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güçleri yetseydi tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılında, şehitler anıtına çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne geldi ve 15 Temmuz gecesi bombanın düştüğü alana karanfil bıraktı. Erdoğan, "Güçleri yetseydi seçilmiş tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz." ifadelerini kullandı. "Kartların yeniden karıldığı bir döneme girmiş bulunuyoruz." diyen Erdoğan, "Bu değişim sürecini başarıyla yönetmek mecburiyetindeyiz." dedi.
15.07.2020 Siyaset
Bakan Albayrak'tan, Danıştay Başkanı Yiğit'e hayırlı olsun ziyareti
Bakan Albayrak'tan, Danıştay Başkanı Yiğit'e hayırlı olsun ziyareti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Danıştay Başkanlığı görevine yeni başlayan Zeki Yiğit'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
10.06.2020 Gündem
Erdoğan, Danıştay Başkanı Yiğit'i kabul etti
Erdoğan, Danıştay Başkanı Yiğit'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanı Zeki Yiğiti kabul etti.
3.06.2020 Siyaset
Danıştay Başkanlığı'na Zeki Yiğit seçildi
Danıştay Başkanlığı'na Zeki Yiğit seçildi Danıştay Başkanlığı'na, görev süresi dolan Zerrin Güngör'ün yerine 8. Daire Üyesi Zeki Yiğit seçildi.
7.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Leyla ile Mecnun oyununu izledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Leyla ile Mecnun oyununu izledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "Leyla ile Mecnun" oyununu izledi.
2.01.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Danıştay Başkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki danıştay başkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.