Cumhuriyetçi

Cumhuriyetçi

Son dakika cumhuriyetçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cumhuriyetçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cumhuriyetçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cumhuriyetçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cumhuriyetçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.685 cumhuriyetçi haberi bulunmuştur. Tüm cumhuriyetçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seyhan Belediye'sinin ilk kadın başkanı mazbatayı alıp göreve başladı
Seyhan Belediye'sinin ilk kadın başkanı mazbatayı alıp göreve başladı Seyhan’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Oya Tekin’in mazbatasını alıp göreve başladı.
8.04.2024 Adana
Nikki Haley kimdir? Nikki Haley ABD başlıkta seçiminde neden adaylıktan çekildi?
Nikki Haley kimdir? Nikki Haley ABD başlıkta seçiminde neden adaylıktan çekildi? ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı Nikki Haley başkanlık yarışından çekildi. "Artık kampanyamı askıya alma zamanı geldi" diyen Haley, "Hiçbir pişmanlığım yok. Artık aday olmayacak olsam da, inandığım şeyler için sesimi çıkarmaktan vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandı. Peki, Nikki Haley kimdir, nereli, Yahudi mi? Nikki Haley neden adaylıktan çekildi?
7.03.2024 Dünya
Biden'ın F-16 hamlesi dünyada manşet oldu!
Biden'ın F-16 hamlesi dünyada manşet oldu! Biden yönetiminden Türkiye’ye F-16 satışına destek geldi. ABD Başkanı Türkiye’ye F-16 satışını onaylamaları için Kongre üyelerine mektup gönderdi. Biden'ın bu hamlesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. New York Times diplomatik girişimlere dikkat çekti ve Biden'ın mektubunda satışın hızla onaylanması çağrısında bulunduğunu yazdı. Yunan basını ise 'ABD Başkanı Erdoğan'a Savaş Uçağı Verdi' yorumunda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden Türkiye’ye F-16 satışını onaylamaları için Kongre üyelerine mektup gönderdi.
25.01.2024 Gündem
Dolar ile ilgili çarpıcı analiz! "Bu durumda yükselir"
Dolar ile ilgili çarpıcı analiz! "Bu durumda yükselir" Dolar endeksi Fed'in son açıklamalarının faiz oranlarını artırmayı bitirdiği ve gelecek yıl faiz indirimine başlayabileceği yönündeki görüşleri güçlendirmesiyle üç aydan uzun bir sürenin en düşük seviyelerinde seyrediyor. Ancak JPMorgan, gerileyen doların ABD seçimlerine bağlı olarak yükselebileceğini öngördü.
29.11.2023 Ekonomi
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu Atatürk, zihninde gençlik yıllarında filizlenmeye başlayan cumhuriyet idealini Milli Mücadele yıllarında açıktan dile getirmemiş, Cumhuriyet’in ilanı ilk olarak 28 Ekim 1923 akşamı, ‘Çankaya sofrası’nda duyurulmuştu.
29.10.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayağa kalkarak alkışlarla okuyacağız
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayağa kalkarak alkışlarla okuyacağız Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyet'inin ilan edildiği Meclis'te CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, "Yarın burada tarihi bir törene şahitlik edeceğiz. O ilk gün alınan karar metnini de beraber ayağa kalkarak, alkışlarla okuyacağız" dedi.
28.10.2023 Gündem
Brezilya Bayrağı Anlamı Nedir? Brezilya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Brezilya Bayrağı Anlamı Nedir? Brezilya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Brezilya bayrağı, Brezilya milletinin diğer ülkelere karşı temsilinin en nihai sembolü olmaktadır. Brezilya bayrağı yeşil bir dikdörtgen, ortada sarı bir elmas, elmasın içinde göksel mavi bir küre ve düzen ve ilerleme ibaresinin yer aldığı beyaz bir şeritten meydana gelir. Brezilya bayrağında halen ülkenin 26 eyaletini ve Federal Bölgesini temsil eden 27 yıldız bulunmaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'in başı bela! Kendisi ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor...
Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'in başı bela! Kendisi ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor... Her fırsatta Türkiye karşıtlığı ve düşmanlığı yapan senatör Bob Menendez'in başı bela. ABD kongresinde Türkiye karşıtlığı ve Rum ile Ermeni lobisine yakınlığı ile bilinen Bob Menendez ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor. New York Post gazetesi, Senatör Bob Menendez'in eşini, Adalet Bakanlığı'nın rüşvet soruşturmasından önce 400 bin dolarlık külçe altın sattığı iddiasında bulundu.
27.08.2023 Dünya
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
ABD’de başkanlık yarışı kızışıyor! Mike Pence resmen aday oldu
ABD’de başkanlık yarışı kızışıyor! Mike Pence resmen aday oldu ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde başkan yardımcısı olan Mike Pence, 2024’te gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde resmen aday oldu.
5.06.2023 Dünya
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı...
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı... Fitch, ABD'ye sert bir uyarıda bulunarak ülkenin temerrüde düşmenin eşiğine geldiğini söyledi. Çıkmaza girmiş bir Kongre'nin ABD'nin mükemmel kredi notunu tehlikeye atabileceğini belirten derecelendirme kuruluşu, dünyanın en büyük ekonomisini 'negatif' izlemeye aldığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çalışanlara müjde: Enflasyon farkı ve refah payı artışı vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çalışanlara müjde: Enflasyon farkı ve refah payı artışı vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Giresun mitinginde açıklamalarda bulundu.. Erdoğan, asgari ücret ve emekli maaşlarına enflasyon ve refah payı artışını Temmuz ayında yaparak çalışanları da rahatlatacaklarını söyledi.
4.05.2023 Gündem
Ofiste uyuyan Twitter yöneticisi kovuldu! Viral fotoğraf kurtaramadı
Ofiste uyuyan Twitter yöneticisi kovuldu! Viral fotoğraf kurtaramadı Hafta sonu ofisteki yer yatağında uyurken çekilmiş fotoğrafı sosyal medyayı sallayan Twitter yöneticisi, haftalar sonra işten çıkarıldığını bilgisayar sistemlerine erişiminin engellendiğini görünce anladı. Twitter kullancıları ise Elon Musk'ın 'dalkavuğu' olmakla suçladıkları Esther Crawford'a öfke kustu.
28.02.2023 Dünya
Almanlar 'Türk-Yunan savaşı'nı yazdı: ABD her şeyi yapacak, Biden'a skandal mektup
Almanlar 'Türk-Yunan savaşı'nı yazdı: ABD her şeyi yapacak, Biden'a skandal mektup ABD lideri Biden'a gönderilen skandal mektubu manşetten veren Yunan medyası, Alman yayın organı Deutsche Welle'deki bir yazıyı alıntıladı: "Yunanistan Türkiye'nin en güçlü politik ve askeri hasmı..."
3.02.2023 Dünya
ABD'den F-16 kararı! Kısıtlayıcı koşullar kaldırıldı
ABD'den F-16 kararı! Kısıtlayıcı koşullar kaldırıldı ABD Temsilciler Meclisince sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler, savunma bütçesi yasa tasarısından tamamen çıkarıldı.
7.12.2022 Dünya
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fikir Hayatını Etkileyen Yazarlar Ve Düşünürler Hangileridir?
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fikir Hayatını Etkileyen Yazarlar Ve Düşünürler Hangileridir? Kurtuluş Savaşı'na öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk, oldukça geniş bir dünya görüşüne sahipti. Özellikle sahip olduğu fikirler onu özel kılmaktaydı. Ayrıca yaşamında onu etkileyen birçok yazar ve düşünür olmuştur.
17.11.2022 Eğitim
ABD’de Demokratlar Senato’da çoğunluğu garantiledi
ABD’de Demokratlar Senato’da çoğunluğu garantiledi ABD'de 8 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından Nevada'da Senato yarışında Demokrat aday Catherine Cortez Masto’nun resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından Demokratlar, Senatoda çoğunluğu garantiledi.
13.11.2022 Dünya
ABD seçim sonuçları! Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı?
ABD seçim sonuçları! Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı? ABD ara seçimlerinde sandıklar kapandı. Eyaletlerden sonuçlar geliyor. 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ve 100 üyeli Senato'nun da 35 üyesi yeniden seçiliyor. Gelen ilk sonuçlara göre, Cumhuriyetçiler yarışı önde götürüyor. Gözler kritik eyaletlerden olan Pennsylvania'daydı. Senato için yarışan Dr. Mehmet Öz’ün seçim sonuçları merak ediliyor. Peki, Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı? Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…
9.11.2022 Dünya
ABD'deki ara seçimlerde Mehmet Öz kaybetti! İlk sonuçlar Başkan Joe Biden'ı şok etti...
ABD'deki ara seçimlerde Mehmet Öz kaybetti! İlk sonuçlar Başkan Joe Biden'ı şok etti... ABD’de oy sayımının devam ettiği Kongre ara seçimlerinde, Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler 195, Demokratlar 174 sandalye kazandı. Pensilvanya eyaletinde Cumhuriyetçilerin senatör adayı Mehmet Öz yüzde 47.6 oy alarak yarışı kaybetti. Cumhuriyetçi Parti’nin kazanımlar elde ettiğini gösteriyor.
9.11.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere Kazakistan'da temaslarda bulundu. Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Putin'in 'Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir’ açıklamasına ilişkin Erdoğan, 'Böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik' dedi. Ege Adaları'ndaki silahlanma konusunda net mesaj veren Erdoğan, 'Biz zırhımızı kuşandıktan sonra tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez' ifadelerini kullandı. Başörtüsü düzenlemesi hakkında olayın sadece başörtüsü olayı olmadığının altını çizen Erdoğan, aile konusunu da bu düzenlemenin içerisine koymak istediklerini belirtti. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusunda da önemli mesajlar veren Erdoğan, 'Başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum' açıklamasında bulundu.
14.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 günlük diplomasi trafiği 15 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi ile başladı, New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarını tamamlamasıyla sona erdi. Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması hakkında "Adaletsizliklere, eşitsizliklere dünyanın kayıtsız kalma lüksünün artık kalmadığına dikkat çektim" dedi. Enerji ve gıda kriziyle ilgili "Tüm dünya liderlerinin ortak gayretiyle olması gereken bir süreç. Hepsinin bu kanalı zorlaması lazım. Yani Sayın Putin’le az veya çok bir hukuku olanın, kendisiyle bunları görüşmesi ve bu kapıyı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. F-16 konusunda son durumu da değerlendiren Erdoğan, Bakan Akar'ın muhatabıyla görüşmelerinin devam ettiğini, havanın olumlu istikamette geliştiğinin altını çizdi.
22.09.2022 Siyaset
ABD'de diplomasi trafiği! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler
ABD'de diplomasi trafiği! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta diplomasi trafiğini sürdürüyor. Erdoğan, İngiltere Başbakanı Liz Truss, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve ABD'li Cumhuriyetçi Senatör James Risch ile görüştü.
21.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Risch'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Risch'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta ABD'li Cumhuriyetçi Senatör James Risch ile bir araya geldi.
21.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta peş peşe önemli görüşmeler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta peş peşe önemli görüşmeler! Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu nedeniyle ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li Senatör Lindsey Graham’ı kabul etti.
19.09.2022 Siyaset
Elon Musk Manchester United’ı satın mı alacak? Musk’ın yeni paylaşımı!
Elon Musk Manchester United’ı satın mı alacak? Musk’ın yeni paylaşımı! Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk, yeni bir tweet'i ile yine gündem oldu. Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk dünyaca ünlü İngiliz futbol kulübü “Manchester United’ı satın alacağını yazdı. Peki, Elon Musk Manchester United’ı satın mı alacak?
17.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cumhuriyetçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cumhuriyetçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.