Cumhuriyet Tarihi

Cumhuriyet Tarihi

Son dakika cumhuriyet tarihi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cumhuriyet tarihi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cumhuriyet tarihi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cumhuriyet Tarihi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cumhuriyet tarihi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.903 cumhuriyet tarihi haberi bulunmuştur. Tüm cumhuriyet tarihi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Dörtyol Kavşağı'ndaki Ağrı mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi birileri yine çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Dün silahla yaptıklarını bugün gizli ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. Bu uğurda baskıların sembolü olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler" dedi.
14.03.2024 Gündem
Adana'nın sinema tarihi! İşte Adana'da çekilen unutulmaz filmler...
Adana'nın sinema tarihi! İşte Adana'da çekilen unutulmaz filmler... Adana, cumhuriyet tarihi boyunca, sadece gastronomi turizmi ve tarihi zenginlikleriyle değil, sinema ile de anılan sayılı şehirlerden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Adana'da hangi filmler Adana'da hangi unutulmaz başyapıtlar çekildi? İşte Adana'nın sinema tarihinden öne çıkan filmlerden sadece birkaçı...
27.02.2024 Adana
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk toplantısında, "Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırıcı yapısal reformlar hayata geçirilecek, bu doğrultuda etkin ve kararlı adımlar eş güdüm içerisinde atılacaktır" açıklaması yapıldı.
22.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyonla mücadele mesajı: Sözümüze bir kez daha sadık kaldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyonla mücadele mesajı: Sözümüze bir kez daha sadık kaldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulunarak, "Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum; muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına göre yeniden yapılandırılası çalışmalarını gündeme alın. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın, valililerimizin görüşlerini alarak çalışmayı süratle hayata geçirelim. Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında çözüme kavuşturalım." dedi. Asgari ücret ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık. Yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlar hak sahiplerine teslim edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konutlar hak sahiplerine teslim edilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kahramanmaraş'ta düzenlenen EXPO 2023'e gönderdiği video mesajda, "İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlayacağız. EXPO 2023'ün şehrimizin ekonomik, kültürel, ticari ve sosyal hayatına ciddi katkıları olacağına inanıyorum" dedi.
14.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5. kol tuzaklarıyla boğuştuk
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5. kol tuzaklarıyla boğuştuk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen “Gençlik Buluşması” programında açıklamalarda bulundu. "Gençlerimizi küresel bataklığa çekmeye çalışanların oyunlarını bozduk" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5. kol tuzaklarıyla boğuştuk. Sayısız oyunu bozduk, ekonomi oyununu da bozacağız" ifadelerini kullandı.
14.09.2023 Gündem
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern’in yeni binasının açılış töreninde konuştu. Kültür sanat alanında önemli adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, "Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatımıza katkı veren herkese destek olmayı görev telakki ediyoruz. Kuşatıcı yaklaşımla hareket ediyoruz. Resmi ideoloji tarafından yasaklanan kim varsa hepsine kucak açtık." dedi.
19.05.2023 Gündem
Meclis’e 114 kadın milletvekili girdi! Tarihe geçtiler
Meclis’e 114 kadın milletvekili girdi! Tarihe geçtiler 14 Mayıs seçimleri sonucunda AK Parti’den 48, CHP’den 26, MHP’den 4, İYİ Parti’den 5, TİP’ten 1 ve Yeşil Sol’dan 30 kadın milletvekili olarak TBMM’ye girdi.
16.05.2023 Gündem
AK Parti, CHP ve İYİ Parti Trabzon’daki milletvekili sayısını korudu
AK Parti, CHP ve İYİ Parti Trabzon’daki milletvekili sayısını korudu 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 27. dönem milletvekilliği seçimleri ile Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Artvin, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerindeki toplam 17 Milletvekili mecliste söz sahibi oldu.
15.05.2023 Gündem
Bakan Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı
Bakan Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı Kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları belli oluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'de gündemi değerlendirdi. Kentsel dönüşümle ilgili konuşan Bakan Kurum, "26 Nisan’da İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız e-Devlet'ten başvurabilecekler." dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emperyalist düzene dur dedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emperyalist düzene dur dedik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM'de dünya beşten büyüktür diyerek küresel sisteme itiraz ettik. Sömürge düzenine biz dur dedik. Hayatımız emperyalizme mücadeleyle geçti" dedi.
18.04.2023 Gündem
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarının 128,6 milyon tona ulaştığını ve böylece Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunun kırıldığını duyurdu.
8.03.2023 Ekonomi
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak?
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak? 'Yeni Evim', 'İlk evim, İlk işyerim' ve 'İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim' kampanyalarından sonra İkinci el konutlarla ilgili destek paketi üzerindeki çalışma sürüyor. Öncelik ilk evini alacak vatandaşların olacak. Çalışmanın detaylarının bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.
4.02.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy: Türkiye bu sene turizm gelirinde Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdı
Bakan Ersoy: Türkiye bu sene turizm gelirinde Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2022 yılının 46,3 milyar dolar turizm geliriyle tamamlandığını belirterek, "Bütün bu rakamlara baktığınızda, hem toplam gelir hem kişi başı gecelik gelirde Cumhuriyet tarihi rekorlarını Türkiye kırmış oldu" dedi.  
4.02.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy: 2022'de rekor gelir sağladık
Bakan Ersoy: 2022'de rekor gelir sağladık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "2023 yılında turizmde 56 milyar dolar, 2028 yılında 100 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.
31.01.2023 Ekonomi
109 ton rezervli altın madeni açıldı! Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıldı
109 ton rezervli altın madeni açıldı! Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni"ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır. Yaklaşık 1000 kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu sayının 1300'ü bulmasını bekliyoruz" dedi. Erdoğan "Geçtiğimiz yıl maden ihracatımız yüzde 9,1 artışla 6,5 milyar dolara ulaştı ve bu alanda Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Bor üretim ve ihracatında Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştık" dedi.
27.01.2023 Gündem
Bakan Nebati: İstihdamda rekor ileri seviyeye taşındı
Bakan Nebati: İstihdamda rekor ileri seviyeye taşındı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, istihdamın 31,6 milyon kişiye ulaşarak Cumhuriyet tarihi rekorunun ileri seviyeye taşındığını belirtti.
10.01.2023 Ekonomi
Koza altın bedelsiz sermaye artırımı ne zaman? Koza altın bedelsiz sermaye arttırımı ne demek?
Koza altın bedelsiz sermaye artırımı ne zaman? Koza altın bedelsiz sermaye arttırımı ne demek? Koza Altın %2000 bedelsiz artırımına gidiyor. Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan bildirimlerde Koza Altın İşletmeleri ve Kron Teknoloji , sermaye artırım kararı aldıklarını duyurdu. Peki, Koza altın bedelsiz sermaye artırımı ne zaman? Koza altın bedelsiz sermaye arttırımı ne demek?
27.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Yılbaşından itibaren iyileşme hızlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Yılbaşından itibaren iyileşme hızlanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Kurulu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sebeplerini bildiğimiz sıkıntıların sonuçlarını hafifletmek, ardından da tamamen ortadan kaldırmak için yoğun çalışma içindeyiz. Kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin sürdüğünü gösteriyor. Yılbaşıyla birlikte iyileşme hızlanacak, şubat ayı itibarıyla daha makul yere gelecektir" dedi.
6.12.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı: Başarıyla bitireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı: Başarıyla bitireceğiz Türkiye Gençlik Vakfı 5. Olağan Genel Kurul ve 6. Gençlik Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özgürlük diyenlerin maskeleri inince altından faşist suratları belirdi. Bu ülkenin 85 milyon insanının her biri birinci sınıf vatandaşımızdır. Bizim ne terör örgütlerine ne sapkın akımlara ne de diğer ülkelere kaptıracak tek bir evladımız yoktur. Benim karşımda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben muhafazakar devrimcilerle 2023’ü başarıyla bitireceğimize inanıyorum" dedi.
9.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma." dedi.
3.09.2022 Siyaset
Yerli otomobil ile ilgili Bakan Varank tarih verdi!
Yerli otomobil ile ilgili Bakan Varank tarih verdi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Biz bugün Türkiye’nin arabasını konuştuğumuzda muhalefet ne diyor, bu arabayı yapamazsınız, yapsanız bile satamazsınız, işte 29 Ekim geliyor. Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobilinin fabrikasını 29 Ekim’de açacağız. Araçlarımız seri üretim bantlarından inmeye başlayacak” dedi.
14.08.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı: Büyük Türkiye’nin inşasında duraklamaya meydan vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı: Büyük Türkiye’nin inşasında duraklamaya meydan vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla video mesaj yayımlayarak Türk Milleti'nin bayramını tebrik etti. Erdoğan "Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması gençlerimize bırakacağımız en kıymetli 2053 vizyonuna kararlılıkla yürümesini sağlayacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında herhangi bir duraklamaya, gerilemeye meydan vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
8.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Cumhuriyet Tarihi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cumhuriyet tarihi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.