Cumhuriyet

Cumhuriyet

Son dakika cumhuriyet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cumhuriyet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cumhuriyet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cumhuriyet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cumhuriyet gelişmeleri de dahil olmak üzere 63.250 cumhuriyet haberi bulunmuştur. Tüm cumhuriyet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kazı yapanlara suçüstü
Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kazı yapanlara suçüstüEskişehir’de tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kaçak kazı yapan 10 şüpheli, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucunda suçüstü yakalandı.
26.07.2024Gündem
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararı
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararıAlman turist Jurgen S., Denizli'de daha önce alışveriş yaptığı halı firmasından 'VIP müşteri' olarak aldığı ücretsiz seyahate katılıp, 40 bin euro değerinde 4 halı daha aldı ve 10 bin euro ödedi. Ülkesine dönen ve halıların gümrükte takıldığı söylenince kalan parayı da ödeyen; ancak halılar teslim edilmeyen Alman turist suç duyurusunda bulununca, firma 33 bin euro'yu geri ödedi. Savcılık da maddi zarar büyük ölçüde giderildiği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
26.07.2024Gündem
CANLI Altın Fiyatları: Çeyrek Altın, Gram Altın Ne Kadar Oldu?
CANLI Altın Fiyatları: Çeyrek Altın, Gram Altın Ne Kadar Oldu?Bugün, 26 Temmuz 2024 Cuma günü, altın fiyatları bir önceki güne göre düşükten işlem görmeye devam ediyor. Ons altının değerindeki artış ve dolar kurundaki hafif yükseliş, iç piyasadaki altın fiyatlarını da yukarı çekmişti. Peki, bugün çeyrek altın, gram altın, yarım altın, tam altın ve cumhuriyet altını kaç TL? İşte güncel ve anlık altın fiyatları.
26.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan 'faiz' mesajı
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan 'faiz' mesajıMerkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, şu anda faiz indirim döngüsünün değerlendirilmediğini ve indirimler başladığı zaman da sıkı duruşun korunacağını söyledi.
26.07.2024Ekonomi
Adana nöbetçi eczaneler
Adana nöbetçi eczanelerAdana'nın merkez ilçelerinde 26 Temmuz Cuma günü nöbetçi olan eczanelerin listesi şöyle:SEYHAN NÖBETÇİ ECZANELER LİSTESİEmel EczanesiKüçüksaat Civarı Pazarlar Caddesi, Mesten Hamamı karşısı Pazarlar Caddesi, Seyhan / AdanaSeyhan0 (322) 352-10-22Park EczanesiKurtuluş Mahallesi, Atatürk Caddesi No:65/E Seyhan / Adana» Gülbahçesi Sitesi Groseri karşısıSeyhan0 (322) 453-13-35Doğumevi EczanesiYeşilyuva Mahallesi, Bakımyurdu Caddesi No:83/A Seyhan / Adana» Doğumevi civarı, Mini Taksi ve BİM Market yanıSeyhan0 (322) 365-10-300 (322) 365-10-33Onur EczanesiDöşeme Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:123 Seyhan / Adana» Acıbadem Hastanesi karşısı, Ortopedia Hastanesi karşısıSeyhan0 (322) 432-01-90Necef EczanesiYenibaraj Mahallesi, 68019 Sokak Sulular Apt...
26.07.2024Adana
Bilirkişi raporu ortaya çıktı! İzmir'deki elektrik faciasında hem Gdz Elektrik hem de belediye kusurlu bulundu
Bilirkişi raporu ortaya çıktı! İzmir'deki elektrik faciasında hem Gdz Elektrik hem de belediye kusurlu bulunduİzmir'de akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
25.07.2024Gündem
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandıBalıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçakla öldüren tutuklu sanıklardan E.Ö.'nün (17) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.’nün (39) ise beraat ettiği davanın gerekçeli karar açıklandı. Kararda, E.Ö.'nün eylemini her türlü insani duygu, düşünce ve değerden arınmış şekilde, pervasız ve fütursuzca, içindeki sadist duyguların tezahürü sonrası Akman'ı sebepsiz olarak sırf öldürmek için öldürdüğü gerekçesiyle en üst sınırdan hapisle cezalandırıldığı belirtildi. Baba Orhan Ö. için verilen beraat kararına ise somut delil bulunmaması gerekçe gösterildi. Gerekçeli kararda; İnfaz Kanunu'nun yetersiz olduğu vurgulanarak, adalet duygusunun tatmin edilmesi, cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi için kararın TBMM Adalet Komisyonu'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
25.07.2024Gündem
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
Merkez Bankası'ndan yeni karar! döviz karşılığı TL swap işlemlerine son veriliyor
Merkez Bankası'ndan yeni karar! döviz karşılığı TL swap işlemlerine son veriliyorTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi kapsamında, kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen döviz karşılığı TL swap işlemlerine yarından itibaren son verecek.
24.07.2024Ekonomi
Gaziantep’te 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Gaziantep’te 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandıGaziantep’te jandarma ekipleri tarafından 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.B. isimli şahıs saklandığı adreste yakalandı.
24.07.2024Gaziantep
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz
Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruzHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uyguladıkları ekonomi programıyla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerin güçlendiğini açıkladı.
24.07.2024Ekonomi
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli olduEhliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok‘un 11 Eylül’de yeniden hakim karşısına çıkacağı bildirildi.
24.07.2024Gündem
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğiz
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğizTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz." dedi. Bakan Bolat otomobil piyasası ile ilgili detayları da anlattı.
23.07.2024Ekonomi
Konya'da Büyükşen çifti cinayeti davasında 3 sanığın cezaları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca onandı
Konya'da Büyükşen çifti cinayeti davasında 3 sanığın cezaları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca onandı6 yıl önce yanlış adrese girilip Necla (54) ve Metin (55) Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili davada, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (29) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (48) ile cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik'e yerel mahkeme tarafından verilen 2'şer kez müebbet hapis cezası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da onandı. Dosya nihai kararı verecek olan Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderildi.
23.07.2024Gündem
'Öcalan' sloganıyla halay çeken 9 kişi adliyeye sevk edildi
'Öcalan' sloganıyla halay çeken 9 kişi adliyeye sevk edildiMersin'de terörist başı 'Abdullah Öcalan' sloganları eşliğinde sahil kenarında halay çeken gruptan gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi. Aranan bir şahsın başka suçtan cezaevinde olduğu öğrenilirken, firari bir kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
23.07.2024Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıPiyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını merakla bekliyordu. Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.
23.07.2024Ekonomi
Gaziantep'te babasının tarlasından 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli yakalandı
Gaziantep'te babasının tarlasından 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli yakalandıGaziantep'te babasının fıstık bahçesinden 1,5 ton Antep fıstığı çalan şüpheli, jandarma ekiplerince yakalandı.
23.07.2024Gaziantep
MHP'nin 154 kişilik listesi! Bahçeli: Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız
MHP'nin 154 kişilik listesi! Bahçeli: Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağızMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Açılan kilidin kapatılmasıyla mücavir bölgelerde hiçbir terör örgütü nefes dahi alamayacaktır. Sürekli operasyon stratejisi Allah'ın izniyle başarıyla ulaşacak terörün ve bölücülüğün kökü kazınacaktır" dedi.
23.07.2024Gündem
Bakan Şimşek açıkladı: TCMB'nin swap stoku 144 milyon dolara geriledi
Bakan Şimşek açıkladı: TCMB'nin swap stoku 144 milyon dolara gerilediHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal piyasalarda normalleşmenin sürdüğünü belirterek TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunun 144 milyon dolara gerilediğini duyurdu.
23.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millî Mücadele yıllarında ortaya konan yüksek şuur, bugün de ilham kaynağı olmakta, geleceğe yürüyüşümüzde bizlere güç vermektedir. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, ülkemizi daha da güçlendirmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.
23.07.2024Gündem
TCMB Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (Temmuz Ayı Faiz Kararı)
TCMB Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (Temmuz Ayı Faiz Kararı)Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Peki, temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta?
23.07.2024Ekonomi
Altın, borsa ve dolarda yıl sonu için ezer bozan tahmin! Yatırımcıya alım fırsatı uyarısı geldi
Altın, borsa ve dolarda yıl sonu için ezer bozan tahmin! Yatırımcıya alım fırsatı uyarısı geldiAltın, borsa ve dolar fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. Yurt içi piyasalarda gözler bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararında olacak. Peki piyasalarda beklenti ne? Son haftalarda borsa ve altında sert hareketler dikkat çekti. Dolar/TL’de ise zaman zaman 33’ün altı test edildi. Peki son tahminler neler? İşte detaylar...
23.07.2024Ekonomi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdiBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,15 değer kazancıyla günü 11.172,75 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.
22.07.2024Ekonomi
Garsonu öldüren 3 kişiye 18'er yıl hapis cezası!
Garsonu öldüren 3 kişiye 18'er yıl hapis cezası!Adana'da bir barda 'Garson bakar mısın?' sözü üzerine çıkan tartışmada İsmail Ceylan'ı (40) tabancayla öldürdükleri iddia edilen Eyüp Yıldızoğlu (23), Murtaza Caner Şirin (21) ve Faruk Şahin (30), eylemi haksız tahrik altında işledikleri iddiasıyla 18'er yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanık Osman Sonar (48) ise delil yetersizliğinden beraat etti.
22.07.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Cumhuriyet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cumhuriyet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.