Coronavac

Coronavac

Son dakika Coronavac haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Coronavac ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Coronavac haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Coronavac

haberleri sayfasında son dakika yaşanan coronavac gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 coronavac haberi bulunmuştur. Tüm coronavac haberleri aşağıda listelenmiştir.
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma
Korona virüsle ilgili çarpıcı araştırma Kastamonu'da korona virüsle ilgili yapılan araştırmada, sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre antikor düzeylerinin daha az olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili konuşan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melike Yaşar Duman, “Sigara içmeyen bireylere göre sigara içenler aşı olsalar dahi korumasız” dedi.
10.09.2022 Sağlık
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları! Hacettepe Üniversitesi'nde TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmaları sonuçlarını açıkladı. Çalışmada, TURKOVAC, muadil bir aşı olan Coronavac ile karşılaştırıldı. TURKOVAC'ın faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Mine Tanrıöver, aşının etkinliği ve sık görülen yan etkileri ile ilgili bilgi verdi. Peki, Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
12.01.2022 Sağlık
Turkovac ne kadar etkili? Faz-3 sonuçları açıklandı!
Turkovac ne kadar etkili? Faz-3 sonuçları açıklandı! Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi ve Turkovac Faz-3 çalışması sorumlu araştırıcısı Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, 'Turkovac-Coronavac Faz-3 çalışması' sonuçlarını açıkladı. Tanrıöver, "Hastalığı engelleme oranı Coronavac'ta yüzde 8,96 iken, Turkovac'da yüzde 4,55. Çalışma sonuçlarına göre Turkovac'ın, hastalanma riskini Coronavac'a göre yarı yarıya azalttığını söyleyebiliriz" dedi.
12.01.2022 Gündem
Sinovac omicrona karşı koruyor mu, Sinovac’ın Omicron'a karşı koruyuculuk oranı ne?
Sinovac omicrona karşı koruyor mu, Sinovac’ın Omicron'a karşı koruyuculuk oranı ne? Covid-19 ile mücadele Omicron varyantına karşı sürüyor. Sinovac aşısının omicrona karşı koruyuculuğu merak edilirken,  Sinovac’tan son dakika açıklaması geldi. Peki, Sinovac omicrona karşı koruyor mu, Sinovac’ın Omicron'a karşı koruyuculuk oranı ne?
17.12.2021 Sağlık
Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı! Flaş 4'üncü doz açıklaması
Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı! Flaş 4'üncü doz açıklaması Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen “Covid-19 Aşı İzlem Çalışması Ara Sonuçları” konusundaki bilimsel çalışma tamamlandı. Bilimsel çalışmanın sonucunda, "3 doz Sinovac uygulanmış bireylerde mutlaka 4'üncü doz hatırlatma dozuna gereksinim vardır. 4'üncü doz olarak yüksek antikor yanıtına yol açan Biontech tercih edilmesi önerilir" denildi.
8.12.2021 Gündem
Koronavirüs aşısında flaş gelişme! Sinovac duyurdu: Delta, Gama ve diğer varyantlarda...
Koronavirüs aşısında flaş gelişme! Sinovac duyurdu: Delta, Gama ve diğer varyantlarda... Koronavirüs aşısı hakkında son dakika açıklaması geldi. Son aşamaya gelindi, yeni varyantlara da karşı. Çinli Sinovac firmasının Medikal Direktörü Yongjun Gao, "Sinovac firması şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ilgili Ar-Ge çalışmalarımız bitmiş durumdadır. Klinik araştırması için Çin'in ilgili makamlarına başvuru yapmış durumdayız" dedi.
6.11.2021 Dünya
Sinovac'tan Covid-19 varyantlarına karşı yeni aşı
Sinovac'tan Covid-19 varyantlarına karşı yeni aşı Çinli Sinovac firmasının Medikal Direktörü Yongjun Gao, Covid-19'un yeni varyantlarına karşı aşı geliştirme çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. Gao, "Sinovac firması şu an Delta ve Gama varyantlarına karşı aşı geliştirmektedir. Şu an geliştirilen aşı ile ilgili Ar-Ge çalışmalarımız bitmiş durumdadır. Klinik araştırması için Çin'in ilgili makamlarına başvuru yapmış durumdayız" dedi.
6.11.2021 Sağlık
Turkovac aşısı ile ilgili flaş gelişme! 'Olumlu sonuçlar var'
Turkovac aşısı ile ilgili flaş gelişme! 'Olumlu sonuçlar var' Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, "Turkovac ve CoronoVac'da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var." dedi.
14.10.2021 Gündem
Skandal! 'Aşı kurnazı' yakayı böyle ele verdi! Coronavac, AstraZeneca, BioNTech...
Skandal! 'Aşı kurnazı' yakayı böyle ele verdi! Coronavac, AstraZeneca, BioNTech... Koronavirüse karşı tüm dünyada aşı seferberliği devam ediyor. Birçok ülke özellikle Delta varyantının etkisi ile aşının yanında yeniden başka önlemleri almaya başladı. Uzmanların ısrarlı aşı olun çağrıları art arda gelirken, Brezilya'da ilginç bir olay yaşandı. Sırayla toplamda tam 5 kez Coronavac, AstraZeneca, BioNTech aşısı olan bir kişi, altıncı dozu yaptırırken yakalandı. Olay ülkede tepkiyle karşılanırken, bu durumun fark edilmemesinin nedeni de ortaya çıktı.
22.08.2021 Dünya
Turkovac mı Sinovac aşısı mı daha etkili? 168 gün...
Turkovac mı Sinovac aşısı mı daha etkili? 168 gün... Yerli Kovid-19 aşısı "Turkovac" için geçtiğimiz ay başlatılan Faz 3 çalışmasının ardından, bir yandan da Ankara ve İstanbul'da toplam 4 merkezde "üçüncü dozda Sinovac -Turkovac karşılaştırması" için Faz 2 araştırmalarına başlandı. İstanbul'da ilk gönüllülerin bu hafta kabul edildiği çalışmaya, 18-59 yaş arası iki doz Sinovac yaptırmış ve daha önce hiç Kovid-19 geçirmemiş kişiler kabul ediliyor. 220 katılımcının alınacağı çalışmada, üçüncü dozda hangi aşının daha güvenli ve etkin olduğunun belirlenmesi amaçlanıyor. Gönüllülere, üçüncü doz aşıları yapıldıktan sonra belli periyotlarla antikor düzeyleri ve olası yan etkileri yakından izlenecek, çalışmaya giren tüm gönüllüler 168 gün boyunca gözetimde tutulacak. "Çift kör" prensibine göre yürütülen çalışmada, kime hangi aşının yapıldığını ise 84. gününe kadar kimse bilmeyecek.
19.08.2021 Sağlık
Sinovac deltaya karşı etkili mi? Çin'de laboratuvar çalışması yapıldı!
Sinovac deltaya karşı etkili mi? Çin'de laboratuvar çalışması yapıldı! Sinovac aşısı delta virüsüne karşı etkili mi? Çin'de yapılan bir laboratuvar çalışması, Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının oluşturduğu antikorların, çoğu kişide ikinci dozdan altı ay sonra önemli ölçüde düştüğünü gösterdi.
27.07.2021 Gündem
Bakan Koca Sinovac aşısının etki oranını açıkladı!
Bakan Koca Sinovac aşısının etki oranını açıkladı! Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye’de Faz-3 çalışmaları tamamlanan Sinovac aşısının iki doz etkinliğinin yüzde 83,5 olduğu belirlendi. Araştırmanın sonuçları tıp dünyasının ünlü dergilerinden The Lancet’te yayımlandı" dedi.
15.07.2021 Gündem
CoronaVac aşısına ilişkin flaş açıklama
CoronaVac aşısına ilişkin flaş açıklama Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce, CoronaVac aşısının 306 bin 80 dozluk B18880035A serisinde 450 adet aşının primer (flakon) ve sekonder (kutu) ambalajları üzerinde yer alan tarihlerde uyumsuzluk olduğu görüldüğü ve bu durum üzerine analiz sürecinin yeniden başlatıldığı belirtilerek, "İlgili çalışmalar tamamlanmış olup analiz sonuçları uygun bulunmuştur. Güvenlik açısından aşıların uygulanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır" denildi.
12.07.2021 Gündem
Tüm dünya dört gözle bekliyordu! Sonuçlar ilk kez Türkiye’den çıktı
Tüm dünya dört gözle bekliyordu! Sonuçlar ilk kez Türkiye’den çıktı Coronavac aşısıyla ilgili flaş gelişme! Tüm dünya dört gözle bekliyordu, Faz 3 sonuçları ilk kez Türkiye’den çıktı. Makale dünyanın en saygın tıp dergisi Lancet’te yayınlandı. Uzmanlar, makalede yer almayan ancak yeni analiz edilen veri sonuçlarını da paylaştı.
10.07.2021 Sağlık
Sinovac aşısına ilişkin Faz-3 çalışması dünyada ilk oldu
Sinovac aşısına ilişkin Faz-3 çalışması dünyada ilk oldu Prof. Dr. Murat Akova, The Lancet'te yayımlanan Türkiye'nin Çin menşeli Sinovac aşısına ilişkin çalışmasının, dünyada bu aşıyla ilgili sonuçları bilimsel dergide yayımlanmış ilk Faz-3 araştırması olduğunu belirtti.
9.07.2021 Sağlık
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı Çin'de ilaç firması Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "CoronaVac" aşısının, Türkiye'de yürütülen Faz-3 çalışmalarının sonuçları tıp dergisi "The Lancet"te yayımlandı.
8.07.2021 Dünya
3. doz aşılama ile ilgili en çok merak edilen 10 soru
3. doz aşılama ile ilgili en çok merak edilen 10 soru COVID-19 ile mücadelede Temmuz ayı itibariyle 3. doz aşı uygulaması başladı. Pandemiden bir an önce kurtulmak ve normal yaşantımıza yeniden dönebilmek için aşının çok önemli olduğunun altını çizen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, “COVID-19’a yakalanmaktansa, aşının bazı geçici yan etkilerini yaşamak çok daha mantıklı. Aşıdan sonra hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Hafif yan etkilere rastlanıldığında telaş yapılmamalı ve dinlenilmeli. Korunma 2 doz aşı tamamlandıktan 2 hafta sonra başlar. Bu süreçte hiç aşı olmamış gibi düşünerek kurallara uyulmaya devam edilmeli” hatırlatmasında bulundu.
5.07.2021 Sağlık
Koronavirüs geçirenler tek doz aşı mı olacak? Korona geçirenler 2. doz aşı olabilecek mi?
Koronavirüs geçirenler tek doz aşı mı olacak? Korona geçirenler 2. doz aşı olabilecek mi? Koronavirüs geçirenler için aşının nasıl olacağı merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı hastalığı geçirenlerin aşı randevuları ile ilgili güncellemeye gitti. Koronavirüs Bilim Kurulu koronavirüs geçirenlerin ilk doz aşısını Biontech yaptıranların tek doz aşı uygulamasına geçirilmesine karar verdi. Peki, Koronavirüs geçirenler tek doz aşı mı olacak? Korona geçirenler 2. doz aşı olabilecek mi? İşte detaylar...
4.07.2021 Gündem
Uzmanlar açıkladı! Üçüncü doz neden yapılıyor?
Uzmanlar açıkladı! Üçüncü doz neden yapılıyor? Türkiye’de aşılama süreci hızlı bir şekilde devam ederken, üçüncü doz tartışma konusu oldu. Peki başka ülkelerde üçüncü doz aşı uygulaması var mı? Neden üçüncü doza ihtiyaç duyuldu? İşte merak edilenler...
3.07.2021 Sağlık
30 yaş ve üstü için aşı randevuları açıldı
30 yaş ve üstü için aşı randevuları açıldı Aşı randevularında yaş sınırı 30’a indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 yaş ve üstü kişilerin bugünden itibaren Covid-19 aşı randevularını alabileceklerini duyurdu.
20.06.2021 Gündem
5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'de
5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'de Sağlık Bakanlığı, THY kargo uçağı ile Çin'den yola çıkan 5 milyon doz Sinovac aşısının bugün Türkiye'ye ulaştığını açıkladı. Böylece son 10 günde toplam 8 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye ulaşmış oldu.
19.06.2021 Gündem
Covid-19 bağışıklığında dünyaya öncülük edebilir
Covid-19 bağışıklığında dünyaya öncülük edebilir Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki Butantan Enstitüsü bünyesinde neredeyse tüm yetişkinlerin CoronaVac ile aşılandığı Serrana kasabasında yapılan 'Project S' deneyinde, vaka, hastaneye yatma ve can kaybı oranlarında ciddi düşüş yaşandı. Söz konusu deneyin, tüm dünyada Covid-19’a karşı bağışıklık stratejilerine öncülük edebileceği ifade edildi. Deney, ilk toplu aşılama deneyi olma özelliğini taşıyor.
2.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Salgında çoğu gitti azı kaldı
Salgında çoğu gitti azı kaldı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs salgınında sona yaklaşıldığını bildirerek, “Salgında çoğu gitti azı kaldı. Şimdiye kadarki salgınlara baktığımızda, ortalama 1,5 ila 3 yıl sürdüğünü görebiliyoruz. Kovid’de 14 ayda 140 bin bilimsel çalışma yayınlanmış, hızla aşı geliştirildi. 1,5 yılı tamamladık. Çok az bir zaman kaldı, diyebiliriz. Ancak aşılamaların tam anlamıyla yapılabilmesi gerekiyor. Aksi taktirde aşılanmayan kesimde yeni varyantlar çıkabilir ve bu da tüm emekleri boşa çıkarır” dedi. Prof. Dr. Azap, Hindistan’da kvid sonrası görülen kara mantar enfeksiyonu salgınında asıl nedenin tedavide yüksek doz kortizon kullanımı ve bölgesel farklılık olduğunu kaydederek,Türkiye’nin bu açıdan risk altında olmadığını söyledi.
27.05.2021 Sağlık
Çin aşısında 3. Doz (hatırlatma dozu) gerekli mi? Sinovac 2. doz yaptıranlar 3.dozu da mı olacak?
Çin aşısında 3. Doz (hatırlatma dozu) gerekli mi? Sinovac 2. doz yaptıranlar 3.dozu da mı olacak? Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları Türkiye’de de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün yapılan açıklamalarda, haziran ayında yoğun bir aşılama takvimi gerçekleştirileceği bilgisi paylaşılırken, öte yandan bilim dünyasında üçüncü doz tartışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, virüste son dönemde en çok merak edilen konular arasında yer alan üçüncü doz tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Çin aşısında 3. Doz gerekli mi, Sinovac 2. doz yaptıranlar 3.doz mu olacak?
27.05.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: CoronaVac için üçüncü doz çalışmaları yapmak istiyoruz
Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: CoronaVac için üçüncü doz çalışmaları yapmak istiyoruz Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs geçirenlerde de aşı olanlarda da bir süre sonra bağışıklığın azaldığı ve her iki gruba da hatırlatma dozu adı verilen üçüncü doz aşılamaların yapılması gerektiği konusunda bilim dünyasının uzlaşmaya vardığını söyledi. Yavuz, "CoronaVac aşısı için de üçüncü doz muhtemelen 6 ay sonra gerekecek. Ancak bunu verilerle ortaya koyabilmemiz gerekiyor. CoronaVac Faz- 3 çalışmasına katılan gruplarda, iki doz aşılamanın üzerinden 6 ay geçtiği için, bu kişilere üçüncü doz olarak BioNTech veya üçüncü doz olarak CoronaVac ile aşılama yaparsak nasıl bir bağışıklık elde edeceğiz, buna dair çalışma yapmak istiyoruz" dedi.
26.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Coronavac ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki coronavac haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.