Çocuklarda Kaygı

Çocuklarda Kaygı

Son dakika çocuklarda kaygı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuklarda kaygı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuklarda kaygı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çocuklarda Kaygı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuklarda kaygı gelişmeleri de dahil olmak üzere 156 çocuklarda kaygı haberi bulunmuştur. Tüm çocuklarda kaygı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanlardan velilere uyarı: 'Karnen kötü, tatil yok demeyin'
Uzmanlardan velilere uyarı: 'Karnen kötü, tatil yok demeyin' Psikolog Dila Soğancı, velilere karne uyarısında bulunarak, “Karnen kötü, tatil yok demeyin” dedi.
16.06.2023 Eğitim
Pandemide okul heyecanı kaygıya yol açmasın!
Pandemide okul heyecanı kaygıya yol açmasın! İlkokul öğrencileri için pazartesi günü ilk ders zili çalacak! Daha önce hiç tecrübe etmedikleri yeni bir düzen ve tanışacakları yeni arkadaşlar için minikleri tatlı bir heyecan sardı şimdiden. Ancak çocuklar yeniliklere çok kolay adapte olsalar da, okul hayatına dair pek çok bilinmezlik nedeniyle heyecanın yerini ‘kaygı’ alabiliyor!
2.09.2021 Sağlık
Okula dönüşte çocuklar iletişim sorunları yaşayabilir!
Okula dönüşte çocuklar iletişim sorunları yaşayabilir! Okula dönüş zamanı yaklaşırken birçok ebeveyn çocukları için endişe ediyor, okulda neler yaşayacağını düşünüyor. Uzman Klinik Psikolog İlkim Seray Kılınç, bu dönemi çocuğu ve kendini için kolaylaştırmak isteyen ebeveynler için altın değerinde önerilerde bulunuyor.
23.08.2021 Sağlık
Yangınlar ve felaketler çocuklara nasıl anlatılmalı?
Yangınlar ve felaketler çocuklara nasıl anlatılmalı? Çocuklar pandemi döneminin sıkıntılarını henüz atlatamamışken, hepimizi derinden etkileyen orman yangınlarının acısını hissettiler, haberleri dinlediler ve endişeye tanıklık ettiler. Sadece yangına yakın yerlerde bulunan çocuklar değil tüm çocukların doğal afetlerin yaratacağı endişeyle baş edebilmeleri için, duygularının ciddiye alınması, afetin neden/sonuç ilişkisinin doğru anlatılması ve güvende hissetmelerinin sağlanması gerekli. Klinik Psikolog Gülşah Ergin, başta yangın olmak üzere doğal afetlerin çocuklar üzerindeki olası etkilerini ve çözüm yollarını paylaştı.
12.08.2021 Sağlık
Salgın çocuklarda kaygı, mutsuzluk ve öfkeye neden oluyor!
Salgın çocuklarda kaygı, mutsuzluk ve öfkeye neden oluyor! Covid-19 pandemi süreciyle birlikte tüm çocukların tek yaşam alanı neredeyse ev olmuş durumda. Çocuklar son bir yıldır arkadaşlarıyla yan yana gelemiyor, birbirleriyle temas edemiyor, oyun oynayamıyorlar. Okul çağındaki çocuklar da eğitimlerine ve sosyal ilişkilerine sadece ekran üzerinden devam etmek zorunda kalıyorlar. Arkadaşlar ve öğretmenlerle ekran aracılığıyla iletişim kurulan; uzak, yabancı ve farklı bir düzen! Anne ve babalar da çeşitli rollere girerek bu açığı kapatma çabasında kalıyorlar. Uzman Klinik Psikolog Mine Şahbaz duygusal bağ kurmanın çocukların ruhsal gelişimleri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, önerilerde bulundu.
26.05.2021 Sağlık
Çocukların duygularını anlamaya çalışın!
Çocukların duygularını anlamaya çalışın! Yarıyıl tatilinin sonuna gelirken uzmanlar okul ile ilgili ailelere uyarılarda bulunuyor. Okulların açılacak olması bazı çocuklar için heyecan verici olsa da bazılarında endişe ve kaygıya neden olabiliyor. Her çocuğun olaylara karşı farklı yaklaşım gösterebildiğini ifade eden uzmanlar, ebeveynlere çocuklarının yaşadığı duyguları reddetmeden anlamaya çalışmalarını tavsiye ediyor.
14.02.2021 Sağlık
Çocuklar için 4 saatlik izin sürecine yönelik öneriler! Sokağa çıkma izninde çocuklara nasıl davranılmalı?
Çocuklar için 4 saatlik izin sürecine yönelik öneriler! Sokağa çıkma izninde çocuklara nasıl davranılmalı? Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir sokağa çıkma yasağı uygulanan 20 yaş altındaki gençler ve çocuklar için 13 ve 14 Mayıs 2020 tarihlerinde belirlenen 4 saatlik sokak iznini dört gözle bekliyor. Kısıtlamanın öfke, hayal kırıklığı ve sıkıntı hissettirdiğini belirten uzmanlar, bazı çocukların kaygı nedeniyle dışarıya çıkmaktan kaçınabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre yaşı küçük olan çocuklara normalleşmenin yavaş yavaş başladığı, kaygılanacak bir durum olmadığı ancak her ihtimale karşılık mutlaka önlem alması gerektiği uygun bir şekilde anlatılmalı. Klinik Psikolog Duygu Barlas, evde kalma zorunluluğunun 20 yaş altı gençler ve çocuklar üzerinde oluşturduğu etkilerden bahsederek, 4 saatlik izin sürecine yönelik önerilerini paylaştı.
13.05.2020 Sağlık
Corona virüsü çocuklarınıza anlayabileceği dilde anlatın
Corona virüsü çocuklarınıza anlayabileceği dilde anlatın Corona virüs salgınını ebeveynlerin çocuklarına anlayabileceği sadelikte anlatması gerektiği tavsiyesinde bulunan Psikolojik Danışmanı Döne Bitişik, "Çocuklar da tıpkı yetişkinler gibi belirsizliği sevmez, her şeyin kontrol altında olmasını ister. Çizimler yaparak sorunun ne olduğu çocuklara anlatılabilir bu sayede gözümüzle görmediğimiz virüsü elle tutulur gözle görülür yani kontrol edilebilir hâle getirebiliriz" dedi.
25.04.2020 Sağlık
Psikologdan uyarı: Çocukların yanında konuşmayın
Psikologdan uyarı: Çocukların yanında konuşmayın Psikolog Aynur Düzgünel, bağışıklık sisteminin çökmemesi için, stres ve panikten uzak durulması gerektiğini belirterek çocuklar için de ebeveynlere uyarılarda bulundu.
25.03.2020 Sağlık
'Ekrana maruz kalan çocuklarda dikkat eksikliği olabilir'
'Ekrana maruz kalan çocuklarda dikkat eksikliği olabilir' Uzman Psikolog Işıl Yenikaynak, çok fazla ekrana maruz kalan çocuklarda kaygı bozukluğu, depresyon, fobiler ve özellikle dikkat eksikliği gibi rahatsızlıklar görülebildiğini söyledi.
18.02.2019 Sağlık
Engelli çocuklara 'At'la terapi'
Engelli çocuklara 'At'la terapi' TJK Veliefendi Hipodromu bünyesinde faaliyet gösteren At’la Terapi Merkezi'nde ücretsiz sunulan terapilerden yaklaşık 8 bin 500 engelli çocuk faydalandı.
26.03.2017 Sağlık
Büyük sınav öncesi uzmanlar uyarıyor dikkat!
Büyük sınav öncesi uzmanlar uyarıyor dikkat! Ebeveynler dikkat! Eğer çocuğunuzda el terlemesi, bildiği bir bilgiyi unutmak, karınlarına kramp girmesi gibi belirtiler görülüyorsa “kaygı fazlalığı” olabilir.
25.11.2014 Eğitim
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir?
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir? Melisa otsu ve her şeyden önce aromatik bir bitkidir. Çünkü bu bitki yapraklarını buruşturarak limona çok yakın bir koku yaymaktadır. Beyaz ve az çok küçük çiçekleri olan bu bitki, lamiaceae familyasının bir parçası olmaktadır. Aynı zamanda birçok hastalığa faydalı özellikleri olan şifalı bir bitkidir. Aynı zamanda iyi bir fiziksel ve zihinsel uyarıcıdır. Bu nedenle, zor sindirim, sinir krizi durumlarında, hafızayı canlandırmak ve duygusallık ve melankoliye karşı savaşmak için kullanılır.
6.07.2023 Sağlık
İnsan psikolojisini yıkıma uğratan doğal afet: Deprem
İnsan psikolojisini yıkıma uğratan doğal afet: Deprem Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'yi yasa boğan depremde binlerce kişi hayatını kaybetti. Deprem, şehirlerde yıkımlara neden olurken insan psikolojisini de yıkıma uğratıyor. Peki depremin travmatik etkisinden nasıl kurtulabiliriz? Normal hayata dönüşte nasıl bir yol izleyeceğiz? Çocukları bu durumdan nasıl koruruz? İşte detaylar...
11.02.2023 Gündem
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ya da fiziksel sağlık sorunlarıyla ortaya çıkabileceğini belirten Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Panik ataklar tipik olarak aniden başlar ve birkaç dakikada doruk noktasına ulaşır. Ataklar genelde yaklaşık 15-20 dakika sürer ancak bazen yalnızca birkaç dakika, bazen de bir veya birkaç saat da sürebilir. Panik bozukluğun yaşam boyu görülme yaygınlığı yüzde 2-3’dür. Toplumda yaşayanların yüzde 25’inin ise yaşamlarında en az bir kez panik atak deneyimledikleri düşünülmektedir” dedi.
2.12.2022 Sağlık
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor Milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Uzun bir yaz tatilinin ardından okula geçiş süreci uyumu da zorlaştırıyor. Çocukların uyum sorunu uykudan, beslenmeye, oyun sürecinden televizyon izleme vakitlerine kadar pek çok şeyi baştan değiştirecek. Okul, sorumluluk ve düzeni getirirken yazın getirdiği rahatlığın yerini kuralların eşlik ettiği okul dönemi yer alacak. Aileler tatil sonrası rutine dönme konusunda endişe yaşarken uzmanlardan da uyarılar geldi. Uzman Psikolog Melis Tiftikci ve Diyetisyen Duygu Çiçek’le uyum süreci ve beslenme konusunda konuştuk. İşte okula dönüşü kolaylaştıracak ve beslenme düzeni oluşturacak tüyolar…
12.09.2022 Eğitim
Anne ve babalara okula başlayacak çocuklar için uzmanından ilk gün rehberi
Anne ve babalara okula başlayacak çocuklar için uzmanından ilk gün rehberi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimle birlikte anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri eğitime başladı. Okul başlangıcının çocuklar ve ebeveynler için heyecan verici olmasının yanı sıra kaygı verici bir süreç olduğunu da belirten Uzman Klinik Psikolog Burçin Deniz, sadece çocukların değil, anne ve babalarının da bu sürece hazırlanması gerektiğini ifade etti.
5.09.2022 Eğitim
Çocuğunuzun ‘dikkatine’ dikkat edin
Çocuğunuzun ‘dikkatine’ dikkat edin Çocuklarda dikkat eksikliğine vurgu yapan Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, “Çocukluk çağında, özellikle 4 yaşından önce hiperaktivite ile yaşın verdiği hareketliliğin karıştırılabileceğini fakat okul çağı başladıktan sonra olası sorunların bariz bir şekilde dışarıdan fark edilir” dedi.
26.08.2022 Sağlık
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı?
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? 2022 YKS tercih maratonu başladı! Üniversite adayları ileride yapacakları meslekleri ve eğitim almak istedikleri üniversiteleri seçecek. Uzmanlar ise tercih süreci ile ilgili anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. “Meslek seçimi çocuğun tercihine bırakılmalı” diyen Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, aile baskısı ile seçilen meslekler ve karamsar yorumların gençlerde özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? Meslek seçiminde aile nasıl davranmalı? Psikolog Elvin Akı Konuk anlattı.
27.07.2022 Eğitim
Çocuklar artık icra teslimi mağduriyeti yaşamayacak!
Çocuklar artık icra teslimi mağduriyeti yaşamayacak! Yeni düzenleme ile çocuklar icra konusu olmaktan ve teslim işlemleri borç-alacak ilişkisi içinde değerlendirilmekten çıkarıldı. Yeni düzenlemede çocuğun ebeveyne teslimi için belediyeler ve valilikler tarafından mekanlar belirleneceğini belirten uzmanlar, uygulamanın ailelere maddi yönden de kolaylık sağlayacağını ifade ediyor. Uzmanlar boşanma sürecinin çocuklarda travmalar oluşturduğunu vurguluyor ve belirsizliklerin endişe yaratmaması için hayatının nasıl değişeceğinin detaylıca anlatılmasını tavsiye ediyor.
11.04.2022 Yaşam
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli!
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli! Otizm Spektrum Bozukluğu’nda kullanılan ilaçlar, otistik belirtilerden ziyade rahatsızlığa eşlik eden ek psikiyatrik hastalıklar ve durumlara göre planlanıyor. İlaç kullanımında en önemli noktanın tedaviye uyum süreci olduğunu belirten uzmanlar, doktorun önerdiği kullanım şemasına uyulmaması, dozların aile tarafından değiştirilmesi veya atlanması durumunda ciddi yan etkileri görülebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, ilaç dozlarının uzman kontrolünde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Uygulamalı Davranış Analizi (Applied Behavior Analysis – ABA) ve Floortime terapi modelleri de uzmanların görüşlerine göre çok büyük fayda sağlıyor.
29.03.2022 Sağlık
Uzmanlar uyardı! Savaş haberlerini izletmeyin, kaygılandırıcı ifadelerden kaçının…
Uzmanlar uyardı! Savaş haberlerini izletmeyin, kaygılandırıcı ifadelerden kaçının… Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin haberlerinin çocukları olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların bazı davranışlarıyla bunları ortaya koyabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, çocuklarda gece uyanmaları, açık bir nedeni olmadan ağlama ve öfke krizine girme, savaşla ilgili sorular sorma gibi davranışlar görülebileceğini belirtiyor. Çocuklara savaş haberlerinin izletilmemesini tavsiye eden uzmanlar, sorularının da anlaşılır şekilde yanıtlanmasını, çocuğu kaygılandıracak ifadelerden kaçınılmasını öneriyor.
4.03.2022 Yaşam
Çocuklara savaş haberlerini izletmeyin!
Çocuklara savaş haberlerini izletmeyin! Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin haberlerinin çocukları olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların bazı davranışlarıyla bunları ortaya koyabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, çocuklarda gece uyanmaları, açık bir nedeni olmadan ağlama ve öfke krizine girme, savaşla ilgili sorular sorma gibi davranışlar görülebileceğini belirtiyor. Çocuklara savaş haberlerinin izletilmemesini tavsiye eden uzmanlar, sorularının da anlaşılır şekilde yanıtlanmasını, çocuğu kaygılandıracak ifadelerden kaçınılmasını öneriyor.
1.03.2022 Sağlık
Ebeveynin başarı eleştirisi depresyona neden olabiliyor!
Ebeveynin başarı eleştirisi depresyona neden olabiliyor! Çocukların akademik alanda yaşadıkları başarısızlık, pek çok farklı sorunla ilişkili olabiliyor. Öğrenme ile ilgili güçlükler ve dikkat sorunları gibi nörogelişimsel sorunların karnelere başarısızlık olarak yansıyabildiğini belirten uzmanlar, ebeveyn eleştirilerinin çocuklarda depresyon, kaygı ve davranış sorunları yaratabildiğini vurguluyor. Uzmanlar, ara tatil döneminin yaşanan zorlukların değerlendirilebilmesi için uygun bir zaman olduğunu ifade ediyor ve bu konuda uzmanlardan destek alınmasını tavsiye ediyor.
24.01.2022 Sağlık
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyor
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyor Yeni psikiyatrik tanı sistemiyle birlikte otizmin kategorik bir tanı olmaktan çıkarılarak süreklilik arz eden bir yelpaze haline getirildiğini belirten uzmanlar, “yelpaze”nin bir ucunda hafif, diğer ucunda ağır otizm tanısı olduğunu kaydediyor. Uzmanlar, erken tanı ile birlikte erken uygulanacak uygun özel eğitim ve terapiler sonucunda hafif otizmi olan çocuklardaki problemlerin tamamen ortadan kalkabildiğini vurguluyor.
7.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çocuklarda Kaygı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuklarda kaygı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.