Çocuk Parası

Çocuk Parası

Son dakika çocuk parası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuk parası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuk parası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çocuk Parası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuk parası gelişmeleri de dahil olmak üzere 964 çocuk parası haberi bulunmuştur. Tüm çocuk parası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar...
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar... Çalışanların emeklilik hakkı kazanması ve sağlık hizmeti almasında devlete ödenen sigorta primi büyük önem taşıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim tutarı çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yıllarca yatırılan bu primlerle sağlık harcamalarının bir kısmı, engelli veya malul olma durumunda bağlanacak maaş, raporda alınan iş göremezlik ödeneği, işsizlik maaşı karşılanıyor. Prim günü ve yaş dolduğunda alınacak emekli aylığının karşılığı olarak bu primler kesilmiyor. Öte yandan Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası miktarı belli oldu. İşte tüm detaylar...
2.01.2024 Çalışma Hayatı
SSK, Bağkur’lu, EYT'li, emekli, çalışan, engelli milyonları ilgilendiriyor! SGK o süreyi dikkate almıyor ama istisna var...
SSK, Bağkur’lu, EYT'li, emekli, çalışan, engelli milyonları ilgilendiriyor! SGK o süreyi dikkate almıyor ama istisna var... SSK, Bağkur’lu, EYT'li, emekli, çalışan, engelli milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Emeklilikle ilgili çok sayıda vatandaş bu sorulara yanıt arıyor. Borçlanma yoluna giderek emekli olmanın hesabını yapan kişilerin kafalarında bazı soru işaretleri bulunuyor. SGK, staj sigortasını emeklilik hesabında dikkate almıyor ancak bazı durumlar istisnaya tabii. EYT çıkarsa emekli olabilir miyim? 25 yılı dolmadığı için askerlik borçlanması yapılmasına gerek var mı? İŞKUR engelli destekli yer açan biri işletmeyi yürütemediğinden dolayı o iş yerini bir başkasına devredebilir mi? Çocuk parası desteği ödemeleri ne zaman arttırılacak? Staj sigortası emeklilikte sayılıyor mu? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
11.08.2022 Uzmana Sor
Taban ücret değişti! Asgari ücretli çalışan 16.106 TL alacak
Taban ücret değişti! Asgari ücretli çalışan 16.106 TL alacak Temmuz ayı itibarı ile asgari ücrete ara zam yapıldı. Milyonlarca çalışanın maaşı atrttı. Sadece maaşlar değil ayrıca çalışanların aldığı bazı ödemeler de arrtı. Rapor parası, süt parası ve çocuk parası ödemeleri temmuz itibarı ile arttı.
17.07.2022 Çalışma Hayatı
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira...
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılıyor. Başvuran yararlanıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara bazı avantajlar sağlanıyor. Pek çok kadın annelik sürecinde iş hayatını bırakıyor. Anneliğin kadınların çalışma hayatını etkilememesi için doğum izni, doğum parası gibi imkanlar sağlanıyor. SGK tarafından yapılan bazı ödemeler ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Örneğin erken doğum durumunda doğum öncesi kullanılamayan izinler doğumdan sonra kullanılabiliyor. Doğum parası ödemesini alınan maaş miktarı belirliyor. 2022 yılında en düşük doğum parası, 12 bin 454 lira oldu. Ayrıca çalışmayan kadınlara da doğum yardımı yapılıyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
1650 lira ödeniyor her ay! Hesaba yatırıldı, bakan duyurdu..
1650 lira ödeniyor her ay! Hesaba yatırıldı, bakan duyurdu.. İhtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi geldi. Her ay 1650 lira veriliyor, hesaba yatırıldı. SED kapsamındaki her bir çocuk için aylık ortalama 1650 TL destek sağlandığını kaydeden Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için nisan ayında toplam 239 milyon TL SED’i hesaplara yatırdık” dedi.
9.04.2022 Ekonomi
Zam geldi! Flaş kat sayı detayı, yüzde 100 artış, milyonlar alacak
Zam geldi! Flaş kat sayı detayı, yüzde 100 artış, milyonlar alacak Milyonlarca kişinin maaşına zam yapıldı. Yeni maaşlar netleşti. Maaşlara yapılan zam diğer ücretlerinde artmasını sağladı.
26.08.2021 Ekonomi
Paralar bugün hesaplara yatırılıyor! 1.259 TL ödenecek, son gün...
Paralar bugün hesaplara yatırılıyor! 1.259 TL ödenecek, son gün... Zam geldi. Ödeme miktarı arttı. Vatandaşların banka hesaplarına paralar yatırılmaya başlamıştı. Destek ödemelerinde sona gelindi. bugün itibarı ile tüm vatandaşların ödemeleri tamamlanmış olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada SED ödemelerinin 15 Ağustos'a kadar tamamlanacağını duyurdu.
15.08.2021 Ekonomi
300 ile 600 TL arasında para ödeniyor! Çalışan çalışmayan herkes alıyor, süresi var
300 ile 600 TL arasında para ödeniyor! Çalışan çalışmayan herkes alıyor, süresi var Başvuru yapanlara 300 lira ile 600 lira arasında ödeme yapılıyor. Tek sefere mahsus olarak yapılan para ödemeleri için başvuru yapılması gerekiyor. Bu destekten yararlanmak için çalışma şartı bulunmuyor. Kadının işgücüne katılımını desteklemek için devlet çeşitli isimler altında yardımda bulunuyor. Özellikle ilk çocuğu olan yeni anneye, doğum nedeniyle işini bırakmaması için ‘doğum+süt+çocuk parası’ olarak en az toplam 9 bin 436 lira ödeniyor. Ayrıca doğum yapan her kadına doğum parası ödeniyor. Doğum parası ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için ise 600 TL olarak ödeniyor.
10.08.2021 Ekonomi
O paralara zam geldi! Hesaplara yatıyor,  8 bin 904 lira...
O paralara zam geldi! Hesaplara yatıyor, 8 bin 904 lira... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. En düşüğü 8 bin 904 lira, en yükseği ise 66 bin 779 lira olarak belirlendi. Başvurular TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den yapılabiliyor. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığı ile yapılıyor. Yeni yılla birlikte yeni annelerin devletten alacağı paralar arttı. Asgari ücrete ve memur maaşlarına bağlı yükselen bu ödemelerle ilgili merak edilen detayları sizler için hazırladık.
13.01.2021 Ekonomi
Memur, işçi, esnaf... Herkesi kapsıyor! 600 lira
Memur, işçi, esnaf... Herkesi kapsıyor! 600 lira Kadın memur ve çalışan herkesi kapsıyor. İşçi, memur, esnaf statüsündeki kadınlar, doğumdan sonra boşta geçen sürelerinin 2 yıla kadar olan kısmı için borçlanma yapabiliyor. Doğum yapan tüm annelere çocuk parası veriliyor. Bu ödeme ilk çocukta 300, ikincide 400 ve üçüncüde 600 lirayı buluyor.
28.12.2020 Çalışan Hakları
Toplu olarak bankaya yatırılıyor! 7 bin 325 lira...
Toplu olarak bankaya yatırılıyor! 7 bin 325 lira... En az 7 bin 325 lira ödeniyor. Başvurular internet üzerinden yapılıyor. Paranın yatırıp yatırılmadığı ise e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor. Para ise Ziraat Bankası'na yatırılıyor. Annelere yasalar, pozitif destek sağlıyor. Yaşlıya, engelliye, ihtiyaç sahibi herkese katkı sağlayan devlet, çalışan, çalışmayan tüm annelere de çeşitli isimler altında çok sayıda karşılıksız ödemede bulunuyor. Başlıca destekler; ‘çocuk parası’, ‘doğum yardımı’, ‘süt ve emzirme parası’, ‘yarım gün çalışma desteği’ ve ‘kreş yardımı’ olarak öne çıkıyor.
30.11.2020 Ekonomi
Çocuk parası ne zaman yatar? Çocuk parası yardımı nasıl alınır?
Çocuk parası ne zaman yatar? Çocuk parası yardımı nasıl alınır? Çocuk yardımı kapsamında maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen veya göndermekte güçlük yaşayan ailelere, çocuklarının okula devam etmesi şartıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Şartlı Eğitim Yardımı yapılıyor. Ayrıca, Şartlı Sağlık Yardımı (ŞSY) kapsamında, nüfusun en yoksul kesiminde yer alan gebe kadınların sosyal güvenceye tabi olmamakla birlikte gebelik süresi içerisinde yardım yapılıyor. Çocuk yardımı kapsamında değerlendirilen bu yardımlardan faydalanan ya da faydalanmak için başvuru yapanlar sıklıkla 'Çocuk parası ne zaman yatar?' sorusunu araştırıyor. Peki, Çocuk parası ne zaman yatar? Çocuk parası nasıl alınır? İşte yardımlar hakkında merak edilenler...
10.11.2020 Ekonomi
Her ay 2 bin 800 TL! Başvuran alıyor
Her ay 2 bin 800 TL! Başvuran alıyor Milyonlarca çalışana ayda 2 bin 800 lira ödeniyor. Devlet tarafından sağlanan destek ödemelerinden başvuru yapanlardan gerekli şartları taşıyanlar yararlanabiliyor. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için devlet tarafından birçok hak tanınıyor. Son yıllarda hayata geçen düzenlemeler, çalışan kadınların iş hayatında “anne” olarak da var olabilmelerini kolaylaştırırken onları pek çok anlamda destekliyor. Çalışan anneye kreş ve bakıcı desteği olarak ayda 2 bin 800 lira veriliyor. Başvuru şartları olumlu olan anneler maddi destekten faydalanıyor. Peki, çalışan annelere kreş desteği başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...
19.10.2020 Ekonomi
Ev kadını ve çalışan annelere ödeniyor! 7 bin 325 lira...
Ev kadını ve çalışan annelere ödeniyor! 7 bin 325 lira... Çalışan ve çalışmayan milyonlarca kadını çok yakından ilgilendiriyor. Devlet ödüyor, tamamı karşılıksız. Annelere, devlet 'çocuk parası, doğum yardımı, süt ve emzirme parası, yarım gün çalışma desteği ve kreş yardımı' gibi birçok destek sağlıyor. Çalışan anneye yapılan en düşük ödeme 7 bin 325 liradan başlıyor...
Doğum parası ne zaman yatar? Çocuk parası ne zaman yatar?
Doğum parası ne zaman yatar? Çocuk parası ne zaman yatar? Doğum öncesi ve sonrası toplam 112 gün izin kullanan anneler, çalışmadıkları sürenin parasını alabiliyor. Doğumun hemen ardından pek çok kadın doğum parasını hemen alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Doğum parası ne zaman yatar? Doğum parası ne kadar? İşte doğum parası ile ilgili bilgiler...
28.09.2020 Çalışan Hakları
Çalışan anneye devlet desteği! Çocuk parası, doğum parası ve süt parası desteği nasıl alınır?
Çalışan anneye devlet desteği! Çocuk parası, doğum parası ve süt parası desteği nasıl alınır? Devlet çalışan annelerin istihdamda kalmalarını sağlamak için farklı destekler sağlıyor. Yeni doğum yapan annelere devlet tarafından verilen çocuk parası, doğum parası ve süt parası desteği sayesinde yeni anneler en az 7 bin 827 lira alıyor. Peki, Çalışan anneler hangi desteklerden faydalanır? Çocuk parası, doğum parası ve süt parası desteği nasıl alınır? Doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Süt parası başvurusu nasıl yapılır? Çocuk yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte çalışan annelere verilen destekler ve ödeme miktarları...
19.07.2020 Çalışma Hayatı
Doğum parası ne kadar oldu? Doğum yardımı ve süt parası ne kadar?
Doğum parası ne kadar oldu? Doğum yardımı ve süt parası ne kadar? Devlet, aileleri çocuk yapmaya teşvik etmek için annelere çocuk parası, doğum (rapor) yardımı, süt ve emzirme parası, yarım gün çalışma desteği adı altında katkıda bulunuyor. Peki, Doğum parası ne kadar oldu? Doğum yardımı ve süt parası yardımı ne kadar? İşte doğum yapan annelere sağlanan devlet destekleri...
2020 Asgari geçim indirimi (AGİ) tablosu! Temmuz ayı aile yardımı ve AGİ ne kadar olacak? Asgari geçim indirimi (AGİ) nasıl hesaplanır?
2020 Asgari geçim indirimi (AGİ) tablosu! Temmuz ayı aile yardımı ve AGİ ne kadar olacak? Asgari geçim indirimi (AGİ) nasıl hesaplanır? Devlet memurlarına, eş ve çocuklarından dolayı her ay maaşlarıyla birlikte aile yardımı da ödenmektedir. Eş ve çocuk için ödenen aile yardımı miktarlarının artması, memurun aylık net maaşına da artış şeklinde yansıyor. 2020 yılının ilk altı aylık döneminde geçerli olan aile yardımı ödeneğinin miktarı yılın ikinci yarısında artacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Temmuz ayı aile yardımı ve AGİ ne kadar olacak? Asgari geçim indirimi (AGİ) nasıl hesaplanır? soruları araştırılıyor. İşte 2020 aile yardımı ve Asgari geçim indirimi (AGİ) tablosu...
4.06.2020 Memur
Doğum yardımı!Bakan açıladı...
Doğum yardımı!Bakan açıladı... Milyonlarca anneyi ilgilendiriyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk "Son 5 senede, 4 milyon 626 bin 243 annemize, yeni doğan 5 milyon 695 bin 178 bebek için doğum yardımı ödemesinde bulunduk. Doğum yardımı ödemelerimizin toplam miktarı 2 milyar 399 milyon 48 bin liraya ulaştı. Ocak-Nisan 2020'yi kapsayan 4 aylık dönemde yapılan doğum yardımı ödemeleri 145 milyon 305 bin 204 lira oldu. Bu dönemde 295 bin 695 annemize, 308 bin 72 bebek için yardım ödemesi gerçekleştirdik" dedi.
24.05.2020 Çalışan Hakları
Çalışan yeni anneye 2020'de en az 9 bin 299 TL ödeme!
Çalışan yeni anneye 2020'de en az 9 bin 299 TL ödeme! Devlet kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara birçok imkan sağlıyor. Bunlardan en önemlilerinden biri doğum yapan kadınlara ödenen süt parası. 2020'de gelen zamla birlikte çalışan annelerin eline tüm hakların kullanılması halinde en az 9 bin 299 lira geçecek.
24.02.2020 Ekonomi
Devletten annelere büyük destek! Ödemeler arttı
Devletten annelere büyük destek! Ödemeler arttı Annelere yapılan çocuk, doğum ve süt parası gibi ödemeler ocak itibari ile asgari ücret artışına ve enflasyona göre zamlandı. Ocak itibarıyla doğum yapan annelerin alacağı ücret en az 7 bin 470 lira olacak.
27.01.2020 Çalışan Hakları
Zam geliyor, destek parası artıyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Zam geliyor, destek parası artıyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Annelere yapılacak çocuk, doğum ve süt parası gibi ödemeler ocak itibarıyla asgari ücret artışına ve enflasyona göre zamlanacak. Ocak itibarıyla doğum yapacak annelerin eline en az 7 bin 470 lira geçecek.
6.12.2019 Ekonomi
Çalışan anneye 6 bin 845 lira! Ödeme nasıl yapılıyor, kaç lira destek veriliyor?
Çalışan anneye 6 bin 845 lira! Ödeme nasıl yapılıyor, kaç lira destek veriliyor? Annelere sağlanan destekler her yıl düzenli artıyor. 'Çocuk parası’, ‘doğum yardımı’, ‘süt ve emzirme parası’, ‘yarım gün çalışma desteği’ ve ‘kreş yardımı’ veriliyor. Ödemeler maaşa göre artış gösteriyor.
28.09.2019 Çalışan Hakları
Çalışan annelere verilen haklar neler?
Çalışan annelere verilen haklar neler? Çalışan anneler pek çok haklara sahip. Ama bazı anneler, iş yerinde hangi haklarının olduğunu bilemeyince, sağlanan kolaylıklardan da yararlanamıyor. 'İş’te anne ve anne adaylarının hakları
9.09.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Parası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuk parası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.