Cinsel Sağlık

Cinsel Sağlık

Son dakika cinsel sağlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cinsel sağlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cinsel sağlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cinsel Sağlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cinsel sağlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.339 cinsel sağlık haberi bulunmuştur. Tüm cinsel sağlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medyada cinsel dolandırıcılık! Uzay gemisi 5 bin lira
Sosyal medyada cinsel dolandırıcılık! Uzay gemisi 5 bin lira Kolay para kazanmak isteyenlerin gözdesi olan platformlarda cinsel içerikli paylaşımlar yapanlar, yayına katılanlardan sanal hediye jetonlarıyla hatırı sayılır para kazanıyor.
1.12.2023 Gündem
Cinsel haz için vücudunuzda bu alanı keşfetmelisiniz! Uzman isim açıkladı
Cinsel haz için vücudunuzda bu alanı keşfetmelisiniz! Uzman isim açıkladı Mutlu bir cinsel yaşam için orgazm hem kadınlar hem de erkekler için büyük önem taşır. Genellikle vajinal orgazmın olmazsa olmaz olduğu gibi bir algı vardır. Ancak bu inanış pek çok kadını cinsel hazzın tadını çıkarmadan alı koyuyor. Doç. Dr. Gökçen Erdoğan orgazmın çeşitlerini okuyucularıyla paylaştı.
13.08.2023 Sağlık
Eşinizle yatmak mı, yalnız yatmak mı? Çiftler arasında giderek yaygınlaşıyor!
Eşinizle yatmak mı, yalnız yatmak mı? Çiftler arasında giderek yaygınlaşıyor! Yıllar sonra bu soruyu kendinize sormaya başladıysanız bu uygulama tam size göre. ABD'li uzmanlar evli çiftler arasında giderek yaygınlaşan "Uyku boşanmasını" araştırdı.
30.06.2023 Sağlık
Sağlıklı bir ilişki için haftalık cinsel ilişki sayısı belli oldu
Sağlıklı bir ilişki için haftalık cinsel ilişki sayısı belli oldu Dünyaca ünlü ilişki terapisti Jake Maddock, çiftlerin sağlıklı bir ilişki için haftada kaç kez cinsel ilişkiye girmesi gerektiğini açıkladı.
17.03.2023 Sağlık
Kış aylarında cinsel ilişkiye girmek için 5 ilginç sebep!
Kış aylarında cinsel ilişkiye girmek için 5 ilginç sebep! Cinsel ilişkiye girmenin zevkten öte olduğunu uzmanlar dile getiriyor. Özellikle kış aylarında cinsel ilişkiye girmek için 5 ilginç sebep ortaya koyan işin uzmanları çiftlerin sağlıklı bir ilişki için yapmaları gerekenleri sıraladı.
25.01.2023 Sağlık
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir?
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir? Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan, cinsel sağlığın korunmasının yanı sıra birçok problemin tedavisinde uygulanan labioplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart!
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart! Her yaştan erkeğin başına gelebilen sertleşme sorunu cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor. Sertleşme sorunu süreklilik arz ediyorsa dikkat! Değişen yaşam koşulları, iş hayatının getirmiş olduğu stres, tütün ürünlerinin kullanımının artması ve psikolojik faktörler sertleşme sorununa neden olabiliyor. Uzmanlar, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin bazı uyarı işaretlerine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sertleşme sorunu neden olur? Sertleşme bozukluğunun tedavisi var mı? Sertleşme problemi tedavisi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
19.07.2022 Sağlık
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi?
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus probleminin türlerini, nedenlerini ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Vajinismus, kadının cinsel ilişkiye girmek istemesine rağmen kendi iradesi dışında vajina girişindeki kasların istemsizce kasılması nedeniyle cinsel birleşmenin gerçekleşememesi durumudur. Kadının vajina çevresindeki kaslarının kasılması vajinayı daha dar ve daha sıkı hale getirir. Bu kas spazmları istemli değildir ve vajinismuslu kadınlar genellikle vajinal ilişki, tampon yerleştirme ve jinekolojik muayene gibi her türlü vajinal girişimde sorun yaşarlar. Cinsel birleşme mümkün olmaz veya mümkün olduğunda genellikle oldukça acı vericidir.
28.06.2022 Sağlık
Kadınlarda idrar kesesi sarkması (sistosel) tedavi edilebilir mi?
Kadınlarda idrar kesesi sarkması (sistosel) tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sistosel olarak da adlandırılan idrar kesesi sarkması probleminin nedenlerini, belirtilerini ve tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.

Sistosel olarak da bilinen ön vajinal prolapsus (idrar kesesi sarkması), mesanenin pelvisteki normal konumundan aşağı düşmesi ve vajina duvarını itmesidir. Mesane, rahim ve bağırsaklar dahil olmak üzere pelvis organları tipik olarak pelvik tabanın kasları ve bağ dokuları tarafından yerinde tutulur. Ön sarkma, pelvik taban zayıfladığında veya pelvik tabana çok fazla baskı yapıldığında meydana gelir. Bu zamanla, vajinal doğum sırasında veya kronik kabızlık, şiddetli öksürük veya ağır kaldırma ile olabilir. Ön prolapsus tedavi edilebilir. Hafif veya orta derecede bir prolapsus için cerrahi olmayan tedavi genellikle etkilidir. Daha ciddi vakalarda vajina ve diğer pelvik organları uygun pozisyonlarında tutmak için ameliyat gerekebilir.
28.06.2022 Sağlık
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus problemi ile ilgili doğru bilinen yanlışları sizler için anlatıyor.
27.06.2022 Sağlık
Yeni salgın patladı, dünya panikte! Skandal ‘fetiş festivali’ iddiası...
Yeni salgın patladı, dünya panikte! Skandal ‘fetiş festivali’ iddiası... Son dakika haberi... Koronavirüs pandemisinden sonra tüm dünyada şimdi de maymun çiçeği virüsü (Monkeypox) paniği yaşanıyor. Vakaların birçok ülkeye yayılması sonrası Dünya Sağlık Örgütü acil olarak toplanma kararı aldı. İddiaya göre yeni salgın, bir Avrupa ülkesinde 10 bin kişinin katıldığı fetiş festivali sonrası ortaya çıktı. Şimdi ise tüm gözler İspanya'da 80 bin kişinin katıldığı festivale çevrildi...
21.05.2022 Dünya
BM ile Ukrayna arasında cinsel şiddete maruz kalanlara yardım anlaşması imzalandı
BM ile Ukrayna arasında cinsel şiddete maruz kalanlara yardım anlaşması imzalandı Birleşmiş Milletler’in Çatışmalarda Cinsel şiddet Özel Temsilciliği ile Ukrayna hükümeti arasında ‘savaşta cinsel şiddete maruz kalanlara yardımcı olmak’ için çerçeve anlaşma imzalandı. BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Pramila Patten dün basına yaptığı açıklamada “Size sözüm, uluslararası hukukun boş bir vaat olmayacağıdır. Bugünün belgeleri yarının kovuşturması olacak” dedi.
4.05.2022 Dünya
Psikolog yalanıyla cinsel sağlık vurgunu! Suç duyurusunda bulunuldu
Psikolog yalanıyla cinsel sağlık vurgunu! Suç duyurusunda bulunuldu Aile, İlişki ve Cinsel Sağlık Uzmanı Klinik Psikolog Esra Işıktekiner hakkında şoke eden iddia. Işıktekiner'i, denkliği bulunmayan bir üniversitenin "İnsan Davranışı Sanatları" bölümünden mezun olmasına rağmen, kendisine yetkisi bulunmadan unvan takınarak insanları tedavi ettiği tespit edildi.
3.01.2022 Yaşam
Cinsel hayatı bitiriyor! Uyarı geldi
Cinsel hayatı bitiriyor! Uyarı geldi Cinsel hayatı bitiriyor! Cinsel hayatı etkileyen önemli sağlık sorunuyla ilgili flaş açıklama geldi. Orta yaş ve üzerindeki erkekleri en sık tehdit eden hastalıkların başında prostatın geldiğini söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Prostat hastalıklarında uygulanan tedavi seçenekleri erken boşalma, sertleşme güçlüğü gibi cinsel sorunlara yol açabiliyor. O neden tedavi yöntemini seçerken dikkat etmek gerekiyor” dedi.
22.10.2021 Sağlık
Bolu'da 'erotik shop' açıldı! Binlerce vatandaş görür görmez...
Bolu'da 'erotik shop' açıldı! Binlerce vatandaş görür görmez... Bolu'da kentin en işlek caddesinde bulunan bir iş merkezinde açılan ve öğle saatlerinde tabelası asılan erotik shop, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından akşam saatlerinde mühürlendi. Vatandaşların tepki gösterdiği erotik shopun tabelası da itfaiye tarafından söküldü. Polis ekipleri herhangi bir provokasyona karşı bölgede güvenlik önlemi aldı.
24.09.2021 Yaşam
Cinsel terapiler yüzde 95 oranında olumlu sonuçlanıyor!
Cinsel terapiler yüzde 95 oranında olumlu sonuçlanıyor! Cinsel sorunlar konusunda eğitim almış psikiyatristler ve klinik psikologlar tarafından uygulanan cinsel terapilerde ağırlıklı olarak ‘vajinismus’ ve ‘erken boşalma’ sorunları tedavi ediliyor. Her iki cinsel işlev bozukluğunun tedavisinde yüzde 90-95 oranlarına kadar olumlu sonuçlar alınabildiğini belirten uzmanlar, birkaç farklı cinsel sorun olması durumunda bile üstesinden gelinebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, mutlaka muayehanede veya hastanede uygulanması gereken terapilere partnerlerin birlikte katılmasını tavsiye ediyor.
3.09.2021 Sağlık
Aşırı şeker tüketimi sertleşme bozukluğu nedeni
Aşırı şeker tüketimi sertleşme bozukluğu nedeni Aşırı tüketilen şekerin cinsel hayatı olumsuz etkilediğini söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda dikkatli olunmasını önerdi. Dünyada yaklaşık 300 milyon diyabet hastası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hattat, “Diyabet, cinsel bölgeye kan taşıyan ve sertleşmeyi sağlayan damarları olumsuz etkileyerek, sertleşme bozukluğuna neden oluyor. Diyabetli erkeklerde sertleşme sorunu görülme riski diğerlerine göre 3 kat artıyor” dedi.
11.05.2021 Sağlık
4 bin ebe, filyasyon ekiplerinde pandemiyle savaşa destek veriyor
4 bin ebe, filyasyon ekiplerinde pandemiyle savaşa destek veriyor EBELERİN kadın ve ailesinin gereksinimlerini karşılamakla görevli olan sağlık ekibinin değerli üyeleri ve toplumun özellikle kadınların sağlık danışmanları olduklarını söyleyen Öğr. Gör. Özlem Demir, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü’nde bir açıklama yaptı. Demir, Türkiye'de filyasyon ekiplerinde yaklaşık 4 bin ebenin görev aldığını belirtti.
4.05.2021 Sağlık
'Yatağı ayırdık' Pandemi vurdu!
'Yatağı ayırdık' Pandemi vurdu! Pandemi cinsel yaşamı da olumsuz etkiledi. Bu süreçte bazı çiftler yatağı ayırdıklarını belirtirken, hastalığa yakalananlar da cinsel isteklerinde azalma yaşadıklarını söyledi.
23.02.2021 Sağlık
Maden suları insan psikolojisine iyi geliyor
Maden suları insan psikolojisine iyi geliyor Doğru beslenme kuralları; sağlıklı bir yaşam için olduğu kadar, insan psikolojisi için de vazgeçilmez bir değer taşıyor. Uzm. Psikolog Sinem Büşra Bekçi, “Mineral ve magnezyum yönünden zengin içerikleriyle sağlıklı bir yaşama sayısız katkılar sunan maden suları, insan psikolojisi üzerinde de olumlu etkiler yapıyor” dedi.
16.02.2021 Sağlık
Genital PRP ile cinsel hayatınız yenilenebilir
Genital PRP ile cinsel hayatınız yenilenebilir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Elmas Etiz, genital bölgede PRP (Trombositten Zengin Plazma) uygulamaları hakkında bilgilendirdi.
27.11.2020 Sağlık
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları Günümüzde milyonlarca çift doğurganlık sorunları yaşıyor. Bu sorunlar dünyada her altı çiftten yaklaşık birini etkiliyor. Araştırmalar, her üç vakadan birinin yalnızca erkekteki doğurganlık sorunlarından kaynaklandığını gösteriyor. Kısırlık ile ilgili tedavi yöntemleri günümüzde yaygın olsa da, hamile kalma şansınızı artırmak için günlük hayatta dikkat etmeniz gereken bazı durumlar da bulunuyor. Doğurganlığı sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı ile korumak mümkün. Peki, Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını arttırma ne yapılmalı? Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, sperm sayısını artırmanın yollarını anlattı.
28.09.2020 Sağlık
“Her 10 erkekten 7’si cinsel sağlık sorunları yaşıyor”
“Her 10 erkekten 7’si cinsel sağlık sorunları yaşıyor” Cinsel sağlık sorunları hala birçok insanın yardım almakta ve tedavi olmakta geç kaldığı sorunlar arasında. Üro-androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, 2025 yılında dünyada 322 milyon erkeğin performans sorunu yaşayacağının öngörüldüğünü belirtti. 40 yaşın üzerindeki her 10 erkekten 7’sinin cinsel sorun yaşadığını belirten Prof. Hattat erken yaşlardan itibaren alınacak önlemler ile uzun yıllar cinsel hayatın sürdürülebileceğini ve sorun yaşanmayacağını belirtti.
21.09.2020 Sağlık
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor Cinsel bilgisizlik, eğitimsizlik, cinsellikle ilgili yanlış bilgi ve inanışların cinsel sorunlara yol açtığını belirten uzmanlar, doğru bilgilendirmenin önemine işaret ediyor.Her üç kadından birinde cinsel istek ve uyarılma bozukluğu görüldüğünü belirten uzmanlar, erkeklerin ise yaklas¸ık yüzde 40'ının yas¸amları boyunca en az bir cinsel is¸lev bozuklugˆu yas¸adıgˆına dikkat çekiyor. Uzmanlar, dünyada her üç kişiden birinin cinsel işlev bozukluğu yaşadığını belirtiyor.
3.09.2020 Sağlık
“Cinsel güç kaybı kalp hastalığının belirtisi olabilir”
“Cinsel güç kaybı kalp hastalığının belirtisi olabilir” Son yapılan araştırmaların özellikle 30-50 yaş arasında cinsel güç kaybı yaşayan erkeklerin kalp damar sorunu açısından risk altında olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Cinsel bölgeye giden damarları etkileyecek herhangi bir sorun (şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol problemi, plak oluşumu, sigara kullanımı, aşırı alkol tüketimi, hareketsiz bir yaşam) kalbe giden damarlarda da hasar yaratıyor” dedi.
31.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cinsel Sağlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cinsel sağlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.