Çin Aşısı

Çin Aşısı

Son dakika Çin aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çin aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çin aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çin Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çin aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 343 çin aşısı haberi bulunmuştur. Tüm çin aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
2 doz Biontech aşısı olanlar 3 doz olacak mı? 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı işaret etti!
2 doz Biontech aşısı olanlar 3 doz olacak mı? 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı işaret etti! Hatırlatma dozu olarak bilinen 3. doz aşı Türkiye’de öncelikle Sinovac aşısı yaptıranlar için getirilmişti. İki doz Çin aşısı olan vatandaşlar, öncelik sıralamasına göre 3. doz aşılarına Sinovac ya da BioNTech yaptırabiliyor. 2. doz Biontech olanlar 3. doz olup olmayacaklarını merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı şimdi de iki doz BioNTech yaptıranlar için adım geçiyor. Peki, 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak?
5.10.2021 Gündem
Biontech mi Sinovac mı, hangi aşıyı olmalıyım? Biontech aşısı yan etkileri nelerdir, Sinovac aşısında yan etki var mı?
Biontech mi Sinovac mı, hangi aşıyı olmalıyım? Biontech aşısı yan etkileri nelerdir, Sinovac aşısında yan etki var mı? Koronavirüs aşı uygulaması 40 yaşa kadar indi. 40 yaş ve üstü bugünden itibaren randevu alabilecek. Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, aşı sırası gelenler aşılar hakkında araştırma yapıyor. Aşı konusunda merak edilen en temel konu ise hangi aşının daha etkili olduğu, kimin hangi aşıyı seçeceği. Peki, Biontech mi Sinovac mı? Biontech aşısı yan etkileri nelerdir?
14.06.2021 Gündem
Prof. Dr. Balık: '6 ay sonra hatırlatma dozu yapmak gerekecek'
Prof. Dr. Balık: '6 ay sonra hatırlatma dozu yapmak gerekecek' Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Covid-19 aşılarında ilk 2 dozdan yaklaşık 6 ay sonra hatırlatma dozunu tek doz yapmak gerekeceğini söyledi. Balık, "Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilen aşımız Çin aşısı ile aynı teknolojiye sahip yani inaktif aşıdır. Dolayısıyla Çin aşısı olan vatandaşlarımız 3'üncü doz olarak Erciyes Üniversitesi'nde üretilen aşımızı yaptırabilirler" dedi.
8.06.2021 Gündem
Biontech mi Sinovac mı? Koronavirüse karşı kim, hangi aşıyı tercih etmeli, hangi aşı daha etkili, ne kadar koruyor?
Biontech mi Sinovac mı? Koronavirüse karşı kim, hangi aşıyı tercih etmeli, hangi aşı daha etkili, ne kadar koruyor? Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'de ocak ayında başlatılan aşılama programında yeni BioNTech sevkiyatı Türkiye’ye ulaştı. Biontech aşılarının gelmesinin ardından sunulan aşı tercihi ise kafa karışıklıklarına neden oldu. Randevu sistemi üzerinden Biontech ve Sinovac arasında hangisini seçmesi gerektiğini sorgulayan vatandaşlar Biontech mi Sinovac mı daha etkili sorularına yanıt arıyor. Peki, hangi aşı daha etkili, Biontech mi Sinovac mı tercih edilmeli?
7.06.2021 Gündem
Biontech aşısı geldi mi, sağlık ocaklarında Biontech yapılacak mı? Biontech kaç doz uygulanıyor, Türkiye’ye ne kadar biontech aşısı geldi?
Biontech aşısı geldi mi, sağlık ocaklarında Biontech yapılacak mı? Biontech kaç doz uygulanıyor, Türkiye’ye ne kadar biontech aşısı geldi? Koronavirüs salgınına karşı aşılamada kullanılacak Alman BioNTech aşılarının yeni dozları Türkiye'ye ulaştı. Aşılama takvimi devam ederken, aşı tedariki ile ilgili adımlar da hızlandı. 100 milyon doz Çin aşısı Sinovac, 120 milyon doz Alman BioNTech ve 50 milyon doz Rus Sputnik aşıları için anlaşmalar sağlanmıştı. 120 milyon doz aşı göndermesi beklenen BioNTech yeni parti aşıları teslim etmeye başladı. Aşılar Ankara'ya ulaştı.
27.05.2021 Gündem
Biontech aşısı inaktif (canlı) aşı mı, mRNA mı? mRNA aşısı uzun vadede ne olur, güvenli mi, mRNA aşısının farkı ne?
Biontech aşısı inaktif (canlı) aşı mı, mRNA mı? mRNA aşısı uzun vadede ne olur, güvenli mi, mRNA aşısının farkı ne? 120 milyon doz BioNTech aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Türkiye'ye geldi. Bugüne kadar 6,1 milyon doz BioNTech aşısı gelmişti. Haziranda buna ek olarak 30 milyon doz aşı gelecek. 15 Haziran’a kadar 14,2 milyon doz BioNTech aşısının getirileceğini, geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech Kurucusu Uğur Şahin’in de katıldığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamıştı. Öte yandan BioNTech aşısında kullanılan mRNA teknolojisinin yeni olması uzun vadede bir sorun açıp açmayacağının sorgulanmasına neden oluyor ve Biontech’e karşı mesafeli duyuruyordu. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesindeki yazısında mRNA aşılarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri paylaştı. Biontech aşısının etkisi yüzde kaç? Biontech aşısı canlı mı, mrna mı? mRNA aşısı uzun vadede ne olur, mRNA aşısının farkı ne?
27.05.2021 Gündem
Çin aşısında 3. Doz (hatırlatma dozu) gerekli mi? Sinovac 2. doz yaptıranlar 3.dozu da mı olacak?
Çin aşısında 3. Doz (hatırlatma dozu) gerekli mi? Sinovac 2. doz yaptıranlar 3.dozu da mı olacak? Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları Türkiye’de de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün yapılan açıklamalarda, haziran ayında yoğun bir aşılama takvimi gerçekleştirileceği bilgisi paylaşılırken, öte yandan bilim dünyasında üçüncü doz tartışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, virüste son dönemde en çok merak edilen konular arasında yer alan üçüncü doz tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Çin aşısında 3. Doz gerekli mi, Sinovac 2. doz yaptıranlar 3.doz mu olacak?
27.05.2021 Gündem
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Uğur Şahin Bilim Kurulu'na katılacak!
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Uğur Şahin Bilim Kurulu'na katılacak! Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor. Aşı gündemiyle yapılacak toplantıya BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin de katılması bekleniyor. Sağlık Bakanı Koca, Haziran'da 30 milyon doz BioNTech aşısı geleceğini, Eylül ayına kadar da 60 milyon doz aşının daha tedarik edileceğini söylemişti. Prof. Dr. Uğur Şahin, videokonferans yöntemiyle toplantıya katılarak aşı tedarik sürecine ilişkin son gelişmeleri paylaşacak. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta? Aşılar ne zaman gelecek? Aşılamada son durum ne? Prof. Dr. Uğur Şahin kimdir? İşte tüm detaylar...
20.05.2021 Gündem
Aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Koca duyurdu
Aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hafta 10 milyon doz Çin aşısının Türkiye'de olacağını açıkladı. Sonbahara kadar 90 milyon doz BioNTech aşısının geleceğini de söyleyen Koca, aşı takviminin planlandığı gibi ilerlemesi durumunda Türkiye'de toplumsal bağışıklığın yaz ortasında yakalanabileceğini belirtti. Bakan Koca, BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in de haziran başında aşı kampanyasına destek için Türkiye'ye geleceğini duyurdu.
18.05.2021 Gündem
Dünya Sağlık Örgütü'nden son dakika Çin aşısı kararı
Dünya Sağlık Örgütü'nden son dakika Çin aşısı kararı Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in geliştirdiği Sinopharm aşısının acil kullanımına onay verdi.
7.05.2021 Dünya
Tam kapanma ne zaman bitecek, uzatılacak mı? 17 günlük tam kapanma 1 hafta daha uzatıldı mı, yasaklar gelecek mi?
Tam kapanma ne zaman bitecek, uzatılacak mı? 17 günlük tam kapanma 1 hafta daha uzatıldı mı, yasaklar gelecek mi? Koronavirüsle mücadele kapsamında 29 Nisan'da başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs'a kadar devam edecek. Vatandaşlar tam kapanma sürecinin devam edip etmeyeceğini merak ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında merak edilen soruya yanıt verdi. Peki, tam kapanma uzayacak mı? İşte Bakan Soylu'nun yaptığı açıklamalardan önemli satır başları…
7.05.2021 Gündem
EMA, Çin aşısı Sinovac için harekete geçti
EMA, Çin aşısı Sinovac için harekete geçti Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Çin aşısı Sinovac için ön değerlendirme sürecinin başlatıldığı duyurdu.
4.05.2021 Dünya
Sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Koca duyurdu
Sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama! Bakan Koca duyurdu Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar geldi. Bakan Koca, 'Tam kapanmadan sonra tam açılma olacak mı' sorusuna "Dengeli ama pratik hayatı zorlamayacak kontrollü geçiş olacak" cevabını verdi.
1.05.2021 Gündem
Sinovac mı Biontech mi, hangi aşı daha etkili? Hangi korona aşısı daha iyi?
Sinovac mı Biontech mi, hangi aşı daha etkili? Hangi korona aşısı daha iyi? Sinovac aşısı mı Biontech mi? sorusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Biontech aşısının Türkiye'ye getirildiğini ve ilk dozlarının uygulanmaya başladığını duyurmasının ardından, herkes tarafından cevabı aranan soru oldu. Aşı sırası gelip, aşı hakkı kazanan vatandaşlar Sinovac aşısının mı, Biontech aşısının mı daha etkili olduğunu merak ediliyor. Sinovac ve Biontech aşısı hakkındaki merak edilenler…
6.04.2021 Gündem
Sinovac aşısı ile ilgili çok çarpıcı gerçek! Yüzde 99 çıktı...
Sinovac aşısı ile ilgili çok çarpıcı gerçek! Yüzde 99 çıktı... Türkiye'nin kullandığı Sinovac aşısı ile ilgili çok çarpıcı gerçek ortaya çıktı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanlarının yürüttüğü 'SARS CoV-2 İnaktif (Sinovac-Coronavac) aşısının bağışıklık yanıtı' araştırması sonuçlandı. Araştırmaya göre aşının ikinci dozundan sonra kadınlarda yüzde 99.2, erkeklerde ise yüzde 95.7 oranında etkili antikor yanıtı tespit edildi. Manisa CBÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğrt. Üyesi Şebnem Şenol Akar, "Burada vurgulamamız gereken şey bir doz aşının asla yeterli olmayacağı, muhakkak ikinci dozun olunması gerektiğidir. Koruyuculuğun bu şekilde oluşabileceğini söylememiz çok önemli" dedi.
5.04.2021 Sağlık
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı?
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı? Biontech aşısının uygulanmaya başlamasının ardından pek çok kişi hangi aşıyı yaptırması gerektiği konusunda kafa karşıklığı yaşıyor. Özellikle aşılara karşı gelişen ciddi alerjik reaksiyon ve bununla ilgili vakaların bildirilmesi ile birlikte alerjik hastalığı olanlar oldukça endişeli. Peki, Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Pfizer Biontech aşısı mı, Çin Coranavac aşısı mı tercih edilmeli? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjisi olanların hangi aşıyı tercih etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.
5.04.2021 Sağlık
'Sinovac mı BioNTech mi?'
'Sinovac mı BioNTech mi?' 8 milyon doz BioNTech aşısı Türkiye’ye geldi, akıllara “hangi aşıyı olmalı?” sorusu takıldı.
5.04.2021 Televizyon
BioNTech aşısında alerji gösterene ikinci doz yapılmayacak!
BioNTech aşısında alerji gösterene ikinci doz yapılmayacak! Sağlık Bakanlığı, uygulanmaya başlanan BioNTech aşısıyla ilgili olarak bir kılavuz hazırladı. Kılavuzda, ilk doz aşıda alerjik reaksiyon gösterenlere ikinci doz aşının yapılmayacağı belirtildi. Peki, BioNTech aşısı kaç doz yapılacak? BioNTech aşısı kimlere yapılacak? BioNTech aşısı kimlere yapılmayacak? İşte detaylar
4.04.2021 Sağlık
Prof. Dr. Ceyhan uyardı! 'Aşının ilk dozunu yaptıranlar...'
Prof. Dr. Ceyhan uyardı! 'Aşının ilk dozunu yaptıranlar...' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Tek doz aşı yaptıranlar kendilerini aşısız gibi düşünsün, tedbirlerini ona göre alsın. Tek doz aşılamanın herhangi bir şekilde korumadığı gibi topluma da ciddi zararları var. Geçen hafta iki yakınım birinci dozu yaptırmışlardı, ikinci dozu bekliyorlardı. Koronavirüse yakalandılar, birisini kaybettik, biri de yoğun bakımda" dedi.
1.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Mayıs, Haziran gibi bitirmeyi hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Mayıs, Haziran gibi bitirmeyi hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan aşılama çalışamaları ile ilgili olarak, "Temenni ederiz ki mayıs haziran gibi bu iş tamamlansın, bitsin. Yaz mevsimine de huzurlu bir şekilde girmiş olalım." dedi.
26.03.2021 Siyaset
Aşılama önümüzdeki haftalarda başlıyor! İşte öncelik verilecek meslekler...
Aşılama önümüzdeki haftalarda başlıyor! İşte öncelik verilecek meslekler... Türkiye’ye ulaşan 1 milyon 500 bin Pfizer-BioNTech aşısının önce öğretmenlere uygulanması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı, Alman aşısı Pfizer Biontech ve Çin aşısıyla aşılamaya hız kazandıracak. Alman aşısı öğretmenlerin ardından kritik görevlerde çalışan asker, polis gibi meslek gruplarına ve bir yaş grubuna daha uygulanacak.
26.03.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu twitter'dan duyurdu: Çin aşısı için iş birliğini ilerleteceğiz
Bakan Çavuşoğlu twitter'dan duyurdu: Çin aşısı için iş birliğini ilerleteceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile Ankara'da görüştü.
25.03.2021 Gündem
Sahte koronavirüs aşısı ile ilgili kritik uyarı: Tehlikeli sonuçlara yol açabilir!
Sahte koronavirüs aşısı ile ilgili kritik uyarı: Tehlikeli sonuçlara yol açabilir! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Ülkemizde aşı sadece Bilim Kurulu’nca belirlenen öncelik sırasına göre ve herkes için ücretsiz olarak yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza ulaşarak, aşıda öncelikli hale getireceğini iddia ederek para talep eden dolandırıcılar hakkında adli işlem başlatılacaktır” ifadelerinin ardından bir uyarı da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan geldi.
21.02.2021 Gündem
Yasaklar hangi illerde kalkacak? Kötü haber geldi! İşte riskli 15 il...
Yasaklar hangi illerde kalkacak? Kötü haber geldi! İşte riskli 15 il... Yasakların kalkmasını bekleyen milyonlara kötü haber geldi. Kademeli normalleşme kararında baz alınacak iki önemli unsur aşı ve vaka sayısı olacak. İllere göre aşı uygulamalarının durumunu değerlendiren Prof. Dr. Vefik Arıca, "Aşılama nüfus sayısına göre önem kazanıyor. Örneğin İstanbul'da yapılan aşı sayısıyla nüfusu az olan bir ilde yapılan aşı sayısını karşılaştırmak yerine yüzdelik orana bakmak gerekiyor. Şu an 65 yaş ve üzeri vatandaşlar aşılanıyor. En çok Ankara, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Bursa gibi büyükşehirlerde 65 yaş üzeri için uygulanan aşılama sayı ve yüzde olarak daha fazla. Son yapılan açıklamalara göre, Karadeniz Bölgesi özellikle de Trabzon riskli görünüyordu ancak kilometrekare bazında değerlendirdiğimizde İstanbul'da dar bir metrekarede çok yüksek sayıda insan yaşıyor. Bu nedenle birincinin Trabzon değil İstanbul olduğu açıklandı. Kilometrekare başına düşen Covid-19 pozitif sayısında lider olan en riskli il şu an İstanbul." dedi.
19.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çin Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çin aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.