Çifte Maaş

Çifte Maaş

Son dakika çifte maaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çifte maaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çifte maaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çifte Maaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çifte maaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 223 çifte maaş haberi bulunmuştur. Tüm çifte maaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilik sistemi ve aylık bağlanma oranı değişiyor! Çifte maaş bağlanacak
Emeklilik sistemi ve aylık bağlanma oranı değişiyor! Çifte maaş bağlanacak Yeni emeklilik sistemi için düğmeye basıldı. TBMM'ye sunulan 12. Kalkınma Planı çalışma hayatında önemli değişiklikler getirecek. Emekli maaşı sistemi ve emeklilik kriterleri değişirken, evde bakım yapanların sigortası olacak. EYT sonrası sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik dönemi başlayacak. Aylık bağlanma oranı (ABO) için değişiklikler masada olacak. Kişilerin daha çok prim ödeyerek daha çok yüksek emekli maaşı almalarının önü açılacak. Yani gün sayısı arttıkça aylık da artmış olacak.
22.10.2023 Emekli
G20 Liderler Zirvesi başladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
G20 Liderler Zirvesi başladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Dünyanın en büyük ekonomilerini bir araya getiren G20 zirvesi bugün Hindistan‘ın başkenti Yeni Delhi'de başladı. Sabah zirvenin ilk oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü ikili görüşmelerine BAE Devlet Başkanı El Nahyan ile başladı. Erdoğan daha sonra Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile ile bir araya geldi. Öte yandan G20 Liderler Zirvesinde yayımlanan sonuç bildirgesinde, Karadeniz tahıl anlaşması sürecinde Türkiye ve BM’nin çabalarına teşekkür edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Gıda kriziyle mücadelede yapıcı katkılarda bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.
9.09.2023 Gündem
KKM hesabını kapatana ekstra faiz! 500 bin liraya 12 bin 493 lira
KKM hesabını kapatana ekstra faiz! 500 bin liraya 12 bin 493 lira Kur Korumalı Mevduattan çıkanlar için ekstra faiz müjdesi geldi. 500 bin liraya 12 bin 493 lira faiz gelirken KKM'den çıkanlara aylık faiz 20 bin 821 lira olacak. Ancak bu uygulamadan yararlanmak için tek şart var.
9.09.2023 Ekonomi
Vergisiz satılacak telefon modelleri belli oldu! Tek tek açıklandı
Vergisiz satılacak telefon modelleri belli oldu! Tek tek açıklandı Türkiye’de üretilen tüm güncel akıllı telefonları ve vergisiz telefon projesine dahil edilmesi netleşen ilk modelleri listeledik. Araştırmalarımıza göre, 10 markanın 51 akıllı telefon modeli Türkiye’de üretiliyor. Bunlar arasında Samsung ve Xiaomi’nin 10’ar adet modeli bulunuyor. GM, Vivo ve Reeder gibi markalara ait 16 yerli modelin ise vergisiz telefon kapsamına girmesi şimdiden netleşti.
9.09.2023 Ekonomi
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak Emekli milyonlara çift maaş müjdesi geldi. Emekliler çift maaş alacaklar. Çalışan emeklilik yaşı geldiğinde hem SGK'dan emekli olacak hem de 60 yaşında Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi kapsamında ikinci emekli aylığını alacak. İki emekli aylığı da herhangi bir kesinti olmadan alınabilecek. İşte çift emekli aylığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
9.09.2023 Emekli
'Emekli çalıştırmıyoruz' diyerek kovuldu! EYT'lilere bir müjde de yargıdan geldi
'Emekli çalıştırmıyoruz' diyerek kovuldu! EYT'lilere bir müjde de yargıdan geldi Emeklilikte Yaşa Takınlanlara (EYT) yönelik düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle 2 milyonu aşkın kişi, çifte maaş hayali kurarken mahkemeden önemli bir karar çıktı. Tam 25 sene boyunca çalıştığı işyerinden emekli olduktan sonra 'emekli çalıştırmıyoruz' denilerek kovulan işçiye mahkemeden müjde geldi. Mahkeme kararına gerekçe olarak; işyerinde emekliliği hak edenlerin işten çıkarılmasına dönük objektif bir kararın bulunmamasını gösterdi.
11.03.2023 Çalışan Hakları
Evi olmayana müjde! Aidat öder gibi ev satın alınacak, konutta yeni dönemin şifreleri...
Evi olmayana müjde! Aidat öder gibi ev satın alınacak, konutta yeni dönemin şifreleri... Satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artış sonrası hükümet harekete geçti. Ev sahibi olmak isteyenleri doğrudan ilgilendiren bir adım atılıyor. Düşük taksitlerle ev sahibi olmak mümkün hale gelecek. 81 ilde konut seferberliği başlatılıyor. Peki avntajlı fiyatlarla kimler konut sahibi olabilecek? Evi olmayan dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının amaçlandığı kapmanya ile kiralardaki artışın da önüne geçilmesi hedefleniyor. Öte yandan konut maliyetlerinin düşürülmesi de gündemde. İşte gayrimenkul sektörünü hareketlendiren konunun detayları...
1.06.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam geldi, tüm aboneler için geçerli
Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam geldi, tüm aboneler için geçerli Elektrik fiyatlarına zam geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Zam oranları netleşti. Zamlı tarife ugulaması bugün başladı. Elektrikte tüm abone gruplarının 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere tarifelerinin belirlenmesine ilişkin kurul kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, mesken abonelerinin tarifesine yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesine ise yüzde 25 zam yapıldı.
1.06.2022 Ekonomi
Çifte maaş imkanı! Asgari ücretten az geliri olanlara...
Çifte maaş imkanı! Asgari ücretten az geliri olanlara... İki maaş birden almak mümkün. Bazı koşulların sağlanması durumunda vatandaşlar hak sahibi oldukları iki maaşı da alabiliyorlar. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Asgari ücretten daha az geliri olanları kapsıyor. Ölüm aylığı daha çok eş ve çocuklar için bağlansa da, anne ve baba da ölmüş çocuğundan aylık alabiliyor. Burada asgari ücret detayı dikkat çekiyor. Kişinin ölüm aylığı alabilimesi için tüm gelirlerinin asgari ücreti geçmemesi gerekiyor.
1.06.2022 Uzmana Sor
SGK resmen duyurdu! Herkes yararlanabiliyor, ayda 150 lira...
SGK resmen duyurdu! Herkes yararlanabiliyor, ayda 150 lira... SGK resmen duyurdu ve belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu açıkladı. Pandemide yapılan ödemelere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, Sağlık harcamalarından dolayı 18 milyar liralık ödeme yapıldığını, 13 milyar liralık istirahat parası ödendiğini bildirdi. Ceylan, aynı zamanda herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ayda sadece 150 lira ödeyerek hem kendileri hem de eş ve çocuklarının sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğinin altını çizdi. Öte yandan 7,4 milyon sigortalıya da bu süreçte Geçici İş Göremezlik Ödeneği verildi. İşte SGK Başkanı Ceylan'ın son dakika açıklamaları...
13.05.2022 Çalışma Hayatı
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 30 günlük ücret ile...
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 30 günlük ücret ile... İşçi ve işveren herkesi çok yakında ilgilendiriyor. 30 günlük ücret sınırı bulunuyor. Bu sınırı aşan durumlarda çalışan ödeme yapmak zorunda kalıyor. Tazminat hakkı ortadan kalkıyor. 'İş yaparken doğan zarardan kim sorumlu?' sorusu özellikle çalışanlar tarafından merak ediliyor. İşçiler kural olarak işveren yönetimi altında faaliyet gösterdiğinden, iş sırasında doğan zararlardan sorumlulukları sınırlı. Ancak bu zarar bazı durumlarda işçinin işini kaybetmesine yol açabiliyor. Çalışan tazminatsız olarak işten çıkarılıyor. Bazı durumlarda ise işçi işverene ödeme yapmak zorunda kalıyor.
9.05.2022 Çalışma Hayatı
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam! Polis, hemşire, öğretmen hepsini kapsıyor! Tek tek hesaplandı! İş yeni maaşlar en düşüğü...
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam! Polis, hemşire, öğretmen hepsini kapsıyor! Tek tek hesaplandı! İş yeni maaşlar en düşüğü... Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına gelecek olası zam oranıyla birlikte yeni maşalarlar tek tek hesaplandı. Polis, memur, öğretmen, hemşire, milyonlarca kişi merak ediyordu. Buna göre, Temmuz 2022'de SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak 2022'de olduğu gibi 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı alacak. Bu rakamı beklenen rakamlara göre zam oranı yüzde 38,5 olarak belirtildi. Memur ve memur emeklileri için Temmuz zammı ise yüzde 38 (38,5-7,5+7) olarak hesaplandı. Beklentilere göre 38,5'luk 6 aylık enflasyon gerçekleşirse; en düşük maaş memurlarda 6429 TL'den 8872 TL'ye en düşük emekli aylığı ise memurlarda 4289 TL'den 5918 TL'ye, esnafta 2948 TL'den 4083 TL'ye, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise bu rakam 3292 TL'den 4559 TL'ye çıkacak. İşte memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
9.05.2022 Memur
Kripto paralar resmen çakıldı! Bitcoin dibi gördü, 'ölümcül' seviyeye yaklaştı,  Ethereum, Binance Coin, Ripple...
Kripto paralar resmen çakıldı! Bitcoin dibi gördü, 'ölümcül' seviyeye yaklaştı, Ethereum, Binance Coin, Ripple... Kripto paralar yön değiştirdi. Uzun süre yatırımcısının yüzünü güldüren kripto varlıklar düşüş eğiliminden kurtulamıyor. Piyasa altüst oldu. Yatırımcının tedirgin bekleyişi sürüyor. Kripto paralar resmen eriyor. Son üç buçuk ayın gerisine düştü. Bitcoin yeni haftaya da düşüşle başladı. 33.400 doların altını gördü. Bitcoin'deki günlük düşüş yüzde 2.5'i buldu. Kripto varlıklar topyekun düşüyor. Ethereum yüzde 3.1 değer kaybederek 2.460 dolara düştü. Binance Coin son 24 saatte yüzde 2.3 düşerken, Ripple yüzde 1.4, Solana yüzde 2.5, Cardano (ADA) yüzde 4, Terra yüzde 3.5, Dogecoin ise yüzde 2.4 değer kaybetti. Öte yandan Bitcoin ile ilgili kritik tahmin geldi. Kripto paraların atası Bitcoin düşüşünü sürdürerek 'ölümcül' seviyeye gelecek. Arthur Hayes Bitcoin'in teknoloji hisseleriyle korelasyonunun rekor seviyeye ulaştığını belirterek bu durumun kripto paranın değerinin Haziran ayına dek 30 bin dolara çekilebileceğinin işareti olabileceğini söyledi.
9.05.2022 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! BES'te yeni dönem başlıyor, flaş değişiklik kararı, konut hesabı...
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! BES'te yeni dönem başlıyor, flaş değişiklik kararı, konut hesabı... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde bir dönem sona eriyor. Karar verildi. Ev alama hayali kurup yeteri kadar nakit birikimi olmayanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut hesabı BES çatısı altına giriyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birçok yenilik hayata geçirildi. Devlet desteği miktarı artırılarak bazı zorunlu durumlarda BES hesabından avans kullanılabilmesi mümkün hale getirildi. Şimdi de konut sahibi olmak isteyenler için harekete geçildi. 6 yıl önce başlatılan konut hesabı uygulamasının BES kapsamı içine alınması gündemde. İşte konunun detayları...
9.05.2022 Ekonomi
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Çift aylık alma imkanı doğuyor. Bu haktan yararlanırken sadece 1 günlük sigorta priminin ödenmiş olması yeterli oluyor. Kazalar, sakatlıklar erken emeklilik hakkı doğuruyor. Çalışan, hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malullük aylığı alabilir. Ölümlü kazada hak sahibine aylıkta, 1 gün bile çalışmak yeterli.
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyor
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyor Maaşlar kesiliyor. SGK harekete geçti. Tek tek tespit ediliyor. SGK ya da Bağ-Kur farkı bulunmuyor. Maaş kesintisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu para iadesi talep ediyor. Paralar faizi ile geri ödeniyor. Vefat eden babadan yetim, ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanıp eşiyle yaşamaya devam edenlerden aylıkları cezasıyla geri alınıyor. Dolandırıcılıktan da suç duyurusunda bulunuyor.
6.12.2021 Çalışma Hayatı
Çifte maaş alma imkanı! SGK'lı ve Bağ-Kur'lular yararlanıyor
Çifte maaş alma imkanı! SGK'lı ve Bağ-Kur'lular yararlanıyor İki maaş birden alma imkanı bulunuyor. Pek çok vatandaş haberdar değil. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 4/1A’lı yani işçi statüsünde çalışanlar ile 4/1B statüsünde Bağ-Kurlu olarak çalışanlar gerekli şartları taşımaları halinde çift maaş alma hakkına sahip oluyor.
2.12.2021 Uzmana Sor
Çalışanlara çift ücret ödeniyor! En az 329 lira...
Çalışanlara çift ücret ödeniyor! En az 329 lira... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 329.70 lira yatırılacak, çalışanlar çift ücret alacak. İşveren ücretleri tam ödeyecek, ilaveten 3.5 gün çalışan işçiye de ekstra ödeme yapılacak. Ramazan Bayramı'nda bazı işçiler çalışmaya devam edecek. Bunun için ise sözleşmede hüküm bulunması gerekiyor. Eğer yoksa çalıştırılacak işçiden yazılı izin alınması zorunlu. Bu dönemde işçilerin maaşları eksiksiz ödeniyor. Asgari ücret alan işçi 3.5 günlük bayram tatilinde çalışırsa, maaşının yanı sıra ekstradan 329.70 lira para alacak.
8.05.2021 Ekonomi
İşsize çifte maaş! 2840 lira
İşsize çifte maaş! 2840 lira İşsiz milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. İŞKUR işsiz vatandaşlara 10 ay boyunca 1420 lira ile2840 lira arası maaş ödüyor. Ayrıca işsiz vatandaşlar İŞKUR bünyesinde verilen birçok iş edindirme kursuna katılabiliyor. Katılımcılara günlük 30-60 lira arasında ödeme yapılıyor.
20.02.2021 Çalışma Hayatı
Yüz binlerce kişiye çift maaş!
Yüz binlerce kişiye çift maaş! Sosyal güvenlik sisteminde bazı şartlarda özellikle de kadınlara çift maaş hakkı tanınıyor. Çift maaş sadece emekliye değil dul ve yetimlere de sağlanan bir hak. Dul kavramı kadınlar için kullanılsa da bu kapsama erkekler de giriyor. Çoğu kişi, aldığı maaşın kesilebileceği endişesiyle veya bilmediği için ikinci hatta üçüncü maaş hakkını aramıyor.
7.09.2019 Emekli
İşsize çifte maaş: 3 bin 41 lira...
İşsize çifte maaş: 3 bin 41 lira... Ülkemizde işsiz kalanlara 10 aya varan işsizlik maaşı verilirken, isteyenler bu sürede meslek kurslarına katılıp günlük yapılan ödemeden de faydalanabiliyor.
24.08.2019 Çalışan Hakları
Fatmanur Altun: Alıntıladığım cümleler bana aitmiş gibi dünyayı dolaşıyor
Fatmanur Altun: Alıntıladığım cümleler bana aitmiş gibi dünyayı dolaşıyor TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, CHP'li Özgür Özel'in "İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un evine dört maaş giriyor" iddialarıyla ilgili yazısında tırnak içinde yer verdiği "Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin" vesselam…" cümlesinin kendi ifadesiymiş gibi paylaşılmasına tepki gösterdi.
4.08.2019 Gündem
Devletten çift maaş imkanı!
Devletten çift maaş imkanı! Sosyal güvenlik mevzuatı hayatını kaybeden sigortalıların geride kalan eş ve çocuklarını korumaya yönelik düzenlemeler içeriyor. Bunların önemli bölümünü ise eşlere ödenen ölüm maaşı ile çocuklara ödenen yetim maaşı oluşturuyor. Peki, dul kalan kadınlar iki maaş birden alabiliyor mu?
28.05.2019 Ekonomi
Kadınlara çifte maaş!
Kadınlara çifte maaş! Eşini ya da babasını kaybeden kadınlar çift maaş alabiliyor. Kadının çalışması ya da emekliliği maaşı etkilemiyor. Hem babadan hem eşten maaş almak için belli şartlar var
25.05.2019 Ekonomi
Az primi olan çalışanlara emeklilik imkanı
Az primi olan çalışanlara emeklilik imkanı Emekli olmak için gerekli primi dolduramayanlar için bazı kolaylıklar bulunuyor. Az primle emekli olabilmek sigorta başlangıç tarihi büyük önem taşıyor.
21.05.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çifte Maaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çifte maaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.