Ceza İnfaz Yasası

Ceza İnfaz Yasası

Son dakika ceza infaz yasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ceza infaz yasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ceza infaz yasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ceza İnfaz Yasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ceza infaz yasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 252 ceza infaz yasası haberi bulunmuştur. Tüm ceza infaz yasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni infaz yasasında neler değişecek? Erteleme veya denetimli serbestlik kuralları nasıl olacak?
Yeni infaz yasasında neler değişecek? Erteleme veya denetimli serbestlik kuralları nasıl olacak? Adalet Bakanı Bozdağ’ın yeni infaz sistemi ile ilgili olarak cezasızlık algısını ortadan kaldıracak sistemin getirileceğini duyurmasıyla birlikte kamuoyunda sıklıkla Ceza infaz kanununda yapılacak değişikliklerin ne olacağı ile ilgili sorular gündeme geliyor. Bakan Bozdağ’ın talimatıyla Adalet Bakanlığı yeni bir infaz uygulaması üzerinde çalışıyor. Peki, Yeni infaz yasasında neler değişecek? Erteleme veya denetimli serbestlik kuralları nasıl olacak? Kamu hizmetinde çalışma mı geliyor? İşte çok konuşulan ceza infaz yasası detayları!
9.10.2022 Gündem
İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi?
İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi? Af yasası olarak bilinen ceza infaz düzenlemesi kapsamında yaklaşık 90 bin mahkum tahliye oldu. Tahliye olan mahkumların merak ettiği konulardan biri de memur olarak atanıp atanmadığı. Hapis cezası alan mahkumların memur olması ile ilgili konu 657 sayılı kanunun 48. Maddesinde açıklanmıştır. Peki, İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi?
14.05.2020 Çalışma Hayatı
Coronafobi haritası çıkarıldı! Salgından ölmekten en çok korkan bölgeler...
Coronafobi haritası çıkarıldı! Salgından ölmekten en çok korkan bölgeler... 81 ilde, 6 bin 318 kişinin katılımıyla “Türkiye Coronafobi ve Salgınla İlişkili Duygu Çalışması” başlıklı araştırma gerçekleştirdi. Buna göre, salgından en fazla korkan bölgelerimiz Ege ve Doğu Anadolu oldu. Karadeniz ise corona virüsten korkmayanların oranının en fazla olduğu bölgemiz.
29.04.2020 Corona Virüsü
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü)
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü) Ceza İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildi. KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında hızlandırılan ve binlerce mahkumu ilgilendiren Ceza İnfaz düzenlemesine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tartışmalar eşliğinde kabul edilen af yasasının son durumu merak edilirken, CHP’den Af yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü haberi geldi. CHP, kamuoyunda 'af yasası' olarak bilinen ve 90 bin mahkumun cezaevlerinden tahliye olmasına neden olan ceza infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü...
22.04.2020 Gündem
İnfaz yakana af var mı? Resmi Gazete yayımlanan ceza infaz yasası kimleri kapsıyor? Kapalı cezaevindeki mahkumlara tahliye var mı?
İnfaz yakana af var mı? Resmi Gazete yayımlanan ceza infaz yasası kimleri kapsıyor? Kapalı cezaevindeki mahkumlara tahliye var mı? Af yasasının Meclis’te onaylanmasının ardından vatandaşlar sabırsızlıkla Af yasası Resmi Gazete yayılandı mı? sorularına neden oldu. TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hakimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere toplam 11 farklı kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre, ceza infaz kurumlarında geçirilmesi gereken süreler yeniden belirlendi.m Koşullu salıverilme oranı 2/3'ten yarıya, mükerrirler ve örgütlü suçlar bakımından infaz oranı 3/4'ten 2/3'e indirildi. Uyuşturucu ticareti ve cinsel istismar suçlarıyla, terör suçlarının 3/4 olan koşullu salıverilme oranları aynen muhafaza edildi. Bu suçların çocuklar tarafından işlenmesi halinde 2/3 olan koşullu salıverilme oranı değişmedi. Kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebebiyet veren kasten yaralama suçu, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar ve devlet sırlarına karşı suçlar ile işkence ve eziyet suçları bakımından herhangi bir indirim yapılmadı. Peki, af yasası kimleri kapsıyor? Af yasası kimleri kapsamıyor? Af yasasından kimler faydalanıyor?
15.04.2020 Gündem
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri...
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri... Af yasası Meclis’ten geçti. Af yasası kimlere vuruyor 2020? Af yasası kimleri kapsıyor, kimleri kapsamıyor? İnfaz Yasası uyuşturucuya vuruyor mu? Af yasası tutukluları kapsar mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? Soruları yoğun bir şekilde soruluyor. Denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, şüpheli, sanık ve hükümlünün takibi, rızası alınarak kendisine ait elektronik cihazlarla da yapılabilecek. Yargı personeli ile ceza infaz kurumları personeli atamalarında, hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunlarının yanı sıra meslek yüksekokullarının adalet veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanından mezun olanlara da öncelik tanınacak. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, kaçakçılık fiiline konu eşyanın değerinin "hafif" olması halinde verilecek cezalar yarısına kadar, "pek hafif" olması halinde ise üçte birine kadar indirilecek. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda düzenlenen suçlar bakımından kovuşturma evresinde de etkin pişmanlık hükümleri uygulanacak. Peki af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı, cumhurbaşkanı imzaladı mı? İşte infaz yasası son durum...
20.04.2020 Gündem
Af Yasası Meclis’ten geçti mi? Hangi maddeleri onaylandı? Af kapsamına girmeyen suçlar ne? İnfaz düzenlemesi ne durumda?
Af Yasası Meclis’ten geçti mi? Hangi maddeleri onaylandı? Af kapsamına girmeyen suçlar ne? İnfaz düzenlemesi ne durumda? Af Yasası Meclis’ten geçti mi? Af yasası ne zaman çıkacak? Af yasası maddeleri nelerdir, hangi maddeleri onaylandı? Af kapsamına girmeyen suçlar ne? soruları yoğun bir şekilde aranıyor. İnfaz düzenlemesi teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. TBMM Genel Kurulunda görüşülen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerinde milletvekilleri söz aldı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Bu teklifte 'adalet yok.' deniyor. Cinsel suçlar, uyuşturucu ticareti ve diğer toplumsal hassasiyeti gözeterek hazırladığımız istisnalar bakımından eğer 'adalet yok.' diyorsanız, onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullanırken, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de "Teklif, bu haliyle vicdansızdır, adaletsizdir. Ya bu teklifi vicdanlı ve adaletli bir yasaya dönüştürürüz ya da karşınızda CHP'yi bulursunuz" dedi. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ise "Karısının yüzüne kezzap atmış olanlar, çocuğuna veya öğrencisine cinsel istismarda bulunmuş olanlar bu düzenlemeden faydalanamayacak" açıklamasında bulundu. Peki, cezaevindekilere af var mı? İnfaz düzenlemesi ne durumda?
13.04.2020 Gündem
Af yasası kimlere vuruyor 2020? Uyuşturucu infaz yasası taslak metninde var mı? Meclis’te kaç madde kabul edildi?
Af yasası kimlere vuruyor 2020? Uyuşturucu infaz yasası taslak metninde var mı? Meclis’te kaç madde kabul edildi? Af yasası kimlere vuruyor 2020? Uyuşturucu infaz yasası taslak metninde var mı? Meclis’te kaç madde kabul edildi? soruları merak ediliyor. 90 bin mahkûma af yolunu açacak ceza infaz yasası düzenlemesi devam ediyor. TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi kabul edildi. AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin kabul edilen maddelerine göre, İnfaz Hakimliği Kanunu'nda değişiklik yapılarak infaz hakimliğinin mevcut görevleri arasına Cumhuriyet savcısının ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin verdiği kararlara karşı yapılan şikayetleri incelemek ve karara bağlamak, ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin hakim veya mahkeme tarafından verilmesi gereken tüm kararları vermek ve işleri yapmak görevleri de ekleniyor. Mahkum ve mahkum yakını şimdi gözlerini af yasasının yasallaşacağı zaman çevirdi. İnfaz yasası görüşmeleri son durum…
11.04.2020 Gündem
Af Yasası Meclis’te geçti mi? Af çıktı mı, ne zaman çıkacak 2020? İnfaz Yasası’nda son durum ne? İşte Af yasası son haberler ve gelişmeler…
Af Yasası Meclis’te geçti mi? Af çıktı mı, ne zaman çıkacak 2020? İnfaz Yasası’nda son durum ne? İşte Af yasası son haberler ve gelişmeler… Mahkum ve mahkum yakınlarının sabırsızlıkla beklediği af yasası sürecinde sona geliniyor. Aylarca Af çıktı mı? Af Yasası ne zaman çıkacak? sorularını sorup, Af yasası son dakika haberlerini ve gelişmelerini takip eden vatandaşlar merakla süreci izliyor. TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Peki Af yasası ne zaman yasallaşacak? Af yasası son durum ne?
9.04.2020 Gündem
Af çıktı mı? Af yasası Meclis’ten geçti mi? 70 maddeden oluşan yeni İnfaz düzenlemesi kanun teklifi kabul edildi mi, af yasası 2020 kimlere vuruyor?
Af çıktı mı? Af yasası Meclis’ten geçti mi? 70 maddeden oluşan yeni İnfaz düzenlemesi kanun teklifi kabul edildi mi, af yasası 2020 kimlere vuruyor? İnfaz düzenlemesi TBMM dün Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül görüşme sırasında "Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar, uyuşturucu imal ve ticaretine ilişkin suçlar, terör suçları, devlet ve anayasal düzen aleyhine işlenen suçlar hiçbir şekilde infaz indirimine tabi değildir" derken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da" Yargı bağımsızlığı, yargıçlık teminatı, ceza hukukunun temel ve evrensel prensipleri, hukuk devleti, erkler ayrılığı, makul sürede yargılanma gibi yargı erkinin yapısal sorunları temele alınarak, bunlardan kaynaklanan uygulamaların bir an önce çözülmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Peki, Af çıktı mı? Af yasası Meclis’ten geçti mi? 70 maddeden oluşan yeni İnfaz düzenlemesi kanun teklifi kabul edildi mi, af yasası kimlere vuruyor?
8.04.2020 Gündem
İnfaz yasası görüşmeleri saat kaçta? TBMM TV (Meclis TV) canlı yayını nasıl izlenir? TBMM canlı yayını (Meclis TV) frekans bilgileri...
İnfaz yasası görüşmeleri saat kaçta? TBMM TV (Meclis TV) canlı yayını nasıl izlenir? TBMM canlı yayını (Meclis TV) frekans bilgileri... TBMM bugün kritik bir düzenleme için mesai yapacak. İnfaz düzenlemesi (Af yasası) teklifi bugün TBMM Genel Kurulu’na görüşülecek. Daha sonra Meclis Genel Kurulu’nda siyasi partilerin grup önerileri alınacak. İnfaz yasası yani af yasası ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden mahkum yakınları da TBMM canlı yayın frekanslarını merak ediyor. İşte Meclis TV (TBMM TV) canlı yayını frekans bilgileri...
8.04.2020 Gündem
2020 infaz düzenlemesi son durum ne? Gözler Meclis’te! Af yasası (Ceza İnfaz Kanunu) çıktı mı? Ceza İndirimi kimleri kapsıyor, ne zaman çıkacak?
2020 infaz düzenlemesi son durum ne? Gözler Meclis’te! Af yasası (Ceza İnfaz Kanunu) çıktı mı? Ceza İndirimi kimleri kapsıyor, ne zaman çıkacak? AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan infaz düzenlemesi kanun teklifi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. TBMM Genel Kurulu bugün toplanarak infaz düzenlemesini içeren Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak. Af yasası maddelerinde değişiklik, yapıldı. Kasten adam öldürme, uyuşturucu, terör, kadına karşı suçlar dışındaki suçlar 1/2 ceza sistemi üzerinden düzenlendi. Düzenleme kapsamında açık cezaevinden konutta cezaya geçecekler olanlarla birlikte bu sayı bini bulacak. 2020 infaz düzenlemesi son durum ne? Af yasası (Ceza İnfaz Kanunu) çıktı mı? Ceza İndirimi kimleri kapsıyor, ne zaman çıkacak?
7.04.2020 Gündem
Af yasası son dakika bugün 2020 | İnfaz düzenlemesi kabul edildi! Af yasasından kimler faydalanıyor? Mahkumlar ne zaman serbest bırakılacak?
Af yasası son dakika bugün 2020 | İnfaz düzenlemesi kabul edildi! Af yasasından kimler faydalanıyor? Mahkumlar ne zaman serbest bırakılacak? 2020 af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Af yasasında neler var, neleri kapsıyor? Af yasasından kimler faydalanıyor? Tutuklular aftan yararlanabilecek mi? soruları af yasasının genel kuruldan geçmesiyle yoğun bir şekilde mahkum ve mahkum yakınları tarafından araştırılıyor. Af yasası ne oldu merakıyla ceza infaz ile ilgili son dakika haberleri yoğun bir şekilde takip ediliyordu. Meclis Genel Kurulu, bu hafta 70 maddeden oluşan ve 11 kanunda değişiklik yapan infaz düzenlemesi teklifini yasalaştırmak için mesaisini tamamladı. Af yasası Meclis'ten geçti. İnfaz hakimleri, Cumhuriyet savcısının ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin verdiği kararlara karşı yapılan şikayetleri inceleyecek. Kasten yaralama suçunun; üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanılarak silahla işlenmesi halinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılırken, canavarca hisle işlenmesi halinde ise ceza bir kat oranında yükseltilecek. 2020 af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı?
14.04.2020 Gündem
Af yasası son gelişmeler 2020! Af yasası komisyondan geçti mi? Adalet Komisyonu af tasarısı 2020 son durum nedir, Meclis’e geldi mi?
Af yasası son gelişmeler 2020! Af yasası komisyondan geçti mi? Adalet Komisyonu af tasarısı 2020 son durum nedir, Meclis’e geldi mi? Af yasası son gelişmeler 2020 haberleri merak ediliyor. TBMM Adalet Komisyonunda infaz düzenlemesinin görüşmelerine başlandı. AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Adalet Komisyonundaki görüşmelerine başlandı. Komisyon, Başkanvekili ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç başkanlığında toplandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında komisyon toplantısı, biraz daha büyük bir alana sahip olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu salonunda gerçekleştiriliyor. Af yasası komisyondan geçti mi? Adalet Komisyonu af tasarısı 2020 son durum nedir? Af yasası son gelişmeler 2020…
3.04.2020 Gündem
Af Yasası Resmî Gazete'de yayımlandı mı, kimlere vuruyor? Af yasası ne durumda, 2020 Af Yasası son gelişmeler ve haberler….
Af Yasası Resmî Gazete'de yayımlandı mı, kimlere vuruyor? Af yasası ne durumda, 2020 Af Yasası son gelişmeler ve haberler…. Mahkum ve mahkum aileleri af yasası son gelişmeleri yakından takip ediyor. Corona virüsü önlemleri kapsamında öne çekilen af yasasın sona yaklaşılıyor. Ceza infaz indimi yasası ile ilgili bugün AK Parti kurmayları bir açıklama yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ceza infaz indirimi yasası komisyonunda bulunan bazı milletvekilleri dün kameralar karşısına çıktı. Af yasası kapsamında yapılan açıklamada, toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları ceza infaz indirimi yasası dışına çıkarıldığı ifade edilirken, infaz indirimiyle öncelikle 30-40 bin hükümlünün serbest kalacağı duyuruldu. Toplam 100-130 bin mahkum kademeli olarak tahliye edilecek. Af yasası ne durumda? Af Yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı? İşte af yasası son dakika haberleri ve son gelişmeler, ceza infaz indirimi yasası hakkında yapılan yeni açıklamalar…
1.04.2020 Gündem
Af yasası- Ceza İnfaz taslağı MHP ve CHP’ye sunulacak! Af Yasası kimlere vuruyor, uyuşturucuyu kapsıyor mu 2020? Af yasası ceza indimi son dakika 2020 haberleri
Af yasası- Ceza İnfaz taslağı MHP ve CHP’ye sunulacak! Af Yasası kimlere vuruyor, uyuşturucuyu kapsıyor mu 2020? Af yasası ceza indimi son dakika 2020 haberleri Corona virüsü (Covid-19) salgını Türkiye'de de görülünce af ya da ceza infaz indirimi tartışması yeniden gündeme geldi. Mahkum ve mahkum yakınlarının aylarca beklediği ceza infaz yasasında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta "Bu işi bitirin artık" talimatı verdiği ve AK Parti’nin de teklif taslağını MHP'ye sunduğu biliniyor. Corona virüsü salgının cezaevilerine sıçraması tehdidi, düzenlemenin öne alınmasına neden oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi detayları duyurmuştu. Peki Af yasası kimlere vuruyor 2020? Af yasası uyuşturucuyu kapsıyor mu? İşte Af yasası ceza indimi son dakika haberleri 2020 haberleri…
24.03.2020 Gündem
Af yasası (ceza infaz) kimleri kapsıyor? Af yasası son durum 2020 | Corona virüsten dolayı Af yasası ertelenecek mi?
Af yasası (ceza infaz) kimleri kapsıyor? Af yasası son durum 2020 | Corona virüsten dolayı Af yasası ertelenecek mi? Vatandaşlar, Af yasası ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyor. Araştırılan önemli bir konu ise Af yasasının corona virüsten dolayı ertelenip ertelenmeyeceği. İran ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede corona virüsü nedeniyle yüz binlerce mahkûmun tahliye edilmesi af yasası beklentisinin iyice artmasına neden olmuştu. Önce Çankaya Köşkü'nde corona virüsü zirvesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla acil infaz toplantısı yapıldığı bildirildi. Toplantıda ceza infaz düzenlemesi ve İkinci Yargı Paketi ile ilgili kararların alındığı belirtildi. CHP ve İyi Parti'nin tavrı ise merak ediliyordu. Peki Af yasası (ceza infaz) kimleri kapsıyor? MHP ve CHP'nin tavrı ne? Af yasası son durum 2020 | Corona virüsten dolayı Af yasası ertelenecek mi? İşte detaylar...
24.03.2020 Gündem
Af yasası (ceza infaz) son durum ne? Af yasası son dakika 2020 | Corona virüsten dolayı Af yasası ertelenir mi?
Af yasası (ceza infaz) son durum ne? Af yasası son dakika 2020 | Corona virüsten dolayı Af yasası ertelenir mi? Af yasası ile ilgili son durum vatandaşlar tarafından araştırılıyor. En çok merak edilen konulardan bir tanesi ise Af yasasının corona virüsten dolayı ertelenip ertelenmeyeceği. İran ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede corona virüsü nedeniyle yüz binlerce mahkûmun tahliye edilmesi af yasası beklentisinin iyice artmasına neden olmuştu. Önce Çankaya Köşkü'nde corona virüsü zirvesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla acil infaz toplantısı yapıldığı bildirildi. Toplantıda ceza infaz düzenlemesi ve İkinci Yargı Paketi ile ilgili kararların alındığı belirtildi. Ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda değişikliği öngören 2. Yargı Paketi'nin Meclis Başkanlığına sunulduğu açıklandı. En son da İkinci Yargı Paketi'nde af yasasının olup olmayacağı tartışırken, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada, "İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız." dedi ve 3. yargı paketini işaret etti. Peki Af yasası (ceza infaz) son durum ne? Corona virüsten dolayı Af yasası ertelenir mi? İşte detaylar…
22.03.2020 Gündem
Mahkumlar ne zaman tahliye olacak 2020? İnfaz düzenlemesi (Af Yasası) son durum ve gelişmeler (Cezaevlerinde 100 bin mahkûm bekliyor)
Mahkumlar ne zaman tahliye olacak 2020? İnfaz düzenlemesi (Af Yasası) son durum ve gelişmeler (Cezaevlerinde 100 bin mahkûm bekliyor) Mahkumlar ne zaman tahliye olacak 2020? Af yasası 2. Yargı paketinde değil mi? Af yasası ne zaman çıkacak? soruları AK Parti Grup Başkanvekili tarafından yapılan 2. Yargı paketi açıklamasından sonra daha arttı. İran ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede carona virüsü nedeniyle yüzbinlerce mahkûmun tahliye edilmesi Türkiye’deki mahkum ve mahkum yakınlarını da umutlandırdı. Türkiye’de yaklaşık 300 bin mahkûm cezaevinde corona virüsü salgını riskiyle karşı karşıya kalınca, aileler bir an önce af yasasının çıkmasını istiyor. Af yasası konusunda en son AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı bir açıklama yaptı, "İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız." dedi ve 3. yargı paketini işaret etti. Peki, Mahkumlar ne zaman tahliye olacak 2020? İnfaz düzenlemesi (Af Yasası) son durum ve gelişmeler…
20.03.2020 Gündem
Af yasası (ceza infaz) ne oldu, son dakika 2020 haberleri | Corona virüsü tedbiri bekleniyordu, 3. Yargı Paketi’ne işaret edildi! Af çıkmadı mı?
Af yasası (ceza infaz) ne oldu, son dakika 2020 haberleri | Corona virüsü tedbiri bekleniyordu, 3. Yargı Paketi’ne işaret edildi! Af çıkmadı mı? Af yasası son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Mahkum ve mahkum yakınları tarafından Af yasası ne durumda, Af yasası ertelenir mi, diye sorulurken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınlarının Türkiye’de de görülmeye başlaması af yasası konusundaki beklentileri de arttırmıştı. Özellikle İran ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede corona virüsü nedeniyle yüz binlerce mahkûmun tahliye edilmesi af yasası beklentisinin iyice artmasına neden olmuştu. Önce Çankaya Köşkü'nde corona virüsü zirvesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla acil infaz toplantısı yapıldığı bildirildi. Toplantıda ceza infaz düzenlemesi ve İkinci Yargı Paketi ile ilgili kararların alındığı belirtildi. Ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda değişikliği öngören 2. Yargı Paketi'nin Meclis Başkanlığına sunulduğu açıklandı. En son da İkinci Yargı Paketi'nde af yasasının olup olmayacağı tartışırken, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada, "İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız." dedi ve 3. yargı paketini işaret etti. İşte Af yasası son dakika bugün 2020 gelişmeleri...
20.03.2020 Gündem
Af yasası kimlere vuruyor 2020? Corona virüsü alarmı verilmişti! Af Yasası-Ceza İnfaz Yasası son durum 2020 gelişmeleri ve haberleri...
Af yasası kimlere vuruyor 2020? Corona virüsü alarmı verilmişti! Af Yasası-Ceza İnfaz Yasası son durum 2020 gelişmeleri ve haberleri... Af yasası kimlere vuruyor 2020? sorusu yeniden gündem oldu. Af yasası 2020 gelişmeleri mahkumların en yakından takip ettiği haberlerin başında geliyor. Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de Corona virüsü endişesi mahkum ve yakınlarını da etkiledi. Corona virüsü salgının af yasasını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu. Meclis'in tatil edilip edilmediğini araştıran vatandaşlar, “Af Yasası corona virüsü sebebiyle ertelenecek mi?” sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. En son Çankaya Köşkü'nde corona virüsü zirvesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla acil infaz toplantısı yapıldığı bildirildi. Toplantıda ceza infaz düzenlemesi ve İkinci Yargı Paketi ile ilgili kararların alındığı belirtilirken, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda değişikliği öngören 2. Yargı Paketi'nin Meclis Başkanlığına sunulduğu aktarıldı. İkinci Yargı Paketi'nde af yasasının olup olmayacağı tartışırken, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş bir açıklama yaptı ve "İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız." dedi ve 3. yargı paketini işaret etti. Geçtiğimiz günlerde de Af yasası'nın İyi Parti ve CHP'ye sunulacağı belirtildi. Af yasası kimlere vuruyor 2020? Yeni af Yasası son durum ne? Ceza İnfaz Yasası (Af yasası) son gelişmeler ve haberleri...
3.04.2020 Gündem
Gözler Meclis'te, Af Yasası ne oldu, tarih belli mi? Corona virüsü nedeniyle Af Yasası ertelenir mi? İşte af yasası 2020 haberleri ve gelişmeleri...
Gözler Meclis'te, Af Yasası ne oldu, tarih belli mi? Corona virüsü nedeniyle Af Yasası ertelenir mi? İşte af yasası 2020 haberleri ve gelişmeleri... Ülke gündemi yoğun, bir yanda uzun süredir gündemdeki yerini koruyan af yasası bir yandan tüm dünyanın mücadele ettiği corona virüsü. Corona virüsü kapsamında alınan önlemler sıralanırken, Meclis'in durumu da merak ediliyor. Mahkum ve mahkum yakınları corona virüsü nedeniyle Meclis'in tatil edilip edilmediğini merak ediyor ve af yasası corona virüsü nedeniyle etkilenir mi? diye soruyor. Ceza infaz yasası, hükümlü ve tutuklu olanların kesinleşmiş hükümlerinde, cezaların toplamında bir defaya mahsus olmak üzere, bir defalık 5 yıl indirim yapılması planlanıyor. İşte af yasası son durum gelişmeleri ve haberleri...
14.03.2020 Gündem
Af yasası çıkacak mı (2020), çıkarsa kimleri kapsayacak? Af yasası ne durumda, hükumetten açıklama var mı?
Af yasası çıkacak mı (2020), çıkarsa kimleri kapsayacak? Af yasası ne durumda, hükumetten açıklama var mı? Mahkum ve mahkum yakınları merak ediyor, af konusunda Adalet Bakanlığı'ndan ve Meclis'ten gelecek haberlere odaklanıldı. AK Parti Hükumeti konuyla ilgili adım atıldığını duyurmuştu. Adalet Bakanı Abdülhamit yaptığı açıklamada infaz düzenlemesinin yakında Meclis'e geleceğini aktardı. Adalet Bakanı Gül'ün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ‘’Şu anda yargı paketi üzerindeki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Meclis'teki komisyonlardaki çalışmalar bittiği anda hemen inşallah o da gelecek." dedi ve beklenen konu ile ilgili en net açıklamayı yaptı. Af yasası çıkacak mı? Af yasası kimleri kapsayacak? Af yasası ne durumda, hükumetten açıklama var mı?
10.03.2020 Gündem
Af yasası Meclis'e ne zaman gelecek, 2. yargı paketiyle mi çıkacak? Af Yasası SON gelişmeler...
Af yasası Meclis'e ne zaman gelecek, 2. yargı paketiyle mi çıkacak? Af Yasası SON gelişmeler... Af Yasası Meclis'e ne zaman gelecek? Af yasası 2. yargı paketiyle mi çıkacak? soruları mahkum ve mahkum yakınlarının gündeminden düşmüyor, sorular yoğun bir şekilde arama motorları üzerinden aranıyor. Hükumet kanadında Af Yasası konusunda önce Adalet Bakanı Abdülhamit açıklama yaptı ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘’Şu anda yargı paketi üzerindeki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Meclis'teki komisyonlardaki çalışmalar bittiği anda hemen inşallah o da gelecek." diyerek beklenen konu ile ilgili somut adımların atılacağını müjdeledi. Af yasası olarak bilinen Ceza İnfaz Yasası ne zaman kabul edilecek? Af yasası 2020 Meclis gündemine alınır mı? İşte Af Yasası 2020 son gelişmeler...
10.03.2020 Gündem
Meclis, Ceza İnfaz Yasası'nı ne zaman çıkaracak, hükumet tarih verdi mi? Bu yıl (2020) görüşülür mü? Af yasası son gelişmeler 2020
Meclis, Ceza İnfaz Yasası'nı ne zaman çıkaracak, hükumet tarih verdi mi? Bu yıl (2020) görüşülür mü? Af yasası son gelişmeler 2020 Af Yasası ne zaman çıkacak, tarih verildi mi? 2019 yılını geride bırakıp 2020 yılının üçüncü ayında hala af yasası bekleniyor. Af Yasası olarak bilinen ceza infaz yasası son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor, yoğun bir şekilde araştırılıyor. Adalet Bakanı Abdülhamit'in, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı hazırlıklar devam ediyor açıklamasından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkan'ı''Şu anda yargı paketi üzerindeki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Meclis'teki komisyonlardaki çalışmalar bittiği anda hemen inşallah o da gelecek." dedi ve mahkum ve mahkum yakınlarının beklediği müjdeli haberim sinyalini verdi. Af Yasası ne zaman açıklanacak? Meclis Ceza İnfaz Yasası'nı ne zaman çıkaracak? İşte 2020 af yasası son durum haberleri...
5.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ceza İnfaz Yasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ceza infaz yasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.