Cep telefonu olanlar dikkat! BTK’dan flaş karar, tek tip olacak
Cep telefonu olanlar dikkat! BTK’dan flaş karar, tek tip olacak Tüketicilerin her telefon ya da tablet aldıklarında ihtiyaçları olsun ya da olmasın kutu içeriğinde satılan, eski cihazlarına uyum sağlamayan bir girişe sahip şarj cihazları artık tarihe karışıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Ortak Şarj Cihazı Düzenlemesi'ne uyum kapsamında çalışmalarını tamamladı.
11.02.2024 Gündem
Akıllı cihazlara ait IMEI sorgulamasının detayları!
Akıllı cihazlara ait IMEI sorgulamasının detayları! Akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar kayıt durumu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) IMEI sorgulama ekranından öğreniliyor. Akıllı cihaz kullanıcıları IMEI sorgulama ekranını günün her saatinde kullanabiliyor. BTK e-Devlet IMEI sorgulama ekranı e-Devlet şifresiz de kullanılabiliyor.
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonu IMEI sorgulama işlemleri!
Cep telefonu IMEI sorgulama işlemleri! Son dönemde kaçak cihazların ortaya çıkmasıyla IMEI sorgulama işlemleri önem kazanmıştır. IMEI sorgulama işlemleri internet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılıyor. IMEI sorgulama işlemlerinin ayrıntıları haberimizde yer alıyor.
29.09.2021 Gündem