Büyüme Hedefi

Büyüme Hedefi

Son dakika büyüme hedefi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büyüme hedefi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büyüme hedefi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyüme Hedefi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyüme hedefi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.043 büyüme hedefi haberi bulunmuştur. Tüm büyüme hedefi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ekonominin 3 yıllık yol haritası bugün belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de açıklayacak
Ekonominin 3 yıllık yol haritası bugün belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de açıklayacak Türkiye’nin önümüzdeki üç yılına ilişkin program bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. 2024-2026 yıllarını içeren Orta Vadeli Program’da enflasyon, istihdam ve büyümeye yönelik tahminler yer alacak. İş dünyasının çeşitli kesimleriyle yürütülen istişarelerde talepler dinlenilmiş, çözüm önerileri dile getirilmişti.
6.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi'nde finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Finans kesimiyle ilgili konuları tartıştık. Öncelikle Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu zorluklar kadar fırsatları da değerlendirdiğimiz toplantı oldu. Ekonomi politikaları konusunda memnuniyeti ifade edebilirim" dedi.
11.08.2023 Ekonomi
Astor halka arz hangi bankalarda, ne zaman, tarihi ne? ASTOR enerji halka arz oransal mı, eşit mi, talep toplama tarihi, hisse fiyatı ve kodu ne?
Astor halka arz hangi bankalarda, ne zaman, tarihi ne? ASTOR enerji halka arz oransal mı, eşit mi, talep toplama tarihi, hisse fiyatı ve kodu ne? SPK Astor Enerji’nin halka arz başvurusunu onayladı. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan açıklamada ASTOR Enerji AŞ'nin halka arzına onay geldiğine yer verildi. Astor enerjinin halka arz onayından sonra yatırımcılar, halka arza yönelik detayları araştırmaya başladı. Peki, Astor halka arz hangi bankalarda, ne zaman, tarihi ne?
23.12.2022 Ekonomi
Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'de yayımlandı
Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazete'de yayımlandı Türkiye'nin ekonomik olarak yol haritasını belirleyecek yeni Orta Vadeli Program (OVP), Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 2023- 2025 dönemini kapsayan programa göre, büyüme hedefi ortalama yüzde 5,3 olarak belirlendi. Enflasyonun ise tek haneye düşmesinin planlandığı vurgulandı.
4.09.2022 Ekonomi
Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz hisse fiyatı ne?
Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz hisse fiyatı ne? Suwen halka arz ediliyor. Halka arz başvurusu SPK tarafından onaylanan Suwen hisselerinin %41,1’i halka arz edilecek. Kadın iç giyim, ev giyim, plaj giyim ve çorap sektöründe yurt içi ve yurt dışı pazarlarda büyüme hedefi olan Suwen payları için, talep toplanacak. Peki, Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz hisse fiyatı ne? Suwen halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? İşte Suwen halka arz talep toplama tarihleri
10.04.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu bir rekordur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu bir rekordur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı... Erdoğan, "Geçen yılın 3.çeyreği itibarıyla Ülkemizin küresel ihracattan aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıkmıştır. İhracatımız tarihimizde ilk defa 200 milyar doları aşarak OVP'nin de ötesine geçmiştir. 2021 toplam ihracatımız geçen yıla göre yüzde 32,9 artışla 225,4 milyar Dolar oldu. Bu bir rekordur." dedi.
3.01.2022 Siyaset
Faiz indirimi ile ilgili flaş açıklama! İş Bankası duyurdu
Faiz indirimi ile ilgili flaş açıklama! İş Bankası duyurdu Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi faiz indirimi ile ilgili çok önemli bir açıklama geldi. İş Bankası tarafından yapılan açıklamada faizlerin mutlaka indirilmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Faiz ve kur konusunda eğer sonuç almak istiyorsak enflasyondaki beklentileri iyileştirmek ve enflasyondaki beklentilere paralel olarak faiz indirimlerine devam etmemiz gerekiyor. Faizler kesinlikle inmelidir ama mutlaka ve mutlaka enflasyon ve enflasyon beklentilerine paralel olarak inmelidir. Enflasyonun yüksek olduğu bir yerde faizlerin tek başına iniyor olması bizi arzu ettiğimiz noktaya götürmez” dedi.  
16.11.2021 Ekonomi
Üstü açık Lexus 3.9 milyon TL’den yola çıkıyor!
Üstü açık Lexus 3.9 milyon TL’den yola çıkıyor! LC 500 Convertible modeli Türkiye’de satışa sunuldu.LC 500 Convertible, lansmana özel coupe versiyonu ile aynı fiyat olan 3.990.000 TL ile satılacak.
12.07.2021 Otomobil
Madeni yağda en çok Türkiye büyüdü!
Madeni yağda en çok Türkiye büyüdü! 2020’de global Mobil dünyasında satış hacmini en çok artıran ülke Türkiye oldu...
25.01.2021 Otomobil
Bakan Albayrak Yeni Ekonomik Programı'nı açıkladı!
Bakan Albayrak Yeni Ekonomik Programı'nı açıkladı! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2021-2023 döneminin ekonomideki yol haritasını çizecek Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı. Bakan Albayrak, "2019 ve 2020 yıllarında hayata geçen projelerimizle Türkiye'nin milli ekonomi temellerini atıyoruz. Yeni Ekonomi Programı'nın bu yılki ana temalarını; 'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi' olarak belirledik. 2020 büyüme tahminimiz yüzde 0,3. 2021 büyüme beklentisi yüzde 5,8 olmasını tahmin ediyoruz. 2022-2023 büyüme beklentisi yüzde 5 seviyesinde seyretmesi ile evrilmesini öngörüyoruz. İşsizlik oranının, kademeli azalarak 2023'te yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Program dönemi boyunca bütçe açığının GSYH'ye oranının kademeli gerilemesini ve dönem sonunda yüzde 3,5 olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Yeni Ekonomi Programı'nda enflasyon hedefleri ise 2020 için yüzde 10,5, 2021 için yüzde 8, 2022 için yüzde 6, 2023 için yüzde 4,9 oldu.
29.09.2020 Ekonomi
Milangaz artık OYAK bünyesinde
Milangaz artık OYAK bünyesinde OYAK, TOTAL ve M Oil markalarını birleştiren OYAK, stratejik bir hamle ile Milangaz’ı da bünyesine kattı.
25.08.2020 Ekonomi
OYAK’tan yılın ikinci büyük birleşme hamlesi
OYAK’tan yılın ikinci büyük birleşme hamlesi Halka açık beş çimento şirketini mayıs ayında "OYAK Çimento" çatısı altında konsolide eden OYAK’ın, verimlilik ve karlılık odaklı son hamlesi enerji grubuna yönelik oldu.
11.08.2020 Ekonomi
180 milyar dolara ulaştı! İş dünyasından açıklamalar peş peşe geldi
180 milyar dolara ulaştı! İş dünyasından açıklamalar peş peşe geldi Türk ekonomi ve iş dünyasının temsilcileri zorlu geçen 2019 yılının ardından 2020 yılının daha pozitif geçeceğini ve Türkiye'nin yeniden yüzde 5 seviyelerinde bir büyüme performansına ulaşabileceğini düşünüyor.
20.12.2019 Ekonomi
Faizler düştü, piyasalar canlandı
Faizler düştü, piyasalar canlandı Enflasyondaki düşüş ve Merkez Bankası’nın politika faizini indirmesi piyasalara olumlu etki yaptı. Faizlerin düşmesi sonrasında özellikle konut ve otomotiv sektöründe kıpırdanma görüldü. Cari fazla ve ihracat rakamlarından da iyi haberler geldi.
28.10.2019 Ekonomi
Ekonominin büyümesine fon' desteği!
Ekonominin büyümesine fon' desteği! Türkiye ekonomisinin gelecek 3 yılda yüzde 5'er büyümesi hedeflenirken, bu yolda fonlar da önemli katkı sağlayacak.
12.10.2019 Ekonomi
Değişim başlıyor! YEP'e iş dünyasından destek...
Değişim başlıyor! YEP'e iş dünyasından destek... Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Türkiye yeni bir ekonomik modele geçiyor” dedi. YEP'e iş dünyasından destek geldi.
1.10.2019 Ekonomi
Milyara koşuyorlar!
Milyara koşuyorlar! Türkiye’de perakende sektöründen önemli pay alır hale gelen zincirlerin toplam ciroları yarım milyar dolara yaklaştı. Kulüp mağazalarının ileride 1 milyar doları zorlaması bekleniyor. Üç büyüklerin perakende kanallarını araştırdık.
14.09.2019 Ekonomi
2019'da Türkiye'nin büyüme hedefi açıklandı
2019'da Türkiye'nin büyüme hedefi açıklandı Cumhurbaşkanlığı'nın 2019 yılına ilişkin programına göre, gelecek yıl ekonomik büyümenin özellikle mal ve hizmet ihracatı kaynaklı olması tahmin edilirken, göreceli olarak azalmakla birlikte tüketimin büyümeye pozitif katkısının devam etmesi öngörülüyor.
28.10.2018 Gündem
Yumuşak iniş başladı
Yumuşak iniş başladı Dış ticaret açığı Temmuz’da yüzde 32.6 geriledi. İhracatın artması ithalatın düşmesi sevindirdi. Ancak açığın üst üste 2 kez daralması büyümenin yavaşladığını gösterdi.
29.08.2018 Ekonomi
Bayram sonrası önemli adımlar! OVP geliyor
Bayram sonrası önemli adımlar! OVP geliyor Bayram tatili sonrasında ekonomide önemli adımlar atılacak. İlk sırada piyasanın da merakla beklediği Orta Vadeli Program (OVP) geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayarak, OVP’ye dair ipuçları vermiş ve tasarrufun devam edeceğini, bütçe açığının yüzde 1.5 ile sınırlandırılacağını vurgulamıştı.
24.08.2018 Gündem
İhracatçıya güç katacak imza
İhracatçıya güç katacak imza 71 bin ihracatçının temsilcisi olan TİM ile Alternatif Bank iş birliğine gitti. Bu kapsamda, ihracatçı Katar Riyali ile işlem yapabilecek, yeni pazarlara açılabilecek.
20.08.2018 Ekonomi
Yumuşak iniş sinyali
Yumuşak iniş sinyali Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, bugün ‘Yeni Ekonomi Modeli’ni açıklıyor. Önceki OVP’de % 5.5 olan 2019 yılı büyümesinin % 3-4 arasında olması bekleniyor.
9.08.2018 Ekonomi
Merkez hiç olmadığı kadar etkin olacak
Merkez hiç olmadığı kadar etkin olacak Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Merkez Bankası’nın hareket alanını genişleteceklerini belirterek, “Bağımsızlığı spekülasyon konusu olamaz. Hiç olmadığı kadar etkinleşecek” dedi.
12.07.2018 Ekonomi
Bakan Albayrak'tan flaş Merkez Bankası açıklaması!
Bakan Albayrak'tan flaş Merkez Bankası açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,"Enflasyonun en kısa sürede önce tek haneye, ardından hedefimize gerilemesi için adımlarımızı atacağız.Merkez Bankasının bağımsızlığının ve karar alma mekanizmalarının spekülasyonlara konu edilmesi kabul edilmez" dedi.
12.07.2018 Ekonomi
Başkan olduktan sonra ilk kez oraya gidiyor
Başkan olduktan sonra ilk kez oraya gidiyor Dünyanın en büyük ekonomisine sahip yedi ülkeden oluşan G7 Grubu'nun Liderler Zirvesi, yarın Kanada'nın ev sahipliğinde başlayacak.
7.06.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Büyüme Hedefi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyüme hedefi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.