Btso

Btso

Son dakika btso haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan btso ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını btso haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Btso

haberleri sayfasında son dakika yaşanan btso gelişmeleri de dahil olmak üzere 139 btso haberi bulunmuştur. Tüm btso haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını söyledi. Bakan Kacır, “Türkiye ekonomisinin geleceğini, Ar-Ge, inovasyon ve ihracat belirleyecek. Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerimizi yeniden belirliyoruz. Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi'ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
27.01.2024 Ekonomi
Bakan Varank mutfak’ta! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak
Bakan Varank mutfak’ta! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak Aday tanıtım toplantısında "Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır" diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
4.05.2023 Gündem
Bakan Varank: İş dünyamızın taleplerini ortak akılla çözeceğiz
Bakan Varank: İş dünyamızın taleplerini ortak akılla çözeceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Bursa’nın bulunduğu konumdan çok daha ileri gitme potansiyeline sahip bir kent olduğunu belirten Mustafa Varank, “Bakanlık olarak Bursa’yı güçlü bir şekilde destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İHA ve SİHA konusu 6'lı masanın hazımsızlığın ilk değil son örneğidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İHA ve SİHA konusu 6'lı masanın hazımsızlığın ilk değil son örneğidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin stratejik yatırımlarını engellemeyi hayal edenlerin hevesini kursağında bırakacaklarını belirterek, “Yabancı komiserlerden medet uman müstemleke temsilcilerinin ülkemizi bataklığa sürüklemesine göz yummayacağız. Siyasi istikrarsızlık ikliminin yeniden hortlatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Son birkaç ayda yaşadıklarımız altılı çürük yapının Türkiye’ye kavga, entrika, kriz ve kaos dışında hiçbir şey vaad etmediğini gösteriyor” dedi. Altılı masanın İHA ve SİHA’ları hedef almasını, Türkiye’yi güvensiz ve itibarsız olarak lanse etmesini de eleştiren Erdoğan, “İftiralar karşısında biz siyasetçilerden önce iş dünyası güçlü tepki vermeliydi. Yıkım masasının son dönemde bürokrasiden savunmaya, ekonomiye, tehdit dozunu arttırmasında bu sessizliğin önemli payı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
21.01.2023 Gündem
TOGG için geri sayım başladı! Bir detay çok dikkat çekti
TOGG için geri sayım başladı! Bir detay çok dikkat çekti MODEF EXPO 2022 47. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı, düzenlenen tören ile açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Otomobil Fabrikası'nın 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla beraber 29 Ekim’de Gemlik’te fabrikanın açılışını hep beraber yapacağız. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Her tarafta şarj istasyonları da kurulmaya başladı. Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek. Dur bakalım daha fiyatı açıklanmadan o yüksek fiyat nereden çıktı" dedi.
3.10.2022 Ekonomi
Nefesler tutuldu! TOGG'da flaş gelişme
Nefesler tutuldu! TOGG'da flaş gelişme Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Allah nasip ederse mart ayından itibaren inşallah Bursa'nın yollarında da ülkemizin haklı gururu, ilk yerli ve bütün hakları bize ve Türkiye'ye ait olan otomobilini hep beraber göreceğiz. TOGG, inşallah mart ayında Bursa'da yola çıkmış olacak" dedi.
30.08.2022 Ekonomi
Yerli otomobil Togg ile ilgili müjde! Tarih belli oldu
Yerli otomobil Togg ile ilgili müjde! Tarih belli oldu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyasını Bursada gerçekleştirmenin heyecanını duyduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Bu tarihi girişim, 29 Ekimde kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023ün ilk çeyreğinde de, yurt içinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGGu görmeye başlıyoruz dedi. 
30.08.2022 Ekonomi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG açıklaması, tarihi verdi!
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG açıklaması, tarihi verdi! Türkiye’nin 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyasını Bursa’da gerçekleştirmenin heyecanını duyduklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu tarihi girişim, 29 Ekim’de kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde de, yurtiçinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGG’u görmeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.
29.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Bursa programı! Erdoğan Bursa'ya ne zaman gelecek, saat kaçta? Cumhurbaşkanı Bursa mitingi iptal mi oldu, neden?
Cumhurbaşkanı Bursa programı! Erdoğan Bursa'ya ne zaman gelecek, saat kaçta? Cumhurbaşkanı Bursa mitingi iptal mi oldu, neden? Erdoğan Bursa'ya ne zaman gelecek, saat kaçta? sorularına yanıt aranırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa programı iptal edildi.
2.07.2022 Siyaset
Uzay mimarisinde yeni fikirler aranıyor
Uzay mimarisinde yeni fikirler aranıyor Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi işbirliğinde, ‘uzay mimarlığı ve dünya dışı şehircilik konularını ele alan’ toplam 150 bin TL ödüllü Türkiye Ay Üsleri Ulusal Fikir Yarışması düzenlendi.
19.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Bursa’da büyük fabrika yangını!
Bursa’da büyük fabrika yangını! Bursa’da ısı yalıtım imalatı yapan fabrikada yangın çıktı. İtfaiye yetkililerinden alınan bilgiye göre yangın yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alındı.
16.05.2022 Yaşam
Pembe kağıt uçaklar GUHEM’de havalandı
Pembe kağıt uçaklar GUHEM’de havalandı Türkiye’nin ilk interaktif uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun 7-14 Mart Dünya Havacı Kadınlar Haftası’na özel düzenlediği etkinliğe ev sahipliği yaptı.
12.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar: GUHEM, çocuklara uzay sevdası aşılayacak
Selçuk Bayraktar: GUHEM, çocuklara uzay sevdası aşılayacak BAYKAR Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'ni (GUHEM) ziyaret etti. Bayraktar, GUHEM'in çocuklara uzay ve havacılık sevdasını aşılayacak bir merkez olduğunu söyledi.
9.03.2022 Bilim ve Teknoloji
GUHEM, Dubai'deki kongrede tanıtılacak
GUHEM, Dubai'deki kongrede tanıtılacak Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), 25-29 Ekim'de Dubai'de gerçekleşecek International Astronautical Congress'de (Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi) tanıtılacak.
25.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, Dubai'de tanıtılacak
Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, Dubai'de tanıtılacak Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), 25-29 Ekim'de Dubai'de gerçekleşecek International Astronautical Congress'de (Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi) tanıtılacak.
24.10.2021 Bilim ve Teknoloji
SGK duyurdu! 200 bin kişi arttı
SGK duyurdu! 200 bin kişi arttı Koronavirüs kısıtlamalarında istihdam azalırken, işten çıkarma yasağı da normalleşme sonrası sona erdi. Temmuz ayı itibarıyla sona eren fesih kısıtı sonrası istihdam piyasasındaki gelişmeleri değerlendiren SGK Başkanı İsmail Yılmaz, “Türkiye genelinde de yaklaşık 200 bin artış var" dedi.
19.08.2021 Ekonomi
Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi ziyaretçilerini ağırlıyor
Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi ziyaretçilerini ağırlıyor Merkezi ziyaret edenler, astronotların uzaydaki yaşamından güneş sistemine, yolcu uçağı deneyiminden Uluslararası Uzay İstasyonu'na kadar 150'den fazla yerli imkanlarla hazırlanmış düzeneği inceleyebiliyor.
2.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Elvan'dan flaş dolar ve enflasyon açıklaması
Bakan Elvan'dan flaş dolar ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" mesajı verdi.
18.06.2021 Ekonomi
Yerli otomobil ile ilgili flaş açıklama!
Yerli otomobil ile ilgili flaş açıklama! Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ülkenin yeni nesil sektörlere geçişinde en önemli dönüştürücü olacağını belirtti.
16.01.2021 Otomobil
BTSO sokağa çıkma yasağı izin belgesi nasıl alınır? BTSO izin belgesi sorgulama!
BTSO sokağa çıkma yasağı izin belgesi nasıl alınır? BTSO izin belgesi sorgulama! İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge gönderildi. İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti. Yasağın gelmesinin ardından çalışan vatandaşlar özellikle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışanlar araştırmalarını hızlandırdı. Peki, BTSO sokağa çıkma yasağı izin belgesi nasıl alınır? BTSO izin belgesi sorgulama…
1.12.2020 Gündem
BUTGEM’e AB’den destek!
BUTGEM’e AB’den destek! "Sanal Gerçeklik ile Yüksekte Çalışma Eğitimi Verilmesi" projesi kapsamında, yeni nesil sanal gerçeklik laboratuvarları kurulacak. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay kurulacak labaratuvar için "Yüzde 100 hibe şeklinde olacak projenin kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum" kelimelerini kullandı.
21.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi kapılarını açıyor
Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi kapılarını açıyor Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde inşa edilen uzay temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), yarın kapılarını açacak.
29.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Pilot ve uzay insanı yetiştirecek merkez açılışa hazırlanıyor
Pilot ve uzay insanı yetiştirecek merkez açılışa hazırlanıyor Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK tarafından inşa edilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin 3 Şubat 2021'de tamamlanması planlanıyor.
23.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli otomobil ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG nerede üretilecek?
Yerli otomobil ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG nerede üretilecek? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil TOGG'un Gemlik'teki fabrikasının temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kısa sürede atmayı planladıklarını belirterek, " Hedefimiz 2022 sonunda yüzde 51 yerlilik oranına sahip ilk aracı banttan indirmek. İki sene sonra da bu yerlilik oranını yüzde 75'e çıkarmayı hedefliyoruz. Tabii burada Bursa sanayisi her zaman çok önemli olacak. Bursa otomotiv yan sanayisi bizim gururumuz. Bursa iş dünyasının vereceği katkı çok önemli. Bütün bu konularla alakalı İbrahim Burkay kardeşim ile görüştük. Artık Bursalı TOGG var. Bursa'nın sektördeki tecrübelerinden istifade etmeyi istiyoruz" dedi. Peki, Yerli otomobil TOGG nerede üretilecek?
1.07.2020 Gündem
Yerli otomobille ilgili flaş gelişme!
Yerli otomobille ilgili flaş gelişme! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Yerli otomobil fabrikasının temeli atılıyor, Bursalı TOGG 2022'de yollarda olacak" dedi.
1.07.2020 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Btso ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki btso haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.