Bozkırın Tezenesi

Bozkırın Tezenesi

Son dakika Bozkırın Tezenesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bozkırın Tezenesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bozkırın Tezenesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bozkırın Tezenesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bozkırın tezenesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 39 bozkırın tezenesi haberi bulunmuştur. Tüm bozkırın tezenesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Mahkeme kararını verdi!
Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Mahkeme kararını verdi! Halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nce ihtiyati tedbir kararı verildi. Garip Bülbül adlı filminin yayınlanmasına günler kala mahkeme tedbir kararı koydu. Yayınlanmasına yasak getirilen Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ne zaman sinemalarda olacak? İşte detaylar…
15.12.2022 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Neşet Ertaş' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Neşet Ertaş' paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefatının onunu yılında Neşet Ertaş'ı rahmetle andı.
25.09.2022 Siyaset
Kuruçeşme Açıkhava'da Zara rüzgarı esti
Kuruçeşme Açıkhava'da Zara rüzgarı esti Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda, Poll Production organizasyonu ile gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava sahnesinde dün akşam Zara ile duygusal rüzgârlar esti. Evrensel müziğin güçlü yorumcusu olarak anılan Zara, Boğaz’ın muhteşem manzarasında müzikseverlere unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşattı. Biletleri günler öncesinde tükenen konserinde zaman zaman hareketli şarkılarıyla oynatan, zaman zaman içli içli söylediği türküleriyle hüzünlendiren Zara, 2.5 saatlik sahne performansında şıklığı ve enerjisiyle büyüledi.
30.07.2022 Magazin
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ölümün 9. yılında anılıyor! Abdal müziğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ın hayatı…
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ölümün 9. yılında anılıyor! Abdal müziğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ın hayatı… Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş 9. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Abdal müziğinin son temsilcisi olarak Neşet Ertaş, yaşamına 400 plak, kaset ve kayıt sığdırarak bu dünyadan ayrıldı. Kayıtlarıyla Bozlak türkülerini koruma altına alan Neşet Ertaş, UNESCO tarafından da yaşayan insan hazinesi olarak kabul edilmiştir. Öte yandan siyasiler de Neşet Ertaş'ı unutmadı, ölümünün yıldönümünde rahmet mesajları yayınladı. İşte Neşet Ertaş'ın 9. ölüm yıl dönümünde hakkında merak edilenler…
25.09.2021 Gündem
Neşet Ertaş, Kırşehir'deki mezarı başında anıldı
Neşet Ertaş, Kırşehir'deki mezarı başında anıldı "Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 9. yılında Kırşehir'deki mezarı başında törenle anıldı.
25.09.2021 Magazin
Devlet Bahçeli'den çok sert tepki: Şerefsizliktir, kepazeliktir!
Devlet Bahçeli'den çok sert tepki: Şerefsizliktir, kepazeliktir! MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Bunlar yerli milli olamazlar. Bu milletin evladı asla olamazlar. CHP, Türkiye’ye cephe almış bir siyaset tablosudur. CHP milletvekilinin Türk ordusuna ‘satılmış’ demesi şerefsizliktir, kepazeliktir. Askere düşmanlık, düşmana askerliktir." dedi
1.12.2020 Siyaset
Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş ölümünün 8. yılında  anılıyor! Tezene ne demek? Bozkırın tezenesi ne anlama geliyor?
Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş ölümünün 8. yılında anılıyor! Tezene ne demek? Bozkırın tezenesi ne anlama geliyor? ‘Bozkırın Tezenesi’, lakabıyla bilinen Neşet Ertaş, ölümün 8. yılında unutulmadı. Neşet Ertaş ölüm yıl dönümünde anılırken tezene kelimesi ile bozkırın tezenesi sıfatının ne zaman anlama geldiğini de araştırıyor.
25.09.2020 Gündem
Usta sanatçının kardeşinden acı haber!
Usta sanatçının kardeşinden acı haber! 'Bozkırın Tezenesi' olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Ayşe Garip Ankara'nın Mamak ilçesinde otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
20.09.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok yakında çözülecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok yakında çözülecek! Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millet, iradesine sahip çıktığı için 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçakların işgal girişimini de göğsünü kurşunlara siper ederek durdurmuştur. O gece, 81 milyonun her bir rengi sokağa çıkmış, siyasi görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakarak istiklaline canı pahasına sahip çıkmıştır." dedi. Kaymakamların diğer kamu görevlileriyle arasında oluşan özlük hakları ayrışmasının da farkında olduklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "bu sorunu en geç 2019'da çözme sözü vermiştik. İnşallah gayretlerini ve fedakarlıklarını yakından bildiğimiz kaymakamlarımızın bu sıkıntısını da çok yakında neticeye kavuşturmuş olacağız." dedi
30.01.2019 Siyaset
Bakan Kasapoğlu: 2019'u Gönüllülük Yılı kabul ediyoruz
Bakan Kasapoğlu: 2019'u Gönüllülük Yılı kabul ediyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlık olarak 2019 yılını "Gönüllülük Yılı" olarak kabul ettiklerini açıkladı.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kırşehir'de
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kırşehir'de KIRŞEHİR'e 31'inci Ahilik Haftası ve 54'üncü Esnaf Bayramı kutlamaları için gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, geleneği olmayanın geleceğinin de olmayacağını belirterek Ahilik kültürünün önemine dikkat çekti. Oktay, "31. Ahilik Haftası Kutlamaları" kapsamında geldiği Kırşehir'de AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nı, Valiliği, Neşet Ertaş, babası bozlak ustası Muharrem Ertaş'ın kabirlerini ve Ahi Evran-ı Veli'nin türbesini ziyaret etti.
22.09.2018 Siyaset
'Zurnanın efsanesi' hayatını kaybetti
'Zurnanın efsanesi' hayatını kaybetti "Bozkırın tezenesi" olarak anılan Neşet Ertaş'a yıllarca zurnasıyla eşlik eden ve Kırşehir yöresine ait çaldığı 23 eser TRT arşivine giren zurna ustası Ayvaz Başaran, yaşamını yitirdi.
19.04.2018 Magazin
Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yeni açıklama
Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yeni açıklama Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Genel durumu iyi, bilinci açık. Gayet iyi iletişim kuruyor. Yazıyor ve kısa cümleler kuruyor. Bazı soruları anlamlandırabiliyor" dedi.
17.11.2017 Siyaset
Ailesi ‘Neşet Ertaş’ markası için dava açtı!
Ailesi ‘Neşet Ertaş’ markası için dava açtı! Bozkırın tezenesi halk ozanı Neşet Ertaş’ın ailesi ‘Neşet Ertaş’ ismini kendi adına tescil ettiren Osman Paşa Şahin’e dava açtı. Mahkeme, Neşet Ertaş markasının üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı verdi.
8.11.2017 Kültür Sanat
Neşet Ertaş türkülerle anıldı!
Neşet Ertaş türkülerle anıldı! ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, Küçükçekmece’de düzenlenen programda türkülerle anıldı. Programda sahne alan Erol Parlak ve öğrencilerinin seslendirdiği türküler vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.
19.10.2017 Kültür Sanat
Neşet Ertaş'ın anısına 'Bir Garip Usta' bestesi!
Neşet Ertaş'ın anısına 'Bir Garip Usta' bestesi! 'Bozkırın Tezenesi' olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş'ın kurulmasına öncülük ettiği Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyesi Burhan Ertaş, ölümünün 5'inci yılında usta sanatçı adına yazılmış 'Bir Garip usta' adlı şiiri besteleyerek seslendirdi.
26.09.2017 Kültür Sanat
'Neşet Ertaş için ne yapılsa az'
'Neşet Ertaş için ne yapılsa az' Kırşehir'de Bozlak ustası Neşet Ertaş'ın ölümünün 5'inci yılı dolaysıyla düzenlenen kültür ve sanat festivalinde halk müziği sanatçıları sahne aldı.
25.09.2017 Kültür Sanat
Neşet Ertaş kimdir?
Neşet Ertaş kimdir? Neşet Ertaş ölümünün 5. yıldönümünde anılıyor. Türk halk ozanı ve halk müziği şarkıcısı olan Neşet Ertaş'ın hayatı merak ediliyor ve gündemde araştırılıyor. İşte Usta sanatçı Türk halk ozanı ve halk müziği şarkıcısı olan Neşet Ertaş'ın kim olduğuna dair merak edilen soruların cevapları...
29.09.2021 Gündem
Neşet Ertaş, Kırşehir'de festivalle anılacak!
Neşet Ertaş, Kırşehir'de festivalle anılacak! Halk ozanı, saz ve söz ustası, Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi Neşet Ertaş, artık her yıl memleketi Kırşehir'de adına düzenlenen festivalle anılacak.
21.09.2017 Kültür Sanat
Neşet Ertaş'ı anma konseri
Neşet Ertaş'ı anma konseri Antalya'nın Finike ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlen Portakal Festivali etkinlikleri kapsamında 'bozkırın tezenesi' olarak adlandırılan Neşet Ertaş, Türk Halk Müziği sanatçısı İsmail Altunsaray'ın verdiği konserle anıldı.
4.07.2017 Kültür Sanat
Neşet Ertaş'ın türküleri Zeytinburnu'nda yankılandı!
Neşet Ertaş'ın türküleri Zeytinburnu'nda yankılandı! Neşet Ertaş’ın dillerden düşmeyen türküleri Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları tarafından Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde seslendirildi.
24.04.2017 Kültür Sanat
Neşet Ertaş'ın memleketine bağlama ithal ediliyor
Neşet Ertaş'ın memleketine bağlama ithal ediliyor 'Bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş'ın memleketi ve aynı zamanda bağlama ile bütünleşen Kırşehir'de müzik aletleri satıcısı Ömer Mısır, bağlamaların üretilmemesi, şehir dışından ithal edilmesi ve fiyatların yüksekliğinin gençlerin müzikle uğraşma hevesini engellediğini söyledi...
3.11.2016 Kültür Sanat
Neşet Ertaş’ın öğrencisi sözünü tuttu!
Neşet Ertaş’ın öğrencisi sözünü tuttu! Anadolu’nun en sevilen türküleri Sami Çelik’in sesi ile yeniden hayat buldu...
18.06.2014 Advertorial
Büyük Üstat'a büyük vefa
Büyük Üstat'a büyük vefa Büyük üstat Neşet Ertaş’ın öğrencisi sözünü tuttu
18.06.2014 Yaşam
Ulusalcılar bayrak açtı!
Ulusalcılar bayrak açtı! CHP’nin ulusalcı milletvekilleri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinlemeyerek, eski genel başkan Baykal ile gruplar halinde toplantı yaptı. İhsanoğlu’nun adaylığına karşı bildiri yayınlamaya hazırlanıyorlar
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bozkırın Tezenesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bozkırın tezenesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.