Böbrek Kanseri

Böbrek Kanseri

Son dakika Böbrek kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Böbrek kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Böbrek kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Böbrek Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan böbrek kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 370 böbrek kanseri haberi bulunmuştur. Tüm böbrek kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta!
Aynı semptomlara sahipler ama ikizlerden sadece biri hasta! Tek yumurta ikizleri 16 yaşındaki Sophie ve Megan, kanser belirtileri gösteriyordu. Tarama sonuçlarında ise ilginç bir gerçekle karşılaştılar.
18.04.2023 Dünya
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite, diyabet ve tansiyon hastalarının böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla. Erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, cerrahi süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2023 Sağlık
Sigara bilinen 69 kanserin nedeni
Sigara bilinen 69 kanserin nedeni 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle PAÜ Hastanesinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek kanser farkındalığına dikkat çekildi.
5.04.2022 Sağlık
Az su içenler dikkat! İdrar yolu enfeksiyonu gelişme riski daha yüksek!
Az su içenler dikkat! İdrar yolu enfeksiyonu gelişme riski daha yüksek! Halk arasında idrar yolu enfeksiyonu olarak bilinen “böbrek iltihabı” veya “böbrek enfeksiyonu” tedavi edilmediğinde ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor. Böbrek iltihabının etkilerinin genellikle bakteri ve virüs kaynaklı olduğunu söyleyen İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Böbrek enfeksiyonuna yol açan bakterilerin büyük bir bölümü bağırsaklarda bulunan ve sindirime yardımcı olan mikroorganizmalardır. Vezikoüreteral reflü yani mesanedeki idrarın böbreklere doğru geri kaçmasına yol açan anomali, böbrek taşları, at nalı böbrek, gelişmemiş küçük böbrek, polikistik böbrek gibi böbreklerinde doğumsal anomaliler bulunanlar, az su içen, kabızlık çeken, idrarını tutan kişilerde de böbrek enfeksiyonun gelişme riski oldukça yüksek” açıklamasında bulundu.
15.03.2022 Sağlık
Böbrek kanserinin evrelerine göre tedavi seçenekleri nelerdir?
Böbrek kanserinin evrelerine göre tedavi seçenekleri nelerdir? Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Çömez, böbrek kanserinin evrelerini ve tedavilerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Evreleme, kanseri konum ve ne kadar uzağa yayıldığı açısından tanımlamanın bir yoludur; en iyi tedavi yönteminin belirlenmesine yardımcı olur.
8.02.2022 Sağlık
Böbrek taşı kansere yol açabilir
Böbrek taşı kansere yol açabilir Böbrekte oluşan taşın birçok farklı nedeni olabileceğini belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kemal Yenmez, “Enfeksiyon, kanser/kanser olmayan kitleler, doğumsal hastalıklar ve diyet böbrek hastalıkları bu nedenlerden bazılarıdır” dedi.
7.08.2021 Sağlık
Böbrekleri sağlıklı tutmak için 7 öneri
Böbrekleri sağlıklı tutmak için 7 öneri Böbrek hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenmek, ideal kiloda olmak ve düzenli egzersiz yapmak çok önemli. Böbrek sağlığı için önemli önerilerde bulunan İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Özel bir neden yoksa günde 1.5-2 litre su içmek, gelişigüzel ilaç kullanımından kaçınmak, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek ve kan şekeri ve kan basıncını doktorun önerdiği aralıklarda düzenli kontrol ettirmek böbrek hastalıklarından korunmak için oldukça önemli” dedi.
24.07.2021 Sağlık
Bu kanser türü belirti vermiyor! En büyük nedeni sigara ve obezite!
Bu kanser türü belirti vermiyor! En büyük nedeni sigara ve obezite! Böbrek kanseri, ürolojik kanserler arasında en sık görülen ilk 3 kanser arasında yer alıyor. Böbrek kanserine neden olan etmenlerin başında sigara ve tütün ürünü kullanımının geldiğini belirten Üroloji Uzmanı ve Doç. Dr. İlker Tinay, “Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite de böbrek kanserine neden oluyor. Ayrıca ailesinde böbrek kanseri hikayesi olanlar ve kronik böbrek yetmezliği nedeniyle rutin hemodiyaliz tedavisi alan hastalar da böbrek kanseri gelişimi açısından risk altında. Böbrek kanseri ağırlıklı olarak erkeklerde görülürken son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalara göre bu hastalığın görülme sıklığı kadınlarda da arttı” açıklamasında bulundu.
29.06.2021 Sağlık
Kanser tedavisindeki en büyük adım: İmmunoterapi
Kanser tedavisindeki en büyük adım: İmmunoterapi Kanser, günümüzde en sık görülen hastalıkların başında yer alıyor. Dünya’da her 5 kişiden biri yaşamı boyunca kansere yakalanıyor, her 8 erkekten ve her 11 kadından biri de kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Yüzyıllar boyunca kanser tedavisinde kemoterapi, radyoterapi ve akıllı ilaçlar gibi pek çok değişik yöntem uygulandı. İmmunoterapi de son dönemde kanser tedavisinde öne çıkan uygulamaların başında geliyor.
12.06.2021 Sağlık
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki!  “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin!
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki! “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin! Fare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbonmonoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! “Bir sigaradan bir şey olmaz!” diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor!
29.05.2021 Sağlık
Kanserden korunmanın 7 yolu
Kanserden korunmanın 7 yolu Tıpta yaşanan gelişmeler, tedavi yöntemlerindeki iyileşmeler ve erken tanı sayesinde bir zamanlar “çağın hastalığı” olarak tanımlanan kanser, adı “ölüm” ile özdeşleşen bir hastalık olmaktan çıkmıştı. Ancak pandemi koşulları, kanser tedavisinde elde edilen bu başarıyı gölgeliyor. Çünkü erken tanı ve tarama programlarına yönelik başvuruların azalması ve tedavilerin aksaması, kanserden ölümlerin artması endişesine yol açıyor. Geçen bir yıllık sürede meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramalarının yüzde 80-90 oranında düştüğüne dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
31.03.2021 Sağlık
Böbrek tümörü cerrahi tedavisi
Böbrek tümörü cerrahi tedavisi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, böbrek tümörü cerrahisinde uygulanan yöntemleri sizler için anlattı.
12.03.2021 Sağlık
Uzmanından ‘salgında tedavilerinizi aksatmayın’ önerisi
Uzmanından ‘salgında tedavilerinizi aksatmayın’ önerisi Koronavirüs salgınından dolayı vatandaşın kendini koruma amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ettiğini dile getiren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Aykan, “Özellikle kanser hastaları bu dönemde tedavilerini aksatmamalı. Kanser olabilecek bulguları olan hastaların da mutlaka kontrol için hastanelere başvurmaları gerekli” dedi.
13.11.2020 Sağlık
İdrarda görülen kana dikkat!
İdrarda görülen kana dikkat! Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Küçükdurmaz, idrarda kan görülmesinin birçok hastalığın belirtisi olabileceğine dikkat çekerek, “İdrarda kan saptanması durumunda, mutlaka araştırılması ve hangi sebepten kaynaklandığının ortaya konulması gerekir” dedi.
30.09.2020 Sağlık
'Erkeklerde 2 kat fazla görülüyor'
'Erkeklerde 2 kat fazla görülüyor' Kanser hastalıklarının hepsinde olduğu gibi böbrek kanserlerinde de düzenli kontrol erken teşhis ve tedavi açısından önem taşıyor. İleri yaş hastalığı olması nedeniyle genellikle 50-60 yaşlarında görülen böbrek parankim kanserlerinin yetişkin kanserlerinin yaklaşık yüzde 3’ünü kapsadığını söyleyen Doç. Dr. Serdar Aykan hastalığın erkeklerde 2 kat daha fazla görüldüğünün altını çizdi.
11.09.2020 Sağlık
Denizlerde yaşayan İngiliz hastayı Türk doktorlar hayata bağladı
Denizlerde yaşayan İngiliz hastayı Türk doktorlar hayata bağladı İngiltere’deki evlerini kiraya verip birkaç aylık yelkenli gezisi planladılar; bu plan 17 yıllık bir maceraya dönüştü. İngiliz çift John ve Maggie Ping, 1.5 yıl önce de ani bir kararla Kuzey Kıbrıs´a yerleşti. Çiftin hayatı, 65 yaşındaki emekli hemşire Maggie’nin sağlık sorunu nedeniyle yine sıra dışı bir şekilde değişti. Tedavi olmak için seçtiği Türkiye´de bir cerrah ordusu tarafından ameliyat edilen ve doktorlarının "Daha önce böyle bir vaka görmedik, bu şekilde yaşaması mucize" dediği Ping´in karnındaki atar damarından 20 santimlik pıhtı çıkarıldı, kalbindeki tümör temizlendi ve kanserli böbreği alındı.
25.08.2020 Sağlık
Türk doktor dünyadan alkış aldı! Bir ilk
Türk doktor dünyadan alkış aldı! Bir ilk Prof. Dr. Erdem Canda, ilk kez uyguladığı yöntemle prostat kanseri olan hastasını sağlığına kavuşturdu. Çalışmanın bilimsel makalesi uluslararası tıp dergisinde yayınlandı ve çok sayıda olumlu yorum aldı
14.08.2020 Sağlık
'Sigara içmek böbreklere kan akımını yavaşlatıyor'
'Sigara içmek böbreklere kan akımını yavaşlatıyor' Sigara içmenin böbreklere kan akımını yavaşlatarak böbrek fonksiyonlarının azalmasına yol açtığına dikkat çeken Nefroloji Uzmanı Dr. Serdar Osman Nalçacı, “Sigara içmeyiniz. Sigara içmek ayrıca böbrek kanseri riskini yüzde 50 oranında artırmaktadır” dedi.
10.06.2020 Sağlık
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyin
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyin Türkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.
24.04.2020 Sağlık
Lösemiyi önlemek için 'doğru beslenme' uyarısı
Lösemiyi önlemek için 'doğru beslenme' uyarısı Prof. Dr. Namık Yaşar Özbek, "Gebelik döneminde tütsülenmiş, kızarmış ve işlenmiş yiyeceklerin kullanımı, salam, sucuk gibi yiyecekler, kızartma sırasında oluşan toksik maddeler çocuklarda kanser gelişimini artırabiliyor." dedi.
16.02.2020 Sağlık
“Kanserle savaşta 'İmmünoterapi' ile umutlandıran sonuçlar elde ediliyor”
“Kanserle savaşta 'İmmünoterapi' ile umutlandıran sonuçlar elde ediliyor” Onkoloji Uzmanı Dr. Erkan Arpacı, kişi özelinde uygulanabilen tedaviler ve immünoterapi ilaçları gibi seçeneklerin artmasıyla pek çok kanser türünün tedavisinde umutlandıran sonuçlar elde edildiğini söyledi
14.01.2020 Sağlık
Böbrek kisti böbrek kanserine yol açar mı?
Böbrek kisti böbrek kanserine yol açar mı? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, “Böbrek kisti böbrek kanserine yol açar mı?” sorusuna cevap verdi.
22.12.2019 Haber
İnsülin direncinin belirtilerine dikkat
İnsülin direncinin belirtilerine dikkat Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Özer, insülin direncindeki düşüşün diğer rahatsızların oluşmasında etkili olduğunu belirterek, “İnsülin direnci belirtilerini fark eder etmez mutlaka bir endokrinoloji hekimine başvurulması gerekmektedir” dedi.
20.06.2019 Sağlık
"Obezite risk faktörü  oluşturuyor"
"Obezite risk faktörü oluşturuyor" İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Samet Topuz, obezitenin kanserlerde ciddi bir risk faktörü olduğunu belirterek, "Obezite, böbrek kanseri, yemek borusu kanseri meme kanseri, kolon kanseri ve safra kanserinde olduğu gibi özellikle rahim zarı kanserinde ciddi bir risk faktörü oluşturuyor." dedi.
18.04.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Böbrek Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki böbrek kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.