Böbrek Hastaları

Böbrek Hastaları

Son dakika böbrek hastaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan böbrek hastaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını böbrek hastaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Böbrek Hastaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan böbrek hastaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 519 böbrek hastaları haberi bulunmuştur. Tüm böbrek hastaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sigara ve alkol kullananlarda zatürre riski artıyor
Sigara ve alkol kullananlarda zatürre riski artıyor Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sibel Günay, sigara ve alkol kullanan bireylerde zatürrenin daha sık görülebileceğine dikkati çekti.
10.01.2024 Yaşam
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
İndirimler geri alınıyor! Fiyat farkını vatandaş ödeyecek
İndirimler geri alınıyor! Fiyat farkını vatandaş ödeyecek Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilaç firmaları arasında her yılın başında belirlenen ilaç indirimlerini bazı firmalar uygulamıyor. Bu durum kronik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçlarda yüksek fark ödenmesine neden olacak. Örneğin yıl başında SGK sisteminde 1000 TL olan bir ilaç, indirimin kaldırılması nedeniyle 1400-1500 TL'ye çıkabiliyor. SGK 1000 TL üzerinden ödeme yaptığı için aradaki fark hastalara ek ödeme olarak çıkıyor. Peki, sorunun çözümü için hangi öneri geldi? Detaylar haberimizde...
20.04.2022 Ekonomi
Salgın döneminde kadavradan organ bağışı için duyarlılık çağrısı
Salgın döneminde kadavradan organ bağışı için duyarlılık çağrısı Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Kovid-19 salgını döneminde kadavradan yapılan böbrek nakli sayısının azaldığını söyledi.
6.11.2021 Sağlık
Zamanla yarışılan ameliyatta böbrek 4 dakikada takıldı
Zamanla yarışılan ameliyatta böbrek 4 dakikada takıldı Antalya'da aort damarı ile bacaklarına giden iki damarında stent bulunan, kalbi yüzde 30 çalışan ve tek akciğeri olan böbrek hastası Kemal Murat'a (71), kız kardeşinden alınan böbrek 4 dakikada nakledildi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Aorttaki kan akışı durdurulduğunda kalıcı hasar oluşmaması için 4 dakikalık sürede böbreğin ana atar damarını hastanın aortundaki titanyum metal stente bağladık" dedi.
6.11.2021 Sağlık
Organ nakli ile ilgili merak edilenler! Kimler canlı verici olabilir?
Organ nakli ile ilgili merak edilenler! Kimler canlı verici olabilir? Böbrek nakli için Türkiye’ye gelen ve Antalya’da Prof. Dr. Alper Demirbaş, Prof. Dr. Asuman Yavuz ve ekibinin yönetiminde ameliyat olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, bir hekim olarak o süreçte yaşadıklarını aktardı. “İkinci bir yaşamın anlamına vakıf olmak çok güzel bir duygu.” şeklinde konuşan Çilingiroğlu, herkesi bağışçı olmaya davet etti. 3-9 Kasım Organ Bağışı kapsamında açıklamalar yapan Organ Nakli Uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Asuman Yavuz, organ nakli hakkında merak edilenleri paylaştı.
3.11.2021 Sağlık
Kekik çayına dikkat! Fazla tüketimi düşük riskine yol açıyor
Kekik çayına dikkat! Fazla tüketimi düşük riskine yol açıyor Salgınların artması bitki çaylarına ilgiyi daha da artırdı. Bitki çaylarının zayıflama, vücut şekillendirme, eklem ağrılarını hafifletme ve anne sütünü artırma gibi birçok amaçla kullanıldığını belirten uzmanlar, özellikle hamilelerin, böbrek hastalarının, çarpıntı ve hipertansiyonu olanların mutlaka uzmana danışmaları gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar, içeriğindeki bioaktif maddelerin açığa çıkarılması daha kolay olduğu için yapraklar, çiçekler ve sapların 3-10 dakika arasında kaynar suda bekletilerek hazırlanmasını tavsiye ediyor. Uzmanlara göre özellikle kekik çayının günde 1 gramın üzerinde tüketimi, hamilelerde düşük riskine yol açıyor.
2.11.2021 Sağlık
Böbrek hastaları maaş alabilir mi? Diyaliz hastaları emekli olabilir mi? İşte emeklilik şartları
Böbrek hastaları maaş alabilir mi? Diyaliz hastaları emekli olabilir mi? İşte emeklilik şartları Sağlık sorunları nedeniyle çalışamayanlar erken emeklilikten faydalanabiliyor. Malulen emeklilik de denilen bu uygulamadan belirli hastalıkları olanlar faydalanabiliyor. Sosyal güvenlik mevzuatında kimlerin sağlık sorunları sebebiyle erken emekli olabileceklerini düzenlenmiştir. Böbrek hastası olup, diyalize girenler de emekli olup olmayacaklarını araştırıyor. Peki, Böbrek hastaları maaş alabilir mi? Böbrek hastaları nasıl emekli olabilir? Diyaliz hastaları emekli olabilir mi? İşte emeklilik şartları!
16.08.2021 Çalışma Hayatı
Bayramda eti kahvaltıda tüketmeyin!
Bayramda eti kahvaltıda tüketmeyin! Pandemi döneminde yanlış beslenme ve düşük fiziksel aktivite vücut ağırlığını olumsuz etkiledi. Buna bağlı olarak meydana gelen kilo artışının hem bağışıklık sistemini zayıflattığını hem de COVID-19’a ve kronik hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Tatil ve bayram dönemine girdiğimiz şu günlerde beslenme ve fiziksel aktivite konusunda sağlıklı ilerlemek en az taktığımız maske, hijyen ve mesafe kadar önemli. Kurban Bayramı, kırmızı et ve tatlı tüketiminin arttığı dört günlük bir süreç. Geleneklerimizi yerine getirirken et tüketimini de elbette kontrol altına alabiliriz. Eti kahvaltıda tüketmeyin, dinlenmesine izin verin. Özellikle kalp-damar hastaları ve böbrek hastaları çok dikkatli olmalı” açıklamasında bulundu.
19.07.2021 Sağlık
'Koronavirüs böbrek yetmezliğine neden olabilir'
'Koronavirüs böbrek yetmezliğine neden olabilir' Kovid-19’un sınırlı solunum yolu hastalığından şiddetli çoklu organ yetmezliğine kadar çeşitli ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirten Dr. Bahtişen Güven, böbreklerin virüsten etkilenmesinin kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini ifade etti.
7.05.2021 Sağlık
'Kovid-19'a yakalanan böbrek hastalarında ölüm riski çok yüksek'
'Kovid-19'a yakalanan böbrek hastalarında ölüm riski çok yüksek' Türk Nefroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Arıcı, Kovid-19 salgınında dünya genelinde şu ana kadar 3 milyona yakın insanın öldüğünü anımsatarak, "Halbuki her yıl bu sayıya yakın böbrek hastası, böbrek hastalığı nedeniyle de hayatını kaybediyor. Böbrek hastaları hastalık kategorileri açısından Kovid-19 enfeksiyonu için en yüksek riskli gruplardan bir tanesini teşkil ediyor. Bir insan hem yaşlı hem de böbrek hastasıysa Kovid- 19 kaynaklı ölüm riski çok artıyor" dedi.
21.03.2021 Sağlık
Covid-19’a yakalanan 4 kronik böbrek hastasından biri ölüyor!
Covid-19’a yakalanan 4 kronik böbrek hastasından biri ölüyor! Türk Nefroloji Derneği, 2021 Yılı “Dünya Böbrek Günü” etkinlikleri kapsamında dünyada ‘sessiz salgın’ olarak da bilinen Kronik Böbrek Hastalığının çarpıcı etkilerini ortaya koydu. Hastalığın küresel tehdit seviyesinde ilerlediğine ve çok ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kenan Ateş, “Kronik böbrek hastalığı dünyada her 10 erişkinden birini etkiliyor ve her yıl 2,5 milyon kişi hastalığın yol açtığı sorunlar nedeniyle hayatını kaybediyor ve maalesef Türkiye, böbrek hastalığı sıklığının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor” dedi.
11.03.2021 Sağlık
“Bilinçsiz D vitamini kullanımı organlara zarar verebilir”
“Bilinçsiz D vitamini kullanımı organlara zarar verebilir” Bağışıklık sistemini güçlendirerek koronavirüsten korunmak, hastalığa yakalanma durumunda ise mümkün olan en hafif şekilde hastalığı atlatmak için vitamin ve mineral takviyelerinin önemli olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, “Bilinçsiz D vitamini kullanımı organlara zarar verebilir” dedi.
18.12.2020 Sağlık
COVID-19'a yakalananlar için büyük tehlike!
COVID-19'a yakalananlar için büyük tehlike! Son haftalarda yayılma hızı artan Covid-19'un vücuda etkileri üzerine yapılan incelemelerde toplardamarlar ('venler') içinde pıhtılara neden olduğu saptandı. Uzmanlar bu pıhtıların hayati organlarda kan akımını durdurduğuna dikkat çekiyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas, Covid 19 sonrası pıhtılaşma ile ilgili merak edilenleri anlattı.
19.11.2020 Sağlık
Mevsim geçişinde hangi gıdaları tüketmeli
Mevsim geçişinde hangi gıdaları tüketmeli Diyetisyen Reyhan Özbey, pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için hangi gıdaların tüketilmesi gerektiğine dair tavsiyeler verdi.
3.11.2020 Sağlık
Mevsim geçişinde bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin
Mevsim geçişinde bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin Pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için gıdalarla alınacak önlemlerin olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, önemli bilgiler paylaştı.
28.10.2020 Sağlık
Hem grip hem de Covid-19’dan koruyan besinler
Hem grip hem de Covid-19’dan koruyan besinler Hem corona salgını hem de grip salgının birleşerek sağlığımızı tehdit etmesinden endişe edilen bu günlerde vücut direncimizi güçlendirmenin, iki virüsten de korunmada büyük rolünün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Simay Duvan, güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenme önerilerinde bulundu.
22.10.2020 Sağlık
Çapraz nakil ile hayatları kurtuldu!
Çapraz nakil ile hayatları kurtuldu! Kronik böbrek hastaları Şahin Aydın (15) ile Sümeyra Özer (17), testleri uyumlu çıkmadığı için yakınlarından böbrek alamayınca, annelerinden çapraz nakille hayata tutundu. Selma Aydın'dan (32) alınan böbrek Sümeyra Özer'e, Zekiye Özer'den (37) alınan böbrek ise Şahin Aydın'a başarıyla nakledildi.
24.09.2020 Sağlık
"Bayramda eti 3 gün arayla tüketin"
"Bayramda eti 3 gün arayla tüketin" Kurban Bayramında orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor dedi.
28.07.2020 Sağlık
Hipertansiyon hastalarına 'tuz kullanmayın' önerisi
Hipertansiyon hastalarına 'tuz kullanmayın' önerisi Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, kronik böbrek hastalığı veya hipertansiyonu olan hastalara, işlenmemiş gıdaları tercih etmelerini ve tuz kullanmamalarını önerdi.
7.05.2020 Sağlık
Uzmanlardan kronik hastalığı olanlara oruç uyarıları
Uzmanlardan kronik hastalığı olanlara oruç uyarıları Uzmanlar, kronik hastalığı olanların oruç tutmak için hekimlerine danışmaları, oruç tutmasında sakınca görülmeyen hastaların ise ilaçlarının kullanım saatlerini iftar ve sahura göre düzenlemeleri gerektiği tavsiyelerinde bulunuyor. Peki, Oruçta kronik hastalığı olanlar nelere dikkat etmeli? Hangi hastalar oruç tutmamalı? Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi?İşte oruç ile ilgili uzman görüşleri...
29.04.2020 Arşiv
Uzmanından 'hipertansiyon' hastalarına ramazan tavsiyesi
Uzmanından 'hipertansiyon' hastalarına ramazan tavsiyesi Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Üyesi Prof. Dr. Özkan, hipertansiyon hastalarının ramazan ayında ilaçlarını aksatmadan düzenli bir şekilde aldıkları takdirde, oruç tutabileceklerini bildirdi.
29.04.2020 Arşiv
Eyüpsultan Belediyesi’nden Sosyal Medyada diyetisyen desteği
Eyüpsultan Belediyesi’nden Sosyal Medyada diyetisyen desteği Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı önlemler alan, temizlik, eğitim, sağlık, sosyal ve teknik alanlarda hizmetlerini arttıran Eyüpsultan Belediyesi, sosyal medyada diyetisyenle canlı yayınlara başladı.
26.03.2020 Sağlık
Böbrek hastaları corona virüsten nasıl korunmalı?
Böbrek hastaları corona virüsten nasıl korunmalı? Dünya genelinde corona virüs(COVID-19) salgınına yakalananların sayısı her geçen gün artarken, İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı böbrek hastalarının bu dönem içinde mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmamaya özen göstermeleri gerektiğini söyledi. Kantarcı, organ nakli olmuş ve nefrit nedeniyle bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullanan hastaların da bu salgın durumu süresince acil tıbbi gereklilik dışında hastanelere ve sağlık kuruluşlarına gitmemeleri gerektiğine de işaret etti.
14.03.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Böbrek Hastaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki böbrek hastaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.