Bipolar Bozukluk Belirtileri

Bipolar Bozukluk Belirtileri

Son dakika bipolar bozukluk belirtileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bipolar bozukluk belirtileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bipolar bozukluk belirtileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bipolar Bozukluk Belirtileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bipolar bozukluk belirtileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 22 bipolar bozukluk belirtileri haberi bulunmuştur. Tüm bipolar bozukluk belirtileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Damgalama korkusu tedaviyi geciktiriyor!
Damgalama korkusu tedaviyi geciktiriyor! 30 Mart, tüm dünyada Dünya Bipolar Günü olarak anılıyor. BİLGİ Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Direktörü Zeynep Maçkalı, damgalamanın bipolar bozukluğu olan kişilerin hayatını derinden etkilediğine ve tedaviden kaçınmalarına neden olabildiğine dikkat çekti. Maçkalı, “Bipolar bozukluk tanısının kişinin sahip olduğu özelliklerden sadece biri olduğu unutulmamalı” dedi.
29.03.2022 Sağlık
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor!
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor! Dünyada en önemli toplum sağlığı sorunları sıralamasında altıncı sırada yer alan ve yaşam boyu devam eden bir psikiyatrik rahatsızlık olan bipolar bozukluk, bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Aile, hasta ve doktor iş birliğinin önemine işaret eden uzmanlar, bu iş birliğindeki aksamanın tedaviyi, hastanın iyilik halini ve yaşam kalitesini çok ciddi anlamda etkileyebileceğine dikkat çekiyor.
28.03.2022 Sağlık
Pandemi bipolar bozuklukta atakları tetikleyebiliyor
Pandemi bipolar bozuklukta atakları tetikleyebiliyor Bipolar bozukluğun mevsim gidişli bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar, özellikle bahar aylarında yani sonbahardan kışa girerken ya da ilkbahardan yaza girerken hastaların manik ya da depresif ataklar yaşayabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, tedavinin yarım bırakılmasının atakları körükleyebileceği uyarısında bulunuyor. Pandemi döneminde ortaya çıkan sosyal izolasyonun uyku-uyanıklık döngüsünü bozduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu durumun hem depresyon hem mani ataklarını tetikleyebildiği uyarısında bulunuyor.
30.03.2021 Sağlık
Bipolar duygudurum bozukluğu en çok aileleri zorluyor!
Bipolar duygudurum bozukluğu en çok aileleri zorluyor! Ruh halindeki aşırı değişimlerle kendini gösteren bipolar duygudurum bozukluğu, kişilerin okulda veya işte günlük yaşam görevlerini yönetmede veya ilişkileri sürdürmede sorun yaşamalarına neden olabiliyor. Peki, Bipolar duygudurum bozukluğu nedir? Bipolar bozukluğun tedavi yöntemleri nelerdir? Çocuk ve gençlerde bipolar bozukluğu seyri nasıldır? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Fuat Torun, bipolar bozukluk belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
22.01.2021 Sağlık
Bipolarda iyi hissedince ilacınızı kesmeyin!
Bipolarda iyi hissedince ilacınızı kesmeyin! “İki uçlu duygudurum bozukluğu” ya da “manik depresif bozukluk” olarak da bilinen bipolar bozuklukta tedavi sürecinde devamlılığın önemine işaret eden uzmanlar, hastaların en çok iyi hissetmeleri halinde ilaçlarını bıraktıklarına dikkat çekiyor. Bu durumun çok sakıncalı olduğunu belirten uzmanlar, “İlacınızı asla kesmeyin” uyarısında bulunuyor. Yaşam kalitesinin yükseltilmesi için düzenli uyku, sağlıklı ve dengeli beslenme, düzenli hareket ve egzersiz tavsiyesinde bulunuyor.
20.12.2020 Sağlık
Bipolar bozukluk hakkında bilmeniz gerekenler
Bipolar bozukluk hakkında bilmeniz gerekenler Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, bipolar bozukluğunun 50 kişiden 1’inde görüldüğünü söyledi.
17.12.2019 Sağlık
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Aşırı harcama ve kontrolsüz cinsel aktivite varsa dikkat!
Aşırı harcama ve kontrolsüz cinsel aktivite varsa dikkat! Günümüzde oldukça yaygın olan ve iki uçlu bozukluk, manik-depresif hastalık gibi isimlerle bilinen bipolar bozukluk psikolojik bir rahatsızlıktır. Bipolar bozukluk, kişinin bir anda kendini çok iyi hissederken, bir süre sonra içine kapanık bir hale gelmesine neden olabilir. Bu durum günlük hayatın akışında gerçekleşen iniş-çıkışlardan farklı olarak keskin iniş-çıkışlardan dolayı sosyal ve özel hayatlarında sorunlar yaşamalarına neden olabiliyor. Peki, Bipolar Duygudurum Bozukluğu nedir? Kimlerde görülür? Bipolar Duygudurum Bozukluğu tedavisi nelerdir? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Fuat Torun anlattı.
30.03.2022 Sağlık
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı... 23 yaşındaki Chloe R. Kral uzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
21.02.2022 Dünya
Bipolar bozukluğu olanlar evlenebilir mi?
Bipolar bozukluğu olanlar evlenebilir mi? Bipolar bozukluk hastalarının evlenmesinde hukuki açıdan bir engel bulunmamaktadır. Ancak bipolar bozukluk hastalarının evlenmeleri durumunda hem kendileri için hem de eşleri için zorlayıcı bir süreç gerçekleşeceğini söylemek mümkündür. Bipolar bozukluk teşhisi konulan kişilerin duyguları oldukça değişkendir.
16.02.2022 Sağlık
Duygu durum bozukluğu hayatı kabusa çevirebilir
Duygu durum bozukluğu hayatı kabusa çevirebilir Bipolar bozukluk hastalarında en az 1 hafta süren manik dönemde kişinin hayatını zora sokacak kararlar almasına neden olacak şikayetlerin görülebileceğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “Kişi normalden daha enerjik ve aktif hissedebilir, daha çok konuşabilir. Özel güçleri varmış gibi hissedebilir. Uykuya ihtiyacı azalabilir ya da hiç uyku ihtiyacı hissetmeyebilir. Düşünmeden kararlar alabilir. Bitirmeyeceği projelere başlayabilir. Harcadığı para miktarında artış olabilir” dedi.
27.08.2020 Sağlık
Doğum sonrası depresyona dikkat!
Doğum sonrası depresyona dikkat! Psikiyatri Uzmanı Dr. Güngör Meydan, doğum sonrası depresyonun tedavi edilmemesi halinde aylarca hatta yıllarca sürebileceğini söyledi.
3.06.2020 Sağlık
Ani duygudurum değişikliklerine dikkat!
Ani duygudurum değişikliklerine dikkat! Duygudurum bozuklukları tedavi edilebilir. Doğru tedavi edildiğinde çoğunlukla kişinin günlük hayatını etkileyebilecek bir iz bırakmaz. Ancak bir duruma mani, depresyon ya da duygudurum bozukluğu demek için bir sürecin olması gerektiğinin de unutulmaması gerekiyor.
20.09.2017 Sağlık
Bir sigara paketinde neden 20 adet sigara var?
Bir sigara paketinde neden 20 adet sigara var? Tütünün sigara şeklinde içimi, nikotini beyindeki reseptörlere hızlı ulaştırıyor bu nedenle de sigara bağımlılığı kolay başlıyor.
13.11.2015 Yaşam
Bir pakette neden 20 sigara var?
Bir pakette neden 20 sigara var? Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr...
12.11.2015 Sağlık
Dikkat! Çocuğunuz moda diye antidepresan kullanıyor olabilir
Dikkat! Çocuğunuz moda diye antidepresan kullanıyor olabilir Son yıllarda hızla artan antidepresan kullanımı gençler arasında da moda olmaya başladı. Uzmanlar, pek çok gencin diğerine, kullandığı ilacın adını sorduğunu ve ona göre antidepresan aldığını söylüyor. Oysa her ruhsal soruna farklı etki eden bu ilaçları reçetesiz almak ciddi sonuçlar yaratabilir.
29.08.2015 Arşiv
Ruh sağlınıza iyi gelecek beslenme şekilleri
Ruh sağlınıza iyi gelecek beslenme şekilleri Fransız psikiyatrist Pinel, bundan 200 yıl kadar önce, deliliğin insanın midesi ve bağırsaklarında baş gösterdiğini yazmıştı...
7.07.2015 Sağlık
Oruç tutmak sinir yapar mı?
Oruç tutmak sinir yapar mı? Nöroloji Uzmanı Dr...
17.05.2018 Ramazan
Yeni annemiz psikolojiniz nasıl?
Yeni annemiz psikolojiniz nasıl? Hamilelik ve doğum, önemli biyolojik değişikliklerin yaşandığı fizyolojik bir süreç olduğu kadar, karmaşık duygulanımların yaşandığı psikolojik de bir süreçtir.
17.06.2013 Arşiv
Neden unutuyoruz?
Neden unutuyoruz? Sebebini uzaklarda aramayın
25.03.2013 Sağlık
Alzheimerın sırrı!
Alzheimerın sırrı! Dünyaca Ünlü doktor Prof.Dr. Gustavo Alva alzheimer hastalığına karşı Akdeniz diyetini önerdi
7.05.2012 Sağlık
Mutluluk da depresyon yapar!
Mutluluk da depresyon yapar! Doğum, kadın için en önemli yaşam olaylarından biridir...
6.10.2011 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bipolar Bozukluk Belirtileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bipolar bozukluk belirtileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.