Bilim Kurulu Üyesi

Bilim Kurulu Üyesi

Son dakika Bilim Kurulu Üyesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim Kurulu Üyesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim Kurulu Üyesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim Kurulu Üyesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim kurulu üyesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.404 bilim kurulu üyesi haberi bulunmuştur. Tüm bilim kurulu üyesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nejla Günay Adana’da verdiği konferansta, “1919-1922 yılları arasında yaşanan Çukurova ve Çevresinde Türklerin Fransız-Ermeni İşgaline Karşı Mücadelesi”ni anlattı.
25.02.2024 Adana
İstanbul surları 'tehlike' altında! Derin çatlaklar görülüyor
İstanbul surları 'tehlike' altında! Derin çatlaklar görülüyor İstanbul surları çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Fatih'te bir bölümün yıkılmasının ardından surlardaki derin çatlaklar dikkat çekiyor. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, çökme tehlikesi olan duvarlara yaklaşan bölgelerin kapatılacağını söyledi. İBB Bilim Kurulu üyesi İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Feridun Çılı ise restorasyon çalışmalarının 3 noktada devam ettiğini belirtti. Çöken ve bir kişinin ölümüne neden olan bölümle ilgili de bilgi veren Çılı, "1987 senesinde, surlarda çok yüzeysel bir restorasyon yapıldı ancak restorasyon bile denilemez, göçen kısım da oradaymış" dedi.
14.04.2023 Gündem
Kapalıçarşı'da depreme karşı hazırlık! Büyük bir kısmı sona erdi
Kapalıçarşı'da depreme karşı hazırlık! Büyük bir kısmı sona erdi Kapalıçarşı'da yaklaşık üç yıldır devam eden restorasyon ve deprem riskine karşı güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı sona erdi. Kapalıçarşı Restorasyon Programı Bilim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar İhsan Sarı, "Elimizdeki bilgiler doğrultusunda Kapalıçarşı'nın İstanbul depremini karşılayacağını değerlendiriyoruz. O yönde müdahaleler yapıldı. Zeminde sıvılaşma vardı, müdahale edildi. Bu senenin sonunu bulmadan restorasyonun tamamının biteceğini değerlendiriyoruz" dedi.
2.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararına göre Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. Peki, Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi... 
23.02.2023 Gündem
Deprem sonrası ‘enfeksiyon’ uyarısı!
Deprem sonrası ‘enfeksiyon’ uyarısı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, deprem sonrası oluşan koşulların pek çok enfeksiyon hastalığının yayılması için elverişli olduğunu belirtip, “Deprem sırasında pek çok kişi bir şekilde yaralandı. Bazıları depremden kaçarken ya da depreme müdahale ederken de elini veya herhangi bir yüzeyini çizdirebiliyor, yaralanabiliyor. Tetanos aşısı yaptırılmalı” dedi.
17.02.2023 Sağlık
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
3.02.2023 Gündem
Koronavirüs ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! 'Tedavisi yok'
Koronavirüs ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! 'Tedavisi yok' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
2.02.2023 Gündem
Taksilerde "akıllı tepe lambası" tartışması
Taksilerde "akıllı tepe lambası" tartışması İBB UKOME toplantısında kabul edilen, taksilere yönelik 'akıllı tepe lambası' uygulaması tartışma yarattı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Zaten var olan bir uygulamayı, yeniden getiriyorlar. Anlaşılan, kurallara riayet edilmiyor. Kötü niyetli sürücüler bu sistemi suistimal edebilir" dedi. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise, "Mevzuatta akıllı tepe lambası, öncesinde sadece sarı renkli zemin üzerinde 'Taksi' yazan bir tepe lambasıydı. Bunun dışındaki kullanımlar yasaktı. Taksicinin bu sisteme dışarıdan herhangi bir müdahale şansı yok" diye konuştu. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, "Bu konuyu suistimal eden taksiciler olursa İBB ve polis hassas denetimler yapabilir" dedi.
30.01.2023 Gündem
Cinayeti yaşı küçük kızının üstüne atan babaya müebbet istemi
Cinayeti yaşı küçük kızının üstüne atan babaya müebbet istemi Bursa'da, yüksek sesle müzik dinleme kavgasında Zeki Özezen'i (30) tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Kıral Dalkıran’ın (34) ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla yargılandığı davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Suçu o tarihte 14 yaşında olan kızı Ç.D.'nin üstüne atan babanın müebbet hapsi, Ç.D.’nin (16) ise ‘suçu üstlenmek’ten 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
30.01.2023 Yaşam
Esenler’de boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü
Esenler’de boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü Esenler’de boşanma aşamasında olduğu eşine konuşma bahanesiyle yaklaşan koca, barışma teklifini kabul etmeyen eşi C.S.’ye kurşun yağdırdı. C.S. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, şüpheli kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
30.01.2023 Yaşam
Bilim Kurulu Üyesi Prof Şener'den Strep A bakterisi uyarısı! 'Ölümcül olabilir'
Bilim Kurulu Üyesi Prof Şener'den Strep A bakterisi uyarısı! 'Ölümcül olabilir' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Strep A bakterisine bağlı olarak antibiyotiksiz iyileşme döneminde enfeksiyon sonrası çocuklarda kalp zarı iltihabı, kalp iltihabı, eklem iltihabı ve böbrek iltihabı görülebildiğini belirtti. Prof. Dr. Alper Şener, bu yüzden Strep A bakterisi görülen çocuklarda antibiyotik tedavisinin şart olduğuna dikkat çekti.
30.01.2023 Gündem
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi Türkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
13.01.2023 Gündem
Yeni salgın tehlikesi! Türkiye'de görülmeye başladı
Yeni salgın tehlikesi! Türkiye'de görülmeye başladı İngiltere’de 10’dan fazla çocuğun ölümüne neden olan Strep A, 3 ilde görüldü. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi, “Çaresiz olduğumuz bir hastalık değil. Antibiyotik verildikten sonraki 24 saat içinde bulaşıcılığı bitiyor” dedi.
13.12.2022 Gündem
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Koronavirüs geçirenler dikkat! 3 ay içerisinde ortaya çıkıyor
Koronavirüs geçirenler dikkat! 3 ay içerisinde ortaya çıkıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunların sadece akciğerle ilgili olmadığına dikkat çekerek "Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var” dedi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sibel Velioğlu da “Koronavirüs sonrası hastalarımızın yüzde 20’sine ulaşan oranlarda unutkanlık görülüyor” diye konuştu.
13.11.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, solunum yollarında seyreden 'üçlü virüs' artışına dikkat çekerek, "Bu sene maske ve mesafe kurallarına uyduğumuz için 2 yıldır unuttuğumuz rinovirüs, influenza ve RSV'de tırmanış başladı. Bu tırmanış trendine henüz Covid-19 katılmadı. Aralık ayından itibaren viral hastalıklardaki tırmanış trendi devam ederse Covid-19 vakaları artacaktır" dedi.
10.11.2022 Yaşam
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, öksürüğün birçok hastalığın habercisi olduğunu belirterek, “Yani öksürük bir alarmdır. Aslında bize bir yerlerde sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunu yakalamamız lazım, araştırılması lazım, öksürüğün sebebini bulmamız lazım" dedi.
27.10.2022 Yaşam
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldi
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Virüs mutasyon geçirerek kendini değiştirdi ve daha hafif bir hastalığa yol açıyor. Şu anda Covid'in ölümcüllük oranı griple aynı, belki gripten daha düşük. O açıdan rahat olabilirsiniz ama risk grubundaysanız dikkatli olmanız lazım" dedi.
18.10.2022 Yaşam
Bilim Kurulu Üyesi Ünal: Gribi soğuk algınlığı ile karıştırmayın
Bilim Kurulu Üyesi Ünal: Gribi soğuk algınlığı ile karıştırmayın Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, mevsim değişikliği nedeniyle gribal enfeksiyon hastalıklarında artış olduğunu belirterek, "Koronavirüs solunum yolu ile bulaşan bir enfeksiyon ve koronavirüs de artacak. Tabi koronavirüsün yanında influenzanın (grip) da altını çizmekte fayda var. Grip hastalığının soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gerekiyor" dedi.
13.10.2022 Sağlık
Koronavirüs vaka artışına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'eylül' uyarısı!
Koronavirüs vaka artışına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'eylül' uyarısı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, 'Haftalık Koronavirüs Tablosu'ndaki vaka sayısı artışına ilişkin, "Şu anda yavaş bir artış söz konusu. Belki 2-3 hafta sonra eylül gibi bu sayılar artabilir ancak aşı varken bu pikin daha yavaş bir seyirle yükseleceği düşüncesindeyim" dedi.
16.08.2022 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Özlü açıkladı: Koronavirüste ölüm sayıları giderek artıyor
Bilim Kurulu üyesi Özlü açıkladı: Koronavirüste ölüm sayıları giderek artıyor Ülkemizde özellikle son günlerde belirgin bir artış gösteren Covid-19 vakaları tedirgin etmeye devam ederken, ölüm sayılarının fazla olması ürkütüyor.
10.08.2022 Gündem
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar...
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar... Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, yaz tatili ve Kurban Bayramı'nın etkisiyle koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek, "Geçtiğimiz haftaya göre yoğun bakım yatak ve servis yatak sayımızı yüzde 30 oranında artırdık" dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM...
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Bakanlığı'n açıkladığı haftalık Covid-19 tablosundaki rakamlara göre günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İlhan, "Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka maskemizi kalabalık olan yerlerde takmalıyız" dedi. Prof. Dr. İlhan, maskenin bazı alanlarda tekrar zorunlu hale getirilip getirilmeyeceğine ilişkin, "Sağlık kuruluşlarında maske takma halihazırda zorunlu. Bunun dışındaki diğer toplu alanlar, toplu taşımalar, uçaklar çok kalabalık AVMlerde ise şu an böyle bir yaklaşım söz konusu değil" açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayı...
3.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Kurulu Üyesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim kurulu üyesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.