Genç bilim insanlarına ödül yağmuru
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda geleceğin bilim insanları ödüllerine kavuştu. 57 ilden 336 öğrencinin 180 projesinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Muşlu Bager Çalışcı ve arkadaşları “Engelsiz Astronomi Sözlüğü” Projesi ile teşvik ödülü aldı.
6.11.2022 Bilim ve Teknoloji
'Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye ilk kez altın madalyanın sahibi oldu
'Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye ilk kez altın madalyanın sahibi oldu İlk kez yüz yüze formatta Türkiye’de düzenlenen Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı, büyük bir zaferle taçlandı. Türk milli takımında yer alan 11’nci sınıf öğrencisi Duru Özer, olimpiyatta en yüksek puanı alarak birinciliğe ulaştı ve altın madalyanın sahibi oldu. TÜBİTAK ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen olimpiyat Avrupa’nın sınırlarını aştı. Japonya’dan ABD’ye 45 ülkeden 164 kız öğrenci madalya için mücadele etti.
23.10.2022 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK'ın yetiştirdiği gençler, bilim olimpiyatlarından madalyalarla döndü
TÜBİTAK'ın yetiştirdiği gençler, bilim olimpiyatlarından madalyalarla döndü TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (BİDEB) yetiştirdiği gençler, uluslararası matematik, fizik, kimya ve biyoloji yarışmalarından altın, gümüş, bronz ve mansiyon ödülleri ile döndü.
19.07.2022 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK duyurdu! Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR'ın sonuçları belli oldu!
TÜBİTAK duyurdu! Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR'ın sonuçları belli oldu! TÜBİTAK burs sonuçlarını duyurdu! Stajyer Araştırmacı Burs Programı (Lisans) 2021 Yılı 2. çağrısı sonuçları açıklandı. Peki, TÜBİTAK burs sonuçları nasıl öğrenilir? TÜBİTAK Star burs sonuçları nereden öğrenilir? İşte TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR'ın sonuçları ekranı!
21.06.2022 Eğitim
Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa 2'ncisi oldu!
Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa 2'ncisi oldu! Türkiye, 11'inci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda toplam puan sıralamasında 31 resmi Avrupa ülkesi arasında 2'nci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.
11.04.2022 Yaşam
Ağrı'dan proje başarısı
Ağrı'dan proje başarısı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarında 2021 yılında 6 olan başvuru sayısının 2022 yılında 852 başvuru ile Van Bölgesinde 2’inci, Türkiye’de 6’inci sıraya yükseldiğini açıkladı.
11.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK temel bilimler bursu 2021! TÜBİTAK lisans bursu ne kadar, şartları nelerdir, burs başvurusu ne zaman?
TÜBİTAK temel bilimler bursu 2021! TÜBİTAK lisans bursu ne kadar, şartları nelerdir, burs başvurusu ne zaman? TÜBİTAK, YKS sonucunda Sayısal puan türüyle alan Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümlerden Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, İlahiyat bölümleri için TYT'de ilk 25.000'e girerek örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlara 4.000 TL'ye kadar burs verecek.
6.08.2021 Eğitim
'Bilim-2' deniz salyalarını takip için Marmara Denizi'nde
'Bilim-2' deniz salyalarını takip için Marmara Denizi'nde Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yücel, "Gemimizden anlık ulaşan bilgiler, müsilajın sadece yüzeyde değil, denizin içinin de jel gibi olduğu ve denizdeki oksijenin de çok azaldığı yönünde." dedi.
2.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır? STAR burs başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu!
Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır? STAR burs başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu! Üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere burs fırsatı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında lisans öğrencilerine burs verileceğini açıkladı. Peki, Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır? STAR burs ücreti ne kadar, kimler başvuru yapabilir? İşte üniversite öğrencilerine verilecek STAR bursu ile ilgili detaylar...
21.10.2020 Eğitim
Ulusal Lider Araştırmacılar Programı başvuruları başladı
Ulusal Lider Araştırmacılar Programı başvuruları başladı TÜBİTAK'ın yurt içindeki bilim insanlarına yönelik açtığı Ulusal Lider Araştırmacılar Programı'na başvurular alınmaya başlandı.
2.03.2020 Bilim ve Teknoloji
YÖK'ten 100/2000 doktora öğrencilerine "ek burs" müjdesi
YÖK'ten 100/2000 doktora öğrencilerine "ek burs" müjdesi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 100/2000 Doktora Burs Projesi kapsamında doktora eğitimi alan öğrencilere, TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerini yerine getirmek şartıyla "çift burs" imkanı tanınacak.
22.05.2019 Eğitim
Bakan Varank: 1289 personel TÜBİTAK'tan ihraç edildi
Bakan Varank: 1289 personel TÜBİTAK'tan ihraç edildi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "TÜBİTAK'ta, 17 Aralık 2013-31 Ekim 2018 tarihleri arasında FETÖ/PDY irtibatı ve iltisakı olan toplam 1289 personelin işine son verilmiştir." dedi.
12.11.2018 Gündem
İmam hatip liseleri TÜBİTAK'ta rekor kırdı
İmam hatip liseleri TÜBİTAK'ta rekor kırdı TÜBİTAK tarafından düzenlenen, 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nın Ödül Töreni 12 Mayıs Cuma günü Congresium´da gerçekleştirildi.
29.09.2021 Gündem
Türkiye'ye geri dönene 2.600 euro maaşla iş!
Türkiye'ye geri dönene 2.600 euro maaşla iş! TÜBİTAK, yurtıdışındaki akademisyenler için 'Eve Dönüş' programını başlatıyor...
25.04.2012 Ekonomi
Bursiyer olma şartları
Bursiyer olma şartları Bursiyer olabilmek için aşağıdaki şartlardan birinin gerçekleşmesi gereklidir: (Program kapsamında daha önce desteklenen öğrenciler başvuramaz...
18.07.2010 Yaşam