Beyin Pili

Beyin Pili

Son dakika beyin pili haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beyin pili ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beyin pili haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyin Pili

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyin pili gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 beyin pili haberi bulunmuştur. Tüm beyin pili haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sincice ilerliyor! Bu hastalığı, erken dönemde yakalamak zor!
Sincice ilerliyor! Bu hastalığı, erken dönemde yakalamak zor! Beyinde, dopamin maddesini yapan hücre gruplarının zamanla işlevlerini kaybetmesi sonucu oluşan Parkinson, sinir sisteminin ve beynin birçok fonksiyonunda bozulma meydana getiriyor. Türkiye’de 100 bin civarında Parkinson hastası olduğu biliyor. Bu hastalığa dikkat çekmek için ‘11 Nisan Dünya Parkinson Günü’ olarak kabul ediliyor. Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Ali Savaş, parkinson hastalığında erken dönemde yapılan tedavinin hayati önem taşıdığını belirtti.
10.04.2022 Sağlık
İstirahat halinde gelen titreme Parkinson habercisi olabilir
İstirahat halinde gelen titreme Parkinson habercisi olabilir Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, “Hareketsiz halde otururken gelen titremeler Parkinson hastalığının başlangıcı olabilir” dedi.
10.04.2022 Sağlık
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri Beyinde dopamin üreten hücrelerin bozulması neticesinde ağırlıklı olarak 60 yaş üstü kişilerde görülen Parkinson hastalığında uzmanlar, ilaç tedavisinde oluşan yan etkilere karşı ‘beyin pili’ öneriyor. Beyin pili sayesinde ilaç alımına bağlı görülen kasılma gibi etkilerde düzelme görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Bekir Enes Demiryürek, "Beyin pili kullanımında hastalar daha bağımsız hareket edebildiği için günlük yaşama katılımları da artıyor” dedi.
3.01.2022 Sağlık
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir Parkinson ve hareket bozukluklarına karşı başarıyla uygulanan beyin pillerinin diğer hastalıkların tedavisinde kullanılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Doç. Dr. Ali Zırh, “Bu kapsamda sara, ağır depresyon, Alzheimer, obezite gibi hastalıklarda beyin pilinin etkili olup olmadığı araştırılıyor. Beyin pilinin bu hastalıklardaki yararlılığı ve güvenilirliği bilimsel çalışmalarla ispatlandığında elbette ki tüm dünyayla birlikte hatta belki de daha önce Türkiye’de de uygulamaya başlayacağız” dedi.
6.10.2021 Sağlık
Dinlenme anında görülen titremelere dikkat
Dinlenme anında görülen titremelere dikkat Vücutta titremeye neden olan birçok hastalık bulunduğunu belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, "Bu hastalıklarda şikayetler sıklıkla istirahat halinde titreme halleri olarak gözlenir ve bunların başında Parkinson hastalığı gelmekte" dedi.
8.09.2021 Sağlık
‘Beyin pili’ ile hayata yeniden tutundu
‘Beyin pili’ ile hayata yeniden tutundu Iraklı Avukat Basim Al Omairi, genç yaşta Parkinson ile tanıştı. Tutukluk ve hareket yavaşlığı ile başlayan hastalık bulguları gün geçtikçe ilerledi ve bir süre sonra imzasını dahi kaybetti. Beyin pili tedavisi için Türkiye’ye gelen Al Omairi, Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası hayata yeniden merhaba dedi.
26.08.2021 Sağlık
Gençlerdeki el titremesi Parkinson’la karıştırılmamalı
Gençlerdeki el titremesi Parkinson’la karıştırılmamalı İleri yaşta görülen el titremeleri akıllara Parkinson hastalığını getirse de gençlerde görülebilen bu şikâyetin ardında başka hastalıkların olabileceğini söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Öğr. Üyesi Halil Olgun Peker, "Her el titremesi Parkinson değildir. Heyecan, stres, yorgunluk, kan şekeri düşüklüğü olduğunda esansiyel tremor hastalarında da el titremeleri tetikleniyor. Parkinson ile esansiyel tremor arasındaki farklara dikkat edilmeli" dedi.
22.06.2021 Sağlık
Parkinson hastalığı ve beyin pili tedavisinde doğru bilinen yanlışlar
Parkinson hastalığı ve beyin pili tedavisinde doğru bilinen yanlışlar ‘Titrek felç’ olarak bilinen ve günlük yaşama darbe vuran Parkinson hastalığının, beyinde ‘dopamin’ adı verilen maddenin eksilmesi ile ortaya çıktığını ve hastalığın kişiyi sosyal hayattan koparabildiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, “Parkinson hastalığı gibi titreme ile ortaya çıkan hareket bozukluklarının başlangıç tedavisi, ilaç tedavisidir. İlaç tedavisine yeterli yanıt vermeyen veya şiddetli ilaç yan etkileri yaşayan Parkinson hastalarında beyin pili başarılı sonuçlar vermektedir” dedi.
21.06.2021 Sağlık
Distoni hastalığını beyin pili ameliyatıyla yendi
Distoni hastalığını beyin pili ameliyatıyla yendi Vücutta istem dışı hareketlere ve aşırı kasılmalara neden olarak günlük yaşamı etkileyen ‘distoni’ hastalığına yakalanan Mehmet Türkmenoğlu, beyin pili ameliyatı ile sağlığına kavuştu.
10.06.2021 Sağlık
“Parkinson hastalarını beyin pili yaşama bağlıyor”
“Parkinson hastalarını beyin pili yaşama bağlıyor” Özellikle ileri yaştaki kişiler için ciddi bir sorun teşkil etmeye devam eden Parkinson tedavisinde doğru hastaya doğru tedavi seçimi elde edilecek sonucun başarısını etkiliyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. A. Hilmi Kaya, özellikle ilaç tedavisinden yarar görmeyen ileri evre vakalarda beyin pili tedavisinin hastaları tekrar yaşama bağladığını söyledi.
29.04.2021 Sağlık
Parkinson ile savaşı beyin pili ile son buldu
Parkinson ile savaşı beyin pili ile son buldu Kayseri’de yaşayan 50 yaşındaki Celalettin Emre, genç yaşta Parkinson ile tanıştı. Sağ tarafında kasılmalar ile kendini gösteren hastalık bulguları zamanla ilerledi. Meslek lisesi öğretmeni olan Celalettin Emre, hayatını derinden etkileyen bu hastalıkla mücadelesinden hiç vazgeçmedi. Parkinson ile savaşı beyin pili ile son buldu.
20.02.2021 Sağlık
İki kardeş, istemsiz kasılmalardan beyin piliyle kurtuldu
İki kardeş, istemsiz kasılmalardan beyin piliyle kurtuldu Batman'da yaşayan ve yıllardır kasların istem dışı kasılmasına neden olan distoni hastalığıyla mücadele eden Batmanlı Vecihe (43) ve Ferhat Okan (34) kardeşler, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde aynı gün takılan beyin piliyle sağlığına kavuştu.
29.01.2021 Sağlık
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi...
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi... Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Beyinde meydana gelen bir hastalık olan Serebral Palsi yaşla birlikte değişebilir, hareketleri kısıtlayıcı motor fonksiyon kaybına neden olabilir. Hastalarda epilepsi, zekâ geriliği, davranış bozukluğu, yutma sorunları, kas iskelet bozukları gibi sorunlar da görülebilir. Peki, Serebral Palsi ile ilgili merak edilenler…
19.01.2021 Sağlık
"Gençler de Parkinson olabilir"
"Gençler de Parkinson olabilir" Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER) uzmanları, genç yaşta görülen Parkinson’a ilişkin “Genç yaşta görülen Parkinson’da genetik yatkınlık faktörü bulunuyor. Titreme genelde ilk bulgu olarak ortaya çıkar. El ve ayakta, bazen de çenede gözlemlenebilir” dedi.
11.01.2021 Sağlık
“Beyin pili tedavisinde yaş tek kriter değil”
“Beyin pili tedavisinde yaş tek kriter değil” Parkinson hastalığının tedavi yöntemlerinden biri olan beyin pili ameliyatlarında yaşın tek başına bir kriter olmadığına dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Bazı durumlarda genç yaştaki bir hastaya ameliyat öneremediğimiz gibi, ileri yaştaki bir hastaya da ameliyat tavsiye edebiliyoruz” dedi.
4.12.2020 Sağlık
Parkinson hastalığında beyin pili tedavisi
Parkinson hastalığında beyin pili tedavisi Parkinson, hem erkek hem de kadınları etkileyen, genellikle 60 yaşından sonra ilerleyen bir hareket bozukluğudur. Ancak daha genç hastaların da bu hastalığa yakalanabildiğini belirten Doç. Dr. Ali Yılmaz, “Hastalığın kesin nedenleri bilinmemektedir. Parkinson hem genetik hem de çevresel faktörlerle ilişkili olabilir. Beyin pili ameliyatı standart bir tedavi yöntemidir. Yalnız ülkemizde değil tüm dünyada uygulanmaktadır" dedi.
23.11.2020 Sağlık
“Her titreme Parkinson hastalığının habercisi değil”
“Her titreme Parkinson hastalığının habercisi değil” Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi’nden Op. Dr. Ali Zırh “Titreme vücudun bir yarısında kol ve bacakta, bazı hallerde de tüm vücutta gözlenebilir. Titreme ile ilgili hastalıklarda şikayetler sıklıkla istirahat halinde karşımıza çıkar. Bu tip titremelerin başında Parkinson gelir. Parkinson ile veya yalnız olarak da titremeye neden olan birçok hastalık mevcuttur” dedi.
21.11.2020 Sağlık
İstem dışı kasılmaları beyin pili ile son buldu
İstem dışı kasılmaları beyin pili ile son buldu Manisa’da yaşayan 62 yaşındaki Eczacı Ayşe Özhan Kocakabak, 5 yıl önce sol bacağında ve karnında kasılmalar yaşamaya başladı. Yıllar içinde kasılmaların şiddeti o kadar şiddetlendi ki işini bırakmak zorunda kaldı. Doktor doktor gezen ama hastalığına bir türlü çare bulamayan Kocakabak’ın yolu Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh ile kesişince hayatı değişti. Dr. Zırh, tetkikler sonrası Özhan’a vücutta aşırı kasılmalara neden olan Distoni hastalığı teşhisi koydu. Beyin pili tedavisi uygulanan Kocakabak’ın istem dışı kasılmaları bu tedavi ile son buldu.
10.11.2020 Sağlık
“Beyin pili tedavisinden sonra spor yapılabilir”
“Beyin pili tedavisinden sonra spor yapılabilir” Parkinson hastalarında beyin pili tedavisi etkili yöntemlerden biri olurken ameliyat sonrası hastalar sert olmayan ve kafa travmasına neden olmayacak yüzme, bisiklete binme, tenis gibi sporları dahi yapabiliyor. Beyin pili tedavisinin Parkinson hastalarında en etkili tedavi yöntemlerinden biri olduğunu ve hastalığın saatini geri alarak Parkinson hastalarının yaşama yeniden merhaba demelerine imkan sağladığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Beyin pili takılan hastaların günlük yaşantılarında hiçbir kısıtlama olmuyor. Hastalar çok sert olmayan, kafa travmasına neden olmayacak her türlü sportif faaliyeti sürdürebilir, tenis oynayabilir, bisiklete binebilir ve yüzebilir” dedi.
26.10.2020 Sağlık
Beyin pilleri artık şarj edilebiliyor; 4 yıllık süre 25 yıla çıktı
Beyin pilleri artık şarj edilebiliyor; 4 yıllık süre 25 yıla çıktı Parkinson ve hareket bozukluklarının tedavisinde kullanılan beyin pilleri artık dışarıdan şarj edilebiliyor. Bu işlemi hastanın rahatlıkla uygulayabildiğini anlatan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Beyin pillerinin ömrü 4-6 yıl arasındaydı. Bu sürenin sonunda pil bitmeden yarım saatlik bir operasyonla hastaların cihazlarını değiştirmek gerekiyordu. Gelişen teknoloji sayesinde dışarıdan şarj edilebilen ve 20-25 yıla kadar ömrü olan pilleri uygulamaya başladık. Bu teknoloji uzunca bir süre pil değişim operasyonuna ihtiyaç kalmamasına imkan sağladı. ” dedi.
22.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Beyin pillerinin ömrü 25 yıla kadar uzadı
Beyin pillerinin ömrü 25 yıla kadar uzadı Parkinson ve hareket bozukluklarının tedavisinde kullanılan yeni teknoloji beyin pillerinin özelliklerine dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Yakın zamana kadar dışarıdan şarj edilemeyen pilleri uyguluyorduk ve Parkinson hastalarında beyin pillerinin ömrü 4-6 yıl arasında idi. Daha yüksek elektrik akımına ihtiyaç duyulan distoni hastalarında bu süre daha da kısa olabiliyordu. Son yıllarda gelişen teknoloji sayesinde dışarıdan şarj edilebilen ve 20-25 yıla kadar ömrü olan pilleri uygulamaya başladık” dedi.
5.10.2020 Sağlık
Beyin pillerinin yerini Musk’ın çipi mi alacak?
Beyin pillerinin yerini Musk’ın çipi mi alacak? Elon Musk’ın insan beynini bilgisayara bağlamayı hedefleyen projesi Neuralink hakkında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Beyne ve sinir sistemine elektrik akımı veren ve “Nörostimülatör” adını verdiğimiz cihazlarla dışarıdan şarj edilebilen teknoloji de yakın zamanda insan üzerinde klinik uygulamaya girmiş durumda. Halen kullandığımız nörostimülatörlerin, Neuralink gibi kafatası cildi altına yerleştirilen ve hacim olarak daha küçük versiyonları da şu anda klinik uygulamalarda kullanılma aşamasına çok yakın.” dedi.
12.09.2020 Sağlık
'Alzheimer tedavisinde beyin pili umut vadediyor'
'Alzheimer tedavisinde beyin pili umut vadediyor' Beyin pili ameliyatlarının hareket bozukluklarına ilave olarak birçok hastalık için umut vadettiğini kaydeden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Obezite tedavisi için beyin pili uygulaması çalışması yapılan bazı hastalarda hafızanın geriye çağrıldığı görüldü. Bu da Alzheimer hastalığının tedavisi açısından önemli bir umut ışığı oldu” dedi.
27.08.2020 Sağlık
Koku almada azalma ve kabızlık Parkinson habercisi olabilir
Koku almada azalma ve kabızlık Parkinson habercisi olabilir Parkinson hastalarına genellikle 65 yaş sonrası tanı konulduğunu belirten Nörolog Dr. Öğr. Üyesi Özge A. Kadırhan, hastalığın bazı öncü belirtiler gösterdiğini söyledi. Parkinson Cemiyeti'nin yayınladığı kılavuza göre koku almada azalma, kabızlığın hastalığın öncü bulguları arasında yer aldığını ifade eden Kadırhan, "Bu belirtiler ve hastalığa genetik yatkınlık varsa erken dönemde bir tarama testi yapılmalı.Uykuda yapacağımız bir EEG (beyin hareket faaliyetlerini sinyallerle ölçen beyin görüntülemesi) ve koku testiyle erken evrede tanı koyup hastalığın tedavisine başlayabiliriz" dedi.
10.08.2020 Sağlık
Hastalık sanatından koparmıştı, beyin pili ile yeniden kavuştu
Hastalık sanatından koparmıştı, beyin pili ile yeniden kavuştu Elazığ’da yaşayan, 70 yaşındaki Derviş Demirbaş’ın 1998 yılında sağ elinde titremeler başladı. Parkinson’un ilk belirtilerini böyle yaşayan Demirbaş, 1978 yılından beri severek uğraştığı ağacı yontarak gerçekleştirilen naht sanatından da uzaklaşmak zorunda kaldı. Hastalığının ilerlemesiyle bir süre sonra kaşık tutmakta bile zorlanarak yemek yiyemeyecek duruma gelen Derviş Demirbaş, çok sevdiği bu tutkusuna da veda etmek zorunda kaldı.
20.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Pili ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyin pili haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.