Beyin Felci

Beyin Felci

Son dakika beyin felci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beyin felci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beyin felci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyin Felci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyin felci gelişmeleri de dahil olmak üzere 154 beyin felci haberi bulunmuştur. Tüm beyin felci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı Adana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Aile olarak çok acı ve zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Akan, “Ben bir anne olarak çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum. Çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Elimden geldiğince onları ayağa kaldırmak istiyorum” dedi.
3.03.2024 Adana
Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sol ayağım 1954 senesinde İrlandalı yazar Christy Brown tarafından kaleme alınmıştır. Eser, yazarın kendi hayatını anlatır ve otobiyografi türündedir. 
21.12.2023 Eğitim
Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sol Ayağım Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sol Ayağım Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sol ayağım 1954 senesinde İrlandalı yazar Christy Brown tarafından kaleme alınmıştır. Eser, yazarın kendi hayatını anlatır ve otobiyografi türündedir. 
20.12.2023 Eğitim
Süperfetasyon vakası doktorları şaşkına çevirdi! 28 günde ikinci kez hamile kaldı...
Süperfetasyon vakası doktorları şaşkına çevirdi! 28 günde ikinci kez hamile kaldı... Hamileyken hamile kalan 30 yaşındaki kadın doktorları şaşkına çevirdi. Sophie Small, aynı anda dünyaya getirdiği kızlarının ikiz olduğunu sanıyordu. Ama sıradışı bir fenomen sonucu ikisine farklı zamanlarda hamile kaldığı ortaya çıktı.
1.06.2023 Dünya
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayın
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayın Kalbe giden damarların sertleşmesi, ani kalp krizi ile birlikte hayati ve genetik faktörler damar sertliğinin değiştirilemeyen nedenlerini oluştururken; kişiye özel yaşam tarzı değişiklikleri ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Erol Kurç, koroner damar hastalığından kaynaklanabilen göğüs ağrıları hafife alınmaması gerektiğini belirtti.
16.01.2023 Sağlık
Para vermeyen anne ve babasını hastanelik etti
Para vermeyen anne ve babasını hastanelik etti Sinop'un Dikmen ilçesinde Yaşar Bozel, kendisine para vermeyen annesi Fatma (78) ile babası Kemal Bozel'i (71), 2 saat boyunca baston, koltuk değneği ve balta sapıyla dövdü. Çiftin vücudunda kırıklar oluşurken, şüpheli gözaltına alındı. Fatma Bozel, "Bir eşime vurdu, bir bana vurdu. Evin önünde çok darbe yedik" dedi.
1.07.2022 Yaşam
Elazığsporun kurucularından olan İhsan Uğur vefat etti
Elazığsporun kurucularından olan İhsan Uğur vefat etti Elazığspor'un kurucularından olan İhsan Uğur (95) tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Çolak'ın cenazesi yarın Harput'a defnedilecek.
16.01.2022 Futbol
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor Son yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
Osman Öcalan, Erbil’de COVID-19 nedeniyle öldü
Osman Öcalan, Erbil’de COVID-19 nedeniyle öldü PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan koronavirüs nedeniyle Erbil'de öldü.
15.11.2021 Gündem
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın!
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın! Çocukluk çağında görülen engelliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi (SP), her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülüyor. Bebeklik döneminden itibaren veya daha ileri yaşlarda tanısı konulabilen SP, beynin etkilenen bölgesi ve hasar derecesine göre farklı belirtiler gösterebiliyor. Bebeklerde nedensiz ve amaçsız, susturulamayan aşırı ağlama, bir yaşından önce sağ elli veya solak olduğunu düşündürecek şekilde el tercihinin olması, ayına göre başını tutmasında geri kalma ve gülümsememe gibi durumlar görülüyorsa mutlaka en kısa zamanda uzman hekime başvurmak gerekiyor.
5.10.2021 Sağlık
Serebral Palsi’de ergoterapi, yaşam kalitesini yükseltiyor!
Serebral Palsi’de ergoterapi, yaşam kalitesini yükseltiyor! “Beyin felci” olarak da bilinen Serebral Palsi, yaşamın ilk birkaç yılı içinde görülüyor ve bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Serebral Palsili bireylerin yaşamsal becerilerini geliştirmelerinde ve toplumsal hayata adaptasyonu sağlamalarında ergoterapinin önemine işaret eden uzmanlar, aile desteğinin de önemini vurguluyor.
5.10.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Serebral palsi hastası Yaren'in yüzü güldü
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Serebral palsi hastası Yaren'in yüzü güldü Adıyaman'da doğum sırasında oksijen gitmediği için beyni hasar gören ve yürüme güçlüğü çeken, halk arasında beyin felci olarak da bilinen serebral palsi hastası 12 yaşındaki Yaren Coşkun, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla hayalini kurduğu robotik cihaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kavuştu.
7.08.2021 Yaşam
Görme kayıplarının en büyük sebebi bunlar
Görme kayıplarının en büyük sebebi bunlar Şaşılığın kız ve erkek çocukta eşit oranda görüldüğünü söyleyen Op. Dr. Melek Kırcalı, "Şaşılık 0-2 yaş grubundaki göz tembelliği ve binoküler görme kayıplarının en büyük sebebidir" dedi.
3.07.2021 Sağlık
Bebekteki nörolojik sorunlar doğum öncesi önlenebiliyor!
Bebekteki nörolojik sorunlar doğum öncesi önlenebiliyor! Tıp alanındaki gelişmeler ve ileri uzmanlıkları sayesinde riskli bebeklerin önlenmesinde, takibinde ve müdahalesinde önemli gelişmeler sağlandığını belirten Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Ece Gültekin, 'Artık Preimplantasyon tanı olarak tanımlanan yöntemlerle olası nörolojik sorunlar henüz bebeğin oluşumu öncesi belirlenerek önlenebiliyor' dedi.
26.01.2021 Sağlık
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi...
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi... Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Beyinde meydana gelen bir hastalık olan Serebral Palsi yaşla birlikte değişebilir, hareketleri kısıtlayıcı motor fonksiyon kaybına neden olabilir. Hastalarda epilepsi, zekâ geriliği, davranış bozukluğu, yutma sorunları, kas iskelet bozukları gibi sorunlar da görülebilir. Peki, Serebral Palsi ile ilgili merak edilenler…
19.01.2021 Sağlık
Serebral palsinin nedenleri ve tedavi yöntemleri
Serebral palsinin nedenleri ve tedavi yöntemleri Çoğunlukla çocuk doğmadan önce beyin gelişiminde ortaya çıkan bir anormallik veya bozulmadan dolayı meydana gelen ve Serebral palsi olarak bilinin beyin felcinin nedenleri ve tedavi yöntemleriyle ilgili uzmanlar uyarılarda bulundu.
6.11.2020 Sağlık
İnme inmeden 6 saatiniz var!
İnme inmeden 6 saatiniz var! Tıpta zamana karşı yarışılan hastalıklardan belki de en önemlisi olan, halk ağzında “inme” olarak tanımlanan beyin felci, ülkemizde her yıl 200 bin kişiyi etkiliyor, her 3 dakikada bir kişi ise inme nedeniyle hayatını kaybediyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Yıldız Arslan, yüzde uyuşma, kol ve bacaklarda ani güç kaybı, konuşulanları anlayamama, görme kaybı, dengesini sağlayamama gibi belirtilerle kendini gösteren inmeden etkilenen kişinin, en geç 6 saat içerisinde tam donanımlı bir hastanede tedaviye alınması durumunda, sağlığına kavuşabileceğini ifade etti.
4.11.2020 Sağlık
95 yaşında corona virüsü yendi
95 yaşında corona virüsü yendi Bartın’da, corona virüse yakalanan 95 yaşındaki Fatma Ayan, hastanede 13 günlük tedavisinin ardından taburcu oldu. Müesser Koç (57) annesinin 2 kere anjiyo olduğunu ve felç geçirdiğini, 95 yaşında virüsü atlatmasına çok şaşırdıklarını ve sevindiklerini söyledi.
15.10.2020 Sağlık
'Covid-19 geçiren hastada kalp problemleri ortaya çıkabiliyor'
'Covid-19 geçiren hastada kalp problemleri ortaya çıkabiliyor' Kardioloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Çağlar, "Covid-19 geçiren bir hastada özellikle altta yatan kalp hastalığı varsa kalp problemleri ortaya çıkabiliyor. Bunların içinde en önemli dediğimiz kalp kası iltihabıdır. Bunların bir kısmı kalıcı oluyor" dedi.
3.08.2020 Sağlık
Serebral palsi hastasının yürüme sevinci
Serebral palsi hastasının yürüme sevinci İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki serebral palsi (beyin felci) hastası Çetin Yıldız, geçirdiği ameliyatın ardından denge kurarak, yürümeye başladı.
25.06.2020 Sağlık
İğrenç olay! 12 yaşındaki yeğenine...
İğrenç olay! 12 yaşındaki yeğenine... İstanbul'da 2017 yılında 12 yaşındaki yeğeni Y.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan amca Ömer D., "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararı duyan mağdurun annesi gözyaşlarına engel olamadı.
25.06.2020 Gündem
Babası karantinaya alınan engelli çocuk hayatını kaybetti
Babası karantinaya alınan engelli çocuk hayatını kaybetti Cesedi bulunan 16 yaşındaki çocuğun yalnızca iki defa beslendiğinin ortaya çıkması, sosyal medyada öfke seline yol açtı.
4.02.2020 Dünya
Babası için ürettiği kremin ihracatına başladı
Babası için ürettiği kremin ihracatına başladı İstanbul'da babasının yaralarını tedavi etmek için krem üretirken dermokozmetik alanıyla tanışan Aylin Kaya, KOSGEB'den aldığı destekle büyüttüğü firmasında şu anda 88 kişiye istihdam sağlıyor.
15.01.2020 Ekonomi
Çayın yanında tatlandırıcı olarak çikolata kullanın
Çayın yanında tatlandırıcı olarak çikolata kullanın Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan çay beyin felci geçirme riskini azaltıyor. Çayı çikolata ile birlikte içerseniz de ömrünüz 1 yıl uzuyor.
13.01.2020 Sağlık
Selebral Palsi nedir? Selebral Palsi sonradan olur mu?
Selebral Palsi nedir? Selebral Palsi sonradan olur mu? Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Peki, Serebral Palsi nedir? Selebral palsi (SP) belirtileri ve nedenleri nelerdir? Serebral Palsi teşhisi nasıl konulur? İşte detaylar...
6.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Felci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyin felci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.