Beslenme Hataları

Beslenme Hataları

Son dakika beslenme hataları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beslenme hataları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beslenme hataları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beslenme Hataları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beslenme hataları gelişmeleri de dahil olmak üzere 50 beslenme hataları haberi bulunmuştur. Tüm beslenme hataları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Horlamayı aynı gece bitiren içecek! Yatağın kenarından ayırmayın
Horlamayı aynı gece bitiren içecek! Yatağın kenarından ayırmayın Uyku kalitesini yerlere indiren horlama, aynı zamanda bazı rahatsızlıkların da habercisidir. Tabi bunda gün içerisinde yapılan beslenme hataları etkilidir. Uzmanlar bu içeceği tüketmeniz halide horlama sorununa kesin çare olabileceğini belirtiyor.
12.10.2023 Gündem
Yorgun ve bitkin bırakıyor! Vücudun ağırlaşmasına neden oluyor, uykusuzluk, halsizlik...
Yorgun ve bitkin bırakıyor! Vücudun ağırlaşmasına neden oluyor, uykusuzluk, halsizlik... Güne yorgun başlıyor ve gün boyu da bitkin hissediyorsanız bunun nedeni yaptığınız beslenme hataları ve yemek seçimleriniz olabilir. Yorgun kişilerin enerji almak için sürekli kafein tüketmesi aslında onları daha yorgun yaparken sabahları uykuyu açmak için içilen kahve de yorgunluğun asıl sebebi olabiliyor. İşte en sık yapılan beslenme hataları ve tükettiğinizde uykunuzun gelmesine neden olan başlıca besinler…
22.05.2022 Sağlık
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları!
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları! Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, Ramazan ayı boyunca sindirim sistemi sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri!
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri! Genetik, yaşam tarzı ve beslenme hataları, vücuttaki aşırı yağıın nerede depoladığını belirler. Bazı kişilerde yağ kaybının en son gerçekleştiği bölge üst karın bölgesidir. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, göbekteki yağdan birkaç adımda kurtulmak mümkün. Birçok sağlık sorununa neden olan göbek yağlanması ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Betül Merd, göbek eritme yöntemlerini anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var!
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var! Beslenmenin psikolojik yönüne dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme tercihlerinin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine işaret etti. Bağırsak sağlığının önemini vurgulayan Tarhan, “Bağırsaklar beyindeki serotoninin fabrikası gibi çalışıyor. Beyin gibi fonksiyon yapmıyor ama beyine malzeme üretiyor. Beynin yakıtını bağırsak hazırlıyor.” dedi. Prof. Dr. Tarhan “Beynin temel yakıtının sağlıksız olması ve beslenme hataları ile ileri yaşlarda obezite ve Alzheimer arasında nedensellik bağı var.” uyarısında bulundu.
5.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Kurban etini bekletmeden yemek zararlı mı? Kurban etini nasıl pişirmeliyiz?
Kurban etini bekletmeden yemek zararlı mı? Kurban etini nasıl pişirmeliyiz? Bayramlar beslenme düzenimizin değiştiği özellikle şerbetli tatlı ve hamurişi tüketimimizin arttığı özel günler. Kurban Bayramı’nda bunlara ek olarak et tüketimi de artıyor. Ancak bu yiyecekleri doğru şekilde ve uygun miktarlarda tüketmediğimizde sindirim problemleri, mide ağrısı, kabızlık, şişkinlik, tansiyon yükselmesi gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz “Kalp-damar, yüksek tansiyon, diyabet, böbrek hastalığı gibi herhangi bir hastalığı olanlar başta olmak üzere herkes beslenmede hata yapmadan bu süreci geçirmeye dikkat etmeli. Özellikle son 1.5 yıldır pandemi gölgesinde geçirdiğimiz bayramlarımızda güçlü bir bağışıklık sistemi için doğru beslenmeye önem vermemiz gerektiğini unutmamak gerekiyor. Aşırı şeker ve yağ tüketimi gibi beslenme hataları ile bağışıklığımızı düşürmemeye dikkat etmek de önceliklerimizden olmalı” diyor.
15.07.2021 Sağlık
Bu hatalar bağışıklığınızı düşürebilir! Oruç tutarken yapılan 8 büyük hata!
Bu hatalar bağışıklığınızı düşürebilir! Oruç tutarken yapılan 8 büyük hata! Covid-19 ile birlikte bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anladık. Güçlü bir bağışıklık için sağlıklı beslenmek, yeterli uyumak ve düzenli egzersiz yapmak şart. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, bağışıklığı güçlendiren tüyolar verdi ve oruç tutarken yapılan 8 beslenme hatasını anlattı.
1.05.2021 Ramazan
Erken ergenlik sorunu olan çocukla 5 önemli iletişim kuralı
Erken ergenlik sorunu olan çocukla 5 önemli iletişim kuralı 'Çocuğumun boyu ya uzamazsa?', 'Henüz çok küçük, ruhsal olarak yıpranır mı?'... Ebeveynleri son yıllarda en çok kaygılandıran konuların başında, ‘erken ergenlik’ geliyor. Bunun nedeni ise ergenliğin daha erken yaşlarda başladığına yönelik çeşitli görüşlerin olması. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Saygın Abalı, ülkemizde son yıllarda erken ergenlikle ilgili hekime başvuruların arttığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
27.04.2021 Sağlık
'Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için bunları yapın'
'Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için bunları yapın' Ramazan ayında öğünlerde oluşturulacak düzen ve öğünlerde alınacak besinlere dikkat edilmesi sayesinde zinde ve sağlıklı bir ramazan geçirilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Cem Nevşioğulları, “Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun. Bu ayda uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır” dedi.
9.04.2021 Sağlık
Lokmanızı en az 15 kere çiğneyin!
Lokmanızı en az 15 kere çiğneyin! Uzmanlar, hızlı yemek yemenin kötü bir beslenme alışkanlığı olduğunu başta sindirim sağlığı olmak üzere genel sağlık üzerinde olumsuz sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, hızlı yemek yeme alışkanlığının zararları anlattı
24.02.2021 Sağlık
Bu hataları her gün yapıyoruz! İşte 6 beslenme hatası!
Bu hataları her gün yapıyoruz! İşte 6 beslenme hatası! Koronavirüsten korunmada ve tedaviden başarılı sonuç alınmasında güçlü bir bağışıklık sisteminin yeri önemli. Bağışıklık sistemimizin güçlü olmasında da düzenli uyku, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Günlük rutinde mevsim meyve ve sebzelerinin, tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin, et ve süt ürünlerinin dengeli şekilde tüketilmeleri bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için göz önünde bulundurulması gereken kuralların başında geliyor. Ancak beslenmede yapılan bazı hatalar, bağışıklığınızı zayıflatabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş pandemide kaçınılması gereken 6 beslenme hatasını anlattı.
22.02.2021 Sağlık
3 ana 2 ara öğün formülü  eğitimde başarıyı artırır
3 ana 2 ara öğün formülü eğitimde başarıyı artırır 18 milyon öğrenci yarın ders başı yapacak. Ülkemizde öğrencilerin çoğu öğle yemeklerini okul yemekhanesinde yiyor. Günlük kalori ihtiyacının üçte birini buradan alıyorlar. Peki çocuklarımıza ne yedirmeliyiz, diyetisyen Emre Uzun anlattı..
16.09.2017 Arşiv
Açık büfede tatil 3 kilo aldırıyor
Açık büfede tatil 3 kilo aldırıyor Araştırmalara göre yaza girmeden zayıflayanlar açık büfe otellerden en az 3 en fazla 5 kilo alarak geri dönüyor. Bu yüzden tatilinizin hüsranla bitmemesi için yapmanız gerekenleri Diyetisyen Emre Uzun anlattı.
28.07.2017 Arşiv
Ramazan’da çok görülen sağlık sorunları
Ramazan’da çok görülen sağlık sorunları Ramazan ayında yapılan beslenme hataları nedeniyle en sık karşılaşılan sağlık problemlerini Hastane Derindere İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu ile konuştuk…
17.05.2018 Arşiv
Ramazan'da kolesterolü dengelemek için bu 10 besin önemli
Ramazan'da kolesterolü dengelemek için bu 10 besin önemli Ramazan boyunca kolesterol seviyesini dengede tutmaya yardımcı olan mucize besinleri tüketmemiz gerekiyor
17.05.2018 Arşiv
Cilt, beslenmenin aynası
Cilt, beslenmenin aynası Dermotoloji Uzmanı Dr. Sinem Karaca, beslenme hatalarının deri sağlığını ciddi oranda etkilediğini söyledi. Uzm. Dr. Karaca, "Cilt ruhun aynasıdır derler, aynı zamanda beslenmemizin de aynası. Örneğin yumurta, süt ve süt ürünleri, balık, havuç, brokoli gibi besinleri tüketmiyorsanız A vitamini eksikliğine bağlı deride kuruluk, kırışıklığa yatkınlık gelişmesi sürpriz olmaz" dedi.
24.02.2017 Sağlık
Check-up sağlıklı insanlar için sakıncalı
Check-up sağlıklı insanlar için sakıncalı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, beslenme ve endüstrileşmiş tıpla ilgili söyledikleriyle, yazdıklarıyla seveni kadar düşmanı da olan bir bilim insanı. Küçükusta ile tıbbın bilmediğimiz gerçeklerini konuştuk
3.09.2016 Arşiv
Bağırsak düğümlenmesine yol açabilir!
Bağırsak düğümlenmesine yol açabilir! Gaz yapıcı nitelikte olan gıdaların tüketimi bazı kişilerin sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyebiliyor...
27.10.2015 Sağlık
Ramazanda en çok yapılan 9 beslenme hatası!
Ramazanda en çok yapılan 9 beslenme hatası! Şişli Florence Nightingale Hastanesi, beslenme ve diyet uzmanı Tuba Kayan Tapan ramazanda en çok yapılan 9 hataya dikkat çekiyor... Tapan, iftarda yemek yemek için acele etmememiz gerektiğini söylüyor ve “Çorba içip 15 dakika bekleyin” diyor.
17.06.2015 Sağlık
Odaklanma sorununuz varsa bunu deneyin!
Odaklanma sorununuz varsa bunu deneyin! Üniversite sınavı öncesi doğru ve dengeli beslenmek başarı oranını artırıyor...
10.06.2015 Sağlık
Genç kızların yaptığı 4 beslenme hatası
Genç kızların yaptığı 4 beslenme hatası Zayıf bir vücuda sahip olmak, genç kızların en büyük hayali. Ancak ergenlik döneminde metabolizmada meydana gelen değişiklikler kilo problemine neden olabiliyor. Bu dönemde yapılan beslenme hataları ise gelecek yıllarda birçok soruna yol açabiliyor.
18.10.2014 Magazin
Bu yanlışlara dikkat!
Bu yanlışlara dikkat! Beslenme hataları mide problemlerine davetiye çıkarıyor...
19.09.2014 Sağlık
Oruçluyken acıkmayın!
Oruçluyken acıkmayın! Sahurda ve iftarda yediklerinize göre acıkmadan ve kilo almadan oruç tutmak mümkün
20.08.2009 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beslenme Hataları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beslenme hataları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.