Benzetme

Benzetme

Son dakika benzetme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan benzetme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını benzetme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Benzetme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan benzetme gelişmeleri de dahil olmak üzere 584 benzetme haberi bulunmuştur. Tüm benzetme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yapma Destan Ne Demek? Dünyada Yapma Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Yapma Destan Ne Demek? Dünyada Yapma Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Toplumu etkileyen bir olayı şairin gerek destanlara benzetilerek söylemesi ile oluşan destan türü yapma destan olarak açıklanmaktadır. Destan türlerinden olan yapma destanın yazarı belli olmaktadır. Yapma destan türü yakın zamanı içermekte ve diğer destan türlerine göre olağanüstü durumlar daha az olmaktadır. Dünya edebiyatına bakıldığında pek çok yapma destan örneği görmek mümkündür.
5.02.2024 Gündem
Metafor Ne Demek, Nasıl Yapılır? Metaforum Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Metafor Ne Demek, Nasıl Yapılır? Metaforum Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? Orijinali "Metaphore" şeklinde yazılan sözcük, ilk kez M.Ö 5. yüzyılda, Antik Yunan şairleri tarafından kullanılmıştır. Eğretileme, istiare ve ödünçleme kelimeleriyle eş anlamlı olan metafor, edebiyat dışında felsefe, tarih ve mantık gibi bilim dallarında da sıklıkla kullanılmaktadır. 
31.01.2024 Gündem
Ad Aktarması Nedir, Özellikleri Nelerdir? Mecaz-I Mürsel (Ad Aktarması) Örnekleri Nelerdir?
Ad Aktarması Nedir, Özellikleri Nelerdir? Mecaz-I Mürsel (Ad Aktarması) Örnekleri Nelerdir? Günlük yaşamda en çok kullanılan dil bilgisi konuları içerisinde Ad aktarması gelir. Bu kural aynı zamanda mecazi Mürsel olarak da ifade edilmektedir. Genel çerçevede bir kelimenin başka bir kelime yerine kullanılması biçiminde anlatılabilir. Bazı durumlarda bu benzetme olarak da ön plana çıkar.
21.01.2024 Eğitim
Edat Nedir, Ne İşe Yarar? Edat Örnekleri Ve Çeşitleri Nelerdir?
Edat Nedir, Ne İşe Yarar? Edat Örnekleri Ve Çeşitleri Nelerdir? Edat, diğer adı ile ilgeç, tek başına kullanıldığında anlamı olmayan fakat kendinden önceki kelime ile anlam kurabilen sözcüklerdir. Edatlar cümle içinde anlam kazanırlar ve geniş bir kullanım alanına sahip olurlar. 
18.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulundu. TBMM'den terörü kınayan bildiriye imza atmayan CHP ve DEM'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.
25.12.2023 Gündem
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim
Spor yazarları, Galatasaray - Alanyaspor maçı sonrası hayran kaldı! 'Karabasan gibi'
Spor yazarları, Galatasaray - Alanyaspor maçı sonrası hayran kaldı! 'Karabasan gibi' Milli arada sakatları iyileşen Galatasaray, Alanyaspor karşısında rahat bir galibiyete imza attı. Sarı-kırmızılıların 4-0'lık farklı zaferini spor yazarları kaleme aldı. Duayen isim, Galatasaray'la ilgili çarpıcı bir benzetmede bulundu.
26.11.2023 Şampiy10
Deniz Pelister’in “HUMAN RACE” isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da
Deniz Pelister’in “HUMAN RACE” isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da Vision Art Platform, “HUMAN RACE” ismini taşıyan yeni sergisiyle Deniz Pelister’in kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.
10.09.2023 Vitrin
Karia Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Karia Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Karia Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Karia Suresi okumanın yararları ve faziletleri Karia Suresi iniş sırasına göre 30. suredir ve 11 ayetten oluşmaktadır. Karia Suresi Kureyş suresinden sonra ve Kıyame suresinde önce Mekke'de indirilmiş olan bir suredir.
3.05.2023 Sureler
'Domuz' benzetmesini affetmeyen Eser Yenenler ilk kez konuştu!
'Domuz' benzetmesini affetmeyen Eser Yenenler ilk kez konuştu! Oyuncu Eser Yenenler, kendisini domuza benzeterek karikatür çizen ve sosyal medyada hakaret içerikli açıklamalar yapan karikatürist Öznur Kalender’e açtığı manevi tazminat davasını kazanmıştı. Eşi Berfu Yenenler ile 'Çift Terapisi' adlı gösterilerinin provası öncesi görüntülenen ünlü isim, mahkemeye taşınan olay sonrası ilk kez konuştu.
29.04.2023 Magazin
Karısı tarafından iki kaz bıçaklandı, darp edildi! 'Erkek cinayeti işlenecek'
Karısı tarafından iki kaz bıçaklandı, darp edildi! 'Erkek cinayeti işlenecek' Gaziantep'te kocası tarafından işkence yapıldığı ve zorla hap içirilerek intihar süsü verilmek istendiğini ileri süren N.Y.'nin kocası Ali Y., iddialara cevap verdi. Ali Y., karısı tarafından iki kez bıçaklandığını ve bir kez de tekme ile darp edildiğini söyleyerek, "Karım film izliyor, senaryoyu bizim üzerimizde uyguluyor sanki" dedi.
21.03.2023 Yaşam
"Dua edin Mert'e kuş misali uçup gidecekti"
"Dua edin Mert'e kuş misali uçup gidecekti" Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Beşiktaş, Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar yeni transferlerinin forma giydiği maçta rakibini 2-1 mağlup etti. Spor yazarları yeni transferleri mercek altına alırken, deneyimli oyuncuya eleştiri geldi.
6.03.2023 Beşiktaş
Depremzede 'Oğlumu o enkazdan çıkardı' demişti! Serhat Teoman'dan açıklama
Depremzede 'Oğlumu o enkazdan çıkardı' demişti! Serhat Teoman'dan açıklama Depreme Hatay'da yakalanan 46 yaşındaki Gülümser Akti, eşini enkaz altında kaybetti. Gülümser Akti oğlunu kurtaran kişinin ise oyuncu Serhat Teoman olduğunu söyledi. Oyuncu Serhat Teoman ise açıklama yaparak bir yanlış anlaşılma olabileceğini söyledi.
20.02.2023 Magazin
Birinin sizden hoşlandığını kolaylıkla anlayabilirsiniz! Çoğu kişinin bilmediği detay: Göz bebekleri...
Birinin sizden hoşlandığını kolaylıkla anlayabilirsiniz! Çoğu kişinin bilmediği detay: Göz bebekleri... Birinden hoşlandığımız zaman genellikle hormonlarımız bizi ele verebiliyor, kontrol hormonlara geçiyor. Karşınızdaki insanın duygularını anlamak için hormon seviyelerinin etkilerine bakmak yeterli. Mesela hızlanmış kalp atışı ellerin terlemesine neden olabiliyor. İşte aşkın kimyasını öğrenerek duyguları anlayabilirsiniz.
6.01.2023 Yaşam
Şansal Büyüka Abdullah Avcı'nın en hatalı transferini açıkladı! 'Yedek kulübesinde oturur'
Şansal Büyüka Abdullah Avcı'nın en hatalı transferini açıkladı! 'Yedek kulübesinde oturur' 'Dobra Dobra' köşesinde yaptığı analizlerle Süper Lig'in 13.haftasını yorumlayan Şansal Büyüka, Abdullah Avcı'nın transferdeki en büyük yanlışını açıkladı.
9.11.2022 Süper Lig
ABD Başkanı Biden'ın eşi Jill Biden, kaş yapayım derken göz çıkardı! Gafı büyük tepki topladı
ABD Başkanı Biden'ın eşi Jill Biden, kaş yapayım derken göz çıkardı! Gafı büyük tepki topladı Texas’ta katıldığı bir etkinlikte ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden, Latin Amerikalılara hitap etti. First Lady Biden konuşması sırasında iltifat etmeye çalışırken Meksika yemeği olan taco benzetmesi yaptı. Bu benzetme büyük tepki çekti.
12.07.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir görüşme yapacağını ifade ederek, “Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenskiy’le görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip “Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek” diyeceğiz. Temenni ediyorum ki inşallah bir araya getirme noktasında kendilerinden bir tarih kaydını alırız” dedi.
31.03.2022 Siyaset
İşte KIZILELMA'nın asıl vurucu gücü! Sürpriz yaşattı, dikkat çeken ilerleyiş...
İşte KIZILELMA'nın asıl vurucu gücü! Sürpriz yaşattı, dikkat çeken ilerleyiş... KIZILELMA Bayraktar MİUS için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Taşıyacağı mühimmatlar, yüksek hızı ve aerodinamik özelliklerinin yanında platformun en değerli gücünün yapay zeka olacağına değinen uzmanlar, muharebe konseptleri için TSK’yı işaret ediyor. Takvimler 27 Mart’ı gösterdiğinde ise Bayraktar kendi Twitter hesabından ‘Kanadını taktık’ mesajıyla KIZILELMA MİUS’un yeni bir fotoğrafını paylaştı.
30.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Destici: Rusya, Türkiye’nin Montrö’yü delerek kendi lehine kararlar vermesini istiyor
Destici: Rusya, Türkiye’nin Montrö’yü delerek kendi lehine kararlar vermesini istiyor Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik saldırısına ilişkin, "Rusya’nın gözü boğazlarda, boğazları da almak istiyor. Türkiye’nin, Montrö’yü delerek kendi lehine kararlar vermesini istiyor. Türkiye bugüne kadar Montrö’yü, maddelerinde ne yazıyorsa, sözleşmenin gerekleri neyse ona göre uygulamıştır ve hiçbir devlet Türkiye’den bundan başka türlüsünü bekleyemez” dedi.
3.03.2022 Siyaset
Cilt mikrobiyotası bağışıklığı etkileyebilir!
Cilt mikrobiyotası bağışıklığı etkileyebilir! Cildimizin en önemli görevlerinden birinin vücuda olan zararlı mikroorganizma saldırısını engellemek olduğunu hatırlatan Deri Hastalıkları uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Akın, cilt mikrobiyotasında dengenin bozulması halinde bağışıklık sisteminin ve cilt sağlığının bozulacağına işaret etti.
22.02.2022 Sağlık
Angut Kuşu Özellikleri - Yenir Mi? Angut Kuşu Hakkında Kısa Bilgiler
Angut Kuşu Özellikleri - Yenir Mi? Angut Kuşu Hakkında Kısa Bilgiler Beyaz başlı, gövdesi kahverengi ve kuyruğu siyah olan angut kuşu, ördeğe benzeyen, evcilleştirilebilen yabani bir kuş türüdür. Angut kuşu, dünyanın farklı yerlerinde görülebilir olsa da, angut kuşlarının yoğun biçimde yaşadıkları yerler, Avrupa’nın Güneydoğusu ile başlayıp, Çin’e dek olan bölgeyi kapsar. Kış mevsiminde ılıman bir iklime sahip olmasından ötürü angut kuşları, Güney Asya’ ya doğru göç ederler.
16.02.2022 Yaşam
2-1'lik galibiyetten sonra ilginç benzetme! 'Fenerbahçe farkı kaçırdı! Uzaydan alınmış sinyal gibi değil mi?...'
2-1'lik galibiyetten sonra ilginç benzetme! 'Fenerbahçe farkı kaçırdı! Uzaydan alınmış sinyal gibi değil mi?...' Dün Çotanak Stadı'nda Süper Lig'in dişli takımlarından Giresunspor'u geriye düşmesine rağmen yenmesini bilen Fenerbahçe'de Sosa, Nazım Sangare, Berisha sınıfta kalırken, Pelkas için 'yeni transfer' yorumları yapıldı.
13.02.2022 Fenerbahçe
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan CNN TÜRK'te flaş açıklamalar
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan CNN TÜRK'te flaş açıklamalar AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Sedef Kabaş olayı için, 'Cumhurbaşkanı'nı eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz.' dedi. Kurtulmuş yaz aylarının başlarında ekonomide rahatlama hissedileceğini belirtti.
25.01.2022 Siyaset
Cüneyt Çakır'ın penaltısını yorumladı Galatasaray'ın yıldızına ilginç bir benzetme yaptı! 'Çakar çakmak gibi'
Cüneyt Çakır'ın penaltısını yorumladı Galatasaray'ın yıldızına ilginç bir benzetme yaptı! 'Çakar çakmak gibi' Dün akşam Galatasaray - Altay maçında gösterdiği yönetimle taraflı tarafsız herkesin tepkisini çeken Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltı kararı hala tartışılırken, bazı yazarların 2-2'lik beraberliğin faturasını Fatih Terim ve öğrencilerine kesmesi dikkatlerden kaçmadı. İşte bazı futbol yorumcuların o görüşleri...
5.12.2021 Galatasaray
Armageddon nedir? Armageddon Savaşı ne zaman, nerede olacak?
Armageddon nedir? Armageddon Savaşı ne zaman, nerede olacak? SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Mars'la ilgili çalışmalar hakkında bilgi verirken Musk, Mars'a gitmek zorunda olduklarını çünkü kıyamet öncesi yaşanması beklenen nükleer savaşa yönelik tehdidin devam ettiğini söyledi. Nükleer Armageddon olarak adlandırılan bu olay, kıyametten önce nükleer savaş anlamı taşıyor. Söz konusu açıklamanın ardından Armageddon nedir? Armageddon Savaşı ne zaman, nerede olacak? Armageddon Savaşı nedir, ne demek? gibi sorulara da yanıt aranmaya başlandı.
22.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Benzetme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki benzetme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.