Bendevi Palandöken

Bendevi Palandöken

Son dakika Bendevi Palandöken haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bendevi Palandöken ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bendevi Palandöken haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bendevi Palandöken

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bendevi palandöken gelişmeleri de dahil olmak üzere 542 bendevi palandöken haberi bulunmuştur. Tüm bendevi palandöken haberleri aşağıda listelenmiştir.
TESK Başkanı'ndan Bayram öncesi trafik açıklaması
TESK Başkanı'ndan Bayram öncesi trafik açıklaması Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram tatillinde şehirlerarası yolculuğa çıkacak vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Bayram tatilini keyifle geçirebilmek için trafik kurallarına mutlaka riayet etmeli ve ihmallerden kaçınmalıyız” dedi.
6.04.2024 Gündem
Turizmde bayram hareketliliği! ciro 50 milyar lirayı bulacak
Turizmde bayram hareketliliği! ciro 50 milyar lirayı bulacak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 50-60 milyar TL ciro beklendiğini söyledi.
31.03.2024 Ekonomi
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
'ÖTV sıfırlanmalı' sıfırlanmalı çağrısında bulunarak hurda araçlarla ilgili yeni planı açıkladı
'ÖTV sıfırlanmalı' sıfırlanmalı çağrısında bulunarak hurda araçlarla ilgili yeni planı açıkladı Araç sahibi olan herkesi yakından ilgilendiriyor. En son 2015’de çıkarılan hurda araç teşvik yasasının tekrar gündeme gelmesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Artık 20 yaş üstü tüm araçların yenilenerek ekonomiye katkı sağlanması, ithalatın azalması ve akaryakıt israfı ile çevre kirliliğinin önlenmesi için yeni bir hurda araç teşvik yasasına ihtiyaç var" açıklamasından bulunarak ÖTV, KDV çağrısında bulundu.
3.02.2024 Ekonomi
Zincir marketler pazar günü kapanıyor mu? İlk adım atıldı, işte detaylar...
Zincir marketler pazar günü kapanıyor mu? İlk adım atıldı, işte detaylar... İstanbul'da zincir marketlerin üyesi olduğu İTO Perakende Meslek Komitesi'nde yapılan oylama 'zincir marketlerin pazar günü kapalı olması' yönünde oylama yapıldı. Zincir marketlerin pazar günü kapatılması uzun zamandır tartışılan başlıklar arasında yer alıyor. İstanbul Ticaret Odası Perakende Meslek Komitesi son çalıştayında da küçük esnafa nefes aldıracak konuyu masaya yatırdı. Komite üyeleri pazar günleri zincir marketlerin kapatılması yönünde mutabık kaldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK) da söz konusu uygulamanın devreye alınmasını küçük esnafa destek olması açısından destekliyor. Peki marketler pazar günü kapatılacak mı? Süreç artık yasalaşacak mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
26.11.2023 Ekonomi
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
TESK Başkanı Palandöken: Prim gün sayısında norm birliği sağlandı
TESK Başkanı Palandöken: Prim gün sayısında norm birliği sağlandı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanacak esnaf ve sanatkarların prim gün sayısının 7 bin 200'e indirilmesiyle norm birliğinin sağlandığını söyledi.
Erken emeklilik müjdesi! TESK'ten Erdoğan'a 'prim günü' teşekkürü
Erken emeklilik müjdesi! TESK'ten Erdoğan'a 'prim günü' teşekkürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda katıldığı mitingde, "1 milyon küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Esnaf kardeşlerime hayırlı olsun" dedi. Konuyla ilgili TESK Başkanı Bendevi Palandöken Erdoğan'a teşekkür etti.
6.05.2023 Ekonomi
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? 'Müjdeli haber bekliyoruz' dedi ve açıkladı
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? 'Müjdeli haber bekliyoruz' dedi ve açıkladı EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? sorusu merak ediliyordu. EYT'nin yürürlüğe girmesiyle birlikte staj sigortası konusunda yeni açıklamalar yapıldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, staj sigortasıyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte haberin detayları...
22.04.2023 Ekonomi
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması EYT yasası 3 Mart 2023 tarihi itibarı ile yasalaştı. Ancak staj ve çıraklık mağdurlarının hak arayışlar devam ediyor. Farklı illerde bir araya gelen grup üyeleri borçlanma hakkı taleplerini yineliyor. EYT'de stajerlerin sorunu devam ederken İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bal yurt dışında staj yapanların borçlanarak emekli olabileceğini duyurdu.
28.03.2023 Çalışma Hayatı
TESK Genel Başkanı Palandöken: Bağ-Kur’lu esnaf ve staj mağdurları EYT’den faydalandırılmalı
TESK Genel Başkanı Palandöken: Bağ-Kur’lu esnaf ve staj mağdurları EYT’den faydalandırılmalı TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesi kapsamında ek bir madde ile Bağ-Kur’lu esnafın ve staj mağdurlarının EYT’den faydalandırılması gerektiğini söyledi.
27.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde esnafa büyük destek! Ticaret yeniden canlanıyor
Deprem bölgesinde esnafa büyük destek! Ticaret yeniden canlanıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede binlerce esnaf da ciddi yara aldı. Bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, diğer taraftan esnaf, hasar görmeyen binalardaki işyerlerini açmaya başladı. Bölgede ticari faaliyetlerin yeniden başlaması için birinci adımda geçici işyerleri kurulacak. Az hasarlı üretim merkezlerinde gerekli altyapı çalışmaları, makine revizyonları, tadilatlar yapılacak.
28.02.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle mücadele veriyoruz
Bakan Kurum: 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle mücadele veriyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Toplam 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle bir kardeşimizin, bir vatandaşımızın daha hayata tutunabilmesinin mücadelesini veriyoruz." dedi.
12.02.2023 Gündem
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Prim ve borçlanma önerisi
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Prim ve borçlanma önerisi EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? sorusu merak ediliyordu. EYT staj sigortası kabul edildi mi sorusuna staj ve çıraklık yapan binlerce EYT’li yanıt arıyordu. EYT staj mağdurlarıyla ilgili sıcak gelişmelere yaşanıyor. EYT'nin Meclis'e gelmesiyle birlikte staj sigortası konusunda yeni açıklamalar yapıldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, staj sigortasıyla ilgili yeni öneriyi açıkladı. İşte haberin detayları...
4.02.2023 Emekli
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 20 yılı aşan kördüğüm geçtiğimiz ay çözüldü. Yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi, emeklilik hakkı kazandı. EYT düzenlemesinin şubat ayı ortasında yasalaşması beklenirken bir yandan da staj ve çıraklık mağdurları sesini duyurmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar mağdur değildir” dedi. Vatandaşlar ise stajyer ya da çırak olarak bilfiil çalıştıkları günlerin prim günlerine sayılmasını istiyor. İşte EYT’de staja takılanlarla ilgili son gelişmeler...
17.01.2023 Ekonomi
Kira artışına yeni sınır mı geliyor? Dikkat çeken açıklama
Kira artışına yeni sınır mı geliyor? Dikkat çeken açıklama İşyerlerine yapılacak kira artışı yüzde 72’yi aşarak zirveyi gördü. Kimi mal sahipleri ise yüzde 200’ün üzerinde zam talep ediyor. “Esnaf kira sorununa çözüm bekliyor” diyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Konutta olduğu gibi işyerinde de kira artışına bir süreliğine zam sınırı getirelim. Bu yüzde 25 değil, yüzde 30 da olabilir. Aksi takdirde esnaf bu yükü kaldıramaz” şeklinde konuştu.
7.01.2023 Ekonomi
Zincir marketlerdeki gıda fiyatlarıyla ilgili açıklama! Palandöken: Kanunla sınırlandırılması gerekiyor
Zincir marketlerdeki gıda fiyatlarıyla ilgili açıklama! Palandöken: Kanunla sınırlandırılması gerekiyor TESK Başkanı Bendevi Palandöken, CNN Türk'te Göksu Öngören Özgür'ün sunduğu Akıl Çemberi programında son dönem gıda fiyatlarındaki artışlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Palandöken yaptığı açıklamalarda, "İlk başta ticari ahlak olacak. Siz rahatsız olmuyor musunuz, bir gün gidiyorsunuz 100 lira diğer gün 150 lira. Başından bozuldu bu iş." ifadelerini kullandı. Palandöken konuşmasının devamında, "Temel ihtiyaçlar maddeleri en önemli konu. Hayatın her alanında kurallar var. Bizler perakende piyasasında da kuralların olması gerektiğini yıllardır savunuyoruz. Bir kanunla bu ticaretin sınırlandırılması gerekiyor." dedi.
2.12.2022 Gündem
Market fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken çıkış! 'Zamlar art niyetli'
Market fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken çıkış! 'Zamlar art niyetli' Fahiş fiyat tartışmasında tansiyon düşmüyor. Marketler artan girdi maliyetlerini gösterip “Biz fahiş fiyatlı etiket koymuyoruz” diyor. Bazı ürünler haftadan haftaya hatta günden güne zamlanıyor. Vatandaşlar da ‘Her gün etiket değişir mi’ diye soruyor. Uzmanlar ise “Bazı ürünlerde maliyetten kaynaklı artış normal ama piyasada art niyetli zamlar da var” diyor.
2.12.2022 Ekonomi
MEB kararı resmen duyurdu! 81 ilde geçerli olacak, yüzde 25 ile sabitlendi
MEB kararı resmen duyurdu! 81 ilde geçerli olacak, yüzde 25 ile sabitlendi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldık' diyerek duyurdu. Son 2 haftadan beri ciddi şikayetler alındığını belirten Bakan Özer, gerekli yazışmalar tamamlandıktan sonra tüm illerin bilgilendirileceğini açıkladı. İşte detaylar...
31.10.2022 Eğitim
Bakan Akar, Kurtdereli güreşlerinin final gününe katıldı
Bakan Akar, Kurtdereli güreşlerinin final gününe katıldı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Balıkesir'de düzenlenen Kurtdereli Yağlı Pehlivan güreşlerinin final gününe katıldı.
14.08.2022 Siyaset
TESK Başkanı Palandöken: 'Market ve AVM olmasın' demiyoruz, kuralı olsun
TESK Başkanı Palandöken: 'Market ve AVM olmasın' demiyoruz, kuralı olsun Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlere ve AVM’lere karşı olmadıklarını belirtip, "'Market, AVM olmasın' demiyoruz ama kuralı olsun. Beni ezdirmesin. Akşam 19.00’da kapatsın. Dünya bunu yapıyor” dedi.
3.08.2022 Ekonomi
Et fiyatlarına zam geldi mi, en ucuz kırmızı et ne kadar oldu? İstanbul’da kıyma, kuşbaşı et fiyatları…
Et fiyatlarına zam geldi mi, en ucuz kırmızı et ne kadar oldu? İstanbul’da kıyma, kuşbaşı et fiyatları… Et fiyatlarına zam geldi mi, kırmızı etin kilosu ne kadar oldu? Zamlardan en çok etkilenen besin ürünlerinden ete bayramdan sonraki hafta zam geldi. Et fiyatlarına Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zam geldi. Sektör temsilcileri, bayramdan sonra durgunluk beklediklerini, ancak zammın devam ettiğini belirtti. Peki, En ucuz kırmızı et ne kadar oldu? İstanbul’da kıyma, kuşbaşı et fiyatları kaç TL, ete ne kadar zam geldi?
2.08.2022 Ekonomi
Zam geldi! Kırmızı et fiyatları arttı, en düşük kilo fiyatı 150 TL
Zam geldi! Kırmızı et fiyatları arttı, en düşük kilo fiyatı 150 TL Kırmızı et fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Et fiyatlarında, Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zam geldi. Sektör temsilcileri, bayramdan sonra durgunluk beklediklerini, ancak zammın devam ettiğini belirtiler. Fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşın kırmızı ete olan talebi azaldı. Bu nedenle kasaplar kepenk kapatıyor. Haziran ayında İstanbul'da 17 kasap kapandı.
2.08.2022 Ekonomi
TESK Genel Başkanı Palandöken: Bu perakende yasası düzenleme, fiyatlara istikrar yasası
TESK Genel Başkanı Palandöken: Bu perakende yasası düzenleme, fiyatlara istikrar yasası Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu perakende yasası düzenleme, fiyatlara istikrar yasası. Bu olmazsa olmaz. Bunun yapılması, ihmal edilmeden hayata geçirilmesi lazım” dedi.
19.07.2022 Ekonomi
İş dünyası darbelere karşı tek ses
İş dünyası darbelere karşı tek ses Hain darbe girişiminin yıl dönümünde iş dünyasından darbelere karşı tek ses yükseldi.
15.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bendevi Palandöken ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bendevi palandöken haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.